Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (194)
Raspunsuri - Pagina 13
Luna1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Kariris Housepocket nu vreau sa te dezamagesc dar faptul ca Matei nu a rupt nici o jucarie si nu a distrus nimic, faptul ca vorbeste frumos si politicos...nu e doar rezultatul educatiei primite acasa si a tiparului pe care il vede in familie ci si a firii lui, parerea mea ca chiar in proportie mai mare. Nu se poate vorbi de un copil "bine educat" sau "prost educat" la 3 ani. sunt copiii de familie buna, in care parintii nu injura, nu se bat, in care sunt invatati sa se poarte frumos si au exemplul in casa, zilnic, si totusi ei nu o fac. sunt rebeli, indaratnici si ai impresia ca nu se va prinde niciodata nimic de ei. si totusi de la o anumita varsta incepi sa culegi, ca parinte, roadele muncii si perseverentei tale in a-l educa. Da, educatia nu se face cu o zi doua inainte sa mergi la gradinita (colectivitate) se face de cand se naste copilul. Tu crezi ca eu mi-am lasat sau invatat copiii sa vorbeasca urat sau ca noi suntem un exemplu negativ pt fete de se comporta asa? Si ca cu 1-2 zile inainte de gradi le-am spus sa se poarte civilizat? NU! Ma rog, si educatia asta este un mod de viata, nu o inveti inainte sa mergi in colectivitate cu o zi doua, ci o traiesti zilnic ca asa traiesc si parintii! Fraza asta, mie acum pe fond de nervi mi-a picat super prost. Nu vreau sa comentez mai mult, nu vreau sa-ti fac analiza pe text si sa combat aproape tot ce ai afirmat in ea cu argumente si exemple, pot doar sa-ti spun ca la 3 ani nu vorbim de educatie ci de inceput de educatie in adevaratul sens al cuvantului, ca la 3 ani nu vorbim inca de un mod de viata al copilului si, nu intotdeauna parintii sunt un etalon pe care copiii il urmeaza "ca asa traiesc si parintii". Sunt o gramada de oameni cu mult bun simt, foarte bine educati si foarte bine instruiti si capabili care provin si au trait intr-o familie care nu a avut ce sa le ofere dpdv educational si, o gramada de familii chiar model demn de urmat ale caror copiii au ajuns niste persoane cu un comportament care lasa de dorit. |

Haide nu te supara mai mult decat esti. Nici eu n-am digerat prea bine fraza respectiva, desi copiii mei nu strica jucarii deloc, iar in sociatate in general se comporta exemplar de zici ca ii bat de trei ori pe zi.
Insa Mada are un fel al ei de a "intepa" poate fara sa-si dea seama sau poate intentionat. Iar daca e intentionat, nu stiu de unde vine asta, poate din dorinta personala de a i se confirma ca are un copil special si diferit. Asa cum considera de altfel fiecare mama ca are.
Si eu cunosc parinti in casa carora nu se tipa, nu se vorbeste urat, exista un cod de bune maniere extrem de bun, se pune valoare materiala pe lucruri, iar odraslele oricata "educatie" ar primi tot isi arata personalitatea.
Unii copii sunt mai docili altii mai razvratiti. Nu denota nici inteligenta unora nici prostia celorlalti.
Binenteles ca educatia incepe din fasa, depinde ce intelege fiecare prin educatie, supusenie sau adaptare, accpetare sau intelegere. Cine pricepe stie ce vreau sa zic.
Va pup pe toate, e o perioada tensionata pentru voi, nu e cazul sa aratam care copil e mai "tare" si care nu. Va imbratisez cu drag, stiu prin ce treceti.
Timi07 spune:
Merci pt gandurile voastre bune!
Pe Say nu m-am suparat pt ea chiar nu m-a zgariat intentionat, chiar ne jucam toate 3 si ne dragaleam dar cele mai stupide accidente se intampla din joaca.
Am fost cu ele in parc. Daca pe drum catre parc imi venea sa le dau la toti suturi in fund de nervi (de la durere) la intoarcere aveam doar impulul de-a da bobarnace la tot al 3-lea deci sunt cu muuult mai bine ![]()
Carla iti inteleg revolta fata de parintii care isi trit copiii bolnavi la cresa dar sa stii ca si aici tot asa e. La inceput ma revolta si pe mine dar m-am adaptat situatiei si procedez si eu la fel.
Ca sa te consolez un pic sa stii ca fetele mele chiar si in conditiile astea n-au fost mai bolnave decat un copil tinut acasa intr-un mediu mai protejat.
Sa vezi ce ochi am facut cand am mers dupa SOph la cresa (nu avea un an) si erau toti cu conjunctivita inclusiv educatoarea si managera, parca erau matzi aruncati sub pod.
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
Luna1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Timi07 Carla iti inteleg revolta fata de parintii care isi trit copiii bolnavi la cresa dar sa stii ca si aici tot asa e. La inceput ma revolta si pe mine dar m-am adaptat situatiei si procedez si eu la fel. Ca sa te consolez un pic sa stii ca fetele mele chiar si in conditiile astea n-au fost mai bolnave decat un copil tinut acasa intr-un mediu mai protejat. Sa vezi ce ochi am facut cand am mers dupa SOph la cresa (nu avea un an) si erau toti cu conjunctivita inclusiv educatoarea si managera, parca erau matzi aruncati sub pod. Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009) |
Hahaha, asa-i si aici. Tot ce pot spune e ca, dupa o cura din asta soc de virusi rar mai racesc. EU nu-mi aduc aminte cand a racit Adelise ultima data. Aici numai daca au febra foarte mare nu ti-i tine, in rest poti merge cu tratamentul dupa tine, asta face toata lumea. Eu nu prea o fac pentru ca am cu cine sa o las, insa mereu gasesc copii cu lumanarile din nas pana la glezne.
Kariris spune:
asa o fi Luna... dar parca prea a fost cu destinatie precisa afirmatia (fraza) si nu numai aceea; ulterior s-a simtit datoare sa puncteze si observatia facuta educatoarei ( cum ca nu i-ar pica bine sa le dam noi sfaturi). Pai cum sa nu ii dau sfaturi? Sa las copilul sa se rodeze ea pe el? copiii nostri sunt material de bataie de joc si ifose pt educatoare? I-am explicat ca un copil de varsta asta trebuie corectat cand greseste, nu stai sa astepti sa ajunga la varsta cand isi da singur seama ce se face si ce nu.
Si chiar nu m-a suparat postarea ei, dar ce fel de om vine fix dupa cele doua postari ale mele si face aprecieri destul de nepotrivite, ca sa ma exprim frumos, exact la ce descriu eu in postarile mele.
Si apoi mai si spune ca nu are sfaturi pt mine. Pai cred ca nu are sfaturi, pentru ca tocmai si-a exprimat impresiile.
Daca se limita doar la a-si lauda copilul si a-si arata bucuria pentru felul in care se comporta micutul era OK.
Dar asa sunt unii: vai draga de tine, nu stiu ce sfat sa-ti dau, nu sunt in masura, dar... tocmai ti-am servit o bata in cap! Ma lasi?....
Nu stiu cat de mult ma cunosti tu pe mine, nu imi place sa ranesc pe nimeni in nici un fel, o mai fac si eu neintentionat ca e inevitabil...dar la cat de mult m-am straduit eu cu fetele astea si sa le am si sa le cresc pana acum, si la cate am avut de tras tot de cand le am pe ele, chiar nu suport nici macar virtual sa vina cineva si sa incerce sa dea cu mine de pereti.
Pentru cine doreste, il invit sa o faca in viata reala, dupa ce ma cunoaste, daca considera ca "il tin curelele"
Kariris spune:
Haideti Timi si Luna ca m-ati facut sa rad!
poate ca e mai bine asa... poate asa se dezvolta adevarata imunitate.
Azi cand am ajuns acasa cu ele a stranutat Iris o data si instantaneu i-au sarit prin nari fix 2 lumanari! M-am si speriat. Nu am mai vazut la ele asa muci ever! cocktail, frate nu gluma!
CarlaV spune:
Timi, Luna, stiu ca asa se procedeaza cu copiii raciti peste tot, dar tot ma oftic
. Saby nu a mai fost racita serios de mai bine de un an jumate, si-mi vine plina de virusi dupa 4 zile de gradinita. Tocmai de aceea inca nu stia sa-si sufle nasul, pentru ca nu a avut ocazia sa invete. Maine ma astept sa ajunga si Lary la 40 grade
. Apropo de suflat nasul, inca din prima zi de gradinita Saby ne povestea ca se joaca frumos cu Maria. OK, totul bine pana aici, zilnic ne zicea cate ceva. Azi a cerut servetel sa-si sufle nasul si a facut-o. Noi am intrebat-o mirati de unde a invatat. A zis ca de la Maria ![]()
.
Kariris, stiu ca nu e de ras, dar m-am prapadit de ras citind ce i-au facut fetele tale educatoarei, imi si imaginez scena 
.
Georgi, sper sa nu intelegi gresit ceea ce spun, eu o sa o dau pe Saby la engleza pentru ca deja a prins ceva de la noi si de la desene. Varsta de 4 ani nu mi se pare batuta in cuie, altfel nu ar exista engleza ca optiune si pt. grupa mica
.
Karli, noi avem clubul lui Mickey in romana, spune-mi daca il vrei, cred ca sunt 3 dvd-uri.
Kariris spune:
Carla si eu m-am prapadit de ras... dar uite cate trag acum... off
Cam nasol sa invete sa isi sufle nasul de la o fetita bolanva![]()
Iti dai seama cate ex practice or fi facut? Or fi folosit acelasi servetel?
nu te supara pe mine ca rad, dar sunt cam cu capul acum. Si eu o am pe iris varza:cearcane, nas infundat, stranuta, ii curg ochii, muci la greu model "lumanare" si mai are si febra. si in completare... Karina are rosu in gat, ca sa fie simptomele complete. Dar ea nu are muci, febra sau alte alea.
e clar WE asta cand e totul, dar totul gata la Ghermanesti nu putem merge. Se duce doar grajdarul cu studii superioare.![]()
Am vandut si ultima masina microbusul vito si suntem de rasul curcilor: ne inghesuim toti inclusiv soferul intr-o masina a acestuia luata second hand, un alfa romeo, super jaf cu geamuri fumurii in spate si tatuata toata cu gheare pe ea de zici ca suntem drogati ... face ca toti dracii, acum zici ca ramai cu ea in drum. Un singur lucru e bun: nu ne claxoneaza nimeni. Cred ca de frica sa nu scoatem cutzitul sau pistolul pe geam!![]()
mai nasol e ca avem delegatii straine si tot cu masina asta "de traficanti" trebuie sa-i ducem

CarlaV spune:
Kariris, tzzzz, frumos Vito-ul, mai ales cel cu 7 locuri si scaune de piele... Ce haios povestesti de masina soferului, te si vad cu pistolul pe geam. Sau daca face vreun sofer gura in trafic, ies fetele din masina si-i zic "mucles ca te sparg"
.
M-ai bagat la idei cu Maria si servetelul
si am intrebat-o pe Saby daca l-au folosit pe acelasi. A zis ca nu, ea nu a luat virus de la Maria, ci "de la copilul ala pe care l-a adus tatal lui bolnav la grupa mica". Adica nu care cumva sa zic ceva de Maria, care avea doar nasul infundat
. Sanatate multa fetelor, si ale mele vad ca incep sa imparta simptomele, cea mica stranuta si tuseste deja, dar fara febra. Le dau si eu ce stiu, adica homeopate, dar diseara o sa bag o doza de nurofen in fiecare.
(fetelor, haideti sa pupati piata independentei, ca parca vad ca se supara una din voi si nu mai scrie o vreme si mi-ar parea tare rau)
musso17 spune:
buna fetele
kariris,"cil out" cum ar zice americanu',si pe mine m-a atins un pic postarea dar nu-i bai ca eu sunt cam ca ursul si sincer n-am nevoie de confirmarea nimanui ca fii-miu e cel mai cel..am si eu o amica care mi-a spus ca "fii-tu e cam exuberant,ar fi trebuit sa pui picorul in prag mai de mult"..what?pai cine ti-a cerut paerea,daca ma deranja luam atitudine,dar vorba lunei,depinde ce fel de om vrei langa tine,cum ti-e mai comod.
anca,cum sa te inteleg gresit?!fiecare face cum considera..si fii-miu stie cateva cuvinte in engleza iar muma-sa mai trage si o numaratoare pana la 10 in franceza,asta ca sa vedeti ca stiu,naa doar nu era sa fiu modesta
,dar nu cred ca e momentul pentru mihnea,in principal pentru ca el nu leaga propozitii..soo,mai asteptam.