ajutor caldura... iarna asta

ajutor caldura... iarna asta | Autor: emilia.m

Link direct la acest mesaj

Se pare ca alesii nostrii vor sa ne faca viata si mai grea. Daca nu murim de foame odata ce ne scad salariile atunci sa murim de frig!
Deci... vine iarna. Deci multi oameni cu venituri reduse se bazeaza pe ajutoarele pt incalzire. Dar... de anul asta, daca au casa de vacanta sau masina cu capacitatea de peste 1600 cm cubi nu mai beneficiaza de subventie. Am auzit la radio la stiri noua gaselnita!

www.realitatea.net/persoanele-cu-masini-de-peste-1-600-cm-cubi-si-mai-multe-case-nu-vor-mai-primi-ajutoare-de-incalzire_748130.html" target="_blank">http://www.realitatea.net/persoanele-cu-masini-de-peste-1-600-cm-cubi-si-mai-multe-case-nu-vor-mai-primi-ajutoare-de-incalzire_748130.html

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

asta-i culmea , adica isi permite casa de vacanta dar trebuie sa-i dea statul ajutor de caldura...dar ce e statul asta , sac fara fund? statul suntem noi, noi platim impozite din care o parte se aloca ca si ajutoare pentru nesimtiti de genul casa de vacanta si 3 masini in curte.

PS: nesimtit nu pt ca are casa de vacanta si 3 masini in curte, bravo lui ci pt ca isi permite sa intinda mana sa sa ceara ajutor de caldura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

pai, nah, nu le ajung banii pe care vor sa-i ia cu japca (recentul ordin al ANRSC, cel cu 30-50% din factura de incalzire pe bloc, repartizat la toti locatarii, in functie de cota-parte indiviza, indiferent daca sunt sau nu racordati la sistemul centralizat de furnizare caldura si apa calda) de la cei care s-au debransat si si-au montat centrale termice de apartament...mda, sa ajutam furnizorul de caldura si operatorul de citire/facturare calorimetre, sa treaca cu bine si peste iarna asta...pe banii nostri, ai celor care nu beneficiem de absolut nici-un serviciu din partea lor...
e ca si cum m-ai pune sa platesc o cota din factura de electricitate a orasului in care locuiesc (de exemplu), doar pentru ca-mi intra noaptea, pe geam, lumina de la stalpii de iluminat de pe strada...
traim in romania...cat om mai reusi sa supravietuim...fara sa iesim in strada...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Pai daca isi permit casa de vacanta sau masina puternica, de ce nu isi permit sa plateasca si factura la caldura? Daca nu mai au bani de caldura, sa vanda casa de vacantza si sa isi achite datoriile. Tragic este pt cei care nu pot munci, care traiesc din somaj, alocatiile copiilor, care stau cate 2-3 generatii in aceeasi 'cutie' in bloc. Pe cei cu masini si case de vacantza zau ca nu ii plang de mila.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

mai, chestia cu masina sa zicem ca e usor exagerata, au fost si vremuri mai bune si oamenii si-or fi luat masini mai puternice, cand inca aveau 2 salarii de bugetari in familie, si daca tot au luat cu credit sau in leasing, or fi zis hai sa luam o masina mai ca lumea...

cu casa de vacanta...mi se pare oarecum normal...ti-ai permis s-o cumperi sau s-o construiesti, inseamna ca ai niste venituri peste medie (salarii mari sau ti-ai permis sa iei credite mari pe baza veniturilor) sau ai mostenit ceva bani...aaa, ca intre timp unii proprietari de case de vacanta au ramas someri sau li s-au imputinat veniturile, deci nu mai pot fi considerati "bogati", da, nu neg ca se poate intampla...insa se pot gasi solutii, casa sa fie vanduta sau inchiriata...

dar, cum romanul e inventiv, se vor gasi rapid solutii, nu credeti ?

va amintiti, da, cum au reactionat cei cu mai mult de 2 proprietati, ca sa nu plateasca impozitul pe proprietate majorat (taxa de solidaritate, parca asa se numea) : s-au apucat si au facut acte de donatie catre membrii de familie, au platit bani frumusei pentru toate taxele, insa stau linistiti ca nu vor plati impozite majorate cu 60-200%...

probabil ca si acum unii vor proceda similar, vor vinde/dona masina si casa de vacanta, doar ca sa nu apara pe numele lor si sa poata beneficia de ajutorul de caldura de la stat...

off-topic rau de tot : acum 2-3 ani, in Ploiesti, institutia unde se depuneau dosarele pentru indemnizatia de CIC era (inca mai este?) in aceeasi curte cu cea unde se depun cererile pentru ajutorul/subventia pentru lemne sau gaze; cine se inghesuia de mama focului la coada pentru depunerea cererilor ? o gramada de tiganci trupese(d-alea "originale", cu codite, fuste lungi, etc.), bogat pavoazate cu cercei, lanturi, bratari masive de aur, in timp ce barbatii lor (niste namile burtoase, cu ceafa lata si lanturi de aur masive la gat) le asteptau langa limuzinele parcate pe trotuar...dar deh, n-aveau venituri legale, saracii, n-aveau cu ce sa-si plateasca lemnele sau gazele...d-aia zic, traim intr-o tara in care te convingi pe zi ce trece ca totul e cu susul in jos...

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

stai asa ca nu-i asa. Sunt si cazuri speciale. Casa de vacanta poate sa insemne si o casuta daparanata din chirpici mostenita de la bunici si situata intr-un sat uitat de lume, neracordat la electricitate.
Si exista oameni care si-au cumparat masina cu capacitate mai mare inainte sa loveasca criza si care acum au ramas fara servici, n-au nici bani de paine, au rate la banca pt masina respectiva si daca ar vinde-o nu si-ar acoperi nici macar creditul la banca daramite sa mai si ramana cu ceva. Plus ca piata auto e la pamant si nimeni nu se inghesuie sa cumpere masini acum...

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Stati ca asa cu casa de vacanta este un pic nuantata.
Toata formularea stirii este tendentioasa. Adica sa plateasca aia bogati ca daca si-au permis case de vacanta si masini scumpe ...
Nu este chiar asa. Vor fi pusi sa plateasca toti cei ce au o a doua proprietate.
Caz teoretic - Daca eu sunt pensionara cu o pensie de mizerie, sau bugetara cu salariile asisderea si sunt co-proprietara la apartamentul parintilor pentru ca a murit unul dintre parinti si conform succesiunii eu sunt copropietara - inseamna ca sunt un chiabur care suge sangele poporului si merita sa plateasca?

Chestie de interpretare.

Sa nu se inteleaga ca sustin subventiile in vreun fel. Eu vreau ca fiecare sa plateasca cat consuma, dar masura de mai sus este o alta discriminare.
Adica iar cei care muncesc si platesc taxe in mod corect sunt penalizati iar lenesii care nu vor sa munceasca beneficiaza de ajutoare. M-am saturat pana peste cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

CorinaDani,ai scris fix ce ma gandeam eu!
Nu mi se pare normal sa ai casa de vacanta,masini si sa=ti dea statu ajutor de caldura.Pe bune acum,nu vi se pare ca e ceva in neregula?
Ca si aia mai sus mentionatiau palate cu 30 de camere,mercedes,o tona de aur pe ei,da primesc ajutoare sociale,ca n-au venit!A dracu treaba!
Eu vreau sa ajung neaparat la primar in audienta sau la cine o fi disponibil,sa-mi explice si mie,de ce cei care primesc ajutor social nu presteaza munca in folosul comunitatii?Sa-i pune frate sa taie balariile de pe marginea santurilor,sa stranga gunoaiele,sa dea cu matura,d'astea!Ce,le cade rangul?Vor doar bani de pomana?Hai mai pa!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Valentina, as mai putea sa povestesc ceva, insa din auzite, o fi folclor urban sau nu, nu stiu.

tot in Ploiesti, dar la alta adresa, era acum cativa ani "cantina saracilor", unde li se dadea celor cu venituri foarte mici sau 0, o masa calda pe zi, la pachet/gamela.

am auzit, din povestite (deci nu pot garanta ca e adevarat) cum tot coloratii nostri concetateni se inghesuiau sa fie primii la cantina saracilor, fireste, ca doar sunt primii la tot ce e moca, la orice eveniment care e prin urbea lui Nenea Iancu; asa, sa revin la firul povestii : cica ei luau mancarea aceea, dar nu pentru ei si familiile lor, ci pentru a hrani dulaii din curtile frumoaselor case pe care si le-au construit dupa revolutie, nu se stie din ce bani, cica din munca cinstita, adunat fier vechi, muncit in Spania/Italia...a naibii coincidenta, dar se pare ca si cei care luau mancarea de la cantina saracilor erau tot dintr-o categorie defavorizata, a celor fara venituri, bietii de ei, nu mai puteau merge sub greutatea bijuteriilor de aur si se deplasau numai cu mertane sau alte limuzine de soi...

da-da, d-aia au toate ghicitoarele si vrajitoarele din Ploiesti palate, nu case, palate cu statui in curte si mini-fantana arteziana, scari de marmura...ba chiar unele au si panou la poarta "aici locuieste prea-minunata ghicitoare x-uleasca"...stiu cel putin 3-4 case din-astea, cate n-or mai fi ascunse pe stradute laturalnice...

phii, sa nu-ntelegeti ca "frecventez" ghicitoarele, casele acelea despre care povestesc sunt in vazul lumii, la soseaua principala, vreo 2 la iesirea spre Brasov, alta la iesirea spre Buzau, una foarte aproape de cartierul meu - e chiar casa unde a fost prins unul dintre suspectii jafului de la casa de amanet din Brasov, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Asta cu casa de vacanta mi se pare absolut normala. Prea sunt multi care isi permit blugi la 500 de lei, dar nu-si achita asociatia in valoare de 300 de lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Noi avem o masina de peste 1600 cmc si nu-i de fitze, nu-i scumpa... era singura pe care ne-o permiteam cu 7 locuri... pentru ca avem familie numeroasa...
Ei uite ca dupa unii inseamna ca am cu ce
Si atunci de ce sa beneficiem de vreun ajutor...

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput