Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 20
crispro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coteasca AAA uitasem, vroiam sa va intreb daca voi curatati in vre-un fel urechiusile si nasucul la bebelusi??? Eu nu i le-am curatat niciodata cu nimic. Copilul cand are mucisori stranuta si ii ies la suprafata si urechiusile doar la suprafata i le-am sters cu un colt de servetel, in rest nimic. Corina, fericita mamica de Tudor Andrei "Cresteti sa va inmultiti si sa umpleti pamantul si-l stapaniti" (Facere I,26) http://happyrooms.blogspot.com/ http://picasaweb.google.com/delfinasi.2010/TudorAndreiCorina# |
Ma bucur ca nu sunt singura!!! Am incercat sa ii curat nasul, i-am pus ser, si am incercat cu pompita tip para, dar nu reusesc, asa ca nu il mai bazai... Ies mucisorii singuri. Si nu e infundat, deci nu are rost sa umblu la nasuc. La fel urechile, numai pavilionul curat, nimic inauntru. Neonato zicea ca nu avem ce umbla in urechea bebelului 6 luni.
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
crispro spune:
Bubster, sa ai o zi minunata! Iar Ariana sa fie cuminte! Asteptam poze!
Diana_Eva spune:
Cris - faina povestea cu sotul - mi-l si imaginez transpirat tot, copilul transpirat si el ... si al meu ar face orice numai sa nu il las singur acasa cu Eva.
Giorgia - eu nu cred ca se intarca - eu acum o saptamana credeam ca face copilul colici din cauza laptelui meu asa ca eu m-am muls dar nu i-am mai dat ei - l-am congelat. 3 zile a stat fara san - m-am lamurit eu ca nu sunt eu problema si in a 4-a am pus-o la san - mama ce fericita era - cred insa ca depinde si de la copil la copil.
In Romania ce vaccinuri se fac la copii? Aici nu se face nimc pana la 6 saptamani - se face anti hepatita B daca mama e infectata - altfel nu.
Diana, mami fericita si odihnita de Eva - a dormit 5 ore asta noapte fara pauza!!!!!!!!! 20.08.2010
racusor2010 spune:
ce liniste e astazi in delfinariu...
bubster sa aveti o zi superba
Andrei azi a avut o criza de plans, am crezut ca plang si eu langa el de 2 zile iar nu a facut kk si il durea burtica si asa plangea, cu lacrimi, de mi se rupea sufletul...dar apoi a papat, s-a linistit si acum doarme
e asa urat afara, l-am culcat in camera cu geamul deschis...inca nu m-am hotarat ce sa fac tati doarme si el dar eu am intrat sa termin de lucrat pentru serviciu, ca daca plecam acasa diseara fac bagaje nu mai am timp de stat sa lucrez si cand raman singurica, nici atat
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
mov_79 spune:
Ceau fetelor,
bubster sa aveti o zi minunata!
nu am mai scris demult timp , dar am citit cat de des am putut , am acum o intrebare care ma preocupa demult,
de cand putem umbla pt dosarul de indemnizatie?? eu mai am pana la mij lui octombrie concediu post natal si dupa raman fara banioare de cand pot umbla pt acte???
voua v-a intrat alocatia?
in rest noi inca avem colici:( acum luam apa de colici dar nu e prea minunata...abia astept sa treaca , Mihnea are in fiecare seara cate o criza , dar ziua e ok, mai ales dimineata cand rade non stop.
va pupam
Oana&Mihnea
crispro spune:
Mov, welcome back! Superbe pozele de la botez! Mi-a placut tortul, culorile, super idee!
Alocatia mi-a intrat deja (cea de 200 lei), dosarul pt CIC inca nu e gata. Acum depinde cat de mult dureaza obtinerea actelor - e nevoie de o adev de la munca cu veniturile pe 12 luni anterioare nasterii - asta la mine a durat mai mult, pt ca departamentul de resurse umane e la BUC. Apoi ai nevoi de la Casa de pensii de stagiu de cotizare - la mine tot la Buc se gasesc si astea, asa ca dureaza 15 zile... Apoi le depun, si sa vedem cat dureaza pana intra banutii...
rodyka spune:
fetelor, e a doua zi ca reusesc sa-mi culc fata si ziua in patut , dar mai devreme am tras o spaima de numa... o aud in interfon urland dintrodata si fug in camera unde inghet in usa: nu-i in patul mare, nu-i in leagan normal, era in patutul ei, dormea inapoi , o fi visat ceva... asa mai ofteaza cateodata de parca ar zice: acuma ce sa fac, tre sa dorm si in patut...
dar e o cuminte, in ciuda unor crize ce le mai are, deja rade la toata lumea care vb cu ea pe un ton vesel, daca o prinzi de manute da sa se ridice direct in picioare... cu papica am incurcat-o!! pana nu vine laptic asa cum trebuie sa se sature (daca o fi sa mai vina...), o sa-i dau lapte completare cat vrea, ca sapt trecuta n-a pus nici 200 g, fata de celalalte cu 400... stiu ca 400 e cam mult, dar e trecerea prea mare de la o sapt la alta...
zicea cineva de masaj cu ulei de masline, si anca zicea parca mai demult. eu am gasit chestia asta:
Nu toate produsele pe care le folosim pentru bebei sunt cu adevarat necesare – ne place doar sa ne hranim orgoliile si sa consideram ca-i rasfatam (de fapt ne rasfatam pe noi, recunosc!). Este suficient sa folositi un sapun natural, eventual hidratant. La Plafar se gasesc sapunuri Galador , naturale, din plante – sunt facute manual de un mic producator de langa Sibiu. Sunt diverse variante si costa in jur de 12 ron. Pentru masaj va recomand calduros uleiul de masline. L-am folosit si eu pentru fetita mea cand era foarte mica. Pentru prepararea lui, puneti 100 ml ulei masline extravirgin intr-o cana si aduceti-l la punctul de fierbere la bain-marie. Dupa ce il luati de pe foc, adaugati o sticluta de Vitamina A solutie de la farmacie si gata! Desi teoretic masajul cu ulei se face dupa baita, noi am fost sfatuiti sa inversam cele 2 operatiuni si ne-a prins bine! In primul rand, veti observa ca pielea ramane moale si (doar) un pic uleioasa, dar hidratata, chiar si dupa baita. Baia elimina acel surplus de ulei care ramane la suprafata pielii si o incarca. Maya avea o iritatie specifica bebelusilor si in felul asta am scapat de ea! Daca alegeti sa faceti masajul dupa baita, folositi-va de un truc pe care probabil il stiti deja : aplicati uleiul pe pielea un pic umeda : in felul acesta se absoarbe mult mai bine si hidratarea este intensa ! Fie ca este preparat in casa sau ati cumparat un ulei bio, il mai puteti folosi si la curatarea zonei scutecului. Daca vreti sa evitati folosirea servetelelor umede ( imbibate cu lotiuni chimice nocive ) aveti la indemana aceasta solutie simpla. Puneti cateva picaturi de ulei pe un servetel curat si curatati usor fesele bebelusului. Hidrateaza, reduce iritatiile si creeaza o pelicula care tine umezeala la distanta. O alta utilizare a uleiului, pentru nou nascuti : indepartarea crustelor de lapte. Sunt acele cojite de pe scalp care teoretic cad singure …. dar daca teoreticul nu se intampla dupa cateva luni de la nastere (cum a fost la noi) , puteti sa va ajutati de un ulei care sa le inmoaie si apoi sa le curatati foarte-foarte delicat cu o perie moale sau la baita. |
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
crispro spune:
Diana, 5 ore!!! Poate isi face program, in fiecare noapte 5 ore, si va mai odihniti si voi. Vaccin- in spital la nastere se face pt hepatita si pt tuberculoza (BCG). Apoi la medicul de fam la 2 luni, 4luni, 6 luni, si nu mai stiu apoi, cred ca la un an. BCG se face in Ro ca e o tara cu risc crescut.
Chiar ca e liniste in delfinariu... Io astazi nu am vrut sa adorm copilul in brate, cum fac de obicei ziua, si sa stau iar cu el in brate cele 3-4 ore cat dureaza somnul de amiaza. L-am pus in fisher si a tot motait, dar nu mai mult de o juma de ora... L-am scos afara dupa masa, e destul de rece, dar l-am invelit. E aer proaspat si tare, asa de toamna. Si doarme deja de 2 ore jumate... E rupt de oboseala , bietu, de cat s-a tot chinuit sa doarma... Nu am ce face, ca tre sa il dezvat de la dormitul la mine in brate. E usor pe moment, ca nu mai plange, ca se odihneste, dar nu e ok deloc s afac zi de zi asa...
ooana spune:
citat din mesajul lui mov_79 si cateva poze de la botez: http://picasaweb.google.com/oanasivilu/BotezAlbViolet# mama lui Mihnea Damian |
frumoase poze felicitari micului crestin
Oana mamica lui Matei 08.07.2010
Noi 2...si Matei
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip