America (211)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Sanzi, mi-ai luat o piatra de pe inima, credeam ca am un umor prea negru (nu's de ce)..
Si eu ii dau lui fi-miu din culegeri de mate din Ro, sunt mai grele decat astea de aici..

Buflea, asa-i cu cititul, cum zice Ramona.. Am si eu un astfel de specimen, pana nu si-a dat drumul singura, m-am tot rugat de ea..

Am vazut si eu poze cu Zoe&Eva si sunt super impresionata de desenele Evei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Buflea, pana intr-a 2a toti citesc si pana intr-a 3a se niveleaza la citit, nu se mai cunoaste care cand a inceput. Al tau e in kindergarten si e baietos, nu il intere. Pana la inceputul clasei I o sa inceapa. Da' stiu ca e f. tare la mate. Bogdan la K nu stia ce stie al tau, de fapt la K nu stia mai nimic la mate, doar cifrele si sa numere, dar nu tu adunari/scaderi nimic de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ruxij, am inteles care-i problema cu baba. Ziceam de mate pentru ca Bogdan chiar estea avansat si m-am mirat ca nu-i acolo.
Vad ca tot ziceti de culegeri romanesti la mate, dar copiii vostri stiu atit de bine romaneste? Alex se descurca OK, dar nu cred ca suficient cit sa inteleaga bine continutul problemelor.
De Ana nu mai zic...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nedda

Ei, ce bine e ca voi aveti scoli asa de bune!! La naiba, daca nu imi vine sa ma mut!! :) Si la noi in oras sunt multi parinti cu PhD, universitate mare etc., da' n-avem scoli publice bune. Cea mai buna e cotata cu 8 parca pe greatschools...

Pai 8 e bine. Se pare ca type A parents ai vostri isi dau copiii la privatele respective. La noi nu prea sunt private, un Montesori si o scoala catolica si altele pe langa biserici.

Cu scolile bune, pana la urma e discutabil, care e buna ca se ocupa de copii, si care e buna da' nu face nika scoala, ci parintii. Dupa rezultate, a noastra e f. buna, dar este clar ca nu e datorita scolii in sine, ci a parintilor care fac cu copiii acasa. Scoala in sine nu e mare branza, dar recunosc ca eu tin la anturaj, cu cine intra copilul in contact si cu trailer park kids nu prea as dori sa intre prea mult in contact, desi poate nu suna bine, better safe than sorry. La noi clasele 4-6 merg la alta scoala din district si am inteles ca aia chiar e buna pe bune, adica nu doar pe munca parintilor. Am sperante pt. la anul.

Mergi la inceput

Miere, ma bucur ca e OK auzul. Sa se faca bine cu stomacelul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Aici au facut clasa asta de gifted (sau avansati, ca eu asa o vad, dar ei o numesc gifted), pt ca au f multi copii inscrisi la K si au decis sa mai faca o clasa. Probabi, ca s-or fi gindit ca daca tot trebuie sa ii mute dintr-o clasa in alta, macar sa ii puna pe cei mai avansati intr-o clasa, ca sa nu ii mai mute de colo-colo, sa mearga cu ei in alt regim si sa se ocupe si de ceilalti.
Noi sintem intr-o zona medie, adica in comunitatea noastra, unde locuim, sint tot felul de manageri, IT, profesori, dar citeva strazi mai incolo sint si oameni mai saraci, dar de treaba, multi spanioli care vb acasa numai spaniola (nu avem prea multi african-americans) si probabil ca trebuie sa se ocupe altfel de ei, nu stiu. Oricum, scoala este cotata foarte bine si cistiga tot felul de premii, mai ales ca este vazuta ca o scoala din zona medie, care(dupa teoria lor) nu ar trebui sa se ridice la nivelul la care este (are 9 si 5* pe greatschools)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanuta spune:

Buflea, nu esti singura!
Si eu oftez pe langa ficior-miu ca nu-i intereseaza scoala nici un pic. Si el e la KG si ar vrea numai sa se joace. Recunoaste literele, cifrele, face mate simpla dar mai departe nu se agita.
M-am mai linistit un pic cu ramona j si macrina.
Astept "momentul".

btw am ras cu lacrimi la faza cu sabotii!!

Mergi la inceput

Eva e asa numai la citit/scris si desenat (poate si muzica), ca la mate nu-i asa de stralucita; adica stie ceva, dar le incurca; notiune prea abstracta pt ea, hehe. Iar la physical education, chestii de sport e in afara complet.
Ramona, asa este cu aha-ul si mersul; Eva a inceput sa mearga la 15 luni jumate, deci mult dupa alti copii; da' pina atunci statea cumintica in fundulet si se uita in carti, desena ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eva e inversul lui Ana. Ea a inceput sa mearga inainte de noua luni si nu are stare la citit. Culmea este ca-i plac cartile, dar sa i le citesc eu! Asta-i fiica-mea, she takes the easy way out.
A inceput sa mearga devreme si n-are stare nici acum. Am mai zis c-o pun la lectii si acum ca-i la scoala am inceput sa-i dau si un pic de extra. La un moment dat hotaraste ea ca a facut destul, pune creionul jos si gata! Nu va imaginati ca face o ora de lectii, e chestie de minute... Cum ziceam, noroc ca-i rapida si parcurge repede ce are de facut.
Ma gindesc ca se mai maturizeaza, e si mare trecerea de la pre-k la K.
Desenul ii place si ei, acolo are rabdare si zic eu ca-i chiar talentata.
Fiecare copil are strengths si weaknesses, dar Eva chiar pare foarte avansata la citit. Felicitari, astept si eu momentul cind ii pun Anutei cartile in brate sa si le citeasca.

Mergi la inceput

Ramona, eu nu i le pun in brate, merge singurica si le buchiseste. Cind vad ca-i prea liniste in casa, o strig sa vad pe unde este, iar ea e pe undeva, cu cartile; de fapt, cam in toate camerele avem carti, ff multe, ca eu am facut volunteering la Scholastic Warehouse si ma recompensau aia in vouchere pt carti ($10/ora, in carti!!!) Spun ca am facut, pt ca de cind e Zoe nu stiu daca o sa mai stau zi-lumina pe la ei, doar cind or avea book fairs pe la scoala.
Despre Eva, tin minte ca la 7 luni isi intorcea cartile asa cum trebuie citite; adica daca ii dadeai o carte cu fundu-n sus, isi dadea seama si o intorcea imediat exact asa cum trebuia.

Acum e preocupata de arts & crafts mai mult. Face tot felul de desene, decupaje, lipeli, peisaje, scrapbooks cu tot felul de supplies pe care le aveam pe aici, dar nu mai am timp sa le facem impreuna.

Gata, ca am laudat-o prea mult, dar ma bucur f mult cind o vad ca ii place sa citeasca sau sa ii citim, pentru ca mereu mi-am dorit asta; am cumparat carti pt copii dinainte de a ma marita, de cind lucram ca babysitter, hahaha.

Mergi la inceput