Inscrieri clasa I/ 2011 cand?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_elena spune:

Buna!
Te rog mult imi poti spune la cine l-ai inscris pe cel mic la 21? Am opta si noi pentru aceasta scoala insa nu cunoastem pe nimeni.

Citat:
citat din mesajul lui flavia maria

Revin si eu cu noutati... am fost luni la scoala 21 (unde vreau sa-l inscriu) si am vorbit cu doamna invatatoare care mi-a fost recomandata si l-a trecut pe o listuta...inscrierile oficiale nu sunt acum ci prin februarie, martie 2011 dar sunt in toi inscrierile neofiale...adica toate invatoarele inscriu pe liste copii si se poate intmpla ca unele dintre invatoare (cele cu renume bun)sa aiba deja clasa completa si sa nu mai primeasca copii...
Sunt linistita ca am reusit sa-l inscriu si sper sa fie cea mai buna alegere...
Spor la cautat scoli...invatoare...potrivite pentru copilasii vostri!

are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadt spune:

Citat:

Revin si eu cu noutati... am fost luni la scoala 21 (unde vreau sa-l inscriu) si am vorbit cu doamna invatatoare care mi-a fost recomandata si l-a trecut pe o listuta...inscrierile oficiale nu sunt acum ci prin februarie, martie 2011 dar sunt in toi inscrierile neofiale...adica toate invatoarele inscriu pe liste copii si se poate intmpla ca unele dintre invatoare (cele cu renume bun)sa aiba deja clasa completa si sa nu mai primeasca copii...

Buna
Citesc de mult si cu interes acest subiect. De aceea indraznesc azi sa pun o intrebare simpla:

Referitor la invatatoare cu renume bun - celelalte crezi ca sunt cu renume prost sau doar nu sunt suficient cunoscute sau nu sunt printre preferintele secretarei sau ale altor parinti?

Sper ca nu e cu suparare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana_elena

Buna!
Te rog mult imi poti spune la cine l-ai inscris pe cel mic la 21? Am opta si noi pentru aceasta scoala insa nu cunoastem pe nimeni.
Citat:

dana

Dana, e vorba de scoala 21 din Cluj Napoca , daca te referi la Bucuresti nu te pot ajuta dar poate se gaseste cineva pe forum care sa-ti ofere informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui danadt

Citat:

Buna
Citesc de mult si cu interes acest subiect. De aceea indraznesc azi sa pun o intrebare simpla:

Referitor la invatatoare cu renume bun - celelalte crezi ca sunt cu renume prost sau doar nu sunt suficient cunoscute sau nu sunt printre preferintele secretarei sau ale altor parinti?

danadt, nu e nici o suparare. Daca citesti cu atentie toate postarile mele ai sa vezi ca nici macar nu sunt lamurita ce inseamna de fapt o invatatoare ”buna”...cu atat mai mult, nu cred ca o invatatoare cu renume este neaparat potrivita pentru copilul meu. Dimpotriva, eu consider ca baietelului meu (fiind mai timid) i se potriveste o invatoare calda, deschisa, care stie se se apropie de copii si nu una foarte exigenta, care are pretentii foarte mari de la copii(teme foarte multe etc) ...am observat faptul ca, in general, parintii prefera invatoarele care au rezultate scolare ”deosebite” cu elevii lor, invatoare mai exigente care au in clasele lor ”elita” societatii s.a
Eu nu am ales sa-l inscriu la invatoarea ”cea mai buna” pentru ca am inteles ca , desi are rezultate foarte bune cu copiii, acaesta doamna este foarte exigenta, le pretinde copiilor sa lucreze exagerat de mult acasa s.a L-am inscris la o doamana invatoare foarte draguta, comunicativa si mai putin exigenta (din ce am discutat cu parinti care au copii la dansa in clasa a4a)

In concluzie, nu este credinta mea ca exista invatoare cu renume bun...este ceea ce se discuta intre parinti..secretare...educataore etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

La scoala 11 se cer "donatii" la inscriere si nu sume accesibile oricui. Este scoala cu cele mai bune rezultate la clasa a VIII-a din Bucuresti. Ori sunt elevi excelenti ori sunt profesori permisvi care dau note f mari....poate cineva care are copilul in interior ne poate spune.

"donatii" la inscriere ??? cum asa pur si simplu iti cer bani??? nu pot sa cred ce am ajuns...mare pacat...:(

Donatii intr-un sens ce nu presupune neaparat "spaga" ci niste acte oficiale.
Adica unele scoli, din cate stiu chiar si aceasta, prefera la inscriere ca acei 2% din impozitul parintilor ce poate fi redirectionat catre o cauza, sa se faca catre scoala respectiva pentru cumpararea de diverse.
Sau se dau bani strict pentru mobilier/calculator etc si parintii primesc chitante si justificari prin documente pe ce s-au cheltuit acei bani.
Lucrurile acestea pot fi stipulate chiar in regulamentul interior al scolii sau in cererea de inscriere.

La scoala 11 "donatia" ceruta acum doi ani era de 2000 de euro, asa ca nu se vorbeste aici de 2% din venit ci de ceva cu mult mai grav. Chiar sint curioasa cit se mai da anul asta la celebra scoala, desi nimeni nu e dispus sa spuna direct "eu atit am dat".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadt spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui danadt

Citat:

Buna

danadt, nu e nici o suparare. Daca citesti cu atentie toate postarile mele ai sa vezi ca nici macar nu sunt lamurita ce inseamna de fapt o invatatoare ”buna”...cu atat mai mult, nu cred ca o invatatoare cu renume este neaparat potrivita pentru copilul meu. Dimpotriva, eu consider ca baietelului meu (fiind mai timid) i se potriveste o invatoare calda, deschisa, care stie se se apropie de copii si nu una foarte exigenta, care are pretentii foarte mari de la copii(teme foarte multe etc) ...am observat faptul ca, in general, parintii prefera invatoarele care au rezultate scolare ”deosebite” cu elevii lor, invatoare mai exigente care au in clasele lor ”elita” societatii s.a
Eu nu am ales sa-l inscriu la invatoarea ”cea mai buna” pentru ca am inteles ca , desi are rezultate foarte bune cu copiii, acaesta doamna este foarte exigenta, le pretinde copiilor sa lucreze exagerat de mult acasa s.a L-am inscris la o doamana invatoare foarte draguta, comunicativa si mai putin exigenta (din ce am discutat cu parinti care au copii la dansa in clasa a4a)

In concluzie, nu este credinta mea ca exista invatoare cu renume bun...este ceea ce se discuta intre parinti..secretare...educataore etc.

Buna

Multumesc de raspuns.
Si eu aveam aceeasi parere, ca nu conteaza parerea secretarelo, parintii,...etc...., dar din pacate mai sunt parinti ce pleaca urechea la vorba poporului fara sa incerce sa afle personal ceea ce ii intereseaza.
Am un exemplu personal dintr-o scoala bucuresteana - de a merge la pomul laudat, iar cand au inceput scoala si-au dat seama ca doamna nu era ceea ce cautau de fapt. A nu se intelege ca dna respectiva nu este ok, doar ca nu se potrivea cu copilul dumnealor.

In sfarsit, asta este.
Cred ca un invatator bun este acela care reuseste sa se apropie de copii si face sa vina cu placere la scoala, care stie sa rada la o gluma si sa fie serios atunci cand este vorba de lectii.

Numei bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

La scoala 11 se cer "donatii" la inscriere si nu sume accesibile oricui. Este scoala cu cele mai bune rezultate la clasa a VIII-a din Bucuresti. Ori sunt elevi excelenti ori sunt profesori permisvi care dau note f mari....poate cineva care are copilul in interior ne poate spune.

"donatii" la inscriere ??? cum asa pur si simplu iti cer bani??? nu pot sa cred ce am ajuns...mare pacat...:(

Donatii intr-un sens ce nu presupune neaparat "spaga" ci niste acte oficiale.
Adica unele scoli, din cate stiu chiar si aceasta, prefera la inscriere ca acei 2% din impozitul parintilor ce poate fi redirectionat catre o cauza, sa se faca catre scoala respectiva pentru cumpararea de diverse.
Sau se dau bani strict pentru mobilier/calculator etc si parintii primesc chitante si justificari prin documente pe ce s-au cheltuit acei bani.
Lucrurile acestea pot fi stipulate chiar in regulamentul interior al scolii sau in cererea de inscriere.

La scoala 11 "donatia" ceruta acum doi ani era de 2000 de euro, asa ca nu se vorbeste aici de 2% din venit ci de ceva cu mult mai grav. Chiar sint curioasa cit se mai da anul asta la celebra scoala, desi nimeni nu e dispus sa spuna direct "eu atit am dat".

Nu stiu ce sa iti spun, eu nu am copilul acolo insa sincer suma vehiculata e imensa si imi pare din categoria folclor.
Cine are 2000 de euro de dat asa pe apa sambetei se duce la o scoala particulara.
Parerea mea sincera.
Dar s-au mai auzit lucruri sucite in tara asta asa ca poate ai dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Lala, din pacate nu e folclor. Acum doi ani s-a dus o buna prietena sa-si inscrie copilul acolo (era in drumul ei spre serviciu) si atit i s-a spus ca e suma de sponsorizare la inscriere. Intre timp au mai fost si alte persoane sa se intereseze si raspunsul a fost acelasi. Daca dai o cautare pe forum, o sa vezi ca s-a mai scris pe tema asta. CUm de se poate si cum de directoarea aia e inca in libertate, asta tine de frumoasa tara in care traim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

WOW !!

Sunt cam 600 de elevi in acea scoala, nici nu imi vine sa fac un calcul matematic.
Sponsorizarea asta se facea/face cu act de sponsorizare sau cu pliculet ?
Ca daca e doar pliculet directorul/directoarea trebuie sa aiba mult curaj ca din 1200 de parinti sa nu-i faca unul macar un flagrant.

Tot de domeniul fantasticului mi se pare dar nu, nu ma mai mira nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mac78 spune:

Buna tuturor,

Si noi vom intra in clasa I in 2011 si as vrea sa-l inscriu la Liceul Nicolae Iorga - Bd Ion Mihalache, insa nu cunosc pe nimeni acolo. Stie cineva ce invatatoare vor fi la clasa I si cu cine ar trebui sa vorbesc pt inscrierea pe listele neoficiale (invatatoare, directoare, secretara)?

Multumesc anticipat.

Mergi la inceput