cariile dentare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Clarmai,tactica de a o invata cu spalatul pe dinti difera de la un copil la altul.Ce poti face este sa o lasi pe ea sa se spele intii apoi o speli tu sau va spalati impreuna sau ii cinti ceva sau ii spui o poveste sa-i distragi atentia sau ii dai o periuta sa se joace cu ea si peste zii sau ii cumperi una cu ceva personaj care ii place ei.Si nu o fortezi,faci pasi mici in fiecare zii-azi ne spalam pe dintii din fata,miine mai spalam si un dinte din spate si tot asa.
Alta chestie este cind renunti la biberon renunti pentru totdeauna;daca ti se inmoaie inima ai pierdut "Batalia".Dupa cum in timpul zilei nu o lasa sa bea lapte intruna chiar si din cana;copilul trebuie sa aiba pauze mari si in general sa bea lapte la citeva ore.
Iti doresc nervi tari ca usor nu va fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamitzica

Fata draga,ai de ales intre a o dezvata de un obicei prost sau a ii distruge dintii.
Iti doresc succes in ceea ce decizi.Personal cred ca noi ca parinti sintem datori sa ne crestem copii cit mai bine cu putinta si sa ii rasfatam in anumite limite.
Copilul trebuie dezvatat de biberon la virsta de 1 an(asta spune asociatia americana de pediatrie);eu nu am facut asta dar la virsta de 2 ani am zis ajunge si nu i-am mai dat biberon.Ce a facut?A facut greva timp de 2 luni seara bea 2 guri de lapte.Si ce s-a intimplat?...nimic.Dupa 2 luni a inceput sa bea la fel de mult lapte seara ca inainte.
Intimplator sint dentista si poate de-aia copilul meu la 5 ani jumate nu are nici o carie.De ce?Pentru ca am fost ferma in spalatul pe dinti,nu biberon in pat si nu biberon dupa 2 ani.Am facut bine?L-am traumatizat? Nu stiu,dar stiu ca nu l-am supus la trauma plombelor,anesteziei si dentistilor pentru o placere care de fapt poate fii educata si controlata.

daca tu ai fost asa vehementa, nu la toata lumea functineaza. si nici nu trebuie toti sa procedeze asa, copii sunt diferiti. eu m-am pliat pe nevoile lor, chiar daca medicul si cartile spuneau altceva. si nu regert ca mi-am ascultat instinctul. a nu se intelege ca am facut excese. vizitam dentistul de 2, 3 ori pe an, de pe cand aveau cam trei ani copii.
masura si echilibrul sunt cele mai indicate, nu fortat copilul sa nu mai bea lapte ca-si strica dintii. ai mei, dupa ce au renuntat la biberoane, pana la 5 ani jumate n-au baut lapte cu cana/paharul. ca n-au vrut si nici eu n-am gasit metoda aia convingatoare.
dintii definitivi nu au probleme. si le-am permis sa manance dulce cand erau mici, cu masura.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_iv spune:

Clarmai, parerea mea e ca ai inceput tarziu de la 1 an si 7 luni cu pasta de dinti. La varsta mai mica il pacalesti mult mai usor pe copil. Noi am inceput la 10 luni (primii dinti au iesit la 7 luni), in conditiile in care stomatologul m-a certat ca nu am inceput mai devreme, iar pediatra mi-a zis ca traumatizez copilul si ca pot sa mai astept. Dar vreau sa-ti spun ca nu e vorba de traumatizare, la inceput a fost o joaca pt el, mai mult ne prosteam decat ne spalam. Pe la 1 an si 2 luni nu a mai vrut sa-l spal deloc, a devenit plictiseala, iar acum ma roaga el sa-i pun pasta pe periuta. Prima pasta nu mirosea a nimic, dar cea de acum are gust de capsuni si e f incantat. Incearca paste diferite, cu diverse gusturi, pana cand o sa-i placa una. Nu trebuie sa scuipe pasta si sa faca gargara, sunt paste pt copii care se pot inghitii. Nu cred ca exista copii care fac gargara la varste asa mici. Si inca ceva, al meu bea lapte din biberon si seara si dimineata, nu asta e problema, trebuie doar sa-l speli pe dinti dupa ce a baut laptele. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_iv spune:

Am uitat sa-ti spun, in clipa in care a inceput sa refuze spalatul pe dinti, pe langa faptul ca i-am schimbat pasta de dinti, intai ma spalam eu, apoi spalam si animalutele lui preferate de plus, apoi pe el. Cand mergeam la bunici, aveam grija sa ii arat ca se spala si bunicii. Copilul a prins repede ideea: toata lumea se spala pe dinti! :) Cu forta, nu merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Fiica mea are in continuu probleme cu dintii din cauza nenorocitului de biberon de lapte, de care si noi am scapat tarziu. Asa ca pana cauti tu solutii sa o iei cu incetisorul, fa-ti un cont in banca cu destinatia "Plombe" si incepe deja sa pui bani in el.
Noi ne distram lunar cu cate un drum la dentist si lasam minim 100 de lei pe cea mai simpla carie de plombat.
Eu iti zic experienta patitului... tu poti sa alegi linistita... dar sa nu acuzi materialul genetic pentru vesnicele carii in dinti si masele.
Dezvatare usoara si rapida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Deci fi`mea la 6,1 an are toti dintii de lapte perfecti, desi bea lapte cu Nesquick la biberon
Conteaza probabil si materialul clientului !

DAR se spala si o spal si eu cand nu are tragere de inima si de 3-4 ori pe zi, a avut perioada de lene dar nu iesim la plimbare daca nu se spala - de exemplu, asa ca fortata de imprejurari, tot se spala.
Ultima vizita la dentist a fost aseara.

Trebuie sa mergi la dentist - cauta unul cu nervi/randare si multi pacienti copii.
Primele controale se pot face in usa cabinetului Coloritul dintilor poate fi si altceva decat carie - pe moment, insa drumul e rapid de la o marmoratie la o carie.
Pt a o stimula pe fi`mea, am adus mereu depliante cu tehnica spalari, desene sa coloram dintii, i-am luat 4-5 perii de dinti si la fel paste de dinti cu diverse arome.
Trebuie sa gasesti o modalitate de a o spala pe dinti

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Problema e alta acum ,am pacalit-o cu spalatul pe dinti,ne spalam la dus,dar ii sangereaza foarte tare,luni ma duc cu ea la doctor sa vad ce zice,eu am supt cu biberonul pana la 5 ani si am dinti perfecti,am inceput sa fac carii dupa ce am nascut-o pe ea,dar pana atunci s-a minunat si dr de dintii mei spunand ca dantura asa nu a mai vazut la o persoana de 25 de ani,cu doar o carie la masea minora,de altfel deaia m-am si dus,deci nu stiu daca neaparat e de la biberon pt ca ma am eu ca ex,daca nu ii dau biberon noaptea nu doarme,ce e mai important sa doarma linistita sau sa aiba dintii perfecti,nu stiu va intreb,dar problema e ca ii sangereaza rau cand o spal,nu o spal tare,deabia daca o ating si bang sangele,deabia astept sa vad ce zice dr,ca mi-e mila de ea,plange cand ii da sangele si e un planset de durere.va pup si astept raspuns

Mergi la inceput