Info - daca se poate pentru Nisa

Info - daca se poate pentru Nisa | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

As dori in masura in care aveti informatii . Nu am inceput bine . Inca o data Deci am o prietena care are atat de mult bun simt incat nu ar deranja pe nimeni nici macar cu o intrebare. Asa este ea. Ideea este ca are un fiu pianist de succes care va participa in Franta - Nisa la un concurs international. Asa incat ca o mama de fiu ce este (stiti voi mai bine) se framanta cu urmatoarele intrebari la care ar spera sa gaseasca raspunsuri, asa incat daca exista cineva care stie sau chiar dispune de alte informatii le va citi si eu va multumesc oricum cel putin pentru rabdarea de a fi citit.
Deci:

"- cat de accesibil este orasul d.p.d.v. al transportului local
- ceva recomandare de hotel (eu am ales cateva, poate o confirmare asupra locului, eventual functie de distanta unde au treaba)
- preturi - poate recomandari de carciuma - (asta inseamna locuri unde se poate consuma ceva rezonabil la pret)
- rent-a-car (P___ vrea sa dea o fuga la Monte Carlo, Monaco, Cannes). Daca nu - gara, autobuz?
- orice altceva ar putea ajuta doi romani sa se descurce cateva zile, nu-i chiar o vacanta, dar este pacat sa ajunga acolo si sa nu aiba cateva zile frumoase"

Asta ar fi.

Marius

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

As dori in masura in care aveti informatii . Nu am inceput bine . Inca o data Deci am o prietena care are atat de mult bun simt incat nu ar deranja pe nimeni nici macar cu o intrebare. Asa este ea. Ideea este ca are un fiu pianist de succes care va participa in Franta - Nisa la un concurs international. Asa incat ca o mama de fiu ce este (stiti voi mai bine) se framanta cu urmatoarele intrebari la care ar spera sa gaseasca raspunsuri, asa incat daca exista cineva care stie sau chiar dispune de alte informatii le va citi si eu va multumesc oricum cel putin pentru rabdarea de a fi citit.
Deci:

"- cat de accesibil este orasul d.p.d.v. al transportului local
- ceva recomandare de hotel (eu am ales cateva, poate o confirmare asupra locului, eventual functie de distanta unde au treaba)
- preturi - poate recomandari de carciuma - (asta inseamna locuri unde se poate consuma ceva rezonabil la pret)
- rent-a-car (P_ vrea sa dea o fuga la Monte Carlo, Monaco, Cannes). Daca nu - gara, autobuz?
- orice altceva ar putea ajuta doi romani sa se descurce cateva zile, nu-i chiar o vacanta, dar este pacat sa ajunga acolo si sa nu aiba cateva zile frumoase"

Asta ar fi.

Marius

Marius incerc sa-ti raspuns repede tinand cont de ora .Transportul in zona este f bun tinand cont cc ca toate orasele pe care le pot vizita au o gara.E cel mai bine sa foloseasca trenul daca nu sunt autobuze dar asta risca sa aiba intarzieri din cauza ambuteiajelor.Din Nisa pot da o fuga la Cannes, Monaco,Menton, St Tropez(e nitel mai departe ar se poate lua un vapor din Cannes) si multe alte orasele care sunt pe ruta trenului.
Daca imi mai aduc aminte mai sciu zilele astea.

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Inainte de toate multumesc pentru informatii.

Ceva locuri(recomandari sau doar info) unde se poate manca - tip pensiune/restaurante locco deci nu lux?
Agentii care inchiriaza masini?
Hotel/motel/alte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Marius, noi am stat la un hotel de 3 stele in Nisa. Am gasit hotelul cautand pe HRS:

http://www.hrs.com/web3/init.do;jsessionid=37755A8716E19C18EE467925D4C8752B.9-2?activity=initVisit&client=enNEXT&cid=9-2

De la Nisa la Monte Carlo faci cam 30-40 min cu masina. Drumul e spectaculos. Intre Nisa, Cannes si Saint Tropez e distanta destul de mare care se poate parcurge ceva mai repede pe autostrada. Insa in Franta autostrada se plateste si e destul de scump. Noi am mers pe drumuri ocolitoare, prin munti (dureaza ceva mai mult dar peisajul e atat de frumos...)
De inchiriat masina, costa in jur de 30-40€ pe zi pt o masina micuta.

http://www.autoeurope.com/car.cfm

Restaurante nu stiu sa iti spun ca noi am bantuit peste tot. In centru, daca imi amintesc bine, puteai lua masa de seara cu 10-15€ de persoana.

In rest...nu mai tin minte decat ca era tare frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Marius incerc si eu cateva raspunsuri:
- in Nisa transportul cu mijloacele de transport poate fi ok daca nu te grabesti prea tare sa ajungi de la un punct la altul. MAi nou s-a dat in folosinta linia de tramvai care trece fix prin centru si se duce pana in cele mai indepartate cartiere. Trebuie insa sa se uite exact la orele cand trece busul/ tramvaiul, si mai ales atentie la ora cand trece ultimul mijloc de transport.
- masina de inchiriat - no way, pt ca ai gara fix in centrul Nisei, te duci si iei ce tren doresti, unde vrei, rezervi bilete dus intors pe net si gata. In plus, oriunde mergi, Cannes, Monaco, Antibes, Menton, etc parcarea e o problema, daca gasesti loc te arde la buzunare.
-restaurante sunt peste tot, te pierzi pe stradutele din Nisa si gasesti. Nu as putea sa iti recomand unul anume, insa pretul de 10-15 eur de pers e un pic hazardad, poate daca mananci doar felul 1 si nu bei nimic. In general mai iei si un desert, o apa, bere, suc etc. As zice sa consideri de la 15-20 eur in sus, minimum. Exista insa pt pranz multe sandwicherii foarte bune. Sau evident ca exista Mc Do, Quick chiar si in centru.
- Hotel: nu stiu unul anume, insa in Nisa cam totul e scump, poate Formule1 sau Etap Hotel, sunt cele mai ieftine insa sunt mai la periferie. O alta varianta ar fi sa inchirieze un studio direct la particular.
-ideal ar fi sa vorbeasca un pic de franceza

Mult succes baiatului la concurs!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Incerc si eu.

Sunt de parere cu fetele ca sunt mai ieftine cele de la periferie, noi ne-am cazat la www.eurobookings.com/nice-hotels-fr/servotel-nice-saint-isidore.ro.html?label=gg_en_bh_51793-france-nice-servotel-nice-saint-isidore&filter_offset=1&gclid=CIGJyM_qk6QCFcsf3wodMF-1Jg&form_type=remember" target="_blank">Servotel, pretul mi s-a parut acceptabil. Edit, ca am aruncat acu o privire la preturi , au renovat de cand n-am fost si se simte si la cazare... sigur sunt chiar si la periferie mai ieftine. Sau poate aruncat o privire in anunturile locale si inchiriat un apartament simplu.

Alte amintiri despre Nisa, pe la 3-4, pe faleza, nu gaseam nimic deschis sa luam masa, dar asta se intampla in sezon.

Autostrada, foarte scumpa. Drumurile ocolitoare sunt foarte bune de altfel, si faci si-o afacere.

Un gand bun pianistului in concurs!

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Produse la Bazar
...............
La Taclale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intai de toate dati-mi voie sa va multumesc pentru informatii. Sper din toata inima sa fie de folos mamicii DC care m-a solicitat in acest sens.
Pe de alta parte sa stiti ca aveti pe aici printre noi un copil extrem de talentat si se pare ca ajunge foarte departe. Eu cel putin desi sunt mai rezervat de felul meu (asta e... ) imi ridic palaria in fata acestui adolescent si ii doresc sa ajunga sa cante pe cele mai mari scene ale muzicii. Undeva, cumva, daca voi sti de asta, un pic am sa ma simt mandru si doar pentru cel mai mic motiv posibil - o stiu pe mama lui - e drept virtual - insa nu stiu de ce, dar chiar conteaza pentru mine.

Va multumesc inca o data.

Mergi la inceput