Oare sa-i spun?
El a murit curand,de doar cateva saptamani;asa am auzit de la o prietena comuna.S-a intors in Romania dupa 10 ani de trait,muncit in USA.Implinise nu de mult 50 de ani.In tara a fost ziarist.S-a casatorit cu sotia lui....pe la 24 de ani,cand erau amandoi studenti.Ei nu au avut copii impreuna.El,...mi-a marturist ca are o fetita cu altcineva...si ca regreta faptul ca atunci cand avea fetita lui 12 ani a ramas orfana,mamica a fost aruncata de la balcon de sotul betiv,violent.Si mai regreta tare...faptul ca a dat dovada de maxima lasitate....de a nu merge nici macar sa-i spuna fetei ca ...el e tatal ei...si sa-i dea fetei macar speranta....si bucuruia gandului ca cineva....undeva se gandeste cu drag la ea.NICI MACAR ATAT. Dar gandul....l-a urmarit...si el imi marturisea asta...cu mare amaraciune in suflet,ca stie ca are un copil,undeva,....de care nu stie exact ce s-a ales.Nu i-a spus niciodata sotiei...pentru ca o iubea si ca sa nu o supere.Asa mi-a zis el.El aici agonisise niste bani,nu multi....iar in Romania avea ceva proprietati...nu mari ,nu multe...dar le avea.Si acum e vine intrebarea:oare sa-i spun sotiei...de acel copil de care eu stiu?Eu....in nemarginita mea....credulitate.....aleg sa cred ca oameni pot si si buni,nu doar marlani.aleg sa cred...ca...ea,sotia,ramasa in viata,din moment ce nu are nici copii,nici frati,surori,nepoti,....fiind singura la parinti ca si el dealtfel....ar putea sa caute fata asta...care acum ar avea in jur de 23 de ani...In fine...las la alegerea sotiei ce vrea ea sa faca....cu informatia.Dar mi s-ar parea nedrept...ca eu sa stiu...si sa nu zic exact nimic.Voi ce credeti?Ce ati face voi in situatia asta?
Raspunsuri
Bic spune:
Ma mai gindesc... tiii, tare incurcata situatia.
Cit de bine o cunosti pe vaduva? Macar mai lasa un pic de timp sa treaca. Cred ca e prea devreme sa-i aduci inca un soc in viata.
My_Lady0091 spune:
daca zici ca ti-a fost prieten...cauta tu fata..cred ca ea ar trebui sa stie inaintea sotiei...parerea mea
Blackmoon Lady&lipishtocul

| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
elaga spune:
Tu chiar crezi ca sotia lui va sari in sus de bucurie ca are urmasi si va fi dornica sa-si imparta averea? Daca el nu a indraznit sa-i spuna cand era soarta copilului lui in joc inseamna ca nu e preagatita sa auda asa ceva. Daca ii spui nu vei face decat sa-i demolezi imaginea casatoriei ei, imagine pe care sotul a pastra-o cu pretul copilului. Caut-o tu pe fata si incearca s-o sustii cumva daca simti nevoia sa faci ceva, dar nu te baga in viata lor.
Tala spune:
eu i-as spune, dar mai incolo. pana atunci as cauta eu fata. daca te urmareste gandul asta inseamna ca simti ca trebuie sa faci ceva
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
diuna spune:
@Delia21, despre morti numai de bine, dar greu ti-a incarcat sufletul omu' ala... Dar...nu degeaba a ales sa spuna cuiva. Daca voia sa ramana secret, il ducea cu el in mormant. Daca a ales sa-l imparta cu tine poate a facut-o doar ca sa se usureze, dar te-a lasat, cumva, pe tine sa decizi in locul lui. Poate te stia bine si a anticipat ce vei face. Ce crezi, ce ar astepta de la tine?
Parerea mea personala este sa nu te amesteci nicicum. Poate nici nu e fata lui. Cine mai poate dovedi...? Ii incarci si tu pe altii si...atat. A avut o viata la dispozitie sa repare lucrurile. Daca el n-a facut-o...sorry...
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
Jasmin012 spune:
Daca fata era minora si orfana poate alta ar fi fost situatia. Cum sotia nu a avut copii poate, doar poate ar fi vrut s-o creasca, sa nu fie singura nici ea nici fata. Dar asa, la 23 ani vorbim de o persoana matura deja, nu stiu cu ce le-ar ajuta si pe una si pe cealalta sa afle asa ceva. Probabil fata ar avea sentimentul ca viata ei e o minciuna, iar sotia la fel. Ca sa nu mai vorbesc de tradare: sa afli ca sotul te-a tradat e foarte grav. Ai putea fi "vinovata" de blamarea prietenului tau deja mort: imagineaja-ti ce-ar gandi si ar simti sotia lui. Sarmanul, are nevoie de liniste acolo unde e, odihneasca-se-n pace!
Daca ar fi dorit sa se stie i-ar fi marturisit el insusi sotiei.
Ti-a spus el tie ca ar intentiona sa o recunoasca pe fata si sa-i dea ceva din averea lui?
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Delia21 spune:
Nu o cunosc bine pe sotie.Am vazut-o doar de vreo 2 ori cand el i-a trimis in tara prin mine niste sticle de parfum,etc.Si binenteles...ca apoi am stat un pic la taclale...Da,si eu zic sa mai treaca macar o luna doua...Nu cred in a nu-i spune nimic...si sa o las sa creada intr-o minciuna.Ei sunt 2 oameni adevarati...ea le-a avut si ea pe ale ei....deci nu doar el e cel infidel.Asa motiva el...faptul ca a plecat din tara...pentru ca ea...era incurcata cu nasul lor de cununie...si stiau destui dintre prietenii lor de familie...de relatia asta.Nasul ramas vaduv...in fine,fiecare cu pacatele lui...Eu nu am cum sa caut eu fata...pentru ca sunt in USA...si nu in Bucuresti,plus ca nu am un nume.Stiu doar ca si mama fetitei...era in cercul lor...si am vazut poze,cateva cu mama si fetita de cand avea vreo 4-5 anisori.
K.A.T. spune:
Delia, eu nu cred ca este responsabilitatea ta sa dezvalui acest adevar.
Acest om, odihneasca-se in pace, trebuia sa isi asume o responsabilitate fata de acel copil al lui, in timpul vietii. Daca si-a asumat riscul sa faca un copil in afara casatoriei, trebuia sa-si asume riscul si responsabilitatea de a se implica in viata fetei lui. Nu a facut-o. Fata lui a trait 23 de ani fara tata, fara el. La ce-i mai foloseste acum sa afle? Cred ca o va bulversa si pe ea adevarul. Doar el stia de existenta fetei, a lasat-o singura, orfana, fara ajutor, fara sustinerea unui tata. Atunci, de la 12 ani.
Iar memoria lui in mintea sotiei nu cred ca trebuie patata, indiferent ce viata au trait, fiecare in parte.
Cred ca este un secret pe care l-a luat cu el in mormant si care nu este de datoria ta sa-l lamuresti. Aceasta este parerea mea.
Eu nu as spune nimanui nimic.
Daca ultima dorinta a omului ar fi fost ca tu sa lamuresti lucrurile, era de datoria ta sa o cauti pe fata sa ii spui, iar ea sa decida. Dar cred ca risti sa bulversezi vietile unor oameni fara sa duca la vreun rezultat favorabil pentru amandoua.
Kristina 37s2z
http://lbdf.lilypie.com/DaATp3.png
K+A=T
OrianaAlina spune:
Delia, cred ca tu esti singura care poate lua cea mai buna decizie in situatia data. Nimeni de altfel nu o poate lua in locul tau.
In ceea ce ma priveste pe mine, trebuie sa-ti marturisesc ca empatizez cu tanara despre care tu vorbesti (poate datorita faptului ca avem mai mult sau mai putin aceeasi varsta) si stiu ca as vrea sa cunosc adevarul, oricare ar fi acesta. Mi-as dori sa-mi cunosc tatal biologic, cu toate ca am fost crescuta de un altul, pentru ca acest lucru ar insemna sa scot la lumina o parte din mine ce nu stiam ca exista.
Cu atat mai mult cu cat in prezent traiesc cu impresia ca tatal meu este un asasin, un om violent si insensibil... Iar eu sunt copilul sau si poate... poate il mostenesc.
marius spune:
Eu nu as spune nimic. In primul rand ca nu exista nici cea mai mica dovada reala, concreta sunt prezumtii. Daca este fals acest drum devine chiar o nenorocire gratuita. In al doilea rand nu ai acest drept sa intri in viata nimanui. Esti cum se zice in afara. In afara de aceste aspecte cred ca fiecare are dreptul la viata lui privata. Pur si simplu nu avem dreptul sa ne introducem sub nici o forma in viata privata a cuiva. Mai ales ca nu avem nici cea mai mica legatura. Asa incat cred ca este o mare greseala sa faci asta. Lasa lucrurile la locul lor ele exista ca atare, fara tine fara interventia ta.
Am fost direct insa m-am pus in situatia lor. Ma gandeam cum ar fi sa plonjeze o straina si sa spuna " stiti X mi-a zis pe cand traia asata si asta..."
Cred ca te-as invita sa parasesti zona la modul politicos. Clar nu e treaba ta.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa