Puisori de mai 2003 (8)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Vreau sa va spunem si noi "La Multi Ani" ptr 2011, sa ne ajute Dumnezeu sa fie un an mult mai bun decat 2010!!

Noi abia am venit din vacanta si azi am fost cu Joshua sa cumparam piftie si toba iar miine o sa facem amindoi caltabos si sarmale ca noi de Craciun sariram produsele romanesti.
Printre multimea de mincare de acolo de Craciun Joshua cauta caltabosul si carnea de porc ca zicea ca asa i-am spus eu ca se maninca de Craciun

Mosul lui Joshua i-a adus aparatul de fotografiat elcopter , un glob pamintesc interactiv , carti si lego si i-a adus si-n cuba niste tobe mici luate de acolo.Mie mi-a adus vacanta cadou

La multi ani si numai bine

Edit Daiopri am vazut pozele arati super si piticii tai simpatici foc.
Dar unde ati avut voi serbarea aia de Craciun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Am intrat si eu cat sa va urez La multi ani!
Sper ca noul an sa ne aduca tuturor sanatate si liniste. Sa avem pe toate planurile impliniri. Sa fie un an bogat si mai bun ca cel pe care il incheiem.

Va pup!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

La Multi Ani pe noul an!
Desi vaz ca tare mai sunteti tacute
Eu v-am zis ca nu mai am cum sa intru asa des, da mai asteptam vesti de la voi, ca de citit citesc chit ca ma dau afara
DanaMario, au avut mic dejun cu Santa la scoala organizat.
Ei, de bucuria Craciunului arat eu asa bine
Asa sunt eu mereu
Altfel, noi cu aventuri incepute din noaptea de Craciun cu stomach flu (nu stiu daca ma enerveaza vreo boala mai rau ca asta) care a inceput la al mic si a mers in ordine crescatoare, de imi venea sa plec de acasa. Eu si sora am scapat, dar am fost asistente sefe si subordonate
Ne-am revenit nitel, dar inapoi la lucru. Ca acum sa incepem cu raceala/gripa ce o fi. De data asta eu si flacaii mamei in acelasi timp
Sunt nauca de somn, ca pisoiul mic si drag numai scanceste si nu poate respira, de dorm cu el in pat ca niciodata. Da las ca ne punem noi pe picioare.
In rest toate sunt cat de cat bune, eu tot mai astept ultima "periere" care nu prea se arata, ca deh, nu mai e graba
Ma agit iar cu scoala pt cel mare si nu stiu ce si cum sa fac. deocamdata l-am inscris si in alta parte, dar nu stiu pana la toamna.
Am o gramada de lucru, colega mea pleaca in maternitate si voi fi vai de capul meu un an
Sper sa ma descurc. Apoi visez si incep planuri de mers in tara care sper de data asta sa se materializeze
Alte noutati nu mai am, mai astept sa scrieti si voi cum mai sunteti:))
Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Buna fetelor, care pe unde si ce mai faceti?
Noi suntem bine cu scoala, nu ne stresam prea tare, deocamdata Mircea merge cu placere si nu face nazuri dimineatza la trezire iar temele si le face la fel de constiincios...ba s-a si invatat cu lectiile suplimentare din fiececare zi....lucram mai mult la scriere cate o juma de pagina peste ce primeste de la scoala, nu e foarte mult si nu vreau sa-l stresez. Ca prin minune pot spune ca de cand merge la scoala e mult mai bine cu sanatatea, cateva raceli nesemnificative si cam atat...nu-mi vine sa cred ca nu mai umblam cu pufuri si antibiotice dupa noi...Doamne bine ca am scapat de necaz!
Dana_d voi cum stati cu clasa intai? Ma gandesc ca cu Alexa nu mai ai treaba, Andrei al meu nu se agita ca de obicei e undeva la mijloc, dar il las in ritmul lui ca oricum nu am ce-i mai face. Sa termine liceul si apoi vom vedea ce o mai fi!Cum merge Dieta Alexei?
Daiopri, sa vezi ce bine o sa-ti prinda dupa ce creste si prichindelul, o sa fi mamica tanara cu copii mari!E mai greu acum dar merita efortul pe care-l faci.Ne uitam intr-o zi cu Mircea prin albumul de poze la el cand era bebelus...asa imi era de drag cum se minuna ce mic a fost si cum ma intreba mereu despre cum facea cand era mik ..dar distractia si mai mare era cand se uita la pozele lui Andrei nud si la mutritza de strengarel a astuia. Trece timpul...
Aalina, banuiesc ca tu bagi stres la maxim acum cu reintoarcerea la munca...dar o sa te obijuiesti tu si cu asta...dureaza putin pana iti intri in ritm....ce fac prichindeii?
Dana Mario...sa nu-mi spui ca s-a linistit Josh...ce mai face? Ce perlutze mai scoate?Cum stati cu scoala si activitatile extrascolare?(stiu ca voi nu duceti lipsa de asa ceva!)
Pe Parpalak se pare ca am pierdut-o....in iuresul vietii de Canada...mereu mi-o imaginez in criza de timp....nu stiu de ce mereu imi dadea senzatia ca la ea timpul se scurgea mult mai repede....
Dana Mario transmite-i salutari daca o vezi!

Mergi la inceput

Buna

Noi sintem pe aici dar am crezut ca ati renuntat ca vad ca nu mai scria nimeni.

Aalina am vazut pozele simpatici tare amindoi.
Fabian e un dulce in ultima poza iar pozele de iarna sint superbe.

Alycia bine ca merge usor cu scoala eu m-am cam agitat anul trecut iar acum prea l-am lasat in legea lui.
Doamne ajuta sa fi terminat si voi cu racelile.

Dana_d tu ce mai faci?

Daiopri tu vrei sa-l lasi in tara in vacanta?
Si eu ma gindeam sa-l trimit dar m-am razgindid asa ca o sa mearga sa faca inot toata vara.

Eu l-am lasat in pace cu scoala dar parca invatatoarea de anul asta nu-i prea provoaca nu are un standard ridicat face fata cu usurinta asa ca cred ca o sa intervin eu mai mult.
Aici cu activitatile stai bine poti sa-l duci la atit de multe activitati dar stai prost cu timpul ca mai trebuie sa si invete ceva in weekend sa si manince mincare gatita acasa si s-ar mai juca si el Wii, DS, IPhone , calculator si saracu nu are timp deloc.
I-am luat doar 6 ore cu profesor la ski ca-s cam scumpe sa vedem daca reuseste sa invete sa skieze in panta mare si sa invete sa se urce si sa coboare singur pe skiuri din telescaun.
El pina acuma nu a folosit telescaunul la urcat merge de fringhie.

De linistit nu nu s-a linistit nici vorba e la fel de hiperactiv mereu are ceva de facut , de zis.

Ieri a avut un test la scoala si i-am tot zis sa fie atent sa faca punctaj mare si-mi zice "Da mami stai linistita o sa fiu foarte atent ca sa nu am probleme cu tine, nu ca asa vreau eu"
Aceeasi idee fixa are cum sa faca bani ca intr-o zi l-a intrebat pe un vecin daca nu vrea sa-i dea el zapada
Cind l-am auzit asa i-am zis ca-i dau eu 5 $ dar a zis ca numai cu 50 $ curata el tot balconul.

Acuma 2 zile a venit ca el scrie o carte pe capitole intitulata "Soarecele pe motocicleta rosie" sa o vinda la biblioteca scoli dar vad ca a scris doar 3 pagini sa vedem daca o continua ca deocamdata si-o tine incuiata.

Eu ma distrez tare cu el doar ca ma tine mereu in priza mereu vrea ceva, zice ceva, pretinde ceva , comenteaza, se fitiie , se ... se niciodata nu sta si el intr-un loc linistit sa citeasca o carte si sa nu-l aud o ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Traim...drept dovada v-am trimis ceva poze ca am reusit sa le pun.
Eu ma bucur de ultima luna acasa. Toata ziua is cu Fabi care ma lasa sa il tin in brate si sa il pupacesc Dupa masa vine si Dori si trece repede timpul iar in wk il mai duc pe la tara o zi doua sa se invete cu ideea. Le merge bine la copii. Eu nu ma mai stresez cu scoala, mai face cate o pagina la romana si una la mate din ceva culegeri cand vine dar in rest nu mai fac nimic ca nu mai am energie. Si parca nici timp nu este si abia apuca sa se mai joace si el cate un pic. Mai nou pe calculator mai mult se uita la desene, noi aici nu avem pe TV Le-am scos de cand era micut asa ca numai in vacante la bunici mai sta la desene la tv. In rest se uita pe Discovery la masini etc.
Am avut probleme cu o masea, am fost azi la dentist sper sa fie mai bine.
In rest aceleasi fite la mancare la Dori de nu mai stiu ce sa ii fac si cum sa ii dau totusi echilibrat. Cu Fabi nu am problema asta el baga orice, oricat.
Fabi comenteaza non stop si e incapatanat. Se uita la mine si intentionat repeta toate prostiile, am inceput sa cred ca ii plce sa vada ca ma crizez
Tot timpul ii trebuie sa fie cu cineva, cand suntem acasa trebuie sa stam toti cu el, nu putem lipsi la apel. Foarte rar se joaca singur. In curand o sa duc dosarul sa il inscriu pentru la toamna la gradinita, e posibil sa il primeasca, daca nu in februarie la anul.
Pana atunci la bunici si noi cu naveta

Probabil is intr-o mica depresie la gandul ca incep munca, alt sediu, alte responsabilitati, mai multi colegi... o atmosfera de kkt. Da sper sa ma descurc. Pe de o parte abia astept sa fac si altceva decat schimbat pampersi, mancare si curatenie. Si sa vad si sa aud si alti oameni.

Daiopri sa va faceti bine. Si spor la munca. Sper sa iti iasa planurile de concediu.
Nu stiu cum am reusit ca a doua oara sa iasa asa agitati mai. Probabil unde ne-am dorit asa mult

Alycia felicitari pentru scolarul constiincios. Uite ce repede ai scapat de stres. Cel mare se descurca singur, cel mic e cuminte, bravo. Ma bucur ca stati bine cu sanatatea. Si noi iarna asta am scapat pana acum usor.

DanaMario eu de cate ori te aud povestind de Josh ma gandesc cate o sa am de tras cu Fabi. Mai, pe de o parte, e de apreciat copilul ca are atatea initiative banoase. Daca ii merge mintea si se descurca bravo lui.
Aici au fost vreo 3 episoade de iarna superba, ca in copilaria mea. Una am petrecut-o la socri, intr-un sat linistit langa o padure, niste peisaje de vis. Cealalta la ai mei, am fost cu skiurile, copii au facut oameni de zapada, s-au dat cu sania.
Acum a nins iarasi, azi am fost prin parc, era atata liniste si asa frumos totul si alb. Ba chiar m-am dat in leagan cot la cot cu copii

Dana_d ce mai fac fetele?

Pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Bine v-am regasit si la multi ani! cu intarziere.
Fetelor am avut ocazia sa constat ca mi-ati intrat in sange. Nu am scris o perioada mai lunga dar nu a fost zi sa nu ma gandesc la voi, ce mai faceti, ce mai ziceti, ce se mai intampla in vietile voastre si sa-mi promit ca maine- poimaine sa deschid si sa citesc si scriu.
Am traversat o perioada asa de incarcata ca nu prea mi-am gasit momentul de liniste si inspiratie sa purced la scris.
Sarbatorile au trecut ca in fiecare an si deja nu ma mai surprinde, pot sa va spun dinainte ca pregatirile sunt totul, de fapt sarbatoarea in sine e asa o aiureala, un talmes balmes din care nu intelegi mare lucru si nici nu prea-ti amintesti clar ce ai facut doar ca vezi ca e casa plina de hartii de ambalaje de cadouri, frigiderul geme de mancare, cantarul geme trage semnale de alarma disperate si asa stii ca a trecut Craciunul, apoi o mica pauza de tras sufletul si iar, pregatiri intense,curatenie, stat in bucatarie si in hipermarket, mese intinse, musafiri, iar bagat in noi si de-alea si de-alea si desert si suc si samp[anie si... si tzac-pac a mai trecut un an.... si apoi incepe depresia de dupa, "cat le-am asteptat si ce repede au trecut" si te gandesti ca mergi la serviciu de luni si gata cu zilele libere pana la Paste....
Aa si sa va spun ca la mine la serviciu in primele zile din an se face inventarul si de stocul de marfa raspund cica eu, si ca stiam, banuiam, eram sigura ca lipsesc o gramada de produse si ca aveam un morcov de sarbatori ca abia puteam sa stau pe scaun la masa... Asta e, undeva acolo in fundul sufletului meu, tare imi doresc sa ma dea afara sa mai stau si eu acasa sa ma ocup de copii, de casa, de barbat... ca femeile de alta data.
Dar nu m-a dat....asa ca sunt condamnata sa muncesc inca ... 18 ani? 17? cand m-o lasa Boc sa ies la pensie...abia astept
In alta ordine de idei si noi avem activitati:, le-am luat la amandoua patine si am mers de cateva ori la patinoare pana Ilinca a inceput sa se descurce binisor. Alexa se descurca de anul trecut. Mi-am amintit ca si eu patinam in tinerete si am zis sa incerc sa vad daca mai sunt in stare, asa ca m-am urcat si eu in patinele lui Alexa si cu multa teama si grija incet incet mi-am dat drumul pe ghiata. Am ajuns sa ma simt stapana pe mine si sa prind vitez si tare eram mandra ca uite baba inca mai poate!!! pana cand mi s-a infipt un varf in gheatza si am plonjat pe burta intr-o pozitie de broasca cu genunchii la coate si am mers sanie inca cativa metri lasand in urma o gheatza curata proaspat maturata si lustruita. M-a luat atat de prin surprindere ca nu am apucat sa ma sperii dar m-am ales cu doua vanatai frumos colorate in genunchi partea din interior, si mi-am intins bine ligamentele de la incheietura piciorului de sus, practic am facut o sfoara cu genunchii indoiti, noroc ca eu canva faceam sfoara si inca sunt mobila si .... inca tanara asa ca m-am ridicat si am continuat sa patinez ca si cum nimic nu s-a intamplat, cu cata demnitate mai aveam.... noroc ca nu era prea aglomerat asa ca n-am distrat prea multa lume.
In alta ordine de idei lucrez din greu la ferma, (farmville pe facebook) si asta imi ocupa cam tot timpul liber si nu numai. Doina munceste si ea din greu si probabil tot de aia nu are timp sa mai scrie aici. Asa ca fetelor, va invit s afim vecine si va promit ca acolo ne vom intalni zilnic si vom tine mult mai strans legatura.
Ilinca are maine o lucrare la mate si poimaine la abecedar, asa ca ma duc sa vad daca si-a facut ghiozdamul bine ca la teme s-a uitat Ovidiu. Avem mare noroc cu after schoolul asta ca isi face lectiile acolo cu doamna invatatoare si ne scapa de o grija zilnica de care nici nu prea am avea timp pt ca 4 zile/saptamana mergem la dans si seara... foarte ocupati care la tv, care la calculator... Mai noi citesc carti cu Alexa noaptea pana la 12 si dupa. Apoi povestim si discutam, citim aceleasi carti siropoase de Sophie Kinsella si Marian Keyes, va recomand, poate fi chiar pasionant.
Alexa a laut pauza de sarbatori de cura si a pus la loc 2 kg pe care le-a dat jos deja, deci tot la -10 kg suntem si incepe sa arate si ea ca o adolescenta sexy... la 1,80 metri ai ei... deja ma uit la ea in sus.
Gata, va las sa respirati, si ma duc sa recoltez ceva si s aplantez altceva.
Alycia, daca te mai joci baga si la mine cate holiday gifts poti

Aalina, super baietii tai si mai ales relatia dintre ei, aveti griza cu placa aia sa nu va aduca necazuri... Moama si ce de cadouri a primit Fabi! mai incapeti si voi in casa? Nu ca Ilinca ar fi primit mai putine.. dar tu ai doi cu jucarii.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Vai ce bine ca ati mai scris
Danad, uite vezi la ce e buna si un stomach flu? Noi nu am mancat mai nimic atunci, asa ca sarbatorile astea nu s-au lasat cu probleme
Si eu tot mi-am propus sa mergem la patinaj dar nu stiu cum nu ne ajungem cu timpul
Frumoasa relatare de la patinaj|Sper ca esti bine acum.
Alycia, ce bine ca nu a racit. Eu la cel mare vad mare diferenta de la an la an.
Aalina, nu mai plange mama, lasa sa vezi ce bine e sa iti mai auzi si gandul din cand in cand
Eu chiar nu am explicatie cu astia mici, dar cred ca ne-a mai lasat si pe noi rabdarile. Apoi zau ca am pretentii de la cel mic din cauza celui mare, ca m-am obisnuit sa am cu cine ma intelege,si nu se arata la al mic. Saracul nici nu stie ce vreau de la el
DanaMario, voi cam ce teme aveti date de la scoala? Eu stiu ca scoala la al meu nu e grozava dar nu reusesc sa ma lamuresc daca face ceva bun pe acolo sau nu, ca nu am cu ce sa compar.
Ca daca citesc la fete la sez, ma ia cu transpiratii si imi vine sa il bag la meditatii. Nu mai zic ca il tot zapacesc si eu cu ceva de lucru pe acasa, da nici eu nu sunt prea convinsa
Si eu zic ca e bine ca are J valoarea banului. |Al meu e la furat

Gata merg la

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Daiopri noi nu prea avem teme adica are cam asa
- in weekend sa citeasca o poezie si sa faca o scurta descriere citeva rinduri
- o carte de citit de luni pina vineri de pe reading A_Z – Level I ???? (pe mine ma scoate din sarite ca-I prea usoara)
Voua ce nivel va da de citit?
- 10 cuvinte de invatat de luni pina joi
- citeodata cite o tema in agenda de genul cite laturi are un octogon ?
- 2 carti de la biblioteca o carte usoara pe care o citeste de placere si una cu capitole

De acecea am zis ca nu-mi place invatatoarea ca ce-I da e mult prea usor nu-I provoaca deloc.
Doar cartea cu capitole este o provocare pentru Joshua ca nu are rabdare sa citeasca asa mult in rest e apa de ploaie.

Joshua mai are Kumon zilnic cite 2 teste (unul math unul reading) astea imi plac doar ca platesc 180$ lunar

In afara de astea obligatorii eu ii mai dau cite o compunere sau dictare sau citim pe razkids sau ii dau cuvinte complicate sa scrie sau facem brainQuest sau ii place sa-si conceapa singur probleme cu cite 2-3 steps.

La mate nu facem nimic doar citeodata il pun cite film pe Youtube cu Singapore math grade 3

Aalina bucurate de perioada ramasa.

Dana_d felicitari lui Alexa 10 kg e mare lucru.

Alycia si tu te joci farmville ?

Eu nu sint amatoare de jocuri farmville sau ??? asa ca pe acolo nu prea o sa vin.

Mergi la inceput

DanaMario, mersi.
Pai nici al meu nu are mare lucru tot asa cu voi. Aia de citit zilnic isi alege singur, sa vezi ce abureli uneori de e pt T
Alea de la biblio si el ia chapter da nu le citeste, si nici eu nu insistca imi vine cu abureli din alea cu beast si mai stiu eu ce. Tot asa cuvinte vreo 10-12.
Al meu e in clasa 2-3 amestecat si vad ca mai face ceva mate. Eu mai fac cu el din cartea de la costco, curiculum aia.
Nu il duc la kumon sau altceva inca, da il toc eu sistematic
desi mare lucru nu facem in plus, da sa aiba notiunea de teme. Vorba lui Aalina, nu stiu care asteapta mai mult vacanta
Si mai are pianul, care desi nu am pretentii de pianist, merge binisor timpul unu la unul cu profa, ca doar de aia l-am dus, pt concentrare.
Ca mi-era ca il da afara de la tutoring
De asta vroiam sa stiu, ca nu am cu ce sa compar de e bine sau nu. |eu in mare sunt multumita, cel putin de invat de anul asta. In schimb tot si-o ia cu comportamentul, ca imi dau seama ca l-ar da afara de la privata sau o scoala mai serioasa
Aalina gata de lucru?
Gata, fug sa ma plimb nitel inainte de ziua cu [prezentari. |Tare greu mai e cand trebuie sa stai cascat acolo si cica sa socializezi in pauza De socializare imi arde mie in engleza?

Numai bine tuturor
PS: Nici eu nu ajung pe acolo pe unde zice Dana, asa ca mai scrieti si pe aici, ca iote eu ce vorbareata sunt daca am scapat de acasa, desi ma enerveaza sa scriu pe laptop

Mergi la inceput