ne-oameni

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

danitin , ca tot vorbesti de vocatie, tu chiar crezi ca acei copii care au ars in incubatoare , si-au terminat viata atat de repede doar pentru ca a lipsit asistenta?
o instalatie nu ia foc din lipsa a catorva minute lipse a unei asistente. ( minute care au fost speculate atat de mult numnai pentru publicul "devorator" de tragedii).
a luat foc pentru ca toti cei care au verificat instalatia aia electrica si-au dat semnatura ca e functionabila in tot decursului timpului cand a fost verificata.
ati auzit asta pana acum ? eu nu, dar inca mai am rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Si mereu ma intreb daca cele care intreaba asta nu-si dau seama ca eu sunt intretinuta si tot ce trebuie sa fac e sa invat, pe cand ele trebuie sa intretina o familie, sa faca mancare, sa spele, sa ingrijeasca familia, sa mearga la cumparaturi, sa faca si curatenie, au si servici. Deci nu stiu de ce este atat de uimitor ca eu , care am terminat facultatea, am timp sa scriu pe un forum.

Si tu in loc sa pui burta pe carte .....iti pierzi toata ziua pe forumuri

Scuze ....dar prea iti dai singura cu stingul in dreptul

P.S. Ma intreb si eu, ce cauti tu pe un forum unde majoritatea:
"trebuie sa intretina o familie, sa faca mancare, sa spele, sa ingrijeasca familia, sa mearga la cumparaturi, sa faca si curatenie, au si servici"?

P.S.S. era intrebare retorica

Tocmai mi-am luat burta de pe carte (abdomenul plat, pardon), ca am terminat cu licenta. Deci daca imi permiti, am cateva zile libere.
Se poate?

A alinta, nu este un timp pierdut. Ca din toate polologhiile mele au ajuns forumisti a spuna "unii medici" in loc de "medicii" si sa vada ca au interpretat gresit anumite lucruri. Pt. mine chestia asta e mareata.

Danitin, am ajuns cu niste prieteni la concluzia ca motivul pt. care sunt medici cu fundul in sus este rezidentiatul. Sa-ti alegi ceva ce nu vroiai doar pt. ca asa ai nota genereaza frustrari care se varsa, pe cine altcineva decat pe pacienti?
Infirmiera aceea va spune ca era singura la nu stiu cati copii (se deblocheaza posturile in curand, asa ca va creste nr angajatilor) si ca nu a avut ce sa faca.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Ca din toate polologhiile mele au ajuns forumisti a spuna "unii medici" in loc de "medicii

xio , daca pentru tine asta e maret, ( ce nu am dat copy pentru mine nu reprezinta nimic, asta ca sa nu zici ca scot din context) atunci inseama ca am vorbit degeaba pana acum , dar eu inca mai am rabdare sa iti vad si rezultatele viitoare, in calitate de medic.
multa bafta iti doresc!

Mergi la inceput

Sa fie!!!!!!!!!!
Da, pt. mine e un lucru bun, ca pana sa plictisesc eu lumea cu actiunea "nu generalizari" erau toti medicii in aceeasi oala.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Hai si eu cu o postare off-topic...

Xio, eu una iti admir enorm rabdarea. Cu postari serioase sau ironice, dar ai rabdarea sa raspunzi si sa tot raspunzi...Sunt sigura ca esti un medic extraordinar (acum, ca ai dat licenta, esti medic, nu-i asa?). Imi pare rau ca vrei sa pleci din tara, de oameni ca tine e cu adevarat pacat. Eu una te urmaresc in continuare pe forum. Daca vreodata te superi pe forum si pleci de tot (desi nu mi se mai pare ca s-ar putea intampla asta, ti s-a spus deja tot ce ti s-ar fi putut spune) trimite-mi inainte un PM cu adresa ta de mail. Chiar nu vreau "sa te pierd" de tot....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

A alinta ... m-ai cam pierdut ... eu zic una, tu raspunzi in alt registru. Dar, hai sa le luam pe rand.

Eu personal nu as da stirea cu moartea vedetei pana nu as stii ca familia a fost anuntata si chiar si atunci as pastra niste limite pe care le consider eu decente. Ca se intampla si cum spui tu, e posibil. Īn istoria presei a ramas celebru cazul de la Pro, cu reporterul care a mers la nevasta unui pilot mort in accident aviatic sub cu totul alt pretext si a intrebat+o in fata camerei ce simte daca+i spune ca sotul ei amurit. Stirea a fost difuzata dar producatorul acelui jurnal si reporterul respectiv au fost dati afara. Deci, asta este unul dintre marile dezavantaje cauzatoare de ulcer si insomnii a celor care produc jurnale de stiri, cum sa menti balanta intre rating si bun simt. Eu zic ca, de cele mai multe ori, colegii mei reusesc sa o faca ... iar cand nu reusesc, sa fi sigura ca o iau pe coaja rau de tot, fie dintr+o parte, fie din alta.
Ca sa fiu clara, nu iau apararea presei in totalitatea ei si indiferent ce ar face unii jurnalisti, spun doar ca inteleg fenomenul si ca multe greseli nu sunt datorate superficialitatii.

Ca intreg sistemul sanitar are hibe majore e clar. Dar daca cei care lucreaza in el al avea si vocatie, multe s+ar rezolva. Din pacate, ca peste tot, se aplica regula aia cu las' ca merge si asa. La fel si in cazul tragediei de la Giulesti. Daca toti cei de acolo ar fi fost constienti de responsabilitatile pe care le au si ar pune suflet in ceea ce fac, eu zic ca nu s-ar ajunge in situatii de genul asta. Inclusiv managerul de spital, inclusiv tehnicienii, inclusiv asistentele. Toti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Hai si eu cu o postare off-topic...

Xio, eu una iti admir enorm rabdarea. Cu postari serioase sau ironice, dar ai rabdarea sa raspunzi si sa tot raspunzi...Sunt sigura ca esti un medic extraordinar (acum, ca ai dat licenta, esti medic, nu-i asa?). Imi pare rau ca vrei sa pleci din tara, de oameni ca tine e cu adevarat pacat. Eu una te urmaresc in continuare pe forum. Daca vreodata te superi pe forum si pleci de tot (desi nu mi se mai pare ca s-ar putea intampla asta, ti s-a spus deja tot ce ti s-ar fi putut spune) trimite-mi inainte un PM cu adresa ta de mail. Chiar nu vreau "sa te pierd" de tot....
'

Multumesc, Fomalhauti
Deocamdata nu plec, nici de aici si nici din tara.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

Sa fie!!!!!!!!!!
Da, pt. mine e un lucru bun, ca pana sa plictisesc eu lumea cu actiunea "nu generalizari" erau toti medicii in aceeasi oala.

***Fur is for petting**

Multumim pentru aleasa educatie primita de la tine !
Sa stii ca si fara interventiile tare marete exista oameni care nu generalizeaza in halul in care generalizezi tu (vezi partea cu rosu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:

Sa fie!!!!!!!!!!

Xio, e clar ca tu esti bine intentionata si, cel putin la inceput, iti vei face meseria cu pasiune. Bravo tie!

Dar sfatul meu prietenesc este sa inveti ceva din tot ce citesti pe acest forum, caci el reprezinta "in mic" ceea ce se intampla in realitate. In tara asta exista aproximativ 40000 de medici si 20 de milioane de pacienti. Pacientii suntem noi, astia care scriem aici si asa va percepem pe voi, medicii care ne ingrijiti.

Fara a face generalizari, suntem, majoritatea, INGROZITI de orice contact cu sistemul medical si cu cei care lucreaza in el. Aminteste-ti, in fiecare clipa, ca oamenii, pacientii din fata ta se confrunta, pe de o parte, cu frica de boala, de moarte, de durere (inevitabile) si pe de alta parte cu frica oribila cu vor fi bruscati, agresati, tratati cu indiferenta, ca nu au suficienti bani ca sa dea , ca nu stiu daca au dat cat trebuie sau cui trebuie.

Daca 20 de milioane de oameni, statistic vorbind, au in majoritate o anumita parere despre alti 40000, cred ca primii au dreptate.

Este normal sa nu-ti convina, chiar daca nu e vina ta. Dar va deveni si vina ta ca lucrurile stau asa daca vei accepta situatia. Stii ce ar trebui sa faceti voi, medicii care nu vreti ca lucrurile sa stea asa in Romania? Sa luati atitudine si sa-i alungati din sistem pe cei care CER spaga, care conditioneaza actul medical, care nu sunt pedepsiti dupa ce gresesc sau care se comporta neprofesional cu bolnavii. Pana nu veti lua atitudine, imi pare rau, dar generalizarile vor fi in continuare facute si voi aveti partea voastra de vina.

Eu CU OCHII MEI am vazut profesor universitar care a intrat in operatie beat, am vazut copil omorat de o anestezista incompetenta care nu l-a cantarit inainte de operatie si i-a administrat prea mult anestezic. Nu am avut ce sa fac, caci nu detineam dovezile pentru a actiona. Dar cei care au operat alaturi de acesti medici o puteau face. Totusi, nici unul dintre colegii acestor medici nu a reactionat atunci, asa cum probabil nu au reactionat nici alta data. Ce parere ai, daca mi s-ar imbolnavi copilul (Doamne fereste), ar trebui sa-mi fie teama sau nu de TOTI medicii din Romania?

Bedrosmart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

Xio, dar nu toti timisorenii te cunosc pe tine, sa mearga prin tine la doctor...

ok, eu pot sa inteleg ca Timisoara, fiind centru universitar medical, are un sistem medical mai necorupt decat restul tarii, dar tu poti sa intelegi ca nu e perfect?
si sincer, nu vrei sa incep sa iti zic prin ce stres trece mama care din nefericire are Parkinson, de cate ori are de infruntat sistemul ala medical minunat de care vorbesti tu (e adevarat, nu la Timisoara). Daca imi poti explica de ce un pacient cu Parkinson trebuie sa infrunte comisie medicala la fiecare 6 luni, ca eu nu stiu ce sa ii zic mamei, ca doar n-o sa se vindece, nu-i asa?

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Din nefericire, pot eu sa iti raspund aici, dar vezi ca e doar din auzite (de la mama).
De 2 ori pe an, mama trece prin acelasi calvar. Acum 4 ani a suferit un AVC, de ne-am speriat ca o pierdem. De atunci, pentru ca nu are ce face si ii e dor de comisie, ii viziteaza de 2 ori pe an. Lunar se duce si la medic, pt a vedea daca progreseaza boala si pt a-si lua reteta. In una din vizitele astea a intalnit o femeie, care avea Parkinson fara nici o sansa de vindecare si care a facut greseala de a se duce aranjata (coafata si imbracata ingrijit) la comisie. In consecinta, aia de acolo s-au gandit ca papa banii statului degeaba si i-au taiat subventia pt medicamente.
Asa ca eu cred ca de aia tot cheama bolnavii: sa vada daca pare mai bine vreunul din el ca sa economiseasca ei banii de la buget

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Poze cu noi
Bijuterii unicat
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput