Vaccinul de 1 an la 17 luni?...

Vaccinul de 1 an la 17 luni?... | Autor: Ilinca_M.

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o privinta. Fata mea face vaccinurile "obligatorii" la medicul de familie, dar cand a implinit 1 an era "moda" cu vaccinurile lipsa, aveau doar ROR. I l-au facut pe acela si a zis ca mai trebuie unul (eu in carnetul de vaccinari vad ca ar trebui inca 2, antidifteric/antitetanic/antipertussis si antiHepB; s-or fi facand simultan?...) si ma vor anunta cand il vor primi.
Acum am fost sunata sa mergem marti. De ce sunt cam ingrijorata: am auzit alte mame vorbind de "schema de vaccinare", cum ca asta le spune pediatrul, sa mearga pentru a nu iesi copilul din schema de vaccinare. Ce inseamna asta, ca un vaccin poate fi facut doar intr-un interval de varsta? In carnet scrie ca acesta pentru care suntem chemate saptamana viitoare se face "intre 13 si 15 luni" iar fata mea va avea 17...poate sa-l faca, are rost sa-l faca? Doctorita de familie zice ca da, dar eu nu tare am incredere in ea, caci nu e pediatru si a "buctat" la multe faze...Si cum eu am si pitici legati de vaccinari in general...sunt ingrijorata
Ce parere aveti?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Sunt anumite vaccinuri care trebuiesc facute la un interval, de exp hep A, B.
Iti pun aici schema de vaccinare si perioadele care tb sa treaca intre vaccinari, nu cred sa fie diferit in Romania, poate mai putine vaccinuri si am inteles ca unele sunt combinate. eu am ales sa le fac separat si maxim doua odata, am respectat toate intervalele, mai putin ROR/MMR pe care inca nu i l-am facut si nu stiu dc il voi face (vaccinul antigripal nu il va face).
http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/downloads/child/2010/10_0-6yrs-schedule-pr.pdf

Imi place schema asta pt ca explica clar cat tb sa treaca intre vaccinuri si iti da si intervalul de varsta in care il poti face.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Si uitandu-ma pe schema asta de vaccinare vad ca Hep B al treilea rapel se poate face pana la 18 luni, la fel si DTaP (difteria, tetanos,pertussis), cu mentiunea ca tb minim 6 luni intre penultima doza si actuala.

Eu cred ca sunteti in grafic.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Multumesc mult! Vad ca si cu antipolio suntem in schema pana la 18 luni...deci se pare ca n-am motive sa ma sustrag.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

si eu am o problema in acest sens si se pare ca nu suntem in grafic

deci fetita s-a nascut in mai a facut primul hep b la nastere,la 2 luni bcg la 4 luni hep b dtp achib si antipolio,iar la 5 luni ma chiama din nou pt pentaxim ca sa recuperam,ce parere aveti

Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)

Mergi la inceput