analize marite
![](images/user_woman.png)
Buna ziua ,sunt noua pe forum de disperare am cautat sa ma pot consulta si cu alti parinti ,am un baietel de 4 ani si de 2 ani ii tot fac analize ,transaminazele ies tot timpul marite am consultat 3 medici pediatri si nimeni nu stie sa-mi spuna cauza ,mentionez ca i-am facut toate testele pt hepatita toate au iesit negative ,ecografie abdominala care a iesit ok si foarte multe alte analize ,acum in septembrie ia iesit TGP-134,TGO-166,LDH-2619,CK-MB-191,astazi mergem din nou la dr. sa vedem de data asta ce ne mai spune,chiar nu mai stiu ce sa fac ,va scriu in speranta ca cineva sa mai confrutat cu situatia asta si poate sa ma ajute cu un sfat ,copilul este vioi ,mananca ,se joaca aparent este normal,doar ca analizele ne-au dat peste cap.Poate ma ajuta cineva cu un sfat sunt disperata.
Raspunsuri
Mi-Ka spune:
nedelcur si fetitelor mele le iasa transaminazele marite, dar numai TGO -ul:la cea mare a fost 80 (limita este parca undeva la 40), iar cea mica a avut 120 si i-a scazut la 80 dupa o luna de Liv 52.
Deci, la ambele fetite le-am dat incepand din iulie Liv 50 si le mai dau pana la sfarsitul acestei luni apoi le repet analizele. Intrucat le-au iesit paraziti in scaun, doua dr. pediatre au spus spus ca TGO-ul marit poate fi de la acestia, asa ca le-am dat tratament si homeopat si naturist pentru a scapa de balauri. Le-am facut si eu analizele pentru hepatite si au iesit negative. O alta dr. pediatra ce lucreaza in spital la pediatrie mi-a recomandat sa mai fac o analiza si pentru citomegalovirus, ca si asta din urma da enzimele hepatice marite.
Si inca ceva: atat antibioticul cat si paracetamolul maresc transaminazele, deci daca ai facut analizele dupa ce le-ai administrat astea...
Multa sanatate
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
miha_iv spune:
Nedelcur, si noi am avut transaminazele marite si medicul ne-a recomandat tot Liv 52 (sirop, caci exista si pastile). Dupa tratament, rezultatele au iesit bune. Eu zic sa nu disperi, incearca si siropul asta, e din extracte vegetale.
Mi-Ka spune:
miha iv , cat timp ati facut tratament cu Liv 52? Si care era valoarea transaminazelor la inceputul tratamentului?
Monica-Elena spune:
Eu i-am dat lui Mihnea 3 luni. Tratamentul se poate face o luna, trei sau chiar sase luni in functie de valorile transaminazelor.Daca a fost racit sau bolnav in ultimul timp pot iesi transaminazele mari de la orice antibiotic, antitermic sau chiar de la tincturi daca ii dai. S-au daca a vomitat in ultimul timp, sau bineinteles in caz de citomegalovirus.
Multa sanatate,
nedelcur spune:
Va multumesc ,pt raspunsuri dar am fost la dr.pediatru si nea trimis la neurolog cu suspiciune de distrofie musculara pt ca la el nu numai transaminazele le are marite si CK-MB si LDH si spune ca astea toate au o legatura care inclina mai mult spre distrofia musculara,nu stiu o sa vedem ce o sa ne spuna si neurologul ,sper sa fie bine.
A si iam facut si MCV care da a iesit pozitv ,de asta pediatra merge pe 2 piste infectia asta si distrofia musculara se vedem pe care reusim sa o eliminam.
Multa sanatate la toti copii.
miha_iv spune:
Mi-Ka, noi am avut TGO 60 la inceput. Tratament am facut numai o luna, dupa care a scazut.