Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (17)
Raspunsuri - Pagina 9
NicoletaB spune:
Abia acum am observat ca babyexpo e la polivalenta si nu la romexpo
dadeam si eu o fuga daca era in romexpo, dar asa....
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)
Alinutzaa spune:
Nu e Diana la babyexpo??? Ca eu doar pentru ea vroiam sa intru un sfert de ora. Pffff!!!
Vreau sa imi iau alt wrap ca asta de il am nu ne mai ajuta prea bine - este prea elastic si nu imi place cum o sustine pe pitica mea acum. Ma gandeam sa imi iau unul neelastic si vroiam sa le vad pe ale ei pe viu.
Fetele care mai aveti wrap - de care aveti?
Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)
rosanne spune:
Din capitolul: Laptele de mama e aurul alb sau sa nu faceti ca mine.....am avut o perioada in care aveam sanii goi(asa ii simteam eu) si Diana plangea la san....perioada care s-a suprapus cu luatul in greutate 350 gr intr-o luna...si doctoritza speriata mi-a recomandat LP. Eu proasta si speriata de doct, am inceput sa-i dau LP cand plangea/sanii goi si sa ma indop cu tot felul de pastile si ceaiuri si in acelasi timp sa devin din ce in ce mai stresata ca nu am apte pentru iubita mea. Ajunsesem in ultimul hal...nu mai dormeam bine, asa ca nici dimineata nu mai aveam lapte. Insa dupa o saptamana de alimentat copilul cu LP suplimentar, colici de la lapte, eu stresata si fara lapte, am intrerupt brusc tot ce luam si m-am linistit....nu stiu cum am reusit, urmatoarele zile cand manca de la un san, curgea si celalalt. Am intrerupt deci si suplimentarea cu LP
Urmeaza a doua prostie......la 4 luni si jum cantarita luase 350 gr in doau saptamani si doct ne-a bagat cereale de orez....eu proasta i-am dat....fata a mancat bine....deschidea gura si i-am dat direct cu linguritza.....
A treia prostie pentru ca se trezea noaptea la 2 ore prima data, apoi din ora in ora sa manance...m-am gandit eu ca daca ii dau LP seara o sa doarma mai mult....in prima noapte s-a trezit la 5.30, dar a doua noapte a revenit la vechiul program.
Ieri am vorbit cu o veche prietena care are doi copii minunati, ultimul are acum un an....despre sani goi de lapte, acre de fapt sunt doar in capul meu, stressul care face sa scada secretia lactata si cat de important este lapticul pentru bb....asa ca de ieri suntem din nou increzatori si fara cereale sau LP la 12 noaptea. S-a trezit la 4.30 si mancat, apoi din ora in ora...dar daca asa vrea ea, eu sunt mama ascultatoare si ma supun.
Deci....poate prostiile pe care le-am facut ajuta pe cineva....
Roxy mamica fericita de Diana (20.04.10)
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru
Vivela spune:
neata
ok, back, insa va rog din suflet, daca deranjeaza cumva uneori mesajele mele, ignorati-le, n-aveti ce pierde. nu impun nimanui nimic, nu propovaduiesc nimic, nu sunt nici cu mot si nici nu le stiu pe toate.
absolut tot ce scriu e din propria experienta (care v-ar putea ajuta sau nu), bineinteles ca poate experienta altei persoane v-ar putea fi mai de folos.
adica nu-s absurda sa cred ca am eu idee despre cum sa va cresteti voi copiii.
la randul meu, sunt ochi si urechi la sfaturile voastre, la problemele voastre, ca nu se stie niciodata cand as putea avea si eu nevoie sa stiu cum sa reactionez in caz ca ma intalnesc cu ceva similar.
in general, cand raspund, nu prea tin cont de nick, ati observat ca de multe ori nu nominalizez pe nimeni, ci doar problema cu care se confrunta sau subiectul care se dezbate. si asta atunci cand timpul imi permite si cand mi se pare mie util sa imi exprim umila parere.
din punctul meu de vedere subiectul este inchis si n-am sa revin asupra lui.
Nikol, am vazut ca ziceai ca fetitei tale i s-au depistat noduli la sanisori. habar n-am, dar oare sa aiba legatura cu faptul ca primeste lapte de soia? stiu ca soia e foarte bogata in fitoestrogeni (hormoni feminini). ai incercat sa intrebi medicul daca ar putea fi o consecinta a alimentatiei? (macar sa excluzi o cauza, zic si eu...).
legat de obraznicia copiilor din parc, pe mine m-ar deranja foarte tare ca cineva sa i se adeseze copilului meu, mai ales cu cuvinte care califica (uratule, nesimtitule, grasule,prostule, etc.). la randul meu, nu fac asa ceva chiar daca comportamentul copilului respectiv mi se pare inacceptabil. ma duc frumusel la apartinator si ii spun ca ma deranjeaza si sa ia masurile pe care le crede de cuviinta.
copiii nu au nicio vina ca se poarta asa. pe de-o parte poate fi varsta la care vor sa arate ca sunt teribili, pe de alta parte poate fi atitudinea parintilor.
in niciuna din situatii eu nu-mi permit sa ma implic in actul de educatie al altui copil. mai mult, evit pe cat pot sa discut cu alti copii in parc. mie mi se pare ca - la noi cel putin - copiii prea usor accepta disccutia cu persoanele straine, si nu e ok. copilul meu are 3 ani si s-ar duce cu orice strain care l-ar lua de mana . am gresit ca nu l-am educat mai de mic sa nu accepte sa vorbeasca cu orice strain. trag ponoasele acum si ii repet zilnic sa nu vorbeasca cu persoanele pe care nu le cunoaste decat in prezenta mea.
(pentru cca 5 secunde l-am pierdut din ochi cand se dadea pe tobogan, erau multi copii, el e iute si fuge ca o zvarluga. nu vreti sa stiti ce sentiment ai in secundele alea, cate ganduri iti pot trece prin cap in 5 secunde ).
revenind la cuvintele care califica, am primit in adolesccenta mea timpurie (pe la 13 ani, cred), epitetul de "grasano" (desi n-am fost niciodata grasa) de la un strain pe strada. din acel moment am inceput sa tin cure de slabire, sa mananc selectiv, unori sa nu mai mananc deloc...parintii s-au ingrijorat, cat pe ce sa ajungem la spital, am slabit atunci foarte mult si de la varsta aia sunt obsedata de greutate. nu mi-a trecut nici pana acum.
ce vreau sa zic e ca ar fi bine sa va ganditi bine inainte de a adresa astfel de cuvinte, ca nu se stie ce urmari pot avea in mintea copilului.
Mary, eu as mentine schema de vaccinare. cred ca si medicul ar recomanda acelasi lucru. la primul copil chiar mi-a zis de la primul vaccin ca daca optez pt cele cumparate, va trebui sa megem asa in continuare. stiu ca e vorba de producatori diferiti, insa nu stiu daca e vreo modificare si in compozitia vaccinului.
iar daca te costa la fel , chiar nu vad de ce sa schimbi acum.
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
Reallaura spune:
Buna scumpele,
Sabina uite, vad o imbunatatire la Mirci. S-a mai imbolnavit, e adevarat, dar numai forme usoare mi-a facut si care au trecut repede. TUsea s-a dus in 2 zile cu aerosoli, muci nu prea mi-a facut. Sper sa se fi imunizat cat de cat. Vad ca acum trag cu ea insa:(
Aseara nu prea mi-a putut respira, dar nu mai tuseste asa mult. sper sa fim pe drumul bun.
Cu gradi, Mirci la gradi e cel mai cuminte copil, insa acasa isi scoate parleala. L-am amenintat ca dac amai face rele acasa ii spun doamnei sa-l pedepseasca la gradi. O dati si voi pe Ale?
rosanne ma bucur ca ati renuntat la LP. si Ilinca mea se trezeste uneori si la o ora noaptea...si mie uneori imi par sanii goi, dar ea tot gaseste ceva de papa acolo.
si ea a inceput sa muste de o amenint ca nu mai primeste
Am vazut pozele de la botez, o frumoasa si o cuminte Diana! Nu-mi vine sa cred cum sta in cap cu palariuta, fimea nu a acceptat-o o clipa!
Oanarus bafta cu emigrarea1 Si noi ne gandim serios la asta, ii fac dosarele sotului...ca eu inca sunt cu copiii si nici nu stiu ce as face in alta parte. poate avem noroc!
MAdamar moama, dar cata mesajul ai scris!
cris_09 spune:
Roxy imi ingreunezi decizia.
Dupa ce am suportat durerea de spate si picior 4 luni astazi sunt hoatarata sa opresc alaptatul
Planul este sa-l intrerup o saptamana,dar cum Sebicu este si asa mofturos,urla de ne stie tot cartierul daca nu apuca mamelonul bine...nu stiu cum vom face peste o saptamana...ma gandesc cu groaza ca se va invata cu biberonul
Insa nu mai pot,abia mai calc pe picior,am cazut cu copilul in brate,din cauza durerii,nu dorm calumea de 4 luni,iar sapt asta nu am dormit mai deloc.
Decat sa ma schilodesc...o sa am nevoie si mai tarziu de picior ca sa alerg dupa pui.
Vreau sa ma mulg cat timp fac tratamentul,fetele cu experienta,o poma simpla manuala ma va ajuta?
Nu as vrea sa dau o avere pe o pompa pentru o saptamana
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Vivela spune:
cris, dar e total incompatibil alaptatul cu tratamentul pe care o sa-l faci? eu stiu ca citisem pe undeva ca - chiar si in conditiile in care mama e nevoita sa ia medicamente, laptele de mama e oricum superior laptelui praf si ca atare decizia cea mai buna ar fi continuarea alaptarii.
cred ca o discutie cu un medic pediatru mai deschis la minte s-ar putea sa te ajute. ar fi pacat sa renunti la alaptat daca se poate sa continui.
_
bubu30 spune:
Hello !
Abia acum am intrat, dar nu am apucat sa citesc , doar ati scris ceva, nu gluma
Am intrat sa va transmit mesajul Veronicai care adineauri m-a sunat si a zis ca operatia a decurs ok, nu au gasit puroi, si se presupune ca aceasta reactie locala ar fi de la vaccinul BCG, Matei inca nu s-a trezit total din anestezie, si probabil o sa mai stea vreo 3 - 4 ore pe-acolo.
Pe seara cand are timp o sa intre ea pt mai multe detalii.
Vivela spune:
cris, uite am gasit si articolul pe care il citisem referitor la alaptat vs. medicamente:
http://www.thenewparentsguide.com/breastfeeding-drugs-and-breastfeeding-drnewman.htm
e in engleza, daca ai pb cu traducerea, il gasesti tradus aproximativ aici:
http://www.p arinti.com/Medicamentelesialaptarea-articol-211.html
(scoate spatiul de dupa p, ca altfel considera articolul reclama).
_
Madamar spune:
Flory, si la voi dispar imediat, da? (bubitele)
Rossane-bagat la cap, mercic!
Corina, si eu facut-am tarta cu prune (si cea cu visine sau piersici la fel le fac, cu compozitie de chec);bunutza.
Am o intrebare, daca ma potilamuri: ai pomenit ca in perioada cit ai fost in Moldova ai folosit scutece Pufies - imi poti spune te rog de unde le-ai luat si cit au costat? in iasi nu se gasesc si vreau si eu sa rog pe cineva sa imi cumpere de la Chisinau. Am rugat-o de altfel si pe Nati, dar poate imi spui tu. Multumesc.
Alina, cremuta despre care spui, nu contine prostii, nu? Stiu ca esti vigilenta:)!
Nu ne mai pui la semnatura blogul, sa vedem ce mai hand-made-uesti:)?
Ser fiziologic, cit si administrat cu ce? Eu foloseam Nazomer de la Ionut Moraru, recipientul cu pulverizator e gol - as putea pune serul in el? Cit timp poate sta ... asa, in mediu nesteril?
ROsanne, din nou:)
Sinii goi - au mai fost discutii aici - iar mi-i simt asa...si nu pricep de ce uneori par productivi, alteori golutzi - si copilul nu cere mai des, e doar stresul nostru. Detii o explicatie?
Vivela - am inteles! Eram tentata sa schimb numai pt ca Infarix-ul ar mai dura... dar si asa suntem cu inflamatie la minuta.
La voi cum e minuta dupa BCG, vad ca nu se plinge nimeni - numai eu!?
Laura, fetele care mai aveti aparate pt aerosoli - nu stiu prea multe despre...nu ati vrea sa ne vorbiti putin despre ce aparate aveti (la producatori ma refer)? Poate luam si noi.
Sanatate multa!
Da, ai vz ce harnica am fost si eu:)?
Cris, succes in decizia ta!
Daca iti este de folos info, stiu ca la primii pasi este o pompa electrica destul de ieftina. stiu de la Alinettero - care toate aceste 5 luni s-a muls si i-a servit puiului la biberon, partial, cu completare de LP. Numai sa nu te astepti ca nici o pompa sa scoata fff bine, ceea ce raminea, ALina storcea manual... o corvoada de altfel, saraca!
Daca te "incalzeste" - si eu incep sa resimt din ce in ce mai acut durerea de picior drept, cu sold cu tot (adica incheietura)... Si ma intepeneste uneori, pot sa cobor din pat intr-un fel anume... Empatizez cu suferinta ta, prin propria suferinta
Bubu, saraca Vero! 3-4 ore? Reactie la BCG?! Doamne ma iarta! despre "reactii" va intrebam mai sus!!!
Dumnezeu cu ei!
FETELE, 'consumatoare" de Ikea: ati cumparat/auzit/folosit saltea din spuma poliuretanica? Am pus gind rau saltelelor cu arcuri si ma gindeam sa fac o schimbare - am vz in catalog la ei...si-mi suna "altfel" - ce spuneti?
Pe curind!
Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, imi alaptez puiul