Scoala, o placere?
Raspunsuri - Pagina 4
filofteia spune:
| Citat: |
| parerea mea: nu exista materie rigida, exista sistem de gandire/predare rigid. si, credeti-ma, stiu ce spun, pentru ca predau la copilasi mici (clasle 1-8) stiinte, fizica, biologie, chimie, |
Anna_i unde predai atatea materii???
Am o banuiala ca predai la vreun Palat al Copiilor.... aici lucrurile se schimba radical... profesorul isi permite sa iasa din tipare. Din pacate chiar si aici mai sunt unii ramasi in urma cu metodele noi se educatie, dar majoritatea deja aplica alte metode. Vorbesc din experienta proprie cu copilul.
anna_i spune:
@filofteia: la o scolita particulara
si aici sunt impuse niste reguli stricte, doar ca, atata timp cat elevii mei sunt "brici" la materia respectiva si, mai ales, invata cu muuulta placere, directoarea scolii m-a inteles si mi-a permis sa incalc putin regulile.
asa ca: predam morfologia plantelor, hop, ii scot in curtea scolii sa vada si ei ce e aoa radacina, tulpina, frunza, nervurile frunzei, etc.
invatam punctele cardinale - tot afara, in curte, cu busola dupa noi.
+ jocuri distractive (de ex, la partea cu punctele cardinale, ascund un obiect intr-o anumita locatie, iar ei trebuie sa il gaseasca folosind busola si indiciul :vord vest, etc)
dupa cum se stie: daca respecti toate regulile, pierzi toata distractia, nu? ![]()
Natasa spune:
| citat din mesajul lui anya Astazi vorbeam cu o prietena al carei copilas (7 ani si 3 luni) a inceput clasa 1. Ieri a anuntat-o pe mama-sa ca el ar vrea sa treaca in clasa a 2-a direct, ca se plictiseste. Copilul are dreptate: citeste perfect, stie sa scrie, face adunari/scaderi cu trecere peste ordin. Invatatoarea, deocamdata, le-a dat tema cu randuri de punctulete si un desen de colorat. Anya |
Sa faca cerere sa-l mute in clasa a IIa. Ar trebui sa dea niste teste care sa arate ca are cunostintele necesare, directorul scolii trebuie sa stie care e procedura. Si baietelul meu face adunari/scaderi cu trecere peste ordin si mai are un an pina la scoala, dar nu stie sa scrie si sa citeasca, asa ca va avea ce face in clasa I. :)
filofteia spune:
| @filofteia: la o scolita particulara |
Nu se pune!

Asa si fiimiu face curcuri de engleza la o firma si nu se compara metodele de invatare.
sorana spune:
Geniest pardon
. Nu intelesesem ca erau randuri in locul "gaurii".
Dap, si eu l-as fi pus sa compenseze gaura facand suplimentar.
Filofteia noi inca suntem mai mici. Adica n-o platesc pentru suplimentar
. Dar nici nu facem zi de zi. Ca sa zic asa "ingrasam porcul in ajun" si face inainte de testele de la scoala cate ceva. Cu alte cuvinte ei ii zic "maine ai test, iti dau si eu test acasa sa fiu sigura ca stii" si ii bag in testul ala doar chestii la care are ea probleme
Astfel incat ia de regula mai putin la testul meu decat la cel de la scoala.
Serios vorbind - exista posibilitatea in .ro sa faci 2 ani intr-unul? Intreb din pura curiozitate, nu ca ar face fi-mea asa ceva ....
La noi la facultate (anii '91 -'96) se putea, dar la scoala / liceu nu se putea (pe vremea comunismului).
Stiu de la un unchi ca in perioada interbelica se puteau face 2 ani intr-unul.
Natasa spune:
Se pot face doi ani intr-unul, cu conditia sa nu fie anii de inceput de ciclu (primar, gimnazial, liceal):
Exista o serie de conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a promova doi ani intr-un singur an scolar (Ordin 4858 din 22.10.1998. Trebuie stiut faptul ca promovarea a doi ani de studiu intr-un singur an scolar se face in interiorul ciclurilor (gimnazial, primar, licea), iar clasele de inceput de ciclu se exclud din program.
Conditiile pe care un elev trebuie sa le indeplineasca pentru a se putea inscrie in acest program:
- media generala in anul scolar anterior sa fie minim 9:00 (gimnaziu, liceu), FB pt inv. primar
- media generala sau calificativul la ficare obiect de invatamant in anul scolar anterior sa fie minim 8.50 (gimnaziu, liceu), FB (primar)
- calificativ sau media anuala la purtare sa fie 9.50 in ultimii doi ani scolari, FB (primar)
- sa fi obtinut premii sau distincti la concursuri, festivaluri, sesiuni stiintifice, natonale sau internationale
- selectarea se va face printr-o testare initiala care consta din trei probe standard de evaluare cu caracter interdisciplinar, din materia clasei anterioare, la care elevul trebuie sa obtina cel putin media 8
- testarea se face de catre o comisie de examinare formata la nivel judetean/ municipal dintr-un inspector general adj., directori de scoli, prof. de specialitate / invatatori
- testarea se va desfasura in perioada stabilita pentru sustinerea corigentelor, inscrierea facandu-se cu 10 zile inainte, dupa un grafic stabilit de ISJ/ ISMB
Lali spune:
| citat din mesajul lui filofteia [quote] Asa ca am cautat sa ma adaptez eu la fiimiu, decat sa-l fac pe el sa fie ca mine... In plus l-am anuntat ca vrea nu vrea carte va face Copiilor care le place sa citeasca accepta mai usor scoala... |
Eu doar asta iti spun: socru-meu, profesor de geografie o asculta pe cumnata-mea la materiile de la licenta la drept, am vazut cu ochii mei ! Si a ajuns o jurista foarte buna acum cumnata mea, super cautata si de mare succes.
Eu nu cred ca as fi in stare, da' nu se stie niciodata...