de ce trebuie sa mergem la camin si nu stam acasa?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

eu zic sa o dai atunci cand crezi tu de cuviinta. te poti sfatui si cu familia, dar este mai mult decizia ta. ca mama simti mai multe, iti cunosti copilul mai bine. eu zic ca si de este la 3 ani, la 4 ani sau la 5 ani, primul an de colectivitate va fi la fel de dificil. cand consideri tu ca este bine si ca e pregatit-o da-o!
bunicii le stiu pe ale lor, dar noi ca parinti ar trebui sa avem libertatea de a decide ceea ce este potrivit pt copii nostri. ei pot sa respecte acest lucru si sa isi ofere in continuare ajutorul cu ceea ce pot si cand li se cere, sau pot sta nepasatori pe margine. este alegerea lor!
iti doresc mult curaj in alegerea deciziei potrivite pt voi!

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

in dimineatza asta a fost randul lui rares sa faca talente! d-na ingrijitoare i-a primit in cealalata clasa (in zona unde este el sunt 2 clase una langa alta). nu stiu exact ce anume nu ii place lui acolo, ori clasa, ori vre-un copil de acolo, el stie ce s-a intamplat recent in clasa aia, pt ca nu a vrut si pace sa intre acolo. iar inainte nu avea absolut nici o problema. ba chiar era incantat sa mai stea si acolo, nu numai in clasa lui. s-a pus pe jelit ca el nu vrea acolo, ca lui nu-i place acolo. pana la urma l-a luat ingrijitoarea in primire si nu a avut incotro.
rebeca in schimb are un baietel cam de aceeasi varsta cu ea (el are 2,8 luni si ea 2,4 luni) cu care se joaca mai mult, si de rusinea tatalui lui nu a mai plans. s-a dus la el si a inceput sa se joace cu el. iar dimin cand s-a dat jos din masina imi zicea mie si lui mamaie "eu nu mai 'pang, ma fac cuminte si nu mai 'pang". eu i-am zis "bravo beki, sa nu mai plangi! sa papi toata mancarica de la gradi ca apoi vine mamaie sa va ia acasa".
plus ca aseara mi-am facut special timp sa ne jucam amandoua de-a gradinita la ea in camera. ea este innebunita sa se joace cu mine la ea in camera. sa fim doar noi doua. si am schimbat jocurile noastre obisnuite de-a mama si copilul (ea fiind mama si eu cu bebelusii copiii ei) si am inventat/inversat un joc de-a gradinita. m-am gandit sa ii prezint activitatea de gradinita ca pe ceva frumos si placut, sa fie si ea in postura de ingrijitoare/educatoare si eu de copil. eu eram copilul si stateam in pat, iar ea era d-na cami (o ingrijitoare draguta care pare sa iubeasca pe toti copiii de acolo). stigam: "mi-e foame d-na cami! adu-mi ceva de mancare, du-te la bucatareasca si spunei sa faca de mancare ca mie mi-e foame! uite, ma doare burtica mea mica de foame" iar ea, pe o masuta multifunctionala, insirase tot felul de craticioare cu capace si lua cu manuta din ele si imi dadea la gurita sa pap, imi pusase si servetel la piept sa nu ma patez... a fost tare haioasa!
dimineatza, in schimb, uitam toate jocurile si explicatiile si reincep aceleasi probleme de cum ne trezim sa ne imbracam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Buna ideea ta cu jucatul de-a gradinita. E si o metoda de a sti daca sunt suparati de ceva acolo sau daca plansul e doar in perioada de adaptare. Iar baietelul precis avea ceva ce il deranja in acea grupa. Poate nu e rau sa afli ce.

Mergi la inceput

cu siguranta o sa incerc astazi sa stau de vb cu el, prieteneste, sa vad ce anume l-a blocat pe el de dimin de nu a vrut sa intre acolo. de obicei marturiseste ca nu vrea acolo pt ca... se poate totusi sa fi avut doar o pasa proasta si atat. sa i se acorde si lui atentie, sa protesteze si el nu numai surioara. din pacate ai mei sunt la concurenta pt cine capteaza atentia!!! deja ne e clar la toti din familie ca fac scene doar de dragul de a fi bagati in seama.
de dimin, dupa ce s-a trezit, l-am pus la desene animate pe minimax in timp ce il imbracam si pregateam pt gradi, nu inainte de a-i explica ca suntem in intarziere, ca nu avem mult timp de desene, dar ca mami ii pune niste desene pe care le gasim la tv (el cerea tom &jerry la dvd). dupa ce am terminat tot ce aveam de facut (cam la 10-12 min de vizionat desene) l-am anuntat ca trebuie sa stingem tv si sa plecam. la care el "daca nu ma duceai la gradinita ma mai uitam la desene". i-am explicat ca trebuie sa mergem la gradinita, ca toti copiii merg, si ca atunci cand va veni acasa ne vom uita la desene. sigur vom gasi desene frumoase si dupa gradinita.
in timp ce il incaltam mi-a zis ca nu vrea la gradinita, ca la gradinita trebuie sa meagra pe rand la wc. nu am prea inteles la ce se refera. am intrebat ce vrea sa spuna? despre ce povesteste? nu am inteles mai nimic, insa eu i-am explicat ce am crezut eu de cuviinta: ca la gradinita sunt doar 5 wc-uri si nu pot sa faca toti o data nevoile, ca ei sunt 30copii, si ca d-aia se merge pe rand. dar nu este nici o problema, daca te trece de 2 ori de 5 ori de 7 ori pishu sau kaki vei merge de 2 ori de 5 ori de 7 ori sa faci pishu sau kaki, de cate ori ai nevoie de atatea ori vei merge. nu este absolut nici o problema.
asa ca astazi trebuie neaparat sa vad despre ce vorbeste el. care este faza cu wc sau cu clasa aceea... ne-am propus, eu si sotul, sa-i scoatem in strand, sa ne plimbam cu barca pt ca tot este f frumos afara. daca nu o sa vad eu cum abordez "problemele". am observat ca atunci cand ma joc cu ei separat, asa cum vor ei, in timpul jocului comunica mai bine, poti sa ii intrebi diverse lucruri ca iti raspund, poti sa repeti o poezie sau cantec si repete si ei in timp ce plimbam impreuna o masinuta pe covor sau legani o papusa. par mai deschisi, reactioneaza si colaboreaza mult mai bine decat atunci cand sunt la desene sau fac altceva.

Mergi la inceput