America (211)
Raspunsuri - Pagina 20
alintaroma spune:
Exact la asta ma gindeam si eu zilele trecute. Ca in ro ai scoala 4 ore si apoi 2-3 de teme acasa. Aici ai 7-8 ore state la scoala si apoi 2-3 ore homework si e mai frustrant pentru copii. Stiu ca cele n ore de la scoala nu sunt full studiu dar ii uzeaza psihic si fizic anyway.
Uitasem sa zic Newmami ca daca mai veniti la lake MI noi suntem in drum
Ramona nu ziceam ca e prea greu pentru ei ci doar ca e mai greu fata de boiereala anilor anteriori . Creste exponential cu virsta si mi se pare normal. Doar ca trebuie sa fii linga ei sa poti cladi baza ca apoi vor putea construi si singurei
buflea spune:
Bai Sanzi - ce misto e cartea aia ...dar pentru ce varsta este, ca imi pare cam grea pentru 6 ani ai lui Alex ...
RuxiJ stiu ca ai mai spus dar nu am retinut - deci de unde ai gasit tu cartile dupa care sa faci in avans ?
NewMami - mai zi cu ski-ul ala - eu am liber intre Craciun si Revelion (se inchide compania), barbatul NU - dar il pot lasa cu bucurie acasa ca si asa nu skiaza. Chiar ma gandeam ca in saptamana aia sa ma duc eu cu Alex la ski si pe Flavia sa o pun in ski camp ... ma intreb daca m-o lasa barbatul sa conduc pana in Canada, si iarna ... ca eu as veni cu copiii si cu soacra ca tot are viza de Canada nefolosita.
In continuare imi pare rau ca nu ne-am lipit in Mexic - acum am tot felul de intrebari :
1. Cum e cu doctorul in resort - e vreunul, daca se imbolnaveste vreaun copil am de unde sa iau un antibiotic ?
2. Cum e cu masa - exista ore fixe de masa si toata lumea ataca bufetele mexicane ? Aoleu daca e asa, deja nu-mi place - imi aduce aminte de Romania cand toata lumea cobora la ora fixa la cantina.
3. La SPA ai fost ? M-as duce si eu, poate ies mai Barbi de acolo - dar nu prea stiu ce sa fac - imi spune cineva ce ai de facut, cand sa le arati fata, cand burta, cand sa dai jos sutienul, cand sa le intorci spatele ...exista niste pasi cronologici sau fiecare face ce stie pe acolo ?
4. Exista un program ca sa stim ce spectacol, discoteca sa atacam seara
5. Ce haine ne trebuie, in afara de slip si slapi - seara se imbraca lumea la paiete si se iese pe strasse in resort ?
ruxij spune:
Mie mi se pare tot asa, salt mare. Si dupa aia ce mi se pare grea e nu neaparat materia, care e OK, dar tb sa si inveti, ci felul in care copilu' tb sa fie super organizat si independent si putinul timp ramas de invatat acasa.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Da, asa e cu nivelul, da' in Romania mi se pare mai structurat, ai manuale, chestii clare pe care stii ca tb sa le inveti. Temele sunt problema 3 si 5 de la pagina 7 din manual, pe care le incercuiesti. Aici se pune multa presiune pe copil sa tina minte si sa isi organizeze singur o gramda de foi si foitze si foicele si nu stii niciodata exact ce naiba face la scoala maine samd. Nu e asa organizat si pe mine asta ma streseaza la maxim. In plus aici stau la scoala o gramada de ore. Eu la scoala nu eram niciodata atenta, dar veneam acasa si invatam. Aici nu ai timp sa inveti acasa, tb sa faci la scoala, ceea ce e mai greu pt. cei neatenti. Copilului meu i se potriveste mult mai bine un model structurat, traditional, cu manuale si aceeasi profesoara timp de 4 ani. |
Eu nu cred ca scoala de aici este mai usoara ca cea din Romania - adica ma rog, cea din Romania zilelor mele ... mie mi se pare mai grea. Noi in clasa I incepeam cu liniute si betisoare, aici cam toti copiii in K stiu sa scrie si sa citeasca toate literele ... mult homework - Alex de ex la K deja are homework in fiecare zi - ieri a venit cu exercitii de adunare (vizuale) - adica erau 4 mere si 2 erau muscate, cate mere sunt intregi ... De asemenea a avut de scris pe o foaie "I love you and thank you" - scris si citit ... si abia a inceput scoala. Sunt extrem de incantata ca l-am dat mai mare la scoala (Alex face 6 ani intr-o saptamana si abia a inceput K). Cred ca face fata mult mai bine si intelectual si emotional la cerintele de la scoala daca e mai mare ...e adevarat ca este si mult mai obraznic, ca e mai mare ... si abia a inceput scoala ...
Dar sa stiti ca depinde mult de scoala. De ex noi avem niste amici in CT, fiul lor, din clasa a 4 a face inot de performanta - se duce zilnic la bazin, dupa scoala ...am inrebat cand imi mai fac lectiile daca toata ziua e in apa si mi-a spus maica-sa ca "in autobuz" ... comparativ, fata unor prieteni din NJ, aceeasi varsta, cica face lectii 3 ore pe zi - lectiile de la scoala. Se plangea maica-sa ca nu mai are timp sa ii mai dea de lucru suplimentar ... poate asta e si ideea in unele scoli, sa fie timpul copilului complet ocupat nu sa stea in baza parintilor ca sa-l lucreze ...bine, tot prietena mea spunea ca multi nu fac fata acestui ritm si se duc cu temele nefacute.
Ca sa rein, mi se pare diferenta enorma de la "teme in autobuz" la 3 ore pe zi teme .
sinzi_ana spune:
Buflea, cred ca sunt si pt varste mai mici....dar cred ca merge si la 6 ani...poti sa incerci
Eu nu il vad pe David gifted...in sensul de care spuneti voi...dar cu siguranta tot ce stie nu e din lucru de acasa...noi, ca parinti, si evident el, ca copilul nostru, suntem foarte dezorganizati si nu avem niciodata un program strict pe care sa il respectam...Azi facem ceva...ne propunem un program, si maine uitam de el si ne apucam de altceva. Cred ca daca l-as lucra bine, ar fi mai avansat....Dar nu e copilul pe care poti sa il lucrezi prea mult ca vine cu plangeri si reclamatii.
Eu visez la ziua in care isi "va intra in ritm" si se va aseza singur la teme.
Dar probabil, ca mostenirea "montessori" ne va urmari mereu, el face ce vrea, cand vrea, cat vrea....greu il urnesc spre ce "trebuie" sa faca
Si eu (cred ca chiar am spus p-aici) imi pare rau ca nu avem scoala 4 ore doar...si restul sa ne ramana pentru restul: teme, sporturi, joaca...
Mi se pare ca freaca mult menta la scoala...cu lunch-ul, cu pauze in care nici nu fac sport, uneori nici nu ies afara...au "free centers" in clasa....
Dar daca in clasa 1 in Romania e mai usor decat aici...mi se pare ca in clasa a 2-a e deja mai complicat....
Si ma refer la matematica in primul rand....mi se par tare complexe exercitiile si problemele din culegeri...mai complexe si mai logice decat ceea ce fac aici....(nu stiu daca chiar si manunalele sunt la fel....)
sinzi_ana spune:
Lia, cu organizarea te inteleg perfect!!!!!!
Si noi avem EXACT aceiasi pb!!!!! David greseste la matematica din neatentie la teste....la chestii ff usoare (12+5)...si din graba!!!! Isi uita la scoala teme, folderul in care sunt temele, nu il vad ingrijorat ca are teme de la scoala sa si le faca...lucreaza din ce vrea mai intai.... daca il pun la birou....
Dar....eu ma gandeam ca seamana cu Radu...care e exact la fel!!!!!...si parca incep sa nu imi mai bat capul si gura
buflea spune:
Fetelor, dar eu nu cred ca exista copil care sa fie perfect organizat si atent ... toata lumea gresete din neatentie, toti copiii isi uita lucruri la scoala. faptul ca scoala in cearca sa ii faca cat mai responsabili este de apreciat, asa se invata, din greseli ...
Alex al meu a venit acasa si mi-a spus ca el a fost singurul care nu a avut snack si a trebuit sa bea apa in loc de snack ...
- pai cum mai mama ca ti-am pus snackul in ghoizdan
- nu, l-am cautat, nu era acolo ...
Ma duc si ma uit in ghiozdan - snackul acolo ...si sa nu credeti ca avea geanta plina - mai avea un pulover in geanta si peste el, snackul ... nu imi explic cum de nu l-a vazut
corinadana spune:
Ca si la voi Vio si la noi scopul acelei Open House este sa ti spuna ce vor studia copiii in anul ce i asteapta; pe fiecare subiect in parte.
Gifted, aici, nu a avut legatura cu achievement, s a dat test de perspicacitate. Copiii care nu l au trecut insa au mai avut o sansa: trei ani in a row sa aibe doar note maxime si atunci sunt labeled de district ca si gifted. Acest gifted pe hartie, trebuie sa ai hartia acasa pe care ti a trimis o scoala/districtul face ffff mult in urmatoarele scoli. In primul rand si dupa parerea mea ff important ajungi in clase cu teacher f buni. Si asta inseamna enorm.
Daca vreti sa va ajutati copiii cumparati le acele carti cu teste de perspicacitate. Ajuta f mult. Acolo au si acele probleme cu vederea in spatiu si multe...
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
corinadana spune:
Ba da Sanzi! bate capul si gura; asa am fost si noi si abia acum (cl. 6a) nu o mai recunosc. Este drept am asteptat o vreme dar acum se vede!
Eu cu scrisul urat, sorry dar i am sters/aruncat temele alea. Le a refacut. Nu am vrut ca mai tarziu sa i taie cuvintele la spelling ptr ca la ea u si a aratau cam la fel, la mate gresea tot din cauza ca nu era ordonata si i pacat sa ratezi asa. Nu am lasat o niciodata la mate sa scrie cu pixul, dupa mine mate se face in creion pe ciorna I mean.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
sinzi_ana spune:
Buflea, asa o fi...mai uita unii uneori....dar David si-a uitat sapt asta reading log-ul care trebuie completat in fiecare zi de 3 ori...nici macar faptul ca iau un sticker pt completat zilnic, iar la sf sapt isi iau "salariul" in functie de cate stickere au, nu il motiveaza!!!!
Corina, uneori am 2 de care trebuie sa am grija si sa imi bat gura...si nu e usor !!!! Plus ca nici eu nu sunt foarte organizata ....
Si cand il vad ca isi da ochii peste cap si ofteaza cu patima, ma simt prost ca il oblig sa rescrie chestii ....de ex, il mai pun sa faca compuneri...si incepe textul de la jumatatea caietului....adica nu de la linie...ci pur si simplu de la jumatate...si asa e scrisa toata compunerea lui!!! Pe jumatatea din dreapta a paginii!!!!!