Stil de viata: HRANA VIE. Pro sau contra?
Raspunsuri - Pagina 3
mama42 spune:
Draga mea, Allure,
Incerc din rasputeri sa il trag dupa mine si la propriu si la figurat dar nu reusesc. Copiii il stiu ca pe vesnicul si nemiscatul manechin din fata televizorului. Nu stiu unde si cine a gresit dar daca stau bine si ma gandesc, si tatal lui face acelasi lucru (cu deosebirea ca el mai participa la treburile casei). As avea nevoie de un ajutor dar nu am cui sa-l cer, Dumnezeu e singurul meu sprijin... iar acum... hop si pretentiile legate de dieta...
kariguld spune:
ei na, ce-i asa complicat sa-l lasi sa se descurce singur? trebuie doar sa vrei, sa nu-i faci la comanda si sa vezi ca se schimba lucrurile.
vrei sa mananci? pune mana si toaca-ti salata, ca ai si tu doua maini, eu chiar acum am altceva de facut.
de cand ideea ca femeia e servitoarea barbatului?? fiecare sa faca pentru el ce poate si amandoi pentru familie. ca traim impreuna in aceasi casa, avem joburi, copii....tu nu esti servitoarea lui si nici el sclavul tau, la o adika.
epoca sclavagismului a apus demult. astazi femeile si barbatii au drepturi egale.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
elaga spune:
Poarta o discutie cu el, explica-i ca ai doar 2 maini ca si el si o groaza de responsabilitati si ti-ar prinde bine un pic de ajutor. Nu-i reprosa nimic, doar roaga-l.
iulix spune:
Ce interesant e blogul lui Charlie!!! Mi-a placut enorm!!! Sigur o sa incerc cateva retete!!
Allure spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mama42 Draga mea, Allure, Incerc din rasputeri sa il trag dupa mine si la propriu si la figurat dar nu reusesc. Copiii il stiu ca pe vesnicul si nemiscatul manechin din fata televizorului. Nu stiu unde si cine a gresit dar daca stau bine si ma gandesc, si tatal lui face acelasi lucru (cu deosebirea ca el mai participa la treburile casei). As avea nevoie de un ajutor dar nu am cui sa-l cer, Dumnezeu e singurul meu sprijin... iar acum... hop si pretentiile legate de dieta... |
da...n-am mai vrut eu sa ma lungesc dar din familie i se trage naravul asta...cum spuneam, copii fac la maturitate ce au vazut in familia lor; nu e tirziu sa-l faci sa inteleaga, depinde doar de tine sa fii mai tare si hotarita...de ce vrei tu sa-ti maninci viata si sanatatea cind el se conserva asa frumos pe canapea?
daca tu te imbolnavesti de la atita suparare si stres, cine o sa-ti mai vada de copilasi?
casnicia e parteneriat, nu exploatare! chestia cu "daca nu-i fac eu, nu maninca" mi se pare santaj curat...eu cred ca daca tu nu-l mai cocolosesti, el o sa-si vina in simtiri...ia fa testul!
ia-l intii cu frumosul si daca nu coopereaza, vezi-ti de treaba ta, fa ce poti fara sa te sinucizi si restul o sa faca el singur, iti dau in scris...
ca doar n-o fi ca ala din povestea lui Ion Creanga: "Da' mu.ietzi is posmagii?" si sa se duca la spinzuratoare de lene :-)))
fii barbata, Zoe!
(ptiu! nu stiam ca sint asa feminista )
"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*
If you want things to change in your life, you have to change things in your life.
"The best exercise for abs is running... Away from the kitchen." Chalene Johnson
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
monica70 spune:
Am o intrebare pentru cele care consuma doar "hrana vie",sau doar regim vegetarian,chiar si lacto-ovo-vegetarian.Nu aveti / ati avut probleme cu anemia? Pentru ca eu de doua luni jumate am scos din alimentatie carnea si lactatele partial.Adica am consumat frecvent carne de peste si f.putina de curcan si pui,delco de porc si vita ,iar din lactate am consumat doar telemea si kefir (eu care inainte beam mult lapte si consumam smantana,cascaval,unt ...).Si am consumat in continuare frecvent si oua.Totusi mi-am facut ieri analizele si le-am comparat cu cele de acum doua luni.Rezultat neutrofile scazute - astea din ce am citit inseamna ca lipseste vit B12 ,deci carnea.Hemoglobina,hematocriul sunt la limita de jos (dar nu erau ele nici inainte extrem de ridicate) deci aproape anemie zic eu.Cum ati rezolvat chestia asta? Nu pot zice ca ma simt fizic rau,sunt ok,doar ca analizele nu prea mai sunt chiar in limita normalitatii cum le aveam mereu,inainte de regimul asta.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
Deus spune:
draga mea, eu dimineata o incep cu un fresh mare( cam 500 ml) si un pahar urias de apa
azi de exemplu am avut in meniu: catina,merisoare, macris proaspat, lamai, mere, morcovi, pere, seminte de in si seminte de canepa
din cand in cand imi pun in fresh oua de prepelita - crude, le amesteca blenderul de nici nu mai sti ca le-ai pus acolo
folosesc drojdie de bere de la Plafar (toate B-urile)
toata iarna imi pun in suc telina si sfecla rosie - anemie nici vorba
mai imi cumpar chifle Bio din tarate, mananc kefir facut de mine acasa (am ciupercuta minune), mananac salate cu tot ce este in piata:-)
eu nu mananc raw integral si nici doar vegetarian...incerc si nu cred ca este un efort, eu una ma simt fenomenla dupa ce beau un fresh de genul celui scris mai sus
fac sport zilnic, nu-s slaba ca un tantar, am energie, nu am lipsuri la analize si nu am 20 de ani
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
monica70 spune:
DEUS mersi de raspuns.Pai si eu in lunile astea am baut si beau zilnic (exceptie cand am fost in concediu sau plecata din oras) suc din sfecla rosie + morcovi + mere in plus si suc de citrice (asta nu chiar zilnic).Consum predominant legume (inclusiv gatite, normal) si fructe de toate felurile macar acum pana am de unde.In plus nuci,stafide,seminte de floarea soarelui,paine de secara,miere,ciuperci ... ma rog,teoretic toate au vitamine si toate alea ... dar analizele tot s-au modificat usor in lipsa carnii Mersi de ideea cu drojdia de bere,o sa imi cumpar si eu.Cum o consumi? De azi incep sa consum si grau incoltit,printre beneficii citez: "subponderalitate (are efect reglator asupra greutatii corporale)" dar miram-as sa aiba efect la mine.
Eu sunt slaba "ca un tantar" (51 kg la 1,70),dar asa am fost mereu,nu prea fac sport ,vara asta doar la inot m-am bagat cat am putut,energie am si eu nu ma pot plange,iar la varsta nici eu n-am 20 ci fix dublu
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
daniela_b spune:
mama42, schimbarea radicala a tipului de alimentatie reprezinta o alegere personala care nu trebui sa implice nicidecum efortul altcuiva in afara de al celuyi in cauza. Inteleg ca vrei sa-i faci pe plac, sa-l tragi dupa tine si chiar sa-l schimbi dar trebuie sa fiti constienti amindoi ca ii poti face mai mult rau decit bine.
Spune-i asta. Spune-i ca e gresit ca tu sa faci alegerile de zi cu zi a hranei in locul lui care zice, simplu, "hm, gata, de miine nu mai maninc nimic gatit la foc, ma fac raw vegan"
E un efort urias, imens. Nu e doar ca maninci salata si germeni de griu. Nu e ca maninci ocazional asa ca Deus, de dragul de a fi sanatos.
E o preocupare permanenta, e o goana dupa hrana si dupa retete complete ( culmea sa mai semene la gust si cu hrana gatita, ce paradox).
O parte ( cea mai mare)se lasa, dupa un timp.
O parte gaseste o solutie de compromis ( ca Deus, nu e raw vegan dar iubeste sa manince sanatos diverse combinatii).
O parte se anemiaza si abia apoi zice,oh nu e de mine...
Doar putini reusesc. Cu efort, cum am zis. Al lor propriu, personal intim. Nu al nevestei.
Monica70, cind maninci raw vegan sau chiar si vegetarian trebuie sa fii bine informat. Iubitorii de hrana vie sint la curent cu tot felul de gaselnite care inlocuiesc proteinele animale si, cu efort cum am mai zis, isi procura mai toate elementele.
Insa e un mod de viata care necesita foarte mult timp pentru schimbare, as spune ca ( mai ales in romania) e o goana contra a tot ceea ce a facut omul timp de mai multe mii de ani in materie de bucatarie, de cind s-a descoperit focul.
Nu se face intr-o saptamina si nu de pe o zi pe alta dar, mai ales , nu se face pe "spinarea" altcuiva ( va rog, iertati-mi expresia!).
Cine vrea sa se faca RAW VEGAN, ori sa se miste de pe canapea ori ..ori sa se uite la altceva ( stiu ca e un curent acum de prezentare a stilului de viata rawz pe la tv si nu numai).
Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica70 DEUS mersi de raspuns.Pai si eu in lunile astea am baut si beau zilnic (exceptie cand am fost in concediu sau plecata din oras) suc din sfecla rosie + morcovi + mere in plus si suc de citrice (asta nu chiar zilnic).Consum predominant legume (inclusiv gatite, normal) si fructe de toate felurile macar acum pana am de unde.In plus nuci,stafide,seminte de floarea soarelui,paine de secara,miere,ciuperci ... ma rog,teoretic toate au vitamine si toate alea ... dar analizele tot s-au modificat usor in lipsa carnii Mersi de ideea cu drojdia de bere,o sa imi cumpar si eu.Cum o consumi? De azi incep sa consum si grau incoltit,printre beneficii citez: "subponderalitate (are efect reglator asupra greutatii corporale)" dar miram-as sa aiba efect la mine. Eu sunt slaba "ca un tantar" (51 kg la 1,70),dar asa am fost mereu,nu prea fac sport ,vara asta doar la inot m-am bagat cat am putut,energie am si eu nu ma pot plange,iar la varsta nici eu n-am 20 ci fix dublu MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE 10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI |
drojdie de bere este pastilute naturale fara capule artificiale( este usor de baut)
are dreptate daniela_b - daca simti ca doresti asta, trebuie sa te informezi si sa urmezi calea, daca o faci doar pt sotul tau o sa fie un efort plin de frustrari:-)
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney