Pacifismul doar omoara

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Pai Crinuta,cum sa nu fim prigoniti daca sintem slabi si devenim noi insine atei,cine-i de vina ca am devenit vulnerabili?Cine ne-ar ataca daca am fi puternici?Eu prefer sa dau intii vina pe mine intotdeauna si abia pe urma pe ceilalti,poate am gresit intii eu.Citi Brancoveanu crezi ca mai exista azi printre crestini?

Tot ce stiu e ca cel mai de folos ne e sa ne rugam.

Te-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

iar ies scantei.Cand vine vorba de religii si mai ales de Islam ,Doamne, parca se anunta Apocalipsa.
De parca rautatea si atentatele si crimele ar fi inventate si alimentate numai de catre ei.
Ce sa spun?! Numai ei sunt fanatici si pusi numai pe rau.Noi, restul , suntem painea lui Dumnezeu.Usa de biserica.
Sunt ortodoxa, dar nimeni si nimic nu-mi da dreptul sa judec oameni care au o alta religie. Si ei au uscaturile lor cum si noi le avem pe ale noastre.Numai ca ale lor ne deranjeaza. Cu ale noastre suntem toleranti ! Chiar foarte pacifisti.Mai avem putin si-i aprobam. Pe ai nostri. Pe ai lor ii blamam si le-am da in cap. Si asta numai ptr faptul ca sunt musulmani. Rai mai suntem !

Hannen, Happy "fetele" mele dragi.

Gabriela
28 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga gabriella 1,nu te supara dar tu esti exact exemplul de care vorbeam intr-un mesaj precedent,acela de toleranta fara baze pe care-o s-o numesc si toleranta gratuita.E fff usor pt tine sa dai flori altor religii si sa te iei de cei de-o religie cu tine,atita vreme cit tu ai venit odata la crestinism si ne-ai cerut sa-ti spunem despre chakre!Despre chakre!Deci tu nu-ti cunosti religia(chakre au yoghinii)dar stii ca-i intoleranta!

Sarcina usoara!

edit ca sa subliniez daca mai era nevoie de ce tb sa ne vedem in pr rind de ale noastre....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Draga gabriella 1,nu te supara dar tu esti exact exemplul de care vorbeam intr-un mesaj precedent,acela de toleranta fara baze pe care-o s-o numesc si toleranta gratuita.E fff usor pt tine sa dai flori altor religii si sa te iei de cei de-o religie cu tine,atita vreme cit tu ai venit odata la crestinism si ne-ai cerut sa-ti spunem despre chakre!Despre chakre!Deci tu nu-ti cunosti religia(chakre au yoghinii)dar stii ca-i intoleranta!

Sarcina usoara!

edit ca sa subliniez daca mai era nevoie de ce tb sa ne vedem in pr rind de ale noastre....

in primul rand am intrebat ceva ce nu stiam, nu am dat cu parul si nu m-am autodeclarat atotcunoscatoare.Si pe Hannen am intrebat-o destule si n-a sarit in sus.Mi-a explicat frumos, calm si cu rabdare pana am inteles.
E foarte usor sa "condamnam" pe altii cand noi nu ne vedem paru' din ochi. nu? Crestinii-o parte- sunt buni,tare buni, de pus la rana,asa-i ? Numai islamicii sunt rai,nu?

Gabriela
28 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Draga Maru,nu te supara pe ce-am zis noi de necunoasterea propriei religii,nu e cu critica rea,jignitoare,ideea e sa ne vedem noi mai bine de noi si abia pe urma sa ne luam de musulmani,ca nu ne cunoastem bine religia,si eu am auzit de crestini ortodocsi care credeau in reincarnare...Unul avea o pisica si zicea c-o iubeste la nebunie,c-apoi cine stie daca-ntr-o viata anterioara n-o fi fost vreo pisica sau ca-ntr-una viitoare nu s-o face pisica...

Ingrid S,daca-i iubesti pe evrei,tolereaza-i si pe musulmani,din exper.mea si doar a mea,eu sint sigura ca de la un musulman primesc un pahar de apa,dar un evreu s-ar putea sa-mi ceara un dolar pe paharul ala..

In sfirsit,pace tuturor cum ziceam.

Katya, am avut intradevar interactiuni cu evrei, intrun caz, o familie care locuia in acelasi bloc cu noi pe timpul lui Ceausescu. Femeia aceea si-ar fi dat si sufletul pentru noi, avea doi baieti mari, gemeni, au plecat cu totii in Israel, baietii s-au inrolat, nu mai stiu au murit, mai traiesc...daca vreau sa ma gandesc la ceva frumos imi amintesc bunatatea lor, umorul, radeau, erau veseli....
Ii tolerez pe musulmani, de ce, crezi ca daca ii vad in jurul meu sar la ei? Eu nu cu musulmanii, cu oamenii am treaba, ci cu ideile radicale pe care le afiseaza. Si daca un ayatollah spune o tampenie, ei sunt obligati sa asculte pentru ca altfel nu sunt buni musulmani.
Ei, cunosc o tipa super, trei copii, casatorita cu unul bogat, locuieste in Timisoara, ea a ramas crestina, apropo. Dar ce vreau sa zic, tipul e unul non-conformist, adica mai bea, nu prea isi face rugaciunile, asta e. Au divortat, el i-a lasat ei casa, s-a comportat ca un gentleman. Daca asa ar fi toti, cine ce treaba ar avea cu ei? Radicalii ingrijoreaza. Si stiri ca asta enerveaza:
http://www.heraldsun.com.au/news/victoria/cover-up-for-pool-event-during-next-years-ramadan/story-e6frf7kx-1225924291675
Cum sa stai calm cand iti pretind in casa ta sa faci cum vor ei?

Iti multumesc pentru invitatia la subiectul vostru. Merg la Catedrala cel mai des, ascult slujba, dar nu cu daruirea voastra. Cand sunt obosita mental, ma strecor in biserica si stau acolo pana mi se limpezesc gandurile. Nu pot sa explic ce simt, nu gasesc cuvintele potrivite, poate nici nu exista asemenea termeni.

Happy, esti o draguta. Ai suflet mare, se vede.
Cand am scris ca pacifismul omoara, am citat din cuvintele unui imam, care spunea ca islamul e religia pacii si apoi, cateva randuri mai jos indemna la violenta. Of. Mi-e mila de cei care inghit gogosile si interpretarea unor oameni nebuni.
Imi place cum scrii/descrii viata ta.
Crinuta.
Citat:
Mai rau e ca ne facem ca nu stim si ca nu ne intereseaza.

Da.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Ingrid am avut o perioada incercata in viata mea cand faceam exact ca tine: mergeam la catedrala langa Sfanta Parascheva si stateam in strana fara sa fiu capabila datorita suferintei sufletesti sa schitez macar o rugaciune. Stateam cu orele uitata in strana si simteam ca Harul lui Dumnezeu imi mangaie inima. Astazi stiu ca Biserica e un spatiu sacru in care se plimba nestingheriti ingerii, unde Harul coboara zilnic. Eu cred ca ai o mare sensibilitate sufleteasca si ai simtit exact ceea ce simteam si eu cu ani in urma.
Ma bucur foarte mult pentru tine, ca iti incarci bateriile sufletesti acolo la izvorul cel bun.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ingrid,nu pot pricepe pt ce ai fost din nou "imbogatita"cu avertisment rosu, dar nu stiu de ce ma mai mir.
TU stii ca oricum ca noi suntem pe aceeasi lungime de unda, asa ca, you are not alone.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Poate asta va ajuta sa intelegeti de ce ies scantei la astfel de subiecte.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146354&whichpage=1

Mergi la inceput

Amina, linkul m-a ajutat sa inteleg ca intre timp am invatat cu totii sa ne ascundem mai bine, ca in loc sa poti iesi curajos si sa afirmi un fapt il invelesti ca marmota si cine pricepe bine, cine nu, nu; ca nu mai e acelasi DC; si ca pana si aici, pe un forum, FORUM nu real-life, te feresti sa comentezi de frica represaliilor, as rade daca n-ar fi de plans.
Crinuta, sotul meu care fuse ziarist odata, mi-a povestit despre un coleg care tuna si fulgera impotriva mafiei locale (primaria dintr-un sat limitrof Timisorii). Peste ani, a ajuns primar. Vrei sa stii cum se comporta? Mai bine nu.
Ma intreb daca unii useri n-ar fi ajuns niciodata moderatori, cum ar fi actionat pe DC?
Iti multumesc de apropiere, dar subiectul cu crestinii s-a dus, in opinia mea ce a fost de spus am spus acolo, cine a avut urechi de auzit si ochi de vazut pret de aprox. 3 capitole si-a satisfacut curiozitatea.
Subiectul acesta a fost adus la suprafata si vreau sa continui pe cat se poate intr-o maniera "calma", abordand printre altele o problema, cea a corectitudinii politice.
Iasmin, eu nu merg cand sunt necajita la biserica, ci doar cand sunt obosita. Am avut perioadele mele de nefericire ca orice om, atunci doar am inchis ochii si m-am rugat, merg la biserica doar cand ma pot elibera de orice gand negativ si pot simti sentimentul acela de nedescris. Fata de voi sunt o novice intr-ale ortodoxiei. Nu asa incat sa intreb de chakre , dar totusi o novice. Astfel ca n-as vrea sa mi-o luati in nume de rau daca va spun ca deocamdata merg cu pasi mici, nu vreau sa gresesc. Nu m-am mai spovedit de 3 ani, dar mi-am propus sa ma corectez.
Vorbiti splendid la subiect, mi se incalzeste inima cand va citesc, are dreptate Katya sa ne uitam si in ograda noastra.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Priviti la acest socant documentar. Acum am aflat si eu de el. In mai anul acesta, un grup de scolari au fost dusi in vizita la o moschee, unde au asistat la rugaciune si au fost invitati sa se alature si sa se roage cu ei. Printre copiii care s-au dus in grupul musulmanilor era si un evreu. Parintii musulmani isi duc copii in sinagogi sau biserici crestine? Actiunea s-a petrecut in Wellesley, Massachusetts sub privirele obediente ale profesoarelor care aufacut excursia. Cum e posibil asa ceva? Copiii au avut parte si de o mostra de educatie religioasa, o musulmana explicandu-le printre altele cat de bine le merge femeilor in islam si ca, atentie, SUA, asa o tara nemernica ccc cum e a acordat femeilor dreptul de a vota abia acum 100 de ani, pe cand Mahomed ehei...le-a dat drepturi 1 milion cel putin (dreptul de a fi deficienta mental), plus ala de a vota, normal. Cum poate sa minta in halul acesta, n-o vede Allah?
Ups, am uitat de taqqiya, practica islamica de a denatura adevarul daca iti aduce vreun folos intru slava lui Allah.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput