ajutor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Poate ti-ar fi de ajutor sa te duci tu la psiholog. S-ar putea sa ai cate ceva de invatat despre baietelul tau, cum sa-l intelegi si cum sa-l abordezi.
Sigur psihologul ti-ar explica mai bine reactiile lui.

Sa stii ca baietelilor le plac si pestisorii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Alice, eu sunt convinsa ca fiul tau te iubeste. El va iubeste pe amandoi, pe tine si pe tatal lui. Probabil in anumite situatii i-a placut intotdeauna sa fie cu tatal lui acesta fiind mai permisiv, dar nu cred ca a fost sau este suparat pe tine pentru limitele pe care i le-ai impus (in masura in care au fost rationale, copiii chiar isi dau seama de asta).

Pana la varsta de 10 ani el v-a avut pe amandoi. Inteleg ca in ultima vreme voi doi, tu si tatal nu va mai intelegeati. Intr-un fel el va avea cu atat mai mult cu cat voi nu va mai aveati unul pe celalalt. Pentru fiecare dintre voi el era marea si singura iubire.

Dar acum el, baietelul, si-a pierdut tatal, nu mai este singura iubire a tatalui. Tatal lui a plecat de acasa, s-a dus la altcineva. El il vrea inapoi, vrea ca tatal lui sa il iubesca din nou numai pe el. Sau macar sa-l iubeasca cel mai mult pe el. Si nu e sigur de asta, il vede pe tatal lui purtandu-se frumos cu o femeie si nu numai cu o femeie ci si cu un alt copil. Multi copii trec printr-o perioada dificila atunci cand li se naste un frate. De fapt, toti trec printr-o perioada de adaptare dar se manifesta diferit. Pentru fiul tau lucrurile au fost mai grave, tatal lui a plecat, a dat un semn clar ca doreste pe altcineva mai mult decat pe el.

De dragostea ta copilul este sigur (si asta e bine pentru psihicul lui). Tu esti tot acolo unde ai fost mereu (si asta e bine). Dar pe tatal lui il vrea inapoi. Si atunci incearca sa faca tot felul de lucruri care ii plac tatalui, care il fac pe tata sa zambeasca satisfacut. Cand copilul a sarit pe geam si a venit la el presupun ca tatal a fost mandru, a comentat "Bravo, asta e baiatul meu!", probabil s-a laudat fericit bunicii "Uite cum a venit la mine." Probabil tatal se simte bine cand baiatul ii spune "Eu vreau sa fiu ca tine." dar si cand copilul spune "Eu nu vreau la mama, eu nu ma duc cu mama." Poate a spus ca vrea sa vina la tine si a vazut ca asta il supara pe tata. Poate tatal i-a spus si ceva gen "Du-te tu la mama ta si noi (adica el + concurenta) mergem la mall sa cumparam role si bicicleta."

Mai departe? Trist, dar baiatul tau trebuie sa-si duca singur aceasta batalie si sa o piarda. Teoretic ar putea sa o castige in sensul ca tatal lui s-ar putea plictisi de amanta sau amanta ar putea sa decida ca ii place mai mult "vechiul" sot. Dar nu cred ca asta ar rezolva problema, inteleg ca sotul tau (fost sau nu) este recidivist asa ca nu vad prea multe sanse sa redeveniti o familie fericita. Asa ca ar urma o alta lupta...

Tu nu prea ai ce sa faci decat sa-l asiguri pe baiat ca tu esti mereu prezenta pentru el si il iubesti, sa stie ca atunci cand vaporul i se va scufunda exista o barca de salvare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

sunt de acord cu ce spun fetele. Fomalhauti
as adauga un aspect (poate cateva) . atunci cand baiatul tau iti spune ca vrea role/bicicleta/ipod, nu trebuie sa-i spui :"stii, eu nu-mi permit sa-ti cumpar, nu am bani, salariul meu, etcetera" automat in mintea lui se instaleaza ideea ca nu ai bani, te compara imediat cu tatal care are bani. (desi poate nu are) o alta abordare ar fi:"stii dragul meu, imi doresc din toata inima sa-ti cumpar cutare, lasa-mi putin timp sa vad ce pot face" nici nu negi ca nu-i cumperi, nici nu-i dai sperante, lasi asa o cale cu doua ramuri.
copii isi doresc foarte multe lucruri. in special baietii. eu am baiat si fata. si vad la amandoi ce dorinte au, cum si le exprima.....
baiatul vrea mereu cate ceva, vine cu tot felul de argumente ca sa obtina acel ceva dorit. multa vreme am crezut ca daca spun sincer ca nu poate avea acel ceva, sau ca il poate avea este ok si nu apar frustrari sau multumiri, dupa caz. pana cand am observat ca daca dau un raspuns nici da nici nu, atunci iese mai bine negocierea cand vrea acel ceva. fata in schimb e o dulceata de copil, intelege aproape intotdeauna.
si nici nu trebuie sa faci promisiuni pe termen lung, peste o luna, la Craciun, da Pste, de ziua ta, la anul.....nu, o promisiune este un angajamet care trebuie indeplinit fata de copil. e bine sa fii atenta la acest aspect.

subscriu si eu la ce au spus fetele, fara cuvinte negative, fara fortari si obligatii. fii mereu la dispozitia lui, incearca nu nu-i repeti mecanic ca il iubesti, spune-o mai rar dar sa simta ca-i asa.

si nu in ultimul rand, poate ca in primul rand, ar trebui sa iti pui tie gandurile in ordine, temerile sa scapi de ele. fara sa vrei, le transmiti baiatului tau.

eu le reamintesc copiilor mei, mai ales atunci cand sunt nemultumiti ca nu le-am dat ce si-au dorit, "nu uitati dragilor, ca nimeni pe lumea asta nu va iubeste mai mult ca mamai si tati, nimanui nu-i pasa de voi mai mult ca noua" si o spun cu zambetul larg pe buze, chiar insotesc vorbe cu un gest de tandrete.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

tot io, ca mi-am mai amintit ceva.

indiferent de imprejurari, copii inteleg mai mult decat lasa sa vada adultii din jurul lor. vad diferentele dintre ce se intampla intr-o casa sau alta. daca tu nu-l presezi si faci ce au spus fetele, cu timpul baiatul tau va face diferenta dintre tine si tatal lui. dintre cele doua familii. daca tu pui o samanta buna, va da roade candva.
chiar daca nu-ti va implini asteptarile, nu se va intoarce la tine asa cum iti doresti, dar macar ai multumirea sufleteasca ca ai pus ceva bun in viata lui.
poate acum ti se pare greu, imposibil. dar nu-i asa, durerea de mama te orbeste, te sufoca si te face sa nu vezi limpede. cu rabdare si persverenta vei trece de perioada asta, incet incet lucrurile se vor aseza. multa putere iti doresc!

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALICEEEE spune:

inca o data tin sa multumesc la toate fetele pentru sfaturi si incurajari
azi l-am luat de la scoala si a ramas cateva ore la mine .
nu a stat foarte mult in casa cu mine dar a fost afara si s-a jucat cu vechii lui prieteni care mai deunazi nu il mai interesau deloc
e un semn bun sper eu....chair daca nu il voi mai avea niciodata langa mine asa cum ar trebui incerc sa ma obisnuiesc cu gandul ca acolo cu taicasu este fericit dar ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca daca acolo ar avea vreo problema nu stiu daca ar avea curajul sa vina sa mi-o spuna este foarte rezervat in a-mi povesti despre activitatle lui de acolo dar nici eu nu am insistat foarte mult sincer ca sa nu il sufaoc...las la aprecierea lui in general ceea ce vrea sa-mi zica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALICEEEE

inca o data tin sa multumesc la toate fetele pentru sfaturi si incurajari
azi l-am luat de la scoala si a ramas cateva ore la mine .
nu a stat foarte mult in casa cu mine dar a fost afara si s-a jucat cu vechii lui prieteni care mai deunazi nu il mai interesau deloc
e un semn bun sper eu....chair daca nu il voi mai avea niciodata langa mine asa cum ar trebui incerc sa ma obisnuiesc cu gandul ca acolo cu taicasu este fericit dar ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca daca acolo ar avea vreo problema nu stiu daca ar avea curajul sa vina sa mi-o spuna este foarte rezervat in a-mi povesti despre activitatle lui de acolo dar nici eu nu am insistat foarte mult sincer ca sa nu il sufaoc...las la aprecierea lui in general ceea ce vrea sa-mi zica.

Ai procedat foarte bine, bravo, felicitari. Vei culege si roadele ai sa vezi. Rabdare, doar rabdare iti trebuie.

Mergi la inceput

multumesc pt incurajari luna...sper sa vina ziua cand am sa-l pot avea din nou langa mine asa cum o mama trebuie sa-si aiba copilul aproape de ea....desi i-mi este groznic de greu ca nu pot face fata material vorbind la ceea ce i se ofera in partea cealalta si din pacate baietelul meu pune prea mult pret pe acest aspect momentan si nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga ca posibilitatile mele materiale acum sunt destul de reduse

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ALICEEEE
.......si nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga ca posibilitatile mele materiale acum sunt destul de reduse

nu trebuie sa te straduiesti pre mult in aceasta directie, copii nu inteleg aspectele materiale si banesti ale casei. ei sunt deocamdata doar niste primitori si consumatori. ei nu muncesc pentru bani, asa incat expresia mama nu are bani de ajuns, sau banii sunt prea putin luna asta pentru....e cam paralela cu el.
tu trebuie sa-i arati ca avantajele materiale din partea cealalta nu suplinesc iubirea si timpul de calitate. vei gasi calea sa-i arati acest aspect. daca esti atenta si precauta, vei constata ca te va intelege dupa o vreme.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elitasweet spune:

Aliceeee subiectul tau m-a rascolit mult.Sunt divortata de vreo 4-5 ani si dupa divort baietii mei care aveau 19 si 14 ani au vrut sa ramana cu tatal lor pentru acelasi motiv: banii si libertatea.El cu o mare firma eu doar asistenta medicala, el cu o mare vila ( cu trei etaje,pe care a facut-o cu mine dar actele erau pe numele socrilor mei-unul din motivele divortului).Si cand au fost intrebati cu cine raman au spun ca raman in "vila" nu merg sa faca foamea cu mine..De cand sunt casatorita cu un cetatean italian am inceput sa prezint interes(doar eu-pe el nici nu vor sa-l vada desi actualul sot l-am cunoscut cu mult dupa divort si el ma ajuta f mult in relatia cu ei,in schimb au acceptat toate partenerele avute de tatal lor fara comentarii).Nu stiu ce sfat sa-ti dau dar pot sa-ti spun ca te inteleg perfect.Sufar enorm dar nici in competitie cu tatal lor nu pot sa intru.(adica cine da mai mult).Am constiinta impacata ca nu am gresit cu nimic si astept momentul cand vor venii la mine din iubire nu din interes.

Mergi la inceput

buna elitasweet
i-mi dau seama prin ce ai trecut si tu caci stiu cum ma simt eu acum iar din ce ai scris baietii tai erau cu mult mai mari decat baietelul meu desci si mai maturi tot odata,insa acesti copilasi sunt rodul societatii in care traim din pacate...unde majoritatea oamenilor nu i-si cunosc decat interesul material...iar sentimentele sincere conteaza mult mai putin
daca ai un id de mes poti sa mi-l dai si poate vorbim mai multe
astept vesti de la tine

Mergi la inceput