Stil de viata: HRANA VIE. Pro sau contra?

Stil de viata: HRANA VIE. Pro sau contra? | Autor: mama42

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
De curand ma confrunt cu o problema: sotul meu a trecut la dieta cu hrana vie pentru tot restul vietii. Acest lucru ma supara cu atat mai mult cu cat slabeste vazand cu ochii iar aceasta trecere de la un stil de gatit la altul imi creaza un discofort psihic imens. E adeverat ca retetele incercate sunt gustoase insa nu ma poate convinge ca ii sunt indestulatoare (nu consuma paine) pentru a se mentine sanatos.

Voi ce sfaturi imi oferiti?

Pentru a ne cunoaste mai bine, va astept si pe http://jurnaldegiulesti.blogspot.ro

Multumesc pentru timpul acordat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

spune-mi, ce mananca exact? care sunt mesele?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

De ce iti creaza disconfort psihic? Mi se pare o metoda foarte ok pe care si eu am adoptat-o si mie foarte bine.

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

in ce consta dieta lui:raw food? pls detaliaza.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama42 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulix

De ce iti creaza disconfort psihic? Mi se pare o metoda foarte ok pe care si eu am adoptat-o si mie foarte bine.

just me

Pentru ca m-a luat prea repede; adica azi s-a decis si de azi nu a mai mancat nimic tratat termic, sau dres cu sare normala, a renuntat la paine. Am doi bebei de 5 si 1 an si nu prea am timp sa ma documentez ca lumea... retete... combinatii... asa incat sa ii fie si gustos si satios. Te rog foarte mult sa imi sugerezi care ar fi primii pasi in aceasta aventura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mama42

Citat:
citat din mesajul lui iulix

just me

Pentru ca m-a luat prea repede; adica azi s-a decis si de azi nu a mai mancat nimic tratat termic, sau dres cu sare normala, a renuntat la paine. Am doi bebei de 5 si 1 an si nu prea am timp sa ma documentez ca lumea... retete... combinatii... asa incat sa ii fie si gustos si satios. Te rog foarte mult sa imi sugerezi care ar fi primii pasi in aceasta aventura...

aici gasesti tot ce te intereseaza http://ligiapop.com/ :-)))

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Foarte interesant site-ul Deus!!! Inseamna ca eu nu am 100% dieta cu hrana vie daca mananc din cand in cand mancare procesata termic??

just me

Mergi la inceput

esti simpatica iulix:-) tu eventual esti lacto-ovo-vegetariana sau ovo-vegetariana, sau alte combinatii dar nu esti raw:-)
raw inseamna crud si fara produse de origine animala!

interesant cum sotul s-a decis fara sa discutati in prealabil:-) nici un semn...comunicati?

eu mannac in general raw dar sotul meu stie toate intrebarile mele, motivele mele, visele mele...si le fac si lor bunatati si le gatesc si separat daca este cazul. Asta este decizia mea, daca ma simt bine si vrea si el bine daca nu...pana-l suport merge bine:-) Dar vrea fiindca vede si recunoaste ca sunt motive intemeiate pentru care am decis sa-mi schimb dieta.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu mananc altfel decat familia, (lacto ovo vegetarian, f putine chiestii preparate termic, si complet fara sare) si desi sotul meu gateste la noi acasa,, nu as indrazni sa il rog sa-mi faca mie special...nu pricep e ce trebui tu sa gatesti pt sot, sa-i prepari altfel de mese?

nu are si el doua manute ?:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama42 spune:

[quote]citat din mesajul lui Sabina

spune-mi, ce mananca exact? care sunt mesele?

Draga mea,

Sotul meu mananca urmatoarele: dimineata - fructe mixate si o mana de grau incoltit, pe la 12,00 - o salata din tot felul de legume, eventual o pasta de branza facuta de mine fara cheag, mixata cu sare de mare, ulei de masline si ceapa sau ardei, iar seara ii fac un sos de avocado cu legume sau sos de usturoi cu conopida/varza si un pateu din alune/caju/nuci/seminte de susan (sau ce alte seminte am la indemana). Cam astea sunt mesele si continutul lor....

Mergi la inceput

ce sot sanatos si cooooool ai! felicitari:-)

invata de la el, incercati sa gasiti calea sa comunicati sa-i intelegi motivatia si sa vezi in ce masura va puteti adapta la noua schimbare.

Mie mi-ar place sa ma sustina sotia daca doresc sa-mi schimb stilul de viata, in special intr-unul sanatos:-)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput