Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (17)
Raspunsuri - Pagina 10
Alinutzaa spune:
Mary crema de la Bioderma este o crema dermatocosmetica, nu contine corticosteroizi sau alte "ganganii" asemanatoare. Nu are parfum si este hipoalergenica. Nu mai am nici un prospect prin casa, dar nu ma indoiesc ca are in compozitie parabeni.
Din pacate nu am mai handmade-uit nimic. Cu doi copii mici in casa si fara absolut nici un ajutor...cam greu sa imi fac timp si pentru asta. Am zile cand de oboseala imi vine sa ma tarasc ca melcul prin casa.
Despre nebulizatoare - eu am cumparat miercuri seara unul, un Omron C28 care deocamdata e ok. Adica nu face nici un zgomot foarte mare, piciul meu isi tine singur masca pe fata. Pitica a ras cand i-am pus-o prima data, ce si-o fi inchipuit ea micuta? Deocamdata nu stiu sa zic prea multe ca abia l-am folosit de vreo 4-5 ori.
Serul fiziologic - eu folosesc ser fiziologic la monodoze. Mi se pare mai sigur din punctul de vedere al sterilitatii decat cel la bidon/sticla din care sa trag eu cu o seringa. Plus ca monodoza se poate inchide la loc. Ser fiziologic pun cateva picaturi (cat curge daca strang usor monodoza intre degete). Nitel mai mult de cateva picaturi cand situatia e mai mucioasa. Apa de mare - cate un puf mic in fiecare nara. Las vreo 10 secunde dupa care aspir.
Nu stiu ce sa zic despre refolosirea dozatorului pe care il ai. Nu imi dau seama cat e de safe. Eu nu am refolosit nici unul.
Ma bucur de vestile bune primite de la Vero. Vero recuperare usoara!
Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)
NicoletaB spune:
Vero- te asteptam cu vesti noi diseara!
Laura- ce tara va tenteaza?
Reactia la BCG la fi-miu arata ca un cos uscat, a ramas cu o pata rosie, si l-am facut acu' 2 luni!
Habar n-am din ce e facuta salteaua mea, dar in nici un caz din arcuri, e superortopedica, a costat niste bani buni acu 4 ani si e super si de dormit, tavalit si e ca noua!
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rosanne Din capitolul: Laptele de mama e aurul alb sau sa nu faceti ca mine.....am avut o perioada in care aveam sanii goi(asa ii simteam eu) si Diana plangea la san....perioada care s-a suprapus cu luatul in greutate 350 gr intr-o luna...si doctoritza speriata mi-a recomandat LP. Eu proasta si speriata de doct, am inceput sa-i dau LP cand plangea/sanii goi si sa ma indop cu tot felul de pastile si ceaiuri si in acelasi timp sa devin din ce in ce mai stresata ca nu am apte pentru iubita mea. Ajunsesem in ultimul hal...nu mai dormeam bine, asa ca nici dimineata nu mai aveam lapte. Insa dupa o saptamana de alimentat copilul cu LP suplimentar, colici de la lapte, eu stresata si fara lapte, am intrerupt brusc tot ce luam si m-am linistit....nu stiu cum am reusit, urmatoarele zile cand manca de la un san, curgea si celalalt. Am intrerupt deci si suplimentarea cu LP Urmeaza a doua prostie......la 4 luni si jum cantarita luase 350 gr in doau saptamani si doct ne-a bagat cereale de orez....eu proasta i-am dat....fata a mancat bine....deschidea gura si i-am dat direct cu linguritza..... A treia prostie pentru ca se trezea noaptea la 2 ore prima data, apoi din ora in ora sa manance...m-am gandit eu ca daca ii dau LP seara o sa doarma mai mult....in prima noapte s-a trezit la 5.30, dar a doua noapte a revenit la vechiul program. Ieri am vorbit cu o veche prietena care are doi copii minunati, ultimul are acum un an....despre sani goi de lapte, acre de fapt sunt doar in capul meu, stressul care face sa scada secretia lactata si cat de important este lapticul pentru bb....asa ca de ieri suntem din nou increzatori si fara cereale sau LP la 12 noaptea. S-a trezit la 4.30 si mancat, apoi din ora in ora...dar daca asa vrea ea, eu sunt mama ascultatoare si ma supun. Deci....poate prostiile pe care le-am facut ajuta pe cineva.... Roxy mamica fericita de Diana (20.04.10) www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru |
Roxy, felicitari pentru decizia finala de a reveni cu papa la laptikul tau! Super ca ai reusit sa te calmezi si sa iesi din cercul vicios! Eu din tot ce am citit despre alaptare, am bagat bine in cap chestia asta cu stresul si faptul ca senzatia de sani plini/goi nu e foarte relevanta. Corpul mamei produce laptik chiar in timp ce bebe suge. Asa ca ii dau si eu de cate ori vrea si nu-mi bat capul daca a luat mai mult sau mai putin in greutate luna asta: important e sa ia relativ constant si sa fie sanatoasa (pediatra a intors-o pe toate partile si mi-a confirmat ca e). Altceva nu ma intereseaza.
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
cris_09 spune:
Vivela este vorba de Movalis injectabil si niste pastile,nici nu mai stiu cum se numesc.
Am vb in primul rand cu pediatra lui Sebi,care nu si-a dat acordul,apoi am mers la o prietena,asistenta la Fundeni care a zis ca nu ma sfatuieste,totusi a mai sunat 2 prietene,pediatre experimentate(dupa cum mi-a zis ea) la fel au zis sa nu le fac,citez:"mai bine mai suporti tu durere"
Pai suport de 4 luni femeieInatai vrei sa ma vezi cu cenusa la cap si dupa zici ca mai bn faceam tratamentul?
Apoi am vb cu o doctora de la Grigore Alexandrescu,de asemenea a zis sa nu le fac.
Nana "mi-a zis" ca(,) chirurgul ei si-a dat acordul sa faca tratament cu Movalis...si asta m-a incurajat,dar daca mie mi-au zis atatia ca nu imi recomanda,nu pot sa fac nici de capul meu
In caz de ceva,imi pun capul pe tocator
Mary asa a inceput si la mine,dureri cand ma ridicam,cand ma aplecam,cand ridicam cv etc..si acum ma doare incontinuu,mai ales noaptea,cand as dormi si in cap,dar nici o pozitie nu ma ajuta;atipesc si ma trezesc din somn de durere
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
NicoletaB spune:
Cris-si pana la urma care diagnosticul in cazul tau?
corinasmile spune:
citat din mesajul lui Alinutzaa Nu e Diana la babyexpo??? Ca eu doar pentru ea vroiam sa intru un sfert de ora. Pffff!!! Vreau sa imi iau alt wrap ca asta de il am nu ne mai ajuta prea bine - este prea elastic si nu imi place cum o sustine pe pitica mea acum. Ma gandeam sa imi iau unul neelastic si vroiam sa le vad pe ale ei pe viu. Fetele care mai aveti wrap - de care aveti? Alina Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010) |
Nu e Diana, dar e Cristina de la www.hiphip.ro/" target="_blank">hiphip. Are si ea wrap, sling, mei-tai si ssc, poti sa le vezi/incerci pe toate. Eu mi-am luat recent de la ea un www.hiphip.ro/products/wrap-elastic-moby-wrap-design" target="_blank">wrap Moby, "no.1 baby carrier in USA". Este elastic si eu sunt incantata de el: tesatura e de o calitate foarte buna si imi place tare cum sustine copilul. E ceva mai grosut, numai bun pentru toamna/iarna/primavara
Deocamdata cred ca ma potolesc, cu 2 sling-uri si un wrap.
A, de fapt nu, o sa iau si un ssc (soft system carrier), pt daddy, care vrea si el sa o poarte pe Maria, dar nu il tenteaza "esarfele mele"
ioana1234 spune:
Buna dimineata ...
:)
madamar - va astept cu drag sa vedeti Defileul Jiului e chiar superb toamna...pacat ca acum vor face o termocentala, cu baraj- nu stiu exact cum , dar deviaza cursul Jiului printr-un tunel .
Legat de ceilalti copii, eu am avut un incident la tara cu nepotul meu/cumnata. Are aproape 3 ani ( luna asta implineste ) e isteti , dragut foc, dar are o energie iesita din comun si parca nu asculta nimic din ce ii spui, ( doar cu bona l-am vazut purtandu-se exemplar).Am incercat sa ma apropii de el si am observat ca atunci cand te ocupi de el, te joci cu el ...e ok . In plus e foarte gelos pe asta micu si de multe ori era sa ii prinda cate una, am zis ca el nu are nicio vina - parintii sunt singurii vinovati si sincer sa fiu nu se prea uita de el si am tot amanat sa incep o discutie pe tema asta pt ca cumnata e mai dificila....
stateam si il alaptam pe cel mic pe o bancuta si vine nepotelul cu o bata mare tinuta ca o pusca intdreptat exact spre capul lui Victor ( care papa linistit . I-am zis sa plece de acolo si e a venit in fuca cu bata sa dea in noi, din prima nu am reusit sa o iau si a 2-a oare abia am oprit-o cu unghiile ( mi-au intrat tepuse sun bunghii) .....moment in care m-am speriat foarte tare si de disperare i-am luat bata , el a inceput sa urle si eu am tipat la el ca nu ii mai dau bata ,,,,ce sa imi omoare copilul si sa plece de acolo. M-am linistit apoi, ca toata tremuram si cumnata stii ce imi zice: te rog sa nu mai vb cu el asa ca e copil si tu esti adult si trebuia sa ma chemi pe mine nu sa ii smucesti bata asa si sa tipi la el. Iar eu i-am zis ca trebuia ea sa vada de el si sa-l educe nu sa stau eu sa ma apar de copil( cand vine vb de copilul meu si de binele lui nu stau sa ma gandesc daca jignesc pe cineva , nu am timp)...ca ea nush pe unde se plimba si ea zis ca e un copil f bine crescut si inteligent si mi=a dat de inteles ca eu am probleme.... si i-am zis ca nu contest , dar la 3ani nu are discernamant ...dar vad ca nici ea
si tot eu am picat prost : mamaia a zis ca trebuia sa nu mai vin daca sunt asa nervoasa ( pb ei era ca ne aud vecinii nu ca vicor ar fi putut pati ceva) si socrela a zis ca de acuma o sa vada ea de nepotel si sa nu ma mai agit.. Oricum le-am zis ca pe mine nu ma intereseaza de nimeni si nimik candvine vb de copilul meu , cu atat mai putin de ele .
NicoletaB spune:
Fiecare judeca dpdv al baricadei pe care se afla: mama de copil "razvratit" dojenit de altii sau mama/persoana care are de a face cu un astfel de copil!
Ioana- imi poti spune cum pot ajunge de la Ranca pe DEfileu?
Eu vreau sa vizitez asa: Ranca, DEfileul, Tismana, castelul Corvinilor, poate Baile FElix, iar Cazanele Dunarii neaparat!
corinasmile spune:
citat din mesajul lui cris_09 Roxy imi ingreunezi decizia. Dupa ce am suportat durerea de spate si picior 4 luni astazi sunt hoatarata sa opresc alaptatul Planul este sa-l intrerup o saptamana,dar cum Sebicu este si asa mofturos,urla de ne stie tot cartierul daca nu apuca mamelonul bine...nu stiu cum vom face peste o saptamana...ma gandesc cu groaza ca se va invata cu biberonul Insa nu mai pot,abia mai calc pe picior,am cazut cu copilul in brate,din cauza durerii,nu dorm calumea de 4 luni,iar sapt asta nu am dormit mai deloc. Decat sa ma schilodesc...o sa am nevoie si mai tarziu de picior ca sa alerg dupa pui. Vreau sa ma mulg cat timp fac tratamentul,fetele cu experienta,o poma simpla manuala ma va ajuta? Nu as vrea sa dau o avere pe o pompa pentru o saptamana Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010) |
Uff, Cris, te admir pentru curaj si rezistenta!!!
Si eu am citit in mai multe articole (din afara) ca in asemenea situatii se recomanda sa evaluezi riscurile si beneficiile ambelor optiuni (continuarea alaptatului cu tratament vs trecerea pe LP). Clar ambele variante prezinta riscuri. In afara predomina parerea ca alaptatul pe perioada tratamentului mamei e "raul cel mai mic" din cele 2. Din pacate la noi LP se recomanda copiilor/mamelor muuuult prea repede, probabil de aceea nu ai gasit inca pareri "pro".
Iti doresc sa iei cea mai buna decizie pentru tine si puiul tau!
ioana1234 spune:
Nicoleta B - pai mai intai vezi Tismana , Ranca ( sunt in GJ) si apoi vii la TG. JIu, Sadu si intri in defileu ...
Pana la urma asa am incheiat-o ca i-am zis ca pt mine al meu e mai important si pt ea al ei si nu o sa ne convingem una pe alta de nimik....