PRIETENE FARA TITLU (68)
Raspunsuri - Pagina 18
monica70 spune:
MIRA wow ce la limita ati fost cu ferryboat-ul ala.Bine ca ati ajuns pana la urma.ma bucur tare ca v-ati distrat asa fain.
DEEA deci tu daca s-ar putea nu ai trimite-o deloc la scoala pe Daria ci ai vrea sa faci tu acasa cu ea tot? Io nu mersi 
Mi-ajunge cat ma chinuie la piticot,desenat,citit seara - mai nou s-a apucat sa imi "citeasca" ea - de fapt imi povesteste povestea si pe urma "se intreaba" oare cum de a stiut ea literele si sa citeasca 
? Macar cu ocazia asta am remarcat ca are memorie buna,adica mi-a povestit binisor si niste povesti pe care eu nu le mai tineam minte
(astea ce mi le-a povestit nu-s din cele clasice,deci nici eu nu le stiam dinainte)
Interesanta teoria aia ca foloseste la dezvoltarea intelectuala orice se face cu mana.Inseamna ca Diana mea s-a dezvoltat de mica intelectual ca ea a avut intotdeauna o buna dexteritate manuala 
Acum iar deseneaza si m-a surprins zicand ca face apusul - a facut un soare rotund si rosu
In premiera a desenat asa ceva,am intrebat-o de unde stie si zice ca asa i-a venit ei ideea.Vad ca mai are idei in premiera,a facut si o tipa in sutien si chiloti
Nu de alta dar tema desenului e la plaja ,deci mare,nisip,chez-longuri,umbrelute
Dupa ce il termina o sa il pun in drop.
Numai ca nu prea pusca apusul ala de soare cu statul la plaja.Sa o critic? Ma cam mananca limba sa ii zic ca daca apune soarele ar trebui sa se cam echipeze gagica aia si sa se care din zona
O sa ii zic numai dupa ce il termina.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
teolinda spune:
Salu'
MONI - sper sa nu-ti fie rau 
. Gandeste-te ca tie nu-ti va fi rau
... si roaga-te daca poti si daca simti ca trebuie sa o faci.
.
Cu BE... nu stiu ce sa zic... am tot auzit si eu pareri contra... da' stiu ca in toate si in tot sun pareri si pro si contra. Acum ramane la latitudinea fiecaruia sa faca alegerea
. Cosmin e f. hipnotizat de majoritatea reclamelor. Cel mai tare m-a enervat ieri ca incercam sa il adorm... era cumva in transa.. cu ochii inchisi...bea bibe... si de-odata a inceput reclama la Magura
... Zbang copilu' se ridica drept in fund.. beleste ochii mari si ramane cu gura cascata la TV
. Al naibii si era dat destul de incet. L-am stins direct
.
O sa incerc sa-i pun mai bine niste CD-uri cu de la Superbebe.
Si Nicolas e pasionat de jocurile cu zar si pioni... avem mai multe si chiar in revistele de la Magic English
. Si-al meu era f. ofticos la inceputuri
... acum s-a linistit.. chiar ii este "mila" de noi cand pierdem.Doar ca el chiar are noroc la zaruri
.
Deci Diana s-a indragostit
. Super tare... asta-i tipic pt fetite. Al meu mi-a zis intr-o zi ca el a facut dragoste
.. Sa-mi vina rau... cand l-am intrebat ce inseamna a zis ca 'adica ne-am iubit"... Cum v-ati iubit? "Ne-am luat in brate tareee si ne-am pupat."
Intr-o zi i-am zis ca o sa aiba si el sotie cand va fi mare... si mi-a zis ca nu-i trebuie ca el deja are sotie
. Cand l-am intrebat pe cine cica... pe MARIA
. I-am explicat ca ea e verisoara lui.
Cea mai tare faza e ca azi mi-a zis ca atunci cand va fi el mare o sa-l duca el pe tacxu la serviciu
. Cand l-am intrebat ce vrea el sa lucreze a zis ca el vrea sa se faca CLOVN
. Sa cada pe cojile de banane si sa se distreze copii
.
BEE
- zici ca Praslea seamana cu frate-su? Ia vezi ca am pus poze cu amandoi.. mutra langa mutra
. Un lucru e cert... nu stim nici noi cu cine seama blond
. Doar bunica-miu a fost blond copil fiind... da' chiar sa ia gena de la strabunic? Eu mereu ma gandesc daca nu cumva pe bunica-miu a venit sa il inlocuiasca... pt ca mi se pare ca seamana cu el si in plus toata sarcina l-am visat desi nu-l visasem NICIODATA decand a murit acum 6 ani.
Hai ca am dat-o-n SF
.
Cel mic al meu e ok.. nu s-a lipit raceala de el
... doar putin nasul obstructionat cand si cand... il rezolv cu Oftamesone.
Copilasilor tai scumpi.
MIRA - marfa poze, marfa povestesti tu de peripetiile din vacante
.
Marfa de voi... Acu'... ma intreb si eu ca proasta, nah.. "O fi rau sa traiesti in cea mai civilizata/bogata tara? ![]()
Hai mai DEEA cum sa zici ca nu e talentata DARIA? Pai al meu e "pierdut" la capitolul asta
... seamana cu ma-sa![]()
.
Sa stii ca si Nicolas venise cu comportament imprumutat de la colegi... asta anul trecut... Eu l-am descusut subtil dar sigur... intrebandu-l cine face asa ceva... si daca asta invata el la gradi ... ca nu-l mai las daca mai face talente si s-a potolit
. Anul acesta s-a calmat.
DENISA - multumim ca ne ti la curent cu ce-i OK la voi... macar atat ca de schimbat sistemul la noi nu se poate
.
Eh... gata piua ca am scris asa de muuult si trebuie sa dusez copilul gradinar si sa-l pregatesc de nani. Dupa aceea intru la masaj.. ca si-asa ma dor oasele toate
LILIANA
COSMIN ANDREI (28.01.2010) si
NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
teolinda spune:
Moni ... uite special pt tine http://www.dropshots.com/teonic#date/2010-10-20/13:43:47
LILIANA
COSMIN ANDREI (28.01.2010) si
NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
monica70 spune:
LILI mersi
chiar apucasem sa le vizionez si doar acum am vazut ca imi sunt chiar dedicate ![]()
Mai deocamdata-s chiar ok,singurele simptome sunt urechile parca usor infundate din cand in cand dar la cat mi-am suflat nasul usor infundat azi nu e de mirare,deci nu cred ca de la interferon e,mai ales ca asa ceva nu e scris pe lista la reactii adverse.Da' io cum sunt atipica,mai stii?
O data m-a impuns in genunchi f. usor ,odata gadilat parca la ceafa asa ca ceva intre reumatism si durerile musculare de la gripa.Probabil ca daca nu luam medicamentele alea simteam ceva mai tare? Dar astea pot fi si de la vremea ploioasa de-afara ca am mai avut de-astea zilele astea de cand s-a pronit frigul si ploaie si chiar mai des si un pic mai accentuate.
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
monica70 spune:
LILI ce mortal e Nicolas,auzi la el clown
Mai super arata florile tale si gradina in general! Am observat si eu ca majoritatea copiilor sunt atrasi de reclame.Diana acum ramane cu gura cascata la ele
Atat ca eu rar aprind Tv,dar il mai aprinde taica-su. Cand era mica nu era asa atrasa de reclame.Tudor nici nu stiu daca e,ca dupa cum ziceam rar merge Tv la noi.
Vaaai m-a "lovit" Diana: cand ma uit pe desen la ea sunt doi sori
: unul in dreapta rosu care apune,unul in stanga galben si sclipitor bine mersi,cica ala rasare.Cine a mai vazut desen cu doi sori? 

monica70 spune:
Am gasit ceva super interesant legat de infectiile bacteriene versus virale la copii:
"Cel mai important este ca eficienta paracetamolului este foarte mare īn cazul virozelor respiratorii. Īn cazul infectiilor bacteriene, paracetamolul nu ajuta pe o perioada īndelungata de timp sau nu ajuta deloc. Altfel spus, daca exista o infectie mai serioasa, nu veti reusi sa reduceti semnificativ temperatura corpului cu ajutorul paracetamolului. Astfel, parintii pot evalua corect gravitatea bolii: daca dupa administrarea paracetamolului temperatura a scazut brusc, īnseamna ca e cel mai probabil vorba de o infectie respiratorie virala. Īnsa daca lipseste efectul īn urma administrarii paracetamolului, ar fi bine sa va adresati medicului cāt mai repede.
Aici e linkul : reclama ilegala - considera acesta un avertismentcms/front_content.php?idart=81
Daca teoria asta e adevarata,ar insemna ca majoritatea febrelor 39+ ale alor mei au fost de natura bacteriana nu virala,ca la ei nu scadea febra mai deloc de la paracetamol/panadol.
LunaNoua spune:
Neata gagici,
Moni, cum te simti azi ? Lasa fata in pace, nu o mai critica atat, ca ii tai tot elanul. ce ai tu impotriva unui tablou cu doi sori. Ufff.. criticii astia de arta, nu impartasesc deloc viziunea artistului
Eu nu am zis ca as face homeschooling cu Daria, dar ... pot sa zic ca momentan raman deschisa la informatii despre aceasta alternativa. Drept e ca nu ma simt in stare, deocamdata, dar asta nu inseamna ca pe viitor nu as putea fi. In orice caz, problema adevarata este ca fiind ilegal, nu exista posibilitatea obtinerii de diplome de studiu, ceea ce nu mi-as dori pentru Daria. Nu imi doresc nici scoala de azi pentru Daria, ... asta e partea dureroasa a problemei, ca nu prea exista alternative ![]()
M-am distrat copios cu perlele lui Nicolas si ale Dianei.
Daria ma intreaba in continuare despre moarte. Acum e la capitolul cu sufletele animalelor. Si sufletele animalelor se transforma in ingerasi ? Ia sa vedem .. mana sus.. cine stie ?
Mai nou se joaca de-a iesitul din ou. Se baga intr-o patura, si scoate cate o mana .. se mai invarte ...se mai suceste .. si apoi ... hop... iese din ou !! Bineinteles ca inainte de asta ne instruieste pe rand pe fiecare ce trebuie sa zicem la prima vedere a oului si a puiului
Avem si noi un joc cu zaruri, dar pe daria o distreaza sa ajunga in tot felul de capcane. Ei asta i se pare interesant
Ea nu urmareste sa castige, mai degraba sa o prinda vrajitoarea, etc
Noi mai jucam macao cu ea, cand mai mergem la munte. Aici nu e problema sa se supere, caci nu stiu ce face .. dar ... castiga aproape de fiecare data. Din 7 ture ... 5 sunt ale ei. Are un noroc la carti !!! Trebuie sa o duc la poker .. sa faca si ea un ban in casa ![]()
Eu sunt anti-reclame si anti BE tocmai pentru faptul ca belesti ochii la ele .. si nu te alegi cu nimic bun, decat poate cu vre-un mesaj subliminal facut sa te manipuleze. Avea si Daria un desen, care ne spala la creier nu altceva. Avea o muzica lalaita, de te baga in depresie, si niste personaje care se miscau mai in reluare, cu niste fete lungi si ochi mari ... si imagini care se tot transformau .. si se rasuceau. Stateam sa ne uitam la desenul ala ... ca apucatele. Lipeam ochii de ecran.. si ramaneam impietrite pana se termina desenul. Ne placea ? Deloc. La ce folosea? La durere de cap si la incalcire de creier ! Dar pentru asta, pana am luat decizia sa il stergem, ne uitam la el destul de des
Acesta este un alt exemplu de BE
Atrage copilul, dar nu ii aduce nimic bun, si mai mult, il priveaza de interactiunea directa cu lucrurile si cu adultii.
-------------------------------------------
Deea, mamica de Daria
poze: http://www.dropshots.com/oitabarsana1
made in Brasov
monica70 spune:
Salutare gagici haideti la o cafea.Eu acum o continui pe cea inceputa matinal.
Mai atat asteptam aseara sa ma apuce febra si cand colo in loc sa ma apuce pe mine a apucat-o pe Diana
38 cu ceva ... plus azi-dimineata a apucat-o si greata. Deci azi n-am trimis-o la gradi ci am aterizat cu amandoi la pediatra,mai ales ca si Tudor mai tuseste incarcat si numai ce am terminat Cedax-ul.Coincluzia "nu-s bine".Aia vedeam si eu
Ca sa scape de secretiile alea restante a zis sa mai incerc cu Ketoff,Aerius si in loc de Fluidol, Eurespal. Daca nu le trece nicicum in cateva zile,mi-a mai scris reteta cu ceva antibiotic,nu stiu inca de care,ceva nou ca nu am fost inca la farmacie.Sper sa nu mai fie nevoie totusi.Cand m-am plans ca din septembrie incoace de trei ori a facut febra mare si a luat antibiotic a zis sa n-o mai trimit pe Diana la gradinita ... ca sa vezi
! Dar educatoarea chiar mi-a zis azi ca erau 26 de copii prezenti azi si toti sunt sanatosi deci e cam clar ca nu de-acolo a luat! Si data trecuta cand am intreabat-o pe Diana daca e cineva bolnav la gradi a zis ca nu e nimeni ... oricum de obicei imi raporta ea repede cine tuseste,cine lipseste ![]()
DEEA haioasa rau Daria cu iesitul din ou
Ai dreptate mare cu TV-ul,stiu ca nu e defel ok,Diana cum ziceam nu se uita defel ca alti copii si chiar imi era ciuda ca nu mai aveam si eu un respiro.Acum ca a facut Tudor pasiune pentru Baby Einstein ala sorry dar imi pare bine
,ca alta metoda de tinut locului cand il apuca n-am.Mai si cand il apuca trage de tot ce intalneste in cale
Mi-a tras si ieri o farfurioara de pe birou - era cu grau incoltit+nuci macinate+miere
Bineinteles s-a imprastiat pe jos tot
Noroc ca era din plastic.Creioanele colorate ale Dianei imprastiate printre prize si cabluri intre coltar si birou si tot asa. Nu mai zic de cartile mele.Orice sa inhate numai jucarii nu
Linistit e doar cand e proaspat trezit sau cand se uita la BE.Acum dorm amandoi.
Denisam spune:
Hello,
Bag si eu cafeaua nr 2 ca sa pot lucra de acasa ca azi noapte nu am dormit prea bine si de la 5 sunt in picioare ca m-au luat pe rand cei mici si plus ca acum tb sama organizez altcumva ca a plecat mama si dimineata tb la 8/05 sa iesim din casa si mincati,sa ii las la scoli si apoi eu la job pina la 12, de unde plec il iau pe Alex si vin cu el acasa-ii dau papa, el la somn si eu la lucru.
Moni-multumim de info despre paracetamol. Cu Tudor inteleg ca vrei si tu respiro,dar eu as incerca sa il mai pasez la sot si la ai tai dc tot sunt asa aproape de tine, stiu ca nu e usor deloc cu un baiat,sper sa nu fie superactiv ca al meu.
Cris- tu nu mai zici nimic.
Deea-o sa incerc sa fac saptamina cealalta poze cu materiale in fctie de cum imi permite jobul.
Acum am noroc ca am terminat proiectul cu 2 zil emai repede dar am de recuperat din urma de cand am fost 1 sapt in vacanta ca nu mi-a facut nimeni treaba si am agentii de vanzari care dc nu le fac eu grosul din hartii si rapoartele nu isi primesc banii.
Lili-cu placere legat d einfo,dc vreti sa stiti cum e pe aici cu invatatul si sistemul, shoot![]()
Mira-faine pozele si ce bine ca ati avut fun.
DanaS-mai da-ne vesti despre voi si poze.
Va pup acuma,mai revin sper.
Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani
Bee spune:
Buna fetele.
Moni sanatate si tie si copiilor. Azi ai o noua tura de interferon, nu? Cat timp faci tratamentul? Si ai mei bolesc cred ca de o luna. Ma rog, pana acum doar Tavi a fost de antibiotic, dar la cum il vad pe Razvan, cred ca acum e randul lui. De restul familiei nu mai zic: eu si Radu am facut cate o pneumonie, deci am luat si noi antibiotice.
Diseara, cred ca tb sa-i dau si mamei mele ceva, ca azi e a 5-a zi de febra, deci nu-i trece. Nu stiu ce virus nemernic a dat peste noi ca merge direct la plamani, fara sa dea alte chestii simple gen nas curgator sau dureri de gat.
Denisa, sa inteleg ca dupa ora 12 lucrezi de acasa, cat timp nu mai ai cu cine sa-l lasi pe Alex? Off, mititelul. Deci tu zici ca la el in continuare problema e vorbirea. SI mai e si hiperactiv, parca? Ce mai face, nu se poate concentra pe diverse actiuni? La desene sta, are rabdare sa-i citesti povesti? Spor la treburi.
Mira, vazut poze, citit aventuri. Suuuper fain pentru voi in Sardinia. Cam asa am patit si noi cu vremea la mare in iunie. A 2-a zi nu mai aveam haine, ca fusese frig, ploaie si imbracasera tot, murdarisera tot.
Deea, cu sufletul animalelor. Pai la noi animalele s-au dus in stele si se vad pe cer! Si da, se transforma in ingerasi de animale. Ana mea e foarte senisbila la asa ceva. Am avut o pisica pe care a iubit-o si a murit si cand vede prima stea pe cer, ne intreaba daca e Moni (pisica). Si-i face capul calendar educatoarei cu animalele noastre si cu fratiorii ei. Si educatoarea imi face mie capul calendar ca ce copil e Ana, etc. Cat despre educatie si invataturi, trecand prin viata si ajungand la maturitate, realizez ca cel mai important lucru dintre toate e sa-ti gasesti vocatia, sa faci ceea ce-ti place si sa-ti castigi existenta muncind intr-un domeniu cu placere. Pe mine nu m-a invatat nimeni asta. Eu am vazut la ai mei ca e greu sa muncesti, ca e groaznic la servici, dar ca nu ai de ales, trebuie sa o faci si pe asta. Nici acasa nu era bine, pentru ca trebuie facut curat, mancare si alte lucruri neplacute. De vacante sau concedii nu exista bani sau nu era timp. O viata de sacrificiu? Nu multumesc. Cat despre vocatie, eu am vrut sa ma fac medic si mama mi-a spus ca e o prostie, ca faci prea multi ani de scoala, ca prea multi ani nu ai bani si trebuie sa te intretina/ajute altii. Nimic de placere, vocatie sau inclinatie. Cand am picat de putin la prima incercare, am facut postliceala de asistente, am vazut eu mediul medical cu ochi "din interior", dar in continuare imatura fiind la nici 20 de ani, m-am speriat de oameni (doctori), de felul in care se prtau unii cu altii, mi se parea ca toti se calca unii pe altii in picioare, ca cei mai batrani ii umilesc pe cei mai tineri, etc. Nu multumesc. Ceea ce am facut dupa mi-a placut mult, imi place mult si acum, dar trebuia sa fi fost incurajata in alta directie, unde era mai multa nevoie de mine. Sotul meu face ceea ce-i place, e fericit, munceste mult, castiga rezonabil. Asa ca, scoala trebuie sa o faca in primul rand cu placere. E o cursa prea lunga ca sa crezi ca a pierdut startul fiindca nu e stimulata cum crezi tu. Cat e acasa cu tine, pune-i tu mintea la contributie, cum te pricepi tu si cum iti spune tie inima. Sunt sigura ca e destul. Cat despre joaca coordonata de adulti, discutabil. Din pacate copiii pe care i-ai vazut poarta prea mult amprenta parintilor lor, sunt deja pervertiti de comportamentul si ideile celor care-i cresc. Eu nu cred ca joaca unui copil trebuie neaparat indrumata de un adult. Pentru ca atunci, te intreb pe tine ca mama, ai incredere in altcineva in afara de tine? Eu nu prea.