PCOS (19)
Raspunsuri - Pagina 9
emilia.m spune:
Magduta, te-ai gandit sa incerci sa reduci doza de metformin de la 3 la 2 pe zi macar o vreme? Este foarte posibil ca Metforminul sa iti scada prea tare glicemia si de aceea sa iti fie rau dupa el daca nu mananci ceva "consistent" si totodata "nepermis in PCOS". Azi am luat Metformin 500 dimineata si Siofor 1000 la pranz. Apoi am simtit ca mi-e putin rau de la Siofor, ca e doza mare iar eu nu am mancar decat un iaurt cu cereale si am simtit nevoia sa beau aproape o jumatate de pahar de cafea cu lapte condensat si zahar .
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
sunshine4ever spune:
Emilia ms de subiect, am sa ma alatur si eu fetelor paote poate imi va fi mai usor cu dieta sustinandu-ne una pe alta.
Am incercat eu toate metodele posibile de metformin. La inceput am liat Siofor si am introdus trepatat in decurs de trei saptamani 1500 mg, dar nu am rezistat nici asa mult. Apoi a inceput cosmarul si mai mare, ca le luam pe rand preparatele de metformin pana cam de vreo jumate de ani sa ma opresc la Glucophage pe care il suport. Dar cum am zis trebuie sa mananc consistent. Si indiferent daca il iau intr-o doza sau in trei tot asa trebuie sa maninc. Asa am ajuns la concluzia ca o iau o data la masa principala, deoarece eu dimineata nu prea pot sa mananc consistent si seara mai deloc mancare daor fructe, fff iar o felie de piine cu ceva, in caz ca mi-e pofta de mancarea respectiva. Dar de altfel nu ma avand la macarea de seara.
Dar pe langa astea de nu am grija iau kg inapoi. De ex in concediu am mancat de toate nu am tinut cont de nimic, si desi obiceiurile de manca puitn dimineata si mai nimic seara le-am tinut si uite ca m-am acaparat ku un kg in plus.
No cam prea tare m-am intins.
Pupici.
in asteptarea unui ingeras
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit, MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot
CataLinaTeo spune:
buna seara fetelor! am citit mesajele voastre! am sa vorbesc cu mama, sa-i spuna ea mai intai, sa ne putem intelege ca oamenii(sper).daca nu tine, am sa caut pe cineva, vad eu pe cine!
emilia, acum am activat PM.
va pup!
emilia.m spune:
Fetelor, stiti ce as face eu?
Mi-as lua 6 zile de concediu (asa incat, lipte la week-end sa am liber dintr-o vineri pana lunea urmatoare). N-as spune nimanui, nici macar sotului ca am concediu sa nu ma trezesc ca vine sa-mi traseze sarcini in plus (spalat, calcat si mai stiu eu ce) doar pt ca sunt in concediu. As pleca dimineata la ora obisnuita de acasa si m-as duce sa ma plimb in pas alert prin parc pana s-ar deschide cea mai apropiata sala de sport. Apoi as merge la sala. Schimbat in echipament si antrenament. De toate. Fitness, aerobic, greutati, step, banda, bicicleta, abdomene... As mai face pauze cand si cand, m-as imprieteni cu fetele de pe acolo sa ne incurajam reciproc sa rezistam, sa povestim... sa treaca timpul si sa se duca kilogramele.
Am avut o colega care asa a facut. A luat doua aspirine, a impachetat niste sandwich-uri cu legume si paine integrala si s-a indreptat spre sala unde in fiecare zi a stat cate 7-8 ore. In acest timp facea evident si pauze. Ii mai facea cu ochiul cate un aparat se mai ducea si lucra la el, pe urma mai urca un etaj pana la sala de aerobic si facea o ora de step, cobora pentru inca 2 ore la sala si se mai plimba pe banda, mai pedala, mai facea cateva tractiuni, iar sus la aerobic pt o ora de kangoo jumps si iar la fitness pentru greutati si apoi plimbare pe jos pana acasa. Dus fierbinte, aspirina, mancare (orice fara grasimi si mestecat incet de tot asa incat senzatia de satietate sa se instaureze mai repede) si somn. In zilele urmatoare la fel. A facut si ceva febra musculara dar a trecut peste dureri si a continuat. Dupa saptamana aia cand a intrat pe usa in birou era de nerecunoscut. Corp fain, multe kg in minus si deborda de sanatate si energie.
Paranteza: ea a inceput de vineri pentru ca stia ca dupa atata sedentarism va face febra musculara si a vrut sa se refaca in cele doua zile de week-end cand tot a mers la sala dar cateva ore cat aveau program, de la 10 la 14 sau cam asa ceva... Mi-a zis si ca i-a fost greu primele zile sa nu se indoape cu mancare pentru a compensa ce pierduse prin efort fizic intens dar a fost ambitioasa si a reusit. S-a gandit ca e vorba despre numai o saptamana in care trebuie sa traga tare si ca e musai sa reuseasca. Se incuraja, se lua la palme singura cand era in prag sa cedeze tentatiei si rezultatele credeti-ma au meritat.
Si noi colegele, si prietenele ei si iubitul si parintii ei am fost socati de transformare.
A luat de la sala si L-carnitina ca sa reziste la efort prelungit si sa elimine apa din tesuturi. Despre L-Carnitina gasiti info aici:
www.doctor.info.ro/carnitina.html" target="_blank">http://www.doctor.info.ro/carnitina.html
As face asta ca sunt ambitioasa si ma cunosc si stiu ca pot reusi absolut orice imi pun in cap. Problema e ca nu mai am zile de concediu , zilele de anul viitor sunt pentru organizatul nuntii, concediu fara plata nu-mi permit sa-mi iau acum ca si asa stau prost cu banii... dar ma voi descurca eu cumva. Sigur imi va veni o idee salvatoare pana la urma.
getik1 spune:
emilia uite eu am facut pe o perioada de vreo 5 luni doar wechend am lasat-o pe ary la mama si m am dus la dansuri populare si faceam repetitii ca si pustoaicele de 12 -13 ani si chiar se cunoaste am dat vreo 10 kg si nu l em pus la loc, in ceea ce priveste mancare si grasimi,detoate dar 3 ore acolo trag si am inceput sa imi formez corpu doar burta e la loc de cinste in august pe 28 am avut nunta si rochia de mireasa luata in mai cadea dupa mine .
bafta sa slabitii si eu eu de la metformin aveam caderi marii de glicemie dar nici nu mancam o tin eam asa dar se cunostea ca eram ff obosita
getik mamika de
mika minune ariana-ioana 29.12.2009
ary poze si ary povestea unui aricy
poze nunta
am produse la bazar
emilia.m spune:
Fetelor... am dau cautare pe net dupa Grasime Abdominala si uite ce am gasit pe un site medical:
"Multi doctori iti vor spune ca cea mai buna atitudine pentru a evita un atac de cord, este diminuarea nivelului colesterolului. Ceea ce nu se spune insa este faptul ca analizele de rutina identifica mai putin de jumatate dintre pacientii cu risc crescut, si de aceea nu ar trebui sa va mire daca auziti ca cineva avea analizele in regula si peste putin timp a facut un infarct de miocard. Cercetatorii isi indreapta acum atentia catre alte mecanisme care ar putea trage mai precoce un semnal de alarma in bolile cardiace. Este vorba de procesul inflamator, adica acel proces care se traduce in practica prin inrosire locala, caldura, edem (umflare), durere si limitarea functiei - spre exemplu atunci cand va accidentati la o mana... Inflamatia este un proces care reprezinta prima linie de aparare impotriva unei boli. Unul dintre testele care arata existenta unei inflamatii in organism este masurarea proteinei C reactive. Un nivel crescut de PCR in sange este in legatura cu un risc peste medie de a dezvolta o afectiune cardiaca. Ceea ce este foarte interesant e faptul ca exista o legatura intre nivelul crescut de PCR si existenta unui exces ponderal, in special acumulare de tesut adipos in regiunea abdominala. Grasimea abdomiala se regaseste in doua locuri distincte: exista pe de-o parte grasimea viscerala, adica cea din interiorul cavitatii abdominale (intre organele interne) si grasimea subcutanata, adica cea de sub piele."
Ia ghiciti ce potriveala: mie la ultimele analize mi-a iesit colesterolul in limite normale dar proteina C reactiva a iesit marita!!
Trebuie sa scap de grasimea de pe burtica cu orice pret.
Am slabit 5-6 kg in ultima vreme dar din alte parti, nu de pe burta
CataLinaTeo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emilia.m Fetelor, stiti ce as face eu? Mi-as lua 6 zile de concediu (asa incat, lipte la week-end sa am liber dintr-o vineri pana lunea urmatoare). N-as spune nimanui, nici macar sotului ca am concediu sa nu ma trezesc ca vine sa-mi traseze sarcini in plus (spalat, calcat si mai stiu eu ce) doar pt ca sunt in concediu. As pleca dimineata la ora obisnuita de acasa si m-as duce sa ma plimb in pas alert prin parc pana s-ar deschide cea mai apropiata sala de sport. Apoi as merge la sala. Schimbat in echipament si antrenament. De toate. Fitness, aerobic, greutati, step, banda, bicicleta, abdomene... As mai face pauze cand si cand, m-as imprieteni cu fetele de pe acolo sa ne incurajam reciproc sa rezistam, sa povestim... sa treaca timpul si sa se duca kilogramele. Am avut o colega care asa a facut. A luat doua aspirine, a impachetat niste sandwich-uri cu legume si paine integrala si s-a indreptat spre sala unde in fiecare zi a stat cate 7-8 ore. In acest timp facea evident si pauze. Ii mai facea cu ochiul cate un aparat se mai ducea si lucra la el, pe urma mai urca un etaj pana la sala de aerobic si facea o ora de step, cobora pentru inca 2 ore la sala si se mai plimba pe banda, mai pedala, mai facea cateva tractiuni, iar sus la aerobic pt o ora de kangoo jumps si iar la fitness pentru greutati si apoi plimbare pe jos pana acasa. Dus fierbinte, aspirina, mancare (orice fara grasimi si mestecat incet de tot asa incat senzatia de satietate sa se instaureze mai repede) si somn. In zilele urmatoare la fel. A facut si ceva febra musculara dar a trecut peste dureri si a continuat. Dupa saptamana aia cand a intrat pe usa in birou era de nerecunoscut. Corp fain, multe kg in minus si deborda de sanatate si energie. Paranteza: ea a inceput de vineri pentru ca stia ca dupa atata sedentarism va face febra musculara si a vrut sa se refaca in cele doua zile de week-end cand tot a mers la sala dar cateva ore cat aveau program, de la 10 la 14 sau cam asa ceva... Mi-a zis si ca i-a fost greu primele zile sa nu se indoape cu mancare pentru a compensa ce pierduse prin efort fizic intens dar a fost ambitioasa si a reusit. S-a gandit ca e vorba despre numai o saptamana in care trebuie sa traga tare si ca e musai sa reuseasca. Se incuraja, se lua la palme singura cand era in prag sa cedeze tentatiei si rezultatele credeti-ma au meritat. Si noi colegele, si prietenele ei si iubitul si parintii ei am fost socati de transformare. A luat de la sala si L-carnitina ca sa reziste la efort prelungit si sa elimine apa din tesuturi. Despre L-Carnitina gasiti info aici: www.doctor.info.ro/carnitina.html" target="_blank">http://www.doctor.info.ro/carnitina.html As face asta ca sunt ambitioasa si ma cunosc si stiu ca pot reusi absolut orice imi pun in cap. Problema e ca nu mai am zile de concediu , zilele de anul viitor sunt pentru organizatul nuntii, concediu fara plata nu-mi permit sa-mi iau acum ca si asa stau prost cu banii... dar ma voi descurca eu cumva. Sigur imi va veni o idee salvatoare pana la urma. Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai. |
emilia, dar seara nu poti merge? la mine acasa are loc o revolutie... iubi s-a plans ca nu-i calc bine camasile:)) drept urmare, l-am trimis la o curatatorie, sa si le calce acolo daca nu-i convine.. si pana la proba contrarie(adica atunci cand voi vedea ca-i pare rau de cuvintele spuse), nici ordine in dulapul lui nu mai vede. deci, lasa sarcinile extra...cat de cat! eu i-am explicat clar ca drepturile si obligatiile se impart la 2..daca nu, mancam din vesela de plastic, se imbraca cu haine de unica folosinta etc.. ce? ei daca-s barbati sunt mai cu mot??
elizbeth spune:
Fetelor, am nascut si eu pe 20 septembrie, minunea mea de fetita, Sara-Maria. A avut 3.5kg si e un ingeras doar cand doarme..in rest face un scandal de trezeste tot cartierul. Acum a inceput si perioada colicilor, deci ma asteapta o perioada si mai grea.
Sper sa reusiti si voi sa va vedeti ingerasul in brate cat mai curand, dar sa stiti ca nu e usor nici dupa. O sa urmeze multe nopti nedormite, griji si urlete de iti vine sa pleci de-acasa.
Bucurati-va de orice moment din viata voastra, ca orice lucru rau are si o parte buna si invers. Nu exista medalie fara reversul ei.
Sanatate multa!
aruam spune:
citat din mesajul lui elizbeth Fetelor, am nascut si eu pe 20 septembrie, minunea mea de fetita, Sara-Maria. A avut 3.5kg si e un ingeras doar cand doarme..in rest face un scandal de trezeste tot cartierul. Acum a inceput si perioada colicilor, deci ma asteapta o perioada si mai grea. Sper sa reusiti si voi sa va vedeti ingerasul in brate cat mai curand, dar sa stiti ca nu e usor nici dupa. O sa urmeze multe nopti nedormite, griji si urlete de iti vine sa pleci de-acasa. Bucurati-va de orice moment din viata voastra, ca orice lucru rau are si o parte buna si invers. Nu exista medalie fara reversul ei. Sanatate multa! |
FELICITARI !!!!!!
Sa va bucurati de minunea voastra sa creasca mare,frumoasa si sanatoasa si sa scapati cat mai repede de colici.
si mamica
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
CataLinaTeo spune:
citat din mesajul lui elizbeth Fetelor, am nascut si eu pe 20 septembrie, minunea mea de fetita, Sara-Maria. A avut 3.5kg si e un ingeras doar cand doarme..in rest face un scandal de trezeste tot cartierul. Acum a inceput si perioada colicilor, deci ma asteapta o perioada si mai grea. Sper sa reusiti si voi sa va vedeti ingerasul in brate cat mai curand, dar sa stiti ca nu e usor nici dupa. O sa urmeze multe nopti nedormite, griji si urlete de iti vine sa pleci de-acasa. Bucurati-va de orice moment din viata voastra, ca orice lucru rau are si o parte buna si invers. Nu exista medalie fara reversul ei. Sanatate multa! |
felicitari! sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!!