Puisori de mai 2003 (8)
Raspunsuri - Pagina 8
DanaMario spune:
Dana_d si ce face sora ta cu Maia?
O duce la cresa ?
Eu acuma tot caut sa-l inscriu undeva pentru la vara si nu ma pot decide sa-l trimit in tara , sa-l trimit in tabara de o saptamana , inot , tenis , sau la un muzeu de stiinte.
Daiopri tu l-ai trimite 2 luni in tara?
In legatura cu pianul nu puteai sa faci tu cu el acasa ?
Joshua ma zapaceste ca vrea pian si m-am uitat i-am listat cursuri de pian si parca n-as da bani pot face eu cu el al inceput pina invata notele, cintecele scurte.
Eu oricum am ajuns la concluzia ca toate cursurile astea sint bani aruncati inot, patinaj, ski, kumon la fel poate invata si cu mine ba chiar progreseaza mai mult ca facem mai mult.
Eu acumil duc peste tot doar pentru ca-i satisfactia mare cind trece de cite un nivel.
Voi incepeti sa-i trimite-ti in tabere de cite o saptamana sau inca sint prea mici ?
Noi avem weekendurile ocupate ca de obicei Joshua a invatat sa schieze foarte bine se descurca fara probleme pe orice deal se descurca cu telescaunul asa ca am anulat clasele de ski pe care i le platisem
La Kumon a trecut la nivelul urmator acuma face inmultiri , impartiti.
In seara asta i-am dat testele din tara de la concursul ala national Nastasescu si le-a facut dar la ultima problema s-a incurcat asa ca o sa incepem sa lucram si de pe la concursurile din tara ca parca aici nivelul (pur academic) este mai scazut.
Daiopri spune:
DanaMario, de unde ai teste? Da si la baba aici, please, sa il zapacesc pe al meu
Eu l-am dus la pian ca sa invete sa stea si el intr-un loc si sa asculte ce i se spune si eventual sa se concentreze. Multe, nu?
Dar sa stii ca sunt multumita ca poate sta juma de ora acolo, mai se foieste, mai zapaceste, da se prinde cate ceva. El nu cred ca l-as putea invata mai nimic fara profesor, ca se opune din prima. Si asa se cam opune dar nu il las. Sa vad ce ma asteapta cu pisoiul ca e mult mai incapatanat.
Sunt cumva bani aruncati, dar atunci cand merge el la inot, inot si eu, iar cand e la pian ma relaxez nitel. Mai frumos e ca intra profa in maternitate in martie (nu ca mi-ar pare prea rau) dar mi-e ca nu mai vrea la toamna.
Eu nu as putea sa il trimit in tara, ca si asa comenteaza ca mergem cu totii. Apoi nu prea are unde merge, caci ai mei sunt cam in varsta si imobili. Verisoara lor e mare, si copii de varsta lor nu prea. La socri tot asa, fara alti copii
Om vedea ce facem cand mergem.
Incercam sa vedem daca ajungem si la mare (fetele daca aveti vreo sugestie de hoteluri, la Mamaia in principiu, astept)
Nu prea o sa avem timp si depinde si de vreme ca nu vreau sa ma duc sa ma ploua acolo, ca primesc destul aici.
Alycia, multumim de urari. Si da e duminica asta. Nici nu imi vine a crede cand au trecut cei 2 ani. Parca abia asteptam sa isi arate mutrita si acusi mi-a mancat urechile deja
In tabara de o saptamana mi-ar fi cam greu sa-l las, dar cred ca ar fi fun pt ei. Vezi si tu, Dana, cam ce zice el.
Danad, imi pare rau cu serviciul da lasa ca te descurci tu si acasa.
Al meu nu e chiar obraznic, in schimb vad asa cum se aduna mai multe in capul lui si nu prea stie sa le foloseasca cand trebuie
Si mai iese scandal.
Aalina, succes la servici si nu te stresa, bre. Ca pt ce? O sa fie bine o sa vezi
Gata, ca cica am zi libera, si m-am agitat cu curatenie si acum plec cu al mare la dentist la curatat
Numai bine tuturor
PS Tante Parpa nu mai vine pe la noi?
DanaMario spune:
La multi Tudor!!
Daiopri sa-ti traiasca pisoiu si te bucuri mereu de el.
Celelalte fete ce mai faceti?
Noi sintem bine cu activitatile de weekend acum dimineata am fost la innot acum face teme mai stam putin s plecam la patinaj ca o sa se duca cu scoala incepind de miine si sa mai practice.
Daiopri spune:
multumim de urari.
Si voua toate cele bune.
Pisoiul, e ditamai flacaul de acuma, si cuminte pe masura
Nu prea stiu cum sa procedez cu el ca arunca cu jucarii si drept in capul lui frate-sau
Nici nu apucam sa il prindem. Sa nu mai zic ca ii atragem atentia sa nu faca asa si bang ne trage si noua cate una, eventual ciupeste
N-am vazut asa ceva la primul. Tre sa invat...
Numai bine tuturor
Aalina spune:
Zic si aici La multi ani Tudor!!! Daiopri sa ai o viata fericita langa puii tai!
Si Fabi da cu ce apuca si in general il nimereste pe Dori. Eu tot explic ca il doare, Dori a mai invatat sa se fereasca... si parca s-au mai rarit.
La mare noi am stat doi ani la Majestic. Da am prins oferte reduse. La pret intreg mi s-ar parea scump. E curat, daca nu stai pe partea cu restaurantul e liniste, au loc de joaca cat de cat pentru pitici, au piscina de copii faina, piscina de oameni mari, sauna si vreo 2 aparate la discretie. Mancarea a fost buna in ambii ani. Aproape de plaja. Nu stiu daca la banii de aici la pret intreg nu ai putea totusi nimeri mai bine in alta parte. La oferta eu am fost multumita de cost si ce era acolo. Da eu la mare nici nu sunt foarte pretentioasa decat la mancare. Daca ai intrebari, baga.
DanaMario daca e invatat cu bunicii si cat de cat stie limba l-as trimite. Daca nu, nu. Eu de exemplu nu i-as lasa pe ai mei la socrii nici macar o saptamana fara mine. Da aici e mai complicat
Si la cat e de ametit Dori nici in tabara nu l-as trimite inca singur.
Ca nu am incredere in taberele de aici. Acolo insa imi imaginez ca altfel se pune accentul pe siguranta copiilor, conditii etc.
Cat despre sistemul de invatamant eu as prefera sa se mai dea si al nostru dupa cel de la voi, sa fie copilul urmarit pe toate axele de dezvoltare.
Dana_d eu zic ca e o etapa. Anul asta Dori tare s-a linistit.
Eu am fost o fire emotiva si zau ca i-as prefera cu tupeu pe ai mei.
Sper sa fie ok si la tine la job.
Alycia ai admiratia mea pentru ca reusesti sa faci si facultatea pe langa restul treburilor. Sa va tina cheful de citit.
Legat de job eu astept sa merg ca parca imi simt neuronul nefunctional. Doar ca la noi s-au schimbat multe, voi schimba sediul, colegele de birou si activitatea pe care stiam ca o fac. Si cica voi ramane singura pe departamentul meu si asa stresul va fi foarte mare ca trebe facut buget, e criza etc. De aici lipsa mea de entuziasm. Pe langa departarea de piticanie.
Piticanie care vorbeste non stop, manca de rupe si cat suntem acasa migreaza inca noapte de noapte la noi in pat. Da parca a inceput sa se mai joace si singur, cu ai mei s-a adaptat super, sta la tara fara noi si e ok. Ramane sa vedem dupa ce incep lucrul cum ne vom imparti intre locatii.
Dori merge ok cu scoala. Eu am renuntat de tot sa il mai stresez. Invatatoarele zic ca e bine. Sunt curioasa la concursurile de semestrul asta cum se va descurca fara munca suplimentara acasa. Ca nu am energie in perioada asta.
Vreau in zilele ramase sa fac curatenie generala ca apoi sigur nu mai apuc si apoi tre sa ii pregatesc ziua lui Fabi.
Aaa nu mai stiu daca v-am spus da eu pe FB nu intru asa ca nu va incurc la construit :))
Va pup
DanaMario spune:
Aalina stai linistita cu jobul ca o sa bine.
Dupa ce o sa incepi munca si o sa fi acolo o sa fie bine.
Eu de exemplu pot lucra de acasa dar nu lucrez ca-s prea stresata acasa ca nu stiu ce se intimpla acolo daca ma duc la birou e asa de relaxant.
Ar fi si pentru Joshua mai usor ca l-as lua devreme dar nu pot trece peste stres.
Daiopri am uitat sa-ti raspund
Uite probleme din astea ii plac lui Joshua
http://www.evaluareineducatie.ro/left_smenu.php?contest=44&open=648&id=651
si
http://www.spiritofmath.com/smprog6b.html
Joshua e in culmea fericiri ca pentru vara l-am inscris la un "Science Centre" a uitat de Romania
Daiopri spune:
Aalina LMA pt Fabi!
sa creasca mare si cuminte Si voua forte multe sa ii puteti creste.
DanaMario multumesc. Am incercat si vad ca stie cat de cat,dar imi este tare greu mie sa traduc
Eu m-am trezit cu surpriza de tel joi ca vineri sunt gata pt mine
Asa ca vineri m-am ales si cu ultima (aproape) chestie, desi a zis ca face una si nu a facut chiar totul. Astept intalnirea de vinerea asta sa vedem ce si cum a facut si de ce sunculitele mele sunt tot acolo si nu mai sus
Acum stau vreo 2 zile si ma hodinesc
o sa va trimit si vreo 2 poze.
Numai bine tuturor
dana d spune:
Buna mamici!
Mai intai La multi ani! generatiei tinere. Fabi si Tudor sa cresteti mari sanatosi si destepti si daca se poate si cuminti...! Alina si Daiopri sa va biucurati de ei si sa aveti casa plina de veselie tot timpul ca acum.
Noi am trecut printr-o perioada grea, Ilinca a avut o gripa ca 30% din clasa ei. De joi stam acasa cu febra mare care nu cedeaza la medicamente decat putin. Ieri parca a fost mai bine, adica s-a sculat dimineata cu febra mai mica si apoi i-a scazut asa ca azi am mers la scoala. S-a intors cu o multime de lectii din urma si cu o lipsa de chef/interes pt ele ce n-am vazut. Nu-i place sa lucreze, si cand lucreaza nu-i sta capul acolo, cred ca pauzele in faza asta nu sunt deloc bune.
Eu maine si poimaine predau actele, stocul si caseria, cred ca vineri va fi prima zi "la pensie", oricum pana atunci maine am o zi grea asa ca fac o exceptie si ma duc la culcare mai devreme sa ma scol mai devreme sa ma fac mai frumoasa ca de obicei, sa le para rau ca plec, asa, sac.
Va pup si aveti grija de voi ca belelele curg...
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Daiopri spune:
Danad, sanatate multa! Lasa ca nici noi nu stam mai bine cu cheful
Si mereu imi aduc aminte cata "tragere" aveam si eu
Aalina, am uitat, pai unde si cum cu reducerile de care zici? Ca eu nu am idee de cam cat costa, sau ar trebui sa coste. Apoi nici nu pot sa iau din timp cu mult, ca vreau sa vad in functie de cum ma pot incadra cu timpul si cam cum e vremea. Se poate lua pe loc cum ar veni? Ar fi cu mult mai scump?
Mersic
DanaMario spune:
LA MULTI ANI ! Fabian sa fie mereu asa scumpic sa se bucure mami de tine mereu ca acuma.
Dana_d ia-ti o pauza de o luna si bucura-te de Ilinca si pe urma mai vezi tu cu cautatul de job.
Eu acma tot incerc sa vad cum fac sa stau cu Joshua o luna la vara sa a bucur de el.
Daiopri daca-i plac tipul ala de probleme uite eu pentru Joshua am comandat cartea asta
http://www.spiritofmath.com/purchase.html - Spirit of Math Contest Book for Grade 1 to 4
Joshua de vineri lucreaza dupa ea cu atita placere o recomand cu caldura.
Noi in continuare invatam , ne plimbam facem de toate.