ajutor caldura... iarna asta

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
va amintiti, da, cum au reactionat cei cu mai mult de 2 proprietati, ca sa nu plateasca impozitul pe proprietate majorat (taxa de solidaritate, parca asa se numea) : s-au apucat si au facut acte de donatie catre membrii de familie, au platit bani frumusei pentru toate taxele, insa stau linistiti ca nu vor plati impozite majorate cu 60-200%...
probabil ca si acum unii vor proceda similar, vor vinde/dona masina si casa de vacanta, doar ca sa nu apara pe numele lor si sa poata beneficia de ajutorul de caldura de la stat...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Eu am dubii ca foarte multi au procedat asa - or fi fost cativa, dar nu cred ca prea multi, si cu principala conditie de a avea rude paupere.
Exceptand familiile foarte tinere, majoritatea romanilor au o proprietate (fie cumparata de la stat in anii '90 cu preturi de nimic, fie mostenite, fie in rate). Asa ca aceasta donatie este a doua proprietate, deci tot atata costa.
Chiar si cei care nu au o casa (si evident si-o doresc) nu cred ca risca sa primeasca o donatie de care sa nu beneficieze, numai ca sa scuteasca proprietarul niste milioane pe an, pentru ca din acel moment, legal si-au pierdut orice sansa de a avea propria casa cu vreun tip de ajutor (credit pentru tineri, ANL, locuinta sociala, teren de construit de la primarie etc) - pentru ca au o proprietate. Ca sa nu mai spun ca daca totusi reusesc sa-si faca o casa, se trezesc ca o vor plati pe aceasta impozit in plus (fiind legal a doua).
Deci, nu prea sta in picioare varianta asta.
(Discutia cu donatiile a aparut la vremea cand au devenit obligatorii declaratiile de avere pentru functionari/demnitari - si atunci s-au scapat de cele pe care nu le puteau justifica donandu-le soacrei, copiilor etc. Nu despre impozite era vorba).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Ca fapt divers: de exemplu eu am o garsoniera intr-un orasel uitat de lume, nu are gaz si apa (a fost deconectat blocul), si la un moment dat etajul a si ars (fiind in capatul coridorului, mie mi-a ars doar usa, peretii au scapat, dar nu s-a renovat nimic de atunci). Evident nu putem locui acolo, dar nici la Prima casa nu ne-am incadrat din cauza ei. Si va rog sa nu imi spuneti ca pot sa o vand, ca nu mi-o cumpara nimeni, nici la pret de nimic (am incercat, probabil voi ajunge sa o donez ca sa scap de ea, macar impozit sa nu mai platesc)... Chiar nu sunt genul de persoana care sa stea cu mana intinsa, dar am si o problema cu ideile generale de a bate tocmai calul care trage si de a vedea prea mult de capra vecinului...

BTW, e foarte simplu de spus: vinde! Problema e cine cumpara...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

Sunt asa de usor de interpretat toate deciziile statului si bineinteles ca sunt facute asa anume ca sa scape cine trebuie. Si eu am masina (nu asa mare, dar exista) dar sta in garaj ca n-am bani s-o repar si nici de motorina...Asta inseamna ca sunt bogat? Saraca e o vechitura mai batrana ca mine care isi face treaba la nevoie. Si?? O trec pe numele sora-mii si cer ajutor de caldura?? Mie mi se pare ca nu sunt foarte clare cerintele pentru a beneficia de ajutor. In plus...ajuto pentru ce? Nu-mi pemit caldra la 2 camere, ma mut la garsoniera sau gasesc alternative. Multi nu lucreaza (ca nu vor, ca nu pot etc) si normal ca venitul familiei e afectat. Dar eu sa lucrez pentru inca altii 10 care stau acasa?? Parca ar fi mai ok sa ne cautam de lucru ceva in plus, sau pur si smplu fara pretentii sau fitze si ar fi mai usor sa trecem peste iarna, nu?

Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA

ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu nu ma mir de atita indignare.
pentru ca stiu oameni care circula doar cu masina (de putere mare si consumatoare de combustibil), desi au posibilitati financiare reduse. mijloacele de transport in comun sint cih!
asa ca vor cheltui toti banii pe benzina, iar statul le va plati caldura. supertare!
si daca nu mai au bani de benzina sa le dea statul, ca doar n-or sa mearga cu tramvaiul

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Ca fapt divers: de exemplu eu am o garsoniera intr-un orasel uitat de lume, nu are gaz si apa (a fost deconectat blocul), si la un moment dat etajul a si ars (fiind in capatul coridorului, mie mi-a ars doar usa, peretii au scapat, dar nu s-a renovat nimic de atunci). Evident nu putem locui acolo, dar nici la Prima casa nu ne-am incadrat din cauza ei. Si va rog sa nu imi spuneti ca pot sa o vand, ca nu mi-o cumpara nimeni, nici la pret de nimic (am incercat, probabil voi ajunge sa o donez ca sa scap de ea, macar impozit sa nu mai platesc)... Chiar nu sunt genul de persoana care sa stea cu mana intinsa, dar am si o problema cu ideile generale de a bate tocmai calul care trage si de a vedea prea mult de capra vecinului...

BTW, e foarte simplu de spus: vinde! Problema e cine cumpara...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

1. ai cerut despagubiri de la cel din vina caruia a ars?
2. Dar daca o inchiriezi (pe o suma mica)? Totusi cat poate fi ajutorul asta la caldura..banuiesc ca nu mai mult decat chiria, fie si modica, la o garsoniera...

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput