Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (18)
Raspunsuri - Pagina 20
taty_ana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madamar Am nevoie de suport!!! Ma vad ravasita in noianul de informatie privind alaptatul exclusiv care, bla-bla, pregateste tubul digestiv, protejeaza, etc - dar ce te faci cind copilul nu iese cu scaunul timp de 4 zile???. Sau cind copilul refuza sa inghita altceva decit sin? Sa incerc sa fiu mai coerenta, sa intelegeti despre ce vorbesc... Ma simt ravasita, pentru ca va aud vorbind de diversificare si vreau sa incep pentru ca mi-e teama de reticenta lui... fata de alte alimente, daca mai astept mult! De ce spun asta? Ni s-a prescris un siropel cu muguri de brad pentru gitutz si refuza cu vehementa sa il inghita: ori il scuipa si se agita, ori se ineaca... Scaun nu mai avem de 4 zile - burtica mareee, si nu evacua. Azi nu am mai rezitsta si am introdus jumatate de supozitor, taiat pe lungime... Am reusit pina la urma sa eliminam scaunul, de consistenta pastoasa, insa eliminat cu efort - mai mare mila!!! Nu vreau sa-l diversific cu ... nu stiu ce sofisticatenii, insa as indrazni sa ii dau niste suc de nu stiu ce ... piersici poate, fiind asa constipat... sau ceai, sa il ajute oare? Ce spuneti? AM NEVOIE SA AUD OARE DIN NOU DESPRE "AURUL ALB"? va las sa ma remontati... Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10 Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace! Fericita, imi alaptez puiul |
nu pot sa te sfatuiesc cu mare lucru,eu ii dau siropel cu seringa cate putin dupa care ii bag in gura bibe cu ceai,iar ii mai pun siropel in gurita iar bibe cu ceai,ca sa nu-l scuipe si sa inghita....dar metoda asta functioneaza daca i-ai mai dat ceai pana acum
Si eu sunt extrem de necajita,cand citesc aici ca puiutzii vostri la 4 luni papa 170ml imi vine sa-mi smulg parul din cap, a mea papa 80ml si rareori 120ml iar daca pana acum manca la 4 ore acum mananca la 5 ore si uneori dupa 60ml se opreste si nici un cantec din lume sau altceva n-o face sa mai inghita lapte....si n-ar fi asta o problema daca mi-ar lua in greutate insa am cantarit-o ieri si mi-a slabit fata de acum o saptamana cu 60 gr iar ca un calcul de la inceputul lunii mi-a luat doar 150gr in 3 sapt!!!....oricum de ieri am reinceput mesele de noapte,imi pun ceasul sa sune si-i dau prin somn,macar asa imi mananca 120ml pentru ca alta solutie deocamdata n-am...uneori se culca la 9 seara si se trezea la 8:30 dim fara sa pape iar eu veneam cu 150ml gandindu-ma ca e rupta de foame...de unde,abia manca 80ml ceea ce nu este normal....ma gandesc probabil ca are legatura cu anemia care i-a gasit-o dar probabil ca tocmai din cauza ca nu mananca cum trebuie are anemie...offf e un cerc vicios
imi scuzati vaicareala luunga dar simteam sa-mi vars si eu naduful undeva
Madamar spune:
Incerc sa gasesc explicatii pentru starea de depresie ce ma paste...
cred ca insasi antagonia sfaturilor primite ma zapaceste!!!
Am promis ca va spun despre vizita de luni, la noul pediatru, care mi-a creat o parere mai buna decit restul, de pina acum.
La 4 luni avem 7600 g, 65 cm, si 40 diametrul capusorului, ca s-a mai vb despre asta.
Avusesm scaune la 2 zile pina atunci: am raportat si ni s-a spus ca poate avea si un scaun/saptamina copilul alaptat. Era luni...
Nu i-a impartasit opinia lui jack newman, conf. caruia alimentatul natural nu are nevoie de suplimente de vit. D3 ... si am exemplificat totusi prin faptul k al meu copil nu inghite, nici D3-ul (- sa aiba fobie de lingurita? Ca acum am incercat sa ii picur si asa imi primeste) si arata perfect normal, ca un copil caruia i-ar fi fost administrat D3-ul...
Legat de decalotare - mi-a interzis sa o practic, sa las natura sa-si faca treaba! Eu ce sa mai cred?
Asupra herniei ombilicale sa nu intervin...
si alte asemenea lucruri.....
DAR
sa fac echo pt displazia de sold.
M-a luat cu fierbinteli acolo... am mers imediat si am facut-o - SLAVA DOMNULUI CA SUNTEM BINE!!!! Asta ma socheaza - ca mereu si mereu parerile sunt impartite... si ca nu pot baza parca pe nici un pediatru.
Vine vorba de diversificare si ii cer o schema, dar imi recomanda sa astept, k o sa mi-o dea la timpul potrivit.
Eu insist si ii spun ca mai sunt 2 luni si k vreau sa imi fac o idee... abia asa mi-o da iinsa imi intareste ca ar tb sa merg lunar sa ne vada, dar macar inainte de 6 luni sa merg la ea... Mi-a sunat a comert curat modul in care a spus-o...
In fine - merg la asistenta sa imi dea planul de diversificare, care pentru ca nu-l gasea in calculator s intraat pe net!!!
Pe net, zic eu?
Da, imi raspunde lucid asistenta!!!
Pentru ca insa nu era sigura de cel bun (site-ul), suna o colega sa ii spuna de unde sa il descarce - am crezut k innebunesc!!! Deci ma diversific cu info publicate de cineva, pe net, undeva...
il gaseste insa in pc - si ce creeti ca ar fi continut vestitul plan??? reteta de supa si de brinza calcica!
Am plecat si eu dondanind, fara sa o mai intreb pe dr daca asta e ceea ce trebuia sa primesc...
Cam asta mi se intimpla - pe banii mei!!!
Marti insa ne-a vz medicul de familie gitutul si ne=a spus ca e rosu - ce sa mai cred!?!
La consult in gitutz nu a vz nimic - totul bine!
Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, imi alaptez puiul
taty_ana spune:
citat din mesajul lui R.Cata Mary, sa stii ca si eu ma gandesc la asta cu groaza. La un mom dat am vrut sa-i dau Colief (cd avea vreo 2 luni) si nu am reusit deloc. Acum si la Vigantol isi strange gurita...mai mult picur pe barbie. Iar azi dr mi-a zis sa incep sa-i dau niste fier. Nici nu stiu cum voi reusi sa ii bag picaturile alea in gurita. Mi-e groaza de diversificare.....parca as vrea s-o alaptez toata viata...sau peste noapte sa trec la mancare gatita Hai ca nu te-am remontat....poate celelalte fete. Vroiam doar sa-ti spun ca sunt la fel ca tine...dc te incalzeste cu ceva www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010 |
la vigantol mai e cum mai e ca sunt doar 3 picaturi dar la vitamina c ma chinuiam groaznic sa-i pun 8 pic,curge si greu din sticluta asa ca ii dau cu pipeta si e mult mai usor
Madamar spune:
citat din mesajul lui mommy_to_be Mary, draga mea, stai incetisor. 1. poate ca nu-i place copilului gustul acelui siropel si de aceea nu-l accepta, nu trebuie sa fie neaprat reactia la alta substanta decat laptele introdusa in gurita. 2. kk? Maia a facut azi dupa ce nu a mai facut de sambata. Socoteste si tu cate zile au trecut. Nu 4, ci aproape 6, si zau daca ma stresez. Se pare ca unii copii alapati la san asa functioneaza! Am inteles ca poate sa elimine scaunul si o data la 10 zile, datorita faptului ca ei efectiv nu au ce sa dea afara. Sunt intr-o perioda in care organismul foloseste toti nutrientii din lapte si rezidurile se elimina doar sub forma de urina. "dupa prima luna unii bebelusi nu mai murdaresc scutece decat rar, uneori si la 10 zile fara sa fie nici o problema patologic". Am fost si eu tentata sa-i dau suculet de ceva, orice: frcte, legume, insa atata timp cat ai laptic, fii convinsa ca puiul tau nu mai are nevoie de nimic. Ce ai putea totusi sa incerci, e Bonnisanul care e benefic si in caz de constipatie si calmeaza si agitatia cauzata de cresterea dintilor. Cu ocazia asta ii mai dai micului tau si altceva decat laptic Eu ii dau Maiei cate 20 de picaturim, de 2 ori pe zi. Se intampla sa+l mai scuipe si ea, insa nu ne panicam. Iti inteleg starile, pentru ca I've been there!, insa ia citeste aici,http://pepitzel.blogspot.com/search/label/Alaptat%3A%20Mituri%20si%20FAQ daca inca n-ai facut-o. Daca ai facut-o, mai citeste o data si vezi daca vrei sa ii mai dai si altceva lui Mateo pana la 6 luni. Hai draga mea, curaj pentru puiutul tau! Daca nu plange de durere de burtica chiar nu ai de ce sa te stresezi! Mira, mamica implinita si fericita cu perfect, Maia-Alexandra (11 mai 2010) http://community.webshots.com/user/maia_alexandra?action=publicAlbums |
Oh, am uitat: dupa Bonisan aseara a vomat tooot, cu un jet cum vomam eu in sarcina!!! in timp ce faceam baita, de m-am speriat toata!!! Deci pica si bonisan-ul.
O alta pediatra, prima, a lui Mateo, care ne-a dat antibiotic pentru rosu in git - mi-a spus azi k nu e bine sa nu iasa atita timp si mi-a recomandat Duphalac - 10 zile... sau lactuloza... oare ce s afac?
r_ocsy spune:
Desi suntem acasa cu tati, el si-a gasit ocupatie si a izolat podul lasandu-ma toata ziua singurica cu Sofia ! Nu vreau sa ma plang dar abia astept sa isi inceapa serviciul saptamana viitoare ca macar atunci cand vine de la scarbici are program cu fata si pot si eu sa ma relaxez nu ca si acum cand toata ziua e cu treaba si pe Sofia o vede in trecere si fara dragalosenii ca "e plin de praf" !
Colac peste pupaza, d-ra seara are chef de joaca si eu turbez. Pana acum cateva zile adormea repede , la ora 22 sforaia. Acum cand o pun la nani ti-ai gasit daca ai cu cine iar eu nu mai am rabdare dupa ce o zi intreaga stam bot in bot. Parca ar simti ca vreau sa scap de ea si imi face in ciuda. Asa ca momentan mi s-au dus si relaxarile de seara ca dupa ce adoarme pe la ora 23 cad si eu franta.
Acum doarme la mine in brate ca a facut figuri si la somnul din timpul zilei, este tare maraita. Si ma mai intreaba sotul de ce am nervi in ultimul timp ??? Pai unul dintre raspunsuri ar fi sa stea el 24 din 24 timp de o saptamana bot in bot cu Sofia si sa vedem daca rezista pana in a 7 zi. Am si eu nevoie de o pauza si nu am avut cu cine sa o las ( el cu treaba si socrela si-a gasit si ea sa f... timpul ). Chiar ma gandeam , ca daca ma intorceam la cabinet din octombrie cum mi-am propus ( am amanat pentru ianuarie 2011 ) cui o lasam pe Sofia pentru ca e clar ca socrela si-a gasit activitati tocmai pentru a nu sta cu ea ( ea saracuta nu mai are rabdare ) . Acum vad eu cum vor trece si lunile viitoare, pana la urma tot la bona ajung, am eu o presimtire.
R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
r_ocsy spune:
ma apuc de capitol nou
R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
nikolett2445 spune:
artu coryzalia cum i-o dai ca la noi sunt pastilute mici de tot si cate pe zi
raportam si noi acum doua nopti o noapte alba,era plina de muci fetita si nu putea sa respire se speria asa ca a dormit la mine in brate pe burtica ,noaptea trecuta deja mai bine un pic,astazi tot spre bine sa speram ca nu o sa o mai intoarca
i-am dat aseara la 18 mar si mi-a dat cu jet tot afara,l-a halit cu pofta repede
de la ce luna incepem cu glutenul,cand e recomandat
banana la fel a scris cineva ca de la 9 luni,si eu ma gandeam ca va manca toata iarna banane
Antonia se sperie foarte rau cand stranut Atentie,tremura de frica si o potolesc greu
Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)
Madamar spune:
mira, am citit... si uite, inca mai citesc http://reclama/nutritie.html?id=1897&pagina=1 un articol in multe pagini, interesant.... incerc sa gasesc seva pentru a merge mai departe...
r. cata - imi pare rau ca esti ca mine... speram sa fiu singura cu intrebari...
Vivela spune:
madamar, eu cand ii dau piciului siropele (adica bonnisan sau homeopate diluate in apa) si vad ca nu-i place gustul, il strang putin de nasuc. el are instinctul de a inghiti atunci. trucul asta l-am invatat din spital, cand ii dadeau celui mare nurofen si el nu vroia sa inghita.
asa am procedat de atunci si n-am mai avut probleme la niciunul din copii.
incearca si tu si vezi cum este.
apoi, eu am zis ca nu-i mai dau bonnisan pt ca prea ii inmoaie scaunul. se reglase cam la unul pe zi si nu stiu ce mi-a venit mie sa-i mai dau intr-o zi. (avea gaze, mi se parea ca se chinuie). e, in ziua aia a facut de vreo 5 ori.
initial am zis ca e o intamplare. apoi figura s-a repetat la vreo 2 saptamani.
asa ca acum nu-i mai dau bonnisan decat daca il vad mai constipat, altfel nu.
vigantolul, eu nu-l dau cu lingurita (ca ramane pe ea jumate), ci il picur direct. asta se intampla cel mai adesea cand plange, ca sa tina gura larga, adica dupa baita, cand ne imbracam. sticluta e aproape si cum face "oaaaaa", hop cu picaturelele in gura, nici nu stie ce i s-a intamplat.
fier eu n-o sa-i dau inainte de 6 luni, pana la varsta asta are rezerve, eu am avut hemoglobina buna in sarcina. cu fierul e problemuta ca strica dintisorii daca au aparut (ii coloreaza, posibil sa-i si atace, nu stiu). deci se evita picurarea directa in gura/pe dinti, se amesteca in piureul de fructe/legume, se si absoarbe mai bine asa. preferabil sa se dea in acelasi timp cu vit C (eu asa luam si in sarcina, cand luam, adica din an in paste).
stiu ca nu se amesteca cu lapte. de fapt cu lapte nu se amesteca niciun medicament, ca nu se mai absoarbe in totalitate.
vit C solutie o sa-i dau mai incolo, are un gust oribil oricum, am gustat eu, bleah.
despre diversificare , parerea mea e ca mai poti astepta un pic, nu-i graba deloc. primul meu baiat pana la un an manca absolut tot ce-i dadeam, fructe, legume, carne, etc. si-a stricat bunul obicei in jur de un an jumate, cand era preocupat cu orice alceva decat mancatul. nici acum nu se omoara cu asa ceva, si se vede, are 15 kg (imbracat, si cu 3 caramizi prin buzunare ) si doar 95 de cm. majoritatea celor de varsta lui sunt mai inaltuti. asta e, are timp sa se inalte el.
oricum, nu-i mare filozofia cu diversificarea, mai multa teorie pe langa decat practica. orice ai alege insa, fii impacata cu alegerea pe care o faci .
iti trimit un PM.
eu am trimis barbatii la circ. nu atat pt circ, ca suntemm oricum obisnuiti cu circul zilnic de la noi din casa , cat pt timpul "tata-fiu". sper sa fie incantati amandoi .
fug, maraie piciul ramas acasa cu mine, e un picut racit si el .
_
Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)