America (211)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

Sa imi fie rusine....David face pb la scoala....venii cu ele acasa corectate...si-s destul de interesante, dar usurutze: "allison draws 6 petals on each flower. she draws 8 flowers. how many petals are there in all??"

Nedda, ce spui tu acolo e grozav!!!!!!

Sinzi , Radu si David psihologul
www.youtube.com/watch?v=NDLoByR4EnI" target="_blank">David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">

Sanziana, probleme d'astea are si fiica-mea la capitolul cu inmultirea. Eu i-am cumparat cartile sa le am acasa si m-am uitat putin peste ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nedda

La cele publice, asa cum ai zis si tu, in K si chiar in clasa I nu se face mare lucru. Si nu zic numai de matematica. Am o prietena care are fata in sistemul public si imi spunea ca in clasa a III-a avea probleme cand li s-a cerut sa scrie povesti, sa povesteasca ceva inscris. Pana atunci nu facusera absolut nimic pe tema asta si prietena mea era uimita cand i-am zis ca fiica-mea la K invata tehnici de a scrie o poveste din imaginatie si tehnici de a relata un fapt adevarat intamplat in viata ei, ca de exemplu cina de aseara. Aveau in fiecare zi, si au si acum, story writing si journal separat. Ba mai mult, invata tot de anul trecut cum sa scrie poezie... Deci cel putin in orasul nostru diferentele sunt mari intre scolile publice si cele private, cel putin in primii ani dar cred ca si mai departe.

Da, nici la noi nu s-a facut "writing" pana la clasa a 3a. Fi-miu n-a avut probleme, dar imi imaginez ca ar fi un soc pentru cei inclinati catre altceva. Dar au avut journal in fiecare an, dintr-a 1a. Acum e mai strict, nu scrie in jurnal "dc. vrea" ci musai, il mai tine si in pauza sa isi scrie in jurnal. Ma ingrozesc de ce o scrie acolo, ca asta tot da tot din casa Ce face fetita ta acolo pare a fi materie de clasa a 2a. Face si gramatica, subiecte chestii?

Sanzi, super scoruri! Alea sunt procente sau percentiles? Si testul Stanford ce e, ala standard dat pe tot statul?

Nedda, mi-am adus aminte. Pai normal ca se soca ca fiica ta scria povesti in K, in K majoritatea copiilor "normali" abia invata literele, invata sa citeasca, daramite sa mai si scrie povesti

Mergi la inceput

"Language" inseamna de fapt gramatica.

Sa va zic o boacana facuta de fi-miu la "creative writing". In general el scrie povesti frumoase, le scria si in vara asta fara sa stie ca va avea creative writing, le scria de joaca, pe telefonul meu. Eh, da' nu e obisnuit sa ii zica cineva despre ce sa scrie. Asa ca atunci cand a primit tema "calatorie la fundul oceanului", el ce a scris? S-a apucat si a scris o lunga si draguta poveste despre cum el si un prieten de al lui, in viitor petrecandu-se actiunea, sunt inventatori. Si inventeaza ei o masinarie si au tot felul de aventuri, aia se strica, o repara. In cele din urma incheie povestea zicand ca s-au dus cu masina aia pana la fundul oceanului "and we didn't see anything!" Asta a fost tot ce a scris el despre "fundul oceanului", el a scris despre inventii. Ma rog, cu plansete, l-am convins sa povesteasca ceva din ce era pe la fundul oceanului aluia, da' fu greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Lia, sunt percentiles....tre sa googalesc si eu Standford...ca nu stiu...eta na ca ma lamurii...de fapt sunt SAT...giiizzz...tre sa invat si eu nu numai materia...dar si testele astea!!!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_Achievement_Test_Series
acelasi lucru cu asta:
http://en.wikipedia.org/wiki/SAT
Sunt 3 notari: PR (percentile rank alea care le-am insirat aici) ST9 (stanine) si NCE (Normal Curve Equivalent)....
de ex...daca la PR e la 96% la ST9 e 9 si NCE e 86.9 ....

Mergi la inceput

Da, Ruxij, face gramatica: nouns, verbs etc., pe care invata sa le foloseasca in povesti la laguage arts acolo. :)

Sa stii ca mie chiar imi place cum a povestit baiatul tau de 'fundul oceanului'!!! :)) Povestea lui sigur a fost originala.

Mergi la inceput

Citat:

Da, Ruxij, face gramatica: nouns, verbs etc., pe care invata sa le foloseasca in povesti la laguage arts acolo. :)

Clar. face clasa a 2a!

Sanzi, pai super, inseamna ca nu face nici greseli din neatentie, dc. ii iese 100%, asa ca sa nu mai zici ca nu e atent. Deci testele astea se dau cand? La noi se dau la primavara si rezultatul vine tocmai la toamna. Si la voi tot asa?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Citat:

Clar. face clasa a 2a!

Da, clasa a II-a, dar nu limitata materia doar la clasa a II-a si nu este programa pentru toti copiii din clasa. D'aia te intrebasem pe tine ce inseamna si ce face grupul de 'advanced math' la clasa baiatului tau. Am vrut sa stiu daca tot asa, face materia de anul viitor.

Mergi la inceput

Lia, testul a fost dat pe 05/12/2010....da...!!! Deci inainte de sfarsitul clasei 1....
Rezultatul azi l-am primit....

Catelu nostru tocmai ce a furat pentru prima data de pe masa, o ramasita de la David de chec

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Clar. face clasa a 2a!

Da, clasa a II-a, dar nu limitata materia doar la clasa a II-a si nu este programa pentru toti copiii din clasa. D'aia te intrebasem pe tine ce inseamna si ce face grupul de 'advanced math' la clasa baiatului tau. Am vrut sa stiu daca tot asa, face materia de anul viitor.

Ah, fi-miu nu e acum la advanced math, a fost doar anul trecut. Facea chestii ceva mai avansate intr-adevar. Probleme din astea mai challenging si la facts inmultiri/impartiri mai lungi. Nu mi s-ar parut ca a facut "programa" anului urmator, doar elemente din ea, clar facea anul trecut mai greu decat face acum. Practic profa preda pt. toti la fel, la aia de la "advanced" le dadea extra work, da' nu le preda ceva din programa anului viitor, doar le dadea ceva mai greu de pe niste foi care pe care scria ceva cu "accelerated math". Avea ea niste worksheets speciale. Inseamna ca la voi le si preda separat celor doua grupuri. La noi in advanced math erau doar 5 copii din 24.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Clar. face clasa a 2a!

Sanzi, pai super, inseamna ca nu face nici greseli din neatentie, dc. ii iese 100%, asa ca sa nu mai zici ca nu e atent

De fapt e 99.9%...hahaha....am rotunjit eu de lene

Mergi la inceput