Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (406)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Un raport social al Romaniei dupa 20 de ani, care probabil va da mai multe raspunsuri la intrebarile noastre despre calitatea vietii.

http://www.iccv.ro/ICCV_Romania_dupa_20_de_ani.pdf

pe scurt:

3 tendinte ale economiei in 20 de ani:

* ponderea sectorului privat in PIB s-a stabilizat dupa 2004 la circa 71%;
* industria a lasat loc predominant serviciilor in cadrul economiei
* numarul salariatilor a scazut de la 8 mil. (1990) la cca 5 mil. (2008)

Statul roman cheltuieste pentru domeniul social proportia cea mai mica, nu numai in raport cu PIB, dar si ca pondere din buget: 36,5 fata de 55,9% media UE.

Salariatii si pensionarii impreuna au reprezentat 50% din populatia Romaniei. Evolutia lor a fost de sensuri opuse: in timp ce numarul salariatilor a scazut, cel al pensionarilor a crescut, tendinte care se vor pastra si în 2010.

In prezent salariatii sunt mai putin de 60% (4,6 milioane) din cati erau in 1989, iar pensionari sunt cu 55% mai multi (5,5 milioane).

In 1991-2000, sectorul public social pare sa fi fost primul sacrificat. In prezent se incearca reechilibrarea bugetului tot prin taieri masive in zona sociala: salarii in educatie, sanatate si asistenta sociala, a pensiilor si a altor beneficii sociale ale unor grupuri cu risc social ridicat.

1% din populatie se defineste in prezent „patron”, dar putini dintre ei sunt insa „oameni de afaceri” cu venituri mari. Cea mai mare parte au venituri „pe cont propriu”, reduse si incerte, alaturandu-se adesea segmentul saracilor, in urma socurilor din economie.

Exista o tendinta de dezagregare a sistemelor publice de educatie si sanatate atat prin subfinantare, cat si prin decredibilizare prin exemple negative generalizate.

http://www.ernu.ro/anticasual/dupa-20-de-ani-optiuni-pentru-romania/

-------------------------------

mamica Dariei si a lui David

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mergi la inceput

No comment.

Mesajul e de la Generale, topicul Ne mai intoarcem in Romania sau nu?

Prisi, Teodora-multumesc pentru mesajul atit de frumos!

Mergi la inceput

Fetita mea a fost tare dezinvolta (locul de joaca a fost locatia gradinitei de vara deci se simtea ca acasa... prezenta Alinei tipa de milioane care s-a ocupat asa de frumos de ea a fost deasemeni un plus). A primit cu gratie toate cadourile, facea cite o pirueta pentru fiecare invitat sa o admire, a interactionat cu toti copiii, A fost un pic coplesita la momentu tortului si s-a speriat de o papusa la teatru (i s-a adresat direct si nici nu avea o fata prea prietenoasa).

Daria mea, iubirea mea pentru tine e vesnica ca marea!
Iti doresc sa fii sanatoasa si norocoasa, cind cresti sa ai parte de o jumatate perfecta si de copii frumosi! Sa fii mereu inconjurata doar de oameni buni!!!

Mergi la inceput

Greyeras, figurina de pe tort e de fapt o jucarioara. In rest tati a gasit in Auchan seturi de farfurii, paghare, paie, fata de masa cu Cenusareasa si cu cele trei printese Disney.

Gabriela, super decizia in legatura cu masa copiilor! Nu cred ca la noi e pe aproape de asa ceva. Fruct au la ora 4 si mincaruri am vazut cit de cit ok dar nu cred ca piinea e integrala. O sa mai suplinesc eu acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Hai Luy!Hai Suri

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

fosta devylla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Erina am vazut pozele de la petrecerea Dariei.
Minunate.Daria a fost numai un zambet si tare tare mandra.Mi-a placut tinuta,mi-a placut tortul,mi-a placut locatia si body painting-ul.
Si mi-a placut de mami si tati care radiau.

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)

fosta devylla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

O dimineata perfecta va doresc!

Ma gandesc la Luiza si la puiul mic!

Sabina, cum e cu migrenele?

Erina, ce mesaj frumos

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Buna dimineata si o pentru doritoare.

Luy, ma gandesc la voi, sper sa decurga totul bine, sa ai o Suri perfecta si o recuperare rapida.

Noi am aflat cauza "nu-mi place la gradi", am vb dimineata cu D-na si mi-a spus ca intradevar a insistat sa pape ieri macar putina supita...am rugat-o politicos sa nu-l forteze, este destul de fitos si daca nu-i place nu pune gura, in rest a mai "aruncat cu jucarii", dar a participat la activitati, a cantat si a spus o poezie , mai incet dar a spus, iar cand le-a spus povestea cu "lupul" el a inceput sa spuna din Capra cu trei iezi

Azi a plans de dimineata, m-a rugat sa-i spun doamnei sa "nu-i dea mancare urata", i-am citit meniul cand am ajuns la gradinita si i-am spus ca azi este mancare fff buna si ca o sa fie campion la masa(nu este urata).
Azi aveau urmatorul meniu:
dimineata : lapte cu nesquik si tartina cu unt, branza si ...nu mai stiu ce leguma
pranz: ciorba de pui cu bors, carnita de porc fiarta cu orez si salata de varza, banana
gustare: baton cu cereale
este ok zic eu, carnita de porc eu am inceput sa-i dau, e adevarat mai rar, dar le da odata pe sapt(am intrebat)

Asa ca azi ma astept sa pape cat de cat.

Gabriela si el a mancat ieri dupa gradi cat pt o zi intreaga

Gata fug la treaba, o zi minunata.

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bikmaria spune:

buna dimineata
LUY cred ca deja ai nascut ,asa ca iti doresc refacere rapida si sa te intorci cat mai repede acasa cu cea de-a doua ochioasa
Noi amanam inceperea caminului pt lunea viitoare,Teo are un picut de rosu in gat .
tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Neata!
Nici o veste de la Luy?

Multumim fetelor, Olivia e mai bine, muci si tuse, dr trec si astea!

Scolarul meu, seara e frant de oboseala, la 20.30 e deja in pat, fara s-i spuna nimeni ca ar fi timpul de somn.In schimb la 6.30 e deja in picioare, singur.

Olivia in fiecare seara isi face ghiozdanelul pentru scoala, si dimineata e cam dezamagita ca nu e "plecata" nicaieri.

Mergi la inceput