Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (18)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui bubu30

E foarte adevarat ce spui.
Am avut la faculta materie din homeopatie si nu se impaca cu nimic ce are miros puternic : pasta de dinti, guma mentolata, ceapa, miros de transpiratie , etc.
Si in plus nu uit cat traiesc ca am avut un prof care la fiecare seminar ne spunea ca mentolul e interzis la copii pana la 3 ani

Ruxi super fericita de Alexandra Maria si Alexandru Andrei - 2 mai 2010

Asta e bine de retinut, deci fara mentol primii 3 ani!!!
Ruxi, multumesc mult pentru pontul cu Lactana! A fost deja sotul si a luat 3 cutii! Eu cel mai ieftin iau din Bistrita de la Dona, unde cu toata reducerea de 7% platesc 45.57 lei. Oare Carla de unde cumpara, sa-i dam si ei pontul ca la ea sigur se simte orice mica economie(am retinut ca si ea da Lactana fetelor)?!!
Si voiam sa te mai intreb daca Alexandru papa cat scrie pe cutia de Lactana, adica 4-5 mese de 170 ml/zi?

Voiam sa va spun ca de vreo 10 zile printesa mea papa tot biberonul. In prima faza mananca 120-130 ml dupa cre trebuie ridicata sa eructeze si apoi, ca sa accepte restul de laptic (ii fac 170 ml/masa)ii cant. Nu avem in repertoriu decat "Veronica, Veronica, fata buna si cuminte/Pentru tine, Veronica, traista este darul meu...samd" dar macar functioneaza. Se uita la mine amuzata si baloteaza tot. Mai haios e la masa de noapte, cand la 1-2-3 (depinde de ora la care vrea papica) eu ii dau cu Veronica, in surdina, sa nu ma auda baietii din camera cealalta. Am incercat si multe-multe alte melodii dar nu am avut succes, singura la care pare interesata e "Mai pretine eu si tu" a Fratilor Petreus dar asta e melodia care o linistea de mica....ma rog, in principiu ramanem la Veronica!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui T_Ioana

Citat:

Am avut la faculta materie din homeopatie si nu se impaca cu nimic ce are miros puternic : pasta de dinti, guma mentolata, ceapa, miros de transpiratie , etc.
Si in plus nu uit cat traiesc ca am avut un prof care la fiecare seminar ne spunea ca mentolul e interzis la copii pana la 3 ani

Ruxi, multumesc mult pentru pontul cu Lactana! A fost deja sotul si a luat 3 cutii! Eu cel mai ieftin iau din Bistrita de la Dona, unde cu toata reducerea de 7% platesc 45.57 lei. Oare Carla de unde cumpara, sa-i dam si ei pontul ca la ea sigur se simte orice mica economie(am retinut ca si ea da Lactana fetelor)?!!
Si voiam sa te mai intreb daca Alexandru papa cat scrie pe cutia de Lactana, adica 4-5 mese de 170 ml/zi?

Voiam sa va spun ca de vreo 10 zile printesa mea papa tot biberonul. In prima faza mananca 120-130 ml dupa cre trebuie ridicata sa eructeze si apoi, ca sa accepte restul de laptic (ii fac 170 ml/masa)ii cant. Nu avem in repertoriu decat "Veronica, Veronica, fata buna si cuminte/Pentru tine, Veronica, traista este darul meu...samd" dar macar functioneaza. Se uita la mine amuzata si baloteaza tot. Mai haios e la masa de noapte, cand la 1-2-3 (depinde de ora la care vrea papica) eu ii dau cu Veronica, in surdina, sa nu ma auda baietii din camera cealalta. Am incercat si multe-multe alte melodii dar nu am avut succes, singura la care pare interesata e "Mai pretine eu si tu" a Fratilor Petreus dar asta e melodia care o linistea de mica....ma rog, in principiu ramanem la Veronica!!

Ioanaluiwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan-Gabriel (03.12.2005) si Sonia-Alexandra(06.05.2010)
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3 , www.dropshots.com/T_Ioana6" target="_blank">4(NOU) , Filmulete serbare

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"

Ioana tare printesa ta. Ce dulcica. Eu le linisteam pe fete cu un catec inventat de mine, Are mama trei fetite.

Stiam si eu fara mentol la copii mici, nu stiam varsta. Vick la un moment dat a scos pe piata un produs ptr bebelusi care mai apoi a fost interzis si retras, de acolo am ramas cu fixatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

parerea mea despre homeopate vs. menta...eh,n-as putea avea eu alta parere decat toti medicii homeopati. totusi, sunt situatii in care mentolul si celelalte interzise nu interfera, de ex, incazul remediilor pt faza acuta a bolii. de ex, daca iau belladona pt febra si scade, iar peste 3 ore beau un ceai de menta, n-o sa revina febra.
eu m-am tratat homeopat si n-am intrerupt cafeaua, desi face parte dintre cele interzise. beam cafeaua de dimineata si luam remediul spre pranz sau seara, cu acelasi efect benefic.

totusi, mentolul de ce nu e recomandat copiilor pana in 3 ani? e vreo explicatie?

_

Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Citat:
citat din mesajul lui Onana

Salutareee!

Am si eu o intrebare, please, pt cine foloseste tetine Avent, pana acum am folosit cu 2 picaturi, acum am zis ca e prea mare si sa-l trec pe 3 pic, n-am gasit decat unele cu 3 pic, dar pe care scrie ca sunt pt hrana semisolida, iar el se ineaca, ii vine prea mult lapte, desi pe tetina sunt trecute I, II, III si eu i-am dat pozitionat tetina pe I, deci fluxul cel mai putin rapid, oare exista si cu 3 picaturi doar pt lapte? La Matei am folosit Nuk, de-asta acum sunt un pic in ceata

Eu am folosit inca de la nasterea fetelor tetine Avent. De la 4 luni folosim marimea 3 (cifra e scrisa pe tetina, intr-un cerculet). Tetinele sunt simple, pentru lapte, le-am cumparat intr-o cutiuta transparenta de plastic si nu scria nimic pe ele, cum ca ar fi pentru hrana semisolida... Deci in mod sigur exista marimea 3 si pentru lapte, diferit de marimea 3 de care spui tu... Cat despre chestia cu inecatul, s-ar putea sa dureze cateva zile pana cand se obisnuieste cu fluxul mai mare de lapte. La mazarichile mele a durat aproape o saptamana pana sa nu le mai curga lapticul siroaie pe barbie, ele erau obisnuite sa se chinuie sa traga, cu sete, din marimea 2... apoi insa a fost foarte bine, n-am mai avut probleme.
Ma bucur ca ai spus si de celalalt model de tetine, o sa caut si eu pentru hrana semisolida, pentru ca prin acestea ale noastre nu mai trece laptele cu o masura de cereale...

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Ioana, apropos de Lactana, mi-a oferit si mie Ruxi pontul cu farmacia ”minune” si de atunci il trimit pe sotul saptamanal sa-mi ia... Deja de la a doua vizita l-au tinut minte asistentele, acum numai ce ajunge acolo si deja primeste cele 4 cutii...

Eu am tot urmarit, o vrme, pe cutii, cantitatile de lapte pe care bebe ar trebui sa le bea... mis e par cam mari. Fetele mele, la 6 luni, mananca 4 mese de cate 180 ml, la cea de seara cu 2 masuri de cereale. Dar asta numai de vreo 2 saptamani incoace... pana acum mancau 150 ml. Si nu sufera deloc de foame!

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui T_Ioana

Citat:

Ioanaluiwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan-Gabriel (03.12.2005) si Sonia-Alexandra(06.05.2010)
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3 , www.dropshots.com/T_Ioana6" target="_blank">4(NOU) , Filmulete serbare

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"

Cu mare placere
I-am zis si Carlei mai demult.
Alexandru mananca 5 mese pe zi , de fiecare data ii fac 5 doze, adica 170 ml cum ziceai si tu, si de cele mai multe ori mananca tot, doar uneori cand adoarme la biberon nu reusesc sa ii dau decat 130-140 ml.

Voi cum stati cu luatul in greutate ca daca tin bine minte te plangeai ca inainte nu prea lua in greutate ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Carla, deja l-au invatat farmacistele pe sot? De fapt, la ce cantitati probabil cumparati.... Noi consumam in jur de 6 cutii/luna.
Ruxi, astept 6 octombrie sa o cantaresc pe gaza sa vad cum stam. Pana acum a luat constant, cate 650 gr fix in fiecare luna. Deci la nastere 3200, a scazut la 3050 si la 4 luni fix 5650, cum spuneam, ca ceasul, cate 650/luna. Acum sunt sigura-sigura ca a luat ceva mai bine ca e tare tapanuca scumpita de ea, plus ca de vreo 10 zile mananca 170 ml/masa de 5 ori pe zi, fata de 120-130 cat manca inainte (toot 5 mese), deci e un progres. Uite si acum o pandesc sa se trezeasca sa pape ca de la 16.30 nu a mancat si doarme de la 17.50....pt fetita asta (exact ca fratiorul) cel mai important e somnul...sau ca sa parafrazam proverbul "Mancarea-i fudulie, somnu-i temelie!".
Va pup pe toate si va doresc noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Alina, mersi de info despre tetine!

Carla, multumesc si tie, deci e clar ca exista tetine pt lapte, pt ca si ale mele nr 2 sunt tot asa, scrie un 2 intr-un cerculet, insa cele de care-ti spuneam sunt cu flux variabil, pt hrana semisolida, deci intra si supe, lapte cu cereale, etc. Ma bucur daca ti-am putut fi si eu de folos cu ceva

Nati, welcome back! sa nu mai lipsesti asa mult, bine?

Fug si eu la treburi de seara, noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Poftiti la cafea!

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

cordelia

Citat:

Sabina la multi multi ani fericiti !!!
Vroiam sa te rog sa imi spui si mie dupa ce primesti jucaria de la Avent cat esti de multumita de ea ca tare ma tenteaza si pe mine si la cati bani este vreau sa fiu sigura ca merita.
Eu una nu am mai vazut decat steamer care prepara hrana fara a avea si blender incorporat.
Mai sunt si de la alte firme cu ambele functii ?

Da si eu as vrea sa stiu.
Mai exista un aparat cu ambele functii - Babycook, eu stiu ca il are o prietena si este f multumita insa dezavantajul este ca are cana o problema si din cate am inteles ai sanse sa se crape de la temp mari; nu-i prbl, ca ti-o schimba in garantie dar stai 2 sapt pana vine alta si tot asa..

Si eu oscilez intre Avent si cel mai sus mentionat, sa mai vedem pareri.

Mergi la inceput