ce parere aveti despre cersetori si cersetorie?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Pai, Andreea, asta e stilul lor de viata, din asta traiesc, asta isi invata si copii.
Din nefericire, asta e viata pe care le-o ofera copiilor.Acum ei sunt nevinovati, dar peste cativa ani iti vor fura din buzunare, iar peste alti cativa ani iti vor da in cap.
Din pacate nu face nimeni nimic.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Eu cred ca adevaratii nevoiasi nu cersesc. Cunosc persoane care nu au de nici unele, se zbat la propriu sa traiasca. Insa nu cersesc, nu cer nimanui nimic, chiar daca abia intind un colt de paine la copil drept hrana.
Mai vad cateodata prin oras anumite bunicute, stau intr-un colt, fara a intinde mana, fara a cere, doar ele si gandurile (sau poate amintirile) lor. Daca indraznesti sa le pui un banut in mana, li se umezesc ochii si se rusineaza de parca au facut cine stie ce fapta rea, isi deplang soarta. Si mereu isi iau de mancare. A si bunicutele nu stau zi lumina sa zici ca lasa, pur si simplu nici nu cred ca cersesc, cred ca se odihnesc, daca te intorci cateva minute mai tarziu nici nu mai sunt acolo.
Copiii nu cred ca ar trebui sa primeasca bani- unu la mana ca ei nu stiu sa gestioneze banii, doi la mana ca se invata asa, trei la mana ca nu profita ei de bani de obicei- ci asa cum spunea altcineva exista alte eprsoane in spatele lor. La cazurile de cersetorie infantila trebuie anuntate autoritatile, ca parintii sa fie decazuti din drepturi, iar copiii preluati de autoritati.

Imi pare sincer rau de cei care nu au cum sa se descurce, dar am vazut si la polul opus persoane cu handicap care sunt schioape cu adevarat, dar alearga nene de intrec pe unu de 18 ani. Si au nu stiu cate pensii (de la 39-40 de ani mananca pensie): de handicap, de nevazatori etc. Sunt ajutati de stat (sau erau ca acum nu stiu exact situatia) caci nu plateau impozit pe casa, nu plateau la telefon, aveau tren gratuit etc. Si stau si fac reclamatii, plangeri, dau in judecata... Pensonati pe handicap! Asa ca nici in cei cu handicap nu mai cred.
Insa cum spuneam, cunosc familii care au cu adevarat nevoie de ajutor, dar sunt demni si niciodata nu cer.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu nu mai dau bani la cersetori,de multa vreme.Mai bine astept o campanie umanitara si dau bani unui copil care are nevoie,sau altcuiva cu probleme medicale.
N-ar zice unu,hai doamna sa dau cu matura prin fata casei si imi dai si mie sa mananc!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Danitin, se poate sa mi se para doar ca s-au imputinat, e adevarat ca eu am doar cateva trasee pe care le parcurg zilnic, probabil ca pe traseele astea sunt mai putini :) si cand ies in Unirii mi se pare ca s-au adunat cu totii acolo.
Xio, pe nenea de care vorbesti nu l-am remarcat. In schimb stiu un batran care isi face veacul la Billa in Circumvalatiunii. Cand locuiam in zona cumparam mereu ceva de mancare si pentru el. Un lapte, un iaurt, niste paine, niste salam, un fruct etc. Le aduna pe toate intr-un cos - primea de la mai multi oameni. Parea complet dezorientat si imi era mila de el. Ma intrebam oare pe unde doarme, ca nu parea sa fie in stare sa se descurce. Intr-o zi am aflat. Am vazut o femeie care a venit, a incarcat toate produsele in plase, l-a urcat pe batran intr-un taxi si au plecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag
N-ar zice unu,hai doamna sa dau cu matura prin fata casei si imi dai si mie sa mananc!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

bine zis. in postul craciunului din 2009 asteptam pe cineva in fata unei farmacii. si la ureche, soptit, un vlajgan mai mare cu 2 capuri decat mine, mi-a cerut bani. i-am spus ca daca merge la mine acasa sa ma ajute la curatenie, ii dau si haine si o masa calda si un ban. ce mi-a raspuns? "Da tu crezi ca eu muncesc pt bani???" WTF. atunci fii sanatos tinere, sa-ti dea lumea bani asa cum ti-am dat si eu.
Nu dau bani cersetorilor, nici macar acelor asa zise mame care ies cu pruncii abia nascuti prin ploaie sau canicula. si nu cred ca sunt in vreun fel afectate aceste "mame" ca de se duce asta, fac altu, doar ele nu au probleme in a concepe un copil. si plus de asta in spatele cersetorilor stau adevarate retele de impostori.
am ramas socata cand am vazut un cersetor dandu-i unei femei din trupa lor 500 de lei pt a-i plati ratele. ala cum si-a facut rata? cu buletinul???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

anul 1997, lucram in centru, pe Magheru, langa Intercontinental, cersatori : doua batrane si un tip, curati si imbracati curat si modest. Dadeam si ceva bani si cate un covrig/placinta, mai ales batranelului, imi murise bunicul meu cel drag si ma gandeam ca fac pomana.

Aparusera diverse sisteme audio, din ce in ce mai performante, aveam un coleg ce strangea bani din greu pentru asta, vroia sa-si cumpere nush ce scula, o statie sau cam asa ceva ca pe mine nu m-au pasionat, si m-a rugat sa-l insotesc la reprezentanta Panasonic. Acolo toata lumea, vanzatori si sef de magazin, erau "calare" pe un tip ce dorea sonorizare in/pentru toata casa!!!!
M-am uitat la el din curiozitate, imi parea cunoscut, i-am spus si lui Sorin(colegul), el zice : da, si eu il stiu, probabil vine si schimba la noi (eu eram secretara, prietenul meu era operator de schimb valutar).
Vine si unul dintre vanzatori, extrem de afabil si multumit, in spate se impachetau cutii, ia Sorin "scula dorita" si plecam...

La vreo cateva zile, facuse mama placinta cu branza si stafide cum ii placea bunicului, era luni si-i spun sa-mi faca pachetel pentru batranelul de la metrou, cand i-o dau, surprizaaaaa: batranelul era tipul din magazin!!! Tin secretul doar pentru mine si-i dau intalnire lui Sorin la metrou, a doua zi diminetza, amandoi urcam de la Sudului, eu veneam mai devreme la serviciu si-l rog si pe el sa vina cu juma' de ora mai devreme: i-l arat, pe prima treapta cum urci spre Batistei!
Asta-i un timp foarte calm: intai s-a ingalbenit, apoi s-a inrosit, apoi ii venea sa-l ia la pumni: el nu se cara cu pachetel de acasa, el ii dadea bani!!

edit: nu dau bani la cersetori, punct.
Am cumparat mancare, dupa buget, am o cersetoare in zona mea ce are o fetita de varsta fiului meu si ii cumpar o bucata de branza sau un pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Nu dau niciodata bani cersetorilor.
Iar daca insista le zic sa se duca sa munceasca pentru bani ca noi toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

a doua intamplare, cumplita, parerea mea:
bunica sotului, refugiata din Basarabia, dar cu o foame cumplita de bani: era habotnica pana la extrem si totusi avaraaa rau dupa bani. Crestea stupi si dadea mierea zaharisita nepotilor, pe cea buna o vindea si baga banii la saltea, de unde nepotii luau cu sutele: descoseau salteaua, luau sute si apoi coseau la loc, jocuri de copil.
Pe la 70 ani a fost adusa in Bucuresti, intr-un apartament, sub ingrijirea fiului ei, socrul meu, acesta decedand ulterior si fii lui preluand intretinerea ei. eu una munceam de dimineata pana seara, ziua serviciu, seara gospodarie, pentru ca nu ne ajungeam cu banii ca fdamilie, batrana avea femeie la curatenie si mancare, totul platit de nepoti, din pensie urmand a-si plati intretinerea. Nu o facea, sotul si cumnatul meu mai duceau si cate 5 mil pe acolo la 3-4 luni(era pana 2002), suna administratorul si spunea ca ea nu vrea sa plateasca mai mult de 50 lei: atat considera ea ca face intretinerea.

Am internat-o in spital pentru ca-si rupsese mana cazand in casa, a doua zi era acasa,cu mana in gips, fugise... A fost un cosmar... ideea este urmatoarea: intr-o zi am incercat sa dau de sotul meu, imi respingea telefoanele, a venit in seara aia dupa miezul noptii: incrancenat, mut... dupa rugaminti mi-a spus: il sunasera prietenii din cartier, unde el copilarise si era cunoscut, sa-i spuna ca de luni de zile bunica lui cersea in fata la Mega Image.... De ce? nu stim, asta a fost declicul, au considerat ca asta a fost finalul eforturilor lor, au dus-o la azil....dupa sase luni s-a stins, avea 92 ani.Poate este o boala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Neplacuta situatie. Dumnezeu s-o aiba in grija!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pearl84 spune:

Eu recunosc ca dadeam bani cam pe la toti cersetorii..nush..aveam asa..o strangere de inima ca eu uite cate am si ei, saracii, nu..

Intre timp,mi-a trecut si asta. Acum le zic pe sleau: nu-ti dau bani! Vrei sa-ti iau ceva de mancare? Copii in general zic da..si merg cu ei in alimentara si ii las sa-si aleaga paine, mezeluri, dulce..cate ceva. Adultii ma injura

Toate cele de mai sus acasa..aici nu sunt cersetori, ca daca nu ai viza de munca/turist/investitor nu ai ce cauta in tara.

Pearl

Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.

Mergi la inceput