Inscrieri clasa I/ 2011 cand?
Azi am avut o revelatie...ducandu-mi copilul la gradi (pe cel mare) citesc pe usa clasei "Bine ati venit in grupa pregatitoare!"
... sincer mi-au dat lacrimile si nu-mi venea sa cred cum au trecut anii (parca acum il vad in incubator la nastere)...
Sunt nostalgica dar in acelasi timp incerc sa ma trezesc la realitate si sa ma gandesc (cu groaza) ca la anu` mergem la scoala...
Discutand cu o colega mi-a spus ca ea a vorbit cu actuala invatatoare a copilului ei cu un an inainte sa inceapa scoala...am intrat in panica si am inceput sa am mustrari de constiinta ca eu inca nu m-am gandit unde il dau la scoala...am intrat repede pe net si am inceput sa butonez disperta in cautarea unei scoli pentru copilul meu...acum sunt dezorientata si ma intreb...de fapt va intreb cand ar trebui sa merg efectiv sa vorbesc cu o invatatoare? si de unde sa aflu informatii despre invatatoare? cum sa o aleg?
Mamicile care au deja copii la scoala va rooog spuneti-mi voi cum ati procedat? cu cat timp inainte ati vorbit cu invatatoarea? cum ati gasit-o?
Astept cu nerabdare niste raspunsuri....
are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
Raspunsuri
filofteia spune:
Flavia... nu mai fi asa trista ca iti cred copiii...
Eu l-am inscris cu un an inainte, cu cerere cu tot tacamul. ... acum suntem a IV-a. Invatatoarele cautate au deja facuta clasa la momentul asta... a noastra avea clasa facuta de anul trecut.. deci cu doi ani inainte
.
De gasit a fost simplu la noi pentru ca am ales din start scoala din cartier, care este sub balcon
... si cu o pila ca oriunde l-am inscris la invatatoarea cea mai solicitata. Alegerea a fost buna in primul rand datorita nivelului clasei care este foarte ridicat.... sper ca si din clasa a V-a sa ramana cat mai multi (mai sunt si din cei care se inscriu la colegiu... mai ales din cei care vin din alte cartiere).
Prin urmare spor la cautat invatatoare.
flavia maria spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Flavia... nu mai fi asa trista ca iti cred copiii... Eu l-am inscris cu un an inainte, cu cerere cu tot tacamul. ... acum suntem a IV-a. Invatatoarele cautate au deja facuta clasa la momentul asta... a noastra avea clasa facuta de anul trecut.. deci cu doi ani inainte .De gasit a fost simplu la noi pentru ca am ales din start scoala din cartier, care este sub balcon ... si cu o pila ca oriunde l-am inscris la invatatoarea cea mai solicitata. Alegerea a fost buna in primul rand datorita nivelului clasei care este foarte ridicat.... sper ca si din clasa a V-a sa ramana cat mai multi (mai sunt si din cei care se inscriu la colegiu... mai ales din cei care vin din alte cartiere).Prin urmare spor la cautat invatatoare. ![]() |
Multumesc pentru raspuns...Si eu il dau tot in cartier dar avem 2 scoli langa noi...una in fata blocului si una in spate...
Ma sperii cand imi spui ca deja sunt ocupate locurile la invatoarele bune....cum nu m-am gandit pana acum sa ma interesez???
chiar imi fac mustrari de constiinta...oare sa merg direct la scoli si sa intreb ce invatatoare termina la anu` clasa a4a sau cum sa precedez? Sunt dezorienta...asa mi se intampla mereu cand e vorba de copii...:(
Lali spune:
Si noi bazaim deja, am citit toate subiectele dar m-au speriat putin raspunsurile cu invatatoarele care au deja clasa facuta pentru la anul.
Asa ca incep prin a intreba ce invatatoare bune stiti care au acum clasa a IV-a la scole 11 si/sau 10 Bucuresti ?
Rog mult un raspuns aici sau pe PM.
anya spune:
Fiind vorba de scolile din cartier, cauta si tu printre colegii de gradi ai copilului frati mai mari si discuta cu mamicile. Sau poate ai in bloc copii mai mari - discuta cu parintii. Asa afli bune si rele despre scoli. Poti sa vezi si pe net rezultatele copiilor de clasa a 8-a si sa compari cele 2 scoli. Dupa ce te hotarasti la care dintre ele il dai, mergi mai departe si vezi care sunt invatatoarele care iau clasa 1 (acum au a 4-a) si afla despre ele. Nu e obligatoriu ca daca auzi despre una ca e "cea mai cea" sa fie si cea mai buna pt copilul tau. Afla cate ceva despre ele, mergi in curtea scolii cand termina copiii orele si poate le vezi putin, eventual intra in vorba cu ele si vezi daca iti place cum relationeaza cu tine, ce idei au. Dupa ce te hotarasti exact care, mergi si discuta cu ea. Cand incepe perioada de inscriere oficiala (la anul) faci cerea de inscriere si mentionezi si numele invatatoarei la care il dai.
flavia maria spune:
| citat din mesajul lui anya Fiind vorba de scolile din cartier, cauta si tu printre colegii de gradi ai copilului frati mai mari si discuta cu mamicile. Sau poate ai in bloc copii mai mari - discuta cu parintii. Asa afli bune si rele despre scoli. Poti sa vezi si pe net rezultatele copiilor de clasa a 8-a si sa compari cele 2 scoli. Dupa ce te hotarasti la care dintre ele il dai, mergi mai departe si vezi care sunt invatatoarele care iau clasa 1 (acum au a 4-a) si afla despre ele. Nu e obligatoriu ca daca auzi despre una ca e "cea mai cea" sa fie si cea mai buna pt copilul tau. Afla cate ceva despre ele, mergi in curtea scolii cand termina copiii orele si poate le vezi putin, eventual intra in vorba cu ele si vezi daca iti place cum relationeaza cu tine, ce idei au. Dupa ce te hotarasti exact care, mergi si discuta cu ea. Cand incepe perioada de inscriere oficiala (la anul) faci cerea de inscriere si mentionezi si numele invatatoarei la care il dai. Anya |
multumesc pentru idei...Mi-as dori sa am timp sa stau in curtea scolii sa vorbesc cu parintii sau chiar sa vad invatatoarele dar din pacate sunt la servici de la 7,30 la 15,30 ...
In ce priveste vecinii noi suntem mutati de (relativ) putin timp in bloc asa ca nu prea interactionez cu vecinii iar gradinita copiilor este mai departe(cand i-am inscris la gradi locuiam in alta parte de cartier) asa ca majoritea copiilor de la gradi merg la scoala in zona aceea de cartier...
Imi voi lua totusi liber de la servicu sa merg intr-o dimineata sa vad care invatoare vor lua clasa I la anu` si apoi voi incerca sa caut informatii despre ele...
Multumesc inca o data pentru ajutor!
filofteia spune:
Uite un site unde poti sa vezi cam care este diferenta intre scoli. Te uiti care dintre cele doua scoli a avut mai multe medii peste 9,50 si 9 anul asta.
http://admitere.edu.ro/2010/
La scoala trebuie sa te duci dimineata (7,30 -8) sa afli care este programul si intreaba si secretarele care invatatoare o recomanda, apoi mamicile si-ti faci o parere... poti intreba cati copii sunt in clasa la diverse invatatoare si in functie de nr de elevi iti dai seama care este mai cautata.
Pe de alta parte nu intotdeauna cea mai cautata se si potriveste copilului tau.
Succes la alegerea invatatoarei!
flavia maria spune:
| citat din mesajul lui filofteia Uite un site unde poti sa vezi cam care este diferenta intre scoli. Te uiti care dintre cele doua scoli a avut mai multe medii peste 9,50 si 9 anul asta. http://admitere.edu.ro/2010/ La scoala trebuie sa te duci dimineata (7,30 -8) sa afli care este programul si intreaba si secretarele care invatatoare o recomanda, apoi mamicile si-ti faci o parere... poti intreba cati copii sunt in clasa la diverse invatatoare si in functie de nr de elevi iti dai seama care este mai cautata. Pe de alta parte nu intotdeauna cea mai cautata se si potriveste copilului tau. Succes la alegerea invatatoarei! |
multumesc pentru raspuns!Voi merge saptamana viitoare la scoala (m-am hotarat pentru una dintre cele doua) si sper sa reusesc sa identific invatatoarea cea mai buna pentru copilul meu...de fapt daca stau sa ma gandesc bine... ce inseamna o invatatoare buna? sa fie exigenta? sa streseze copiii cu multe teme? sa aiba copii in clasa foarte multi? Hmmm...grea problema...
multumesc tuturor si revin cu amanunte dupa ce merg la scoala...

Laura XXX spune:
Buna Flavia, buna Lali,
nu sunt nici din Cluj nici din Bucuresti insa va pot spune ca sigur nu se fac inscrieri oficiale acum, mai ales cu agitatia care este prin scoli saptamanile astea. Eu mi-am inscris fetita prin ianuarie anul acesta, pentru toamna aceasta. Pe la sfarsitul lunii ianuarie clasa era completata. Adevarul este ca la invatatoarele foarte bune vor fi intotdeauna 29 -30 de inscrisi. Din experienta mea iti spun ca tu poti alege cea mai potrivita invatatoare pentru copilul tau pentru ca il cunosti cel mai bine si stii de ce are nevoie. Daca invatatoarea va avea un prim contact cu el (inainte de inceputul scolii) si va sti cum sa se apropie de el, nu ezita s-o alegi.
faby57 spune:
Buna fetelor,si noi vom intra in 2011 la scoala,dar nu cred ca pana in ian se fac inscrieri,cel putin cele oficiale.La noi(eu mai am un baiat in clasa aII-a)in scoala se fac inscrieri in prima zi de scoala din ianuarie.Cand l-am inscris pe baiat m-am dus la ora 4:30 ca sa pot sa-l inscriu la "vestita doamna" si desi dupa numarul la care eram puteam intra la clasa respectivei doamne ,cand am intrat cu dosarul la secretariat,nu mai erau locuri.Asa ca amales urmatoarea Doamna dupa lista(in general lista contine doamnele in ordinea cererii)Nu-mi pare rau,la clasa aceea sunt multi copii "de bani gata" si nu cred ca faceam fata,se lucreaza pe manual+2 culegeri +caiet special.Adica copilul nu mai are timp si pentru joaca.Eu scoala am ales-o si dupa copii care merg la acea scoala,puteam sa-l dau la o scoala care era in fata blocului ,dar nu-mi placeau copii care frecventau scoala.Am mers la una din cele trei scoli bune din oras,si nu-mi pare rau.Copii nu au voie sa iasa din scoala nici in pauza nici in timpul orei,ceea ce la scoala din fata vedeam frecvent.
La noi la gradi vin Invatatoarele de la 2-3 scoli si se prezinta parintilor din grupele pregatitoare,trec si pe la clase ca si copii sa le cunoasca.
Mult succes celor care cauta o doamna invatatoare pentru copilul lor.
szivarvany spune:
Noi am ales scoala de cartier cea mai apropiata, mergem la o doamna unde va termina anul viitor fetita prietenei mele 
Pe lista neoficiala ne-am inscris anul trecut, urmeaza sa fim sunate sa mergem oficial la inscriere.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"