fetita mea nu mai mananca

fetita mea nu mai mananca | Autor: elenafontana

Link direct la acest mesaj

fetita mea are 1 an si am inceput sa avem probleme cu mancarica
pana acum mancam de toate pentru varsta ei puiut,ousor,pireu de legume ,ficat de pui, spanac si bineanteles laptic acum vrea doar banana cu iaurt mar biscuiti si lapte .Ce ai dau vomita adica refuza categoric.
E drept ca acum cateva zile a facut putina febra da nu stiu ce sa mai fac?

Imi da cineva un sfat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Buna:)
de cat timp nu mai mananca?
2 zile, o saptamana?
ii da cumva vreun dintisor?
e un pic racita?
i-ai facut vaccinul de 1an de curand?
e apatica?
i-ai facut pana acum vreo analiza?

Stiu, sunt multe intrebari, dar trebuie sa ne facem o idee

Si eva a avut momentele ei cand nu a vrut sa manance, dar am lasat-o in ritmul ei, cata vreme analizele erau ok, iar ea se comporta normal.
Banuiesc ca stii ca, copii nu mor de foame, adica, daca le e foame, mananca, dar daca a o perioada in care mananca mai putin, iar in rest sunt ok, nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji

Cu pediatrul ei ai vorbit?

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Si noi avem perioade in care mananca mai putin. Exista mese la care mananca doar doua-trei linguri, dar se intampla rar. Isi revine singur, nu-l fortez. Am incredere in el ca stie daca-i este foame sau nu. Are 2 ani si nu am avut probleme serioase cu masa pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

fetita mea are tot 1 anisor, am avut si avem si noi perioade in care nu mananca, de exemplu acum e din cauza aparitiei dintisorilor. mai stiu ca, dupa 1 anisor copilul devine mult mai selectiv in alimentatia sa. incepe sa aiba preferinte, iar noi nu trebuie sa ii fortam sa pape ceva ce nu le place. iar daca nu vrea sa manance, inseamna ca nu ii este foame, ca organismul nu ii cere..tu de exemplu, nu ai avut niciodata perioade fara pofta de mancare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

in cazul nostru este foarte important sa nu ii dam nimic ca si snack,intre mese. Cum ii dam ceva mai consistent,cum nu mai mananca urematoarea masa bine. Eu ii dau fructe usoare,gen mar,para,etc.
La varsta de 1 an,aparitia dintilor poate duce la lipsa poftei de mancare. Incerca sa ii dai ce ii place,ce prefera. Ii dai mult lapte,mai alaptezi???Daca da,poate se satura sau prefara sanul in locul mancarii.

Mamica de Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Buna am patit-o si eu cu fata mea si acum ca are 2 ani si s-a axat pe aceasi mancare,la fel manca si ea tot ce ii dadeam ,acum insa nu mai vrea de 6 luni incoace decat piure,suc de portocale ,lapte ,gris cu lapte ,cereale,carne nu mai vrea ,alte legume daca le simte le scuipa ,nici pomeneala de alta mancare,am fost cu ea la dr si mi-a zis ca e o etapa sa o las in pace ca o sa-i treaca,mananca cat simte nevoia si ce simte nevoia,eu m-am plans ca nu mai vrea nimic si de unde isi ia vitamine si mi-a dat colostrum cu probiotice,intra-devar manca mai bine,dar tot tria si nu vroia ce ii dadeam decat ce ii placea,acum incerc sa-i strecor in ceea ce ii place alt aliment dar are momente cand simte si scuipa tot si nici ca mai mananca,dr mi-a zis sa nu o fortez sa o las in pace,ca o sa-i treaca.te pup si sper ca te-am ajutat.

Mergi la inceput