Dovlecei in sarbatoare *193* LMA Sofia!!!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

LA Multi Ani, Mami de Chiara si te asteptam pe la noi sa ne mai povestesti despre minunea mica.
Eu recunosc ca astept si retetele cu paste ca aia cu bacon am invatat-o pe derost

Kawa iuhuuuuu, sa-ti fie intr-un ceas bun, mamis. Sa fie burtica sanatoasa si poate iese vreo gheisa Pupam Joshulinul minunat.

Eu sunt un pic corigenta la capitolul timp liber. Va rog sa ma scuzati . Voiam sa mai zic o gramada de lucruri. Cred ca o sa adopt varianta Ralukai, aia cu notitele.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

La multi ani, Nela!

Sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii si impliniri! Te admir mult! O zi superba iti doresc!

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

La multi ani Andre!

Sa fii sanatoasa si fericita! O zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Bun gasit, dragelor!

Nela, baby, la multi ani! Sa fii sanatoasa si sa ai noroc cu carul! Te pup cu mare, mare drag!

Andre, la multi ani, draga mea!Sa ai parte numai de lucruri bune!Ma gandesc des la tine, stii ca avem o legatura speciala

Si pe Kawa o pup, felicitari mami!

Va pupa fata cu drag!

Pentru puiul tau

Mergi la inceput

Si am de urat si pentru ieri si pentru azi la prima aniversare a doua "dovlecele" absolut superbe si minunate si frumoase, ca mamicile lor de altfel...

La multi ani Sophie!

La multi ani Eva!

Sa fiti sanatoase si fericite si sa le aduceti numai bucurii parintilor vostri!

Mergi la inceput

Ralu, cand am vazut mesajul tau m-am gandit daca te-am abordat pe mess, ca de ieri vreau , voiam sa te intreb cum mai esti. Dar am si vazut status busy, eram si eu cu norul deasupra capului, deci nu prea eram in stare de conversatie, asa ca acuma mi-am dat seama ca nu te-am mai abordat... Sper ca esti ok

Lili he heiiii aia cu notitele era buna treaba candva

Mergi la inceput

Alex ieri mi-a scos sute de peri albi, nimic nu era bine. Vrea sa umble de manute, apoi maraie sa-l iau in brate, dar sa nu stau intr-un loc, maraie apoi ca vrea jos, dar nu sa stea intr-un loc la vreo jucarie. Urla si tipa de nervi ca nu poate umbla, vrea numai in picioare si nu poate. Doar el era asul bushilarii si acum nu mai vrea decat dus de manute si urla. Spuneti-mi cat dureaza perioada asta daca a mai trecut cineva prin ea... Nici sa beau apa nu m-a lasat ca urla continuu daca ma opream intr-un loc. Ai mei pun chestii pe iarna, asa ca suntem doar noi doi. De la plimbare ne-am intors rapid, nu pentru ca ploua si era frig (15 grade la noi ieri si azi) ci pentru ca desi era in brate, urla continuu... Vreau si eu sa stiu cand voi putea face un dush, nu stie nimeni? Sa beau un pahar de apa linistita, cred ca numai cand va pleca la discoteca, nu?

Acuma nu pot merge la dush, in caz ca va intrebati ce caut pe dc, pentru ca tocmai l-am culcat primul somn de azi, si trebuie sa fiu pe baricade. Si daca doarme 5 minute, si daca doarme maximul de 45 de minute, cand se trezeste urla dupa mine si dupa tzitzi...

Na, ca trebuia sa ma plang si eu undeva... ma scuzati ca mai nou nu mai am timp sa intru, si acum ca intru ma plang... ieri am si plans pe bune, cu el in brate, asa ca se poate si mai rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Alex ieri mi-a scos sute de peri albi, nimic nu era bine. Vrea sa umble de manute, apoi maraie sa-l iau in brate, dar sa nu stau intr-un loc, maraie apoi ca vrea jos, dar nu sa stea intr-un loc la vreo jucarie. Urla si tipa de nervi ca nu poate umbla, vrea numai in picioare si nu poate. Doar el era asul bushilarii si acum nu mai vrea decat dus de manute si urla. Spuneti-mi cat dureaza perioada asta daca a mai trecut cineva prin ea... Nici sa beau apa nu m-a lasat ca urla continuu daca ma opream intr-un loc. Ai mei pun chestii pe iarna, asa ca suntem doar noi doi. De la plimbare ne-am intors rapid, nu pentru ca ploua si era frig (15 grade la noi ieri si azi) ci pentru ca desi era in brate, urla continuu... Vreau si eu sa stiu cand voi putea face un dush, nu stie nimeni? Sa beau un pahar de apa linistita, cred ca numai cand va pleca la discoteca, nu?

Acuma nu pot merge la dush, in caz ca va intrebati ce caut pe dc, pentru ca tocmai l-am culcat primul somn de azi, si trebuie sa fiu pe baricade. Si daca doarme 5 minute, si daca doarme maximul de 45 de minute, cand se trezeste urla dupa mine si dupa tzitzi...

Na, ca trebuia sa ma plang si eu undeva... ma scuzati ca mai nou nu mai am timp sa intru, si acum ca intru ma plang... ieri am si plans pe bune, cu el in brate, asa ca se poate si mai rau

Ralukule, mamis, hai ca esti simpatica. Stii, eu incerc sa vad partea buna a tuturor lucrurilor. Este de plans ce povestesti tu aici dar ai facut-o haios si dragut.
In primul rand il pupam dulcic pe Alex ca e mare strengar.
Apoi...nu stiu daca te incalzeste cu ceva ca noi suntem cam la fel. Si cel mai tare ma enerveaza ca merge de o singura manuta numai (de stanga) dar in jurul meu. Dupa ce ma rotesc 10-15 minute zau ca imi vajaie capul. I-l dau cui se nimereste prin preajma pentru a-mi reveni timp in care urlaaaaa la picioarele mele ca el vrea cu ma-sa , trag o gura de aer si-o iau de la capat. Deci...nici macar n-avem nevoie de spatiu f mare de "joaca". E suficient cat un cerc cu raza egala cu lungimea mainii mele+lunginea mainii lui pe oblic
De fiecare data cand NU MAI POOOOT imi zic ca de-acum urmeaza greul, cand s-or desprinde din mainile noastre si-o sa se duca fix unde e mai periculos. Acum macar pot sa controlez situatia si... ce este mai important, sa stau dreapta . Eu nu vreau perioada de la 1 an si un pic pana la 2 ani (din punctul asta de vedere).
Chiar daca ai tai pun pentru iarna, roaga-i ca din cand in cand sa-l ia pe Alex si tu sa faci ceea ce au ei de facut. Macar schimbi activitatile si te mai poti relaxa un pic.
Hai ca nu mai este mult pana pleaca la disco

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Ignorati-ma azi... Vreau si eu sa stiu care e cauza pentru care unii copii sunt cuminti, si altii nu... Tot timpul cand vedeam "ADHD-isti" din astia cum e Alex acuma credeam ca e o cauza anume, ba televizor prea mult (al meu nu se uita deloc la tv, la noi nu merge tv-ul, doar taica-meu se uita cateodata la stiri si daca e Alex in preajma nici nu observa televizorul...), ba ca aude in casa certuri si scandaluri (ceea ce la noi nu e cazul deloc deloc. Si ai mei sunt asa de calmi, si asa au fost tot timpul, n-am auzit in veci o cearta in casa), ba mancare cu prea mult zahar si cacao (ceea ce iar nu e cazul).

Imi amintesc cum anul trecut dupa ce s-a nascut Alex am mers la plimbare, el era in wrap, cu finutul nostru cu fix un an si o luna mai mare. Deci probabil avea atunci el un an si doua luni. Ne-am plimbat prin parc, femeile inainte, barbatii cu finutul in urma, el umbla linistit intre cei doi barbati, fara sa zica nimic, fara sa scoata nici un zgomot, fara sa iasa din ritmul mersului lor. Asa credeam eu ca sunt copiii de un an . Daca Alex ar stii sa umble, acum nu mi-as putea imagina asa o situatie. Asta al meu ar fugi in toate partile unde ar vrea el, ar merge pe iarba, sa se joace cu frunzele, ar da cu piciorul in orice, ar sari, ar urla, ar rade in hohote, ar zambi, ar povesti in limba lui continuu, ar sari ca vrea in brate si apoi ca vrea iar jos, s-ar pune pe jos in fund, etc.

Vreau sa stiu si eu ce ii face sa fie diferiti? Ca noi parintii nu suntem niste nervosi ca sa zic ca de aia...

M-am gandit mult in zilele astea cand apucam sa va citesc, la mamicile cu doi copilasi si la viitoarele mamici de doi copilasi. Si ma gandeam ca poti spune dinainte careia ii va fi greu si careia nu. Adica ma gandeam la Mely cat de minunat vorbeste de gradinita si de cum se inteleg puii ei (ca mi-au dat lacrimile). Si mi-am dat seama ca mie nu numai ca mi-a fost greu cu Alex, dar imi va fi enorm de greu cand va veni bebe2. Pe Alex nu-l vad sa ii pot explica eu ca bebe ala e mic si cum sa vorbeasca si cum sa se joace. Alex e violent, loveste orice, urla, tipa. Si desi pana acum imi imaginam clar ca vreau bebe2 la diferenta de doi ani, acum ma gandesc destul de bine daca mai vreau vreodata bebe2.

Adica vreau si eu sa stiu cand vine o perioada mai "smooth", la care sa zic "uite, au trecut 3 ani (sa zicem) grei cu Alex, acum e mai usor, deci oare cand ne vom incumeta sa mai trecem prin niste 3 ani asa de grei?". In exemplul meu erau 3 ani, dar poate sunt 7-17-27... .

Eu care tot timpul ma gandeam ca voi avea 2-3 copii, mai ales cand eram graviduta si devenisem dependenta de miscarile lui Alex, acum, cand pentru o sutime de secunda mi-am imaginat viata doar cu Alex, m-am simtit usurata ca nu mai trebuie sa trec inca o data prin toate astea.

Nu zic, ca am spus-o de mii de ori deja, sunt mai fericita decat am fost vreodata. Dar extenuarea deja e pana la cer... si nu numai asta e problema. Problema e ca nu-l vad pe Alex sa fie un fratior bun...

Deci, stiu ca se pierde deja toata ideea mesajului. Si cat urasc sa ma plang, incredibil. Ca tot timpul mi se intampla ca ma plang cand nu mai pot si apoi lumea crede ca tot timpul sunt asa de obosita. Si poate maine imi va parea rau ca am scris astea, dar chiar nu mai puteam sa nu scriu...

Ideea era ca vreau si eu sa stiu de ce unii sunt asa buni si blanzi si altii asa... ca Alex... Am crezut la inceput ca e plangacios de la refluxul lui, doar tineti minte ca plangea aproape tot timpul cat era treaz. Voma tot timpul cand statea altfel decat la verticala (cateodata si atunci), in jet, de zeci de ori pe zi. Acum sunt invidioasa cand vad mamici cu copiii culcati in carucior, sau culcati pe o perna acasa. Sunt invidioasa si asta e sentimentul ce il urasc cel mai tare la mine. Mi se pare josnic. Dar vreau si eu sa stiu cum e sa ai un bebe pe care sa-l poti pune in carucior in primele 6 luni, sau culcat pe canapea... si vreau si eu sa stiu cum e sa poti bea apa cand ti-e sete, sa poti sa faci dush cand vrei, sa poti sa il lasi pe bebe in patut cand e mic, sau pe jos cand e mare, si sa te duci la o distanta mai mare de un metru de el si sa nu urle. Sa poti sa speli un vas fara sa trebuiasca sa il dai la cineva in brate sa-l duca de acolo, ca altfel tot vine la pantalonii tai si urla si se trage de ei sa il iei in brate. Sa poti sa faci de mancare. Nici nu indraznesc sa ma gandesc la luxuri de genul pensat (in afara de cele 3 nunti pe an cand e musai), taiat unghiile, facut freza... ca mi-e si rusine sa nu ma intalnesc cu cineva cunoscut pe strada, cand ies la plimbare cu Alex, si toate le arunc pe mine aiurea, si sunt total nearanjata. Am ajuns sa ma pot imbraca complet cu el in brate! Si tricoul il pot lua pe mine cu el in brate... , si chiloti, si orice. Si ma pot incalta cu el in brate...

Na, sa revin ca deja dupa cate aiureli am scris in mesajul asta sigur ati trimis pe aia cu camesile albe cu maneci lungi dupa mine

De fapt nu stiu la ce revin, ca nu mai stiu ce am vrut sa ma plang... daca suna la usa, si cineva vorbeste incet si bland cu mine sa stiu de ce, da?

s-a trezit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Ralukule, eu cred ca Alex va va surprinde cat de curand cu o noua achizitie...rabdare, rabdare, mami

mami de Ana Elisa (16.octombrie.2009)

Mergi la inceput