PCOS (19)
Raspunsuri - Pagina 4
getik1 spune:
emilia ce zici u aici se poate sa fie vreun efect secundar si la temir ce medicament sa tratament anterior cu efect intarziat.
gen cum zic medici pana la 10 luni nu banane la copil ca da alergiii tardive, adica la 5-6 ani.
asta sa intelegi la ce ma refer.
ramy eu nu imi permit suma asta de banipentru epilare definitiva.este ff mare
andreea la mine in targoviste la salon imi 10 lei pentru: epilat mustata. perciuni, barbie, gat,si obraz cand este nevoie cam la 2 luni.
daca nu ma fac cu ceara calda la cosmetica in 3 sapt creste zici ca sunt barbat arat groaznik
getik mamika de
mika minune ariana-ioana 29.12.2009
ary poze si ary povestea unui aricy
poze nunta
am produse la bazar
ink@ spune:
buna! revin si eu cu noutati nu prea bune. din cauza ca am avut 2 menstruatii una dupa alta la diferenta de 14 zile am fost la control si mi a fost depistat un chist de 4 cm. acum fac tratament cu duphaston si voltaren 10 zile si apoi iar la control. cred ca nu mai merge zicala "noi sa fim sanatoase, ca le rezolvam pe toate". astept noutati de la voi. pup
emilia.m spune:
getik... nu stiu ce sa zic... eu nu ma stiu alergica la vreun medicament si simptomele astea sunt sigura ca sunt date de PCOS pt ca de cand am menstre foarte haotice am si probleme cu parul.
Cam de pe la 20 si ceva de ani s-au agravat problemele si am dezvoltat PCOS. Si inainte aveam amenoree cand si cand. Pe la 12 ani a aparut menstruatia, pe la 14 am fost la medic pentru ca nu aveam ciclu regulat si mi-a dat Duphaston si cu el s-a regat o vreme menstra. Pe la 17 ani m-am apucat de anticonceptionale si cand mai intrerupeam pilulele venea tot regulat ciclul si sigur aveam si ovulatie - aveam si un stil de viata foarte activ, mergeam mult pe jos, eram foarte slaba... Pe la 18 ani am avut o intrerupere voluntara de sarcina ( am regrete imense si remuscari dar n-am prea avut de ales... eram depasita complet de situatia in care ma trezisem, mai aveam cateva luni pana sa dau BAC-ul... barbatul era absolut nepotrivit... in fine... nu mai intru in detalii ca oricum stiu ca nu o sa rezolv nimic la nivel mental vorbind pe forum despre asta si nu asa imi spal pacatul).
Apoi am mai luat anticonceptionale pana pe la 20 de ani si dupa aceea am renuntat la ele. Si am inceput un stil de viata mai stresant, semi-sedentar, Impartita intre un job stresant cu program haotic dar care imi placea, facultate (invatamant la distanta) si sarcini casnice (toate ale mele) si mancat la ore neregulate, bagat in mine cat mai mult cand apucam, multa carne (foarte foarte multa) si putine fructe si legume (aproape deloc), fumat, multa cafea, oboseala cronica.... si uite asa am ajuns sa ma trezesc cu PCOS, probleme cu parul si exces ponderal (la 18 ani aveam pana in 50 de kg si la 26 de ani am avut si 70 kg iar acum am 60 dar vreau sa ajung macar la 55 kg daca nu mai jos).
Ink@, imi pare au ca ti-a aparut chistul. Incearca si cu naturiste, ceai de Naprasnic, Tinctura de Mladite de Zmeur... N-au ce rau sa iti faca atata timp cat sunt indicate in astfel de probleme.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
getik1 spune:
eu de la 12 ani cand m ia venit rpima data am avut amenoree, la 16 ani am luat 3 luni anticonceptionale de la ginecolog si dupa nik.
eu am descoperit mergand la medic ca acest sindrom are si cauze genetice pe linie materna, asa ca nu doar stilu de viata de care zici u.
poop mai revin ca nu mai are ary stare
getik mamika de
poze nunta
am produse la bazar
ink@ spune:
emilia.m si eu am probleme cu caderea parului, dar imi pun fiole de la vichy. am inceput sa iau si tinctura de zmeur, poate da semne ca se reduce pana sapt viitoare.
redramy spune:
getik1imi pare rauca nu ai bani pt epilare definitiva! Dar sa joci la Loto poate o sa castigi!
emilia.mintr-adevar caderea parului este un simptom asociat PCOS din nefericire. Aici nu pot sa-ti dau sfaturi pt ca la mine caderea parului nu este o problema majora, imi cade si mie, dar moderat,si nu folosesc tratamente scumpe, doar sampoane pt par subtire si un tratament de pe la Avon.
getik1ai dreptate, poate sa se transmita genetic pe linie materna sindromul, dar conteaza foarte mult si stilul de viata. Cu un stil de viata sanatos poti sa tii sub control sindromul. Mie imi spunea o dr endocrinolog sa ma rog sa am baieti, iar daca o sa fie fete sa am grija si sa le urmaresc dpdv al simptomelor PCOS. Eu am spus sa fie ce-o fi ca le urmaresc pana la 50 de ani!
toate fetele!
getik1 spune:
redramy ai fost super are numai sa fie ceva
getik mamika de
poze nunta
am produse la bazar
redramy spune:
2you4everbineanteles ca te primim, nu cred ca este un club exclusivist! Sper sa-ti putem fi de folos si sa-ti reuseasca tot ce ti-ai propus! Daca vrei spune-ne povestea ta!
pe toata lumea!
getik1 spune:
neta fetelor va invit la o
eu sunt terminata pana sa nasc nu aveam menstra si acum am de nu mi se mai opreste cred ca o sa inebunesc cu fazele astea si mai da si stare de nervozitate
poop revin mai incolo ca acu are chef mika mea pice sa tipe
getik mamika de
poze nunta
am produse la bazar