Franta interzice burka
Raspunsuri - Pagina 6
escu spune:
da, burka este o modalitate de ati ascunde identitatea. Nici o alta forma de mascare a identittii nu poate fi acceptata, indiferent daca i s-a dat o conotatie religioasa (oricare ar fi ea) sau nu.
Ramona J spune:
Petra, nu cred ca in vest te poti prezenta cu asemenea poza pe carnetul de conducere.![]()
Pina la urma este interzisa burqa sau nu? Ca m-ati incurcat! Pot sa inteleg ca sint situatii in care femeia trebuie sa-si dezvaluie identitatea, dar altfel eu tot cred ca-i dreptul ei sa aleaga. Recunosc ca probabil m-as speria daca ar suna la usa mea, sa dau cu ochii de ea! Ca nu-s obisnuita...
Off-topic oarecum, va pun un link la un blog care mie-mi place:
www.saudiwriter.blogspot.com
Amina_Marina spune:
Eu cred ca n-are nicio legatura cu isigna religioasa ci sunt alte interese aici, economice, politice, teritorile etc.
Franta nu ar fi facut asta ca sa atate islamul, acordul si interesul de acolo vine.Islamul si-a dat seama ca petrolul e pe sfarstie si cei doi rivali ai sai, India si china le-a luat-o inainte.
Islamicii nu au incredere in chinezi, stie bine ce le face chinezul la fratilor libieni, le ia petrolul cu japca si le produse refuzate de europeni, americani, japonezi si emirate, decit sa ajunga sa manince rahatul chinezului de dragul religiei mai bine la masa cu americanul si europeanul.
Laura25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Amina_Marina Eu cred ca n-are nicio legatura cu isigna religioasa ci sunt alte interese aici, economice, politice, teritorile etc. |
Eu cred ca ai perfecta dreptate.
La fel cu administratia americana nu s-a dus in Afganistan sau in Irak sa lupte pe bune si de drag pt drepturile oamenilor asupriti, ci pt alte motive. Ca sunt si asociatii, volutari, oameni 'normali', nu sefi de stat sau de guverne care lupta din convingere pt femeile afgane sau pt oamenii asupriti de regimul irakian, e adevarat si nu contesta nimeni. Dar razboaiele si deciziile politice nu au fost niciodata luate doar asa, de drag de alti oameni care sufera.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
emilia.m spune:
Mi se pare foarte normal ca BURKA sa fie interzisa. Ok, religie-religie, dar vesmantul asta e deja prea de tot si seamana a fanatism.
http://3.bp.blogspot.com/_iFQhDgQspNo/TCOf5EvFm1I/AAAAAAAAAGI/3zFyE4gYRr0/s1600/20080428083843-burka-gr.jpg
Ok, daca ele asa vor, n-au decat sa poarte pe calduri de 40 de grade voal pe cap, bluze cu guler si cu maneci lungi, haine largi, fuste pana in pamant... dar burka e cam prea de tot... Mi se pare umilitoare, o jignire imensa adusa libertatii si o incalcare clara a drepturilor fundamentale ale omului. Si e normal sa fie pedepsiti barbatii care obliga femeile sa poarte acest vesmant. A nu-i pedepsi pt asta e echivalent cu a accepta sa le oblige sa poarte si centuri de castitate (why not, while they're at it?) ca in evul mediu. Intrebarea e, care dintre ele ar avea curajul sa-si denunte sotul sau tatal pentru aceasta infractiune?
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Porumbita spune:
mi se pare normal ca in cdt in care emigrezi sa incerci sa te integrezi in tara unde te-ai dus (ca doar tu te -ai dus acolo);
ok, iti pastrezi identitartea culturala, religioasa (hijab de ex) insa pui mana si inveti limba tarii si incerci sa ii intelegi si tu pe ei nu doar ei pe tine
cat priveste burka m-am intrebat mereu de ce nu e interzisa!
sa fim seriosi dc vezi pe strada pe cineva complet acoperit caruia nu ii vezi fata/ochii reactia e de teama si sa treci pe partea cealalata a trotuarului
de ce la burka ai avea alta reactie? pt ca presupui ca e o femeie sub masca aia?
viviana spune:
Sa ne reamintim discursul premierului australian catre extremistii islamisti, care a mai circulat de altfel acum vreo 2 ani pe email:
IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.
Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.
Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, rusa sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!
Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.
Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.
Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.
Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici.. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.“
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
motanik spune:
Ramona, da, este interzisa. S-a votat in parlamentul francez legea, din vreo 250 voturi unul singur a fost impotriva, restul pentru.
--------------------
Andra si bebe Theodora
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
ellej spune:
Ma alatur si eu opiniei ca un emigrant a ales sa traiasca intr-o tara anume, dintr-un motiv anume si trebuie sa respecte legile tarii respective si sa vorbeasca limba tarii respective. Bune sau discutabile, un stat are dreptul la propriile legi, daca tu emigrant nu vrei sa le respecti, ori le incalci si suporti consecintele, ori pleci. E 'as simple as that'.
valentinag spune:
Ce facem cu cei care nu sunt emigranti,care sunt de cel putin 3-4 generatii in tara aia si vor sa poarte burka?
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea