Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (13)
Raspunsuri - Pagina 21
corap spune:
noki, stiu de semintele de in (mie imi plac de mor, de fapt eu sunt mare semnintareasa), dar nu-s indicate la copii.
multam de sfat, oricum
coralia, sirop de smochine i-am luat in aglia, dar l-a scuipat urgent - adica i-a venit sa vomite; pe smochine-fruct nici nu pune gura.
ma rog, speranta mea secreta e ca se va rezolva la un moment dat, asa, mai de la sine, cum s-a rezolvat la andrei ...
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Bic spune:
Terminati cu ideile invechite! Fluxul digestiv se regleaza cu fibra, nu cu fructe acide! Cum spune si Noki, semintele de in sinte foarte bune. Ovazul e f. bun. Cerealele ar fi ele bune, daca nu sint din cele cu zahar. Exista o firma care comercializeaza pungi de 1 kg de fulgi de diferite cereale integrale cu fructe uscate si nuci. Uitati-va la eticheta pentru aportul de fibra din cereale!
Se gasesc seminte de in in Bucuresti. Eu le dau prin blender ca sa le fac ca o faina si apoi le adaug peste multe lucruri.
Dimineata noi mincam proridge de ovaz cu nuci si cu fructe uscate. Peste acest porridge mai adaug citeodata faina de in. De asemenea, ii spun lu' fii-mea ca sint "sprinkles" si le pun peste siropul de peste pancakes si peste fructe.
In iaurt se mai pot pune, in salata (macinate sau nemacinate)
Fasolea, lintea - boabele in general au continut mare de fibra. Nautul (chick peas din care se face hummus) are continutul cel mai mare de fibra.)
Fructele uscate
Nuci - dar NU asa-zisele nuci americane prajite in ulei. Aceleasi nuci americane sint bune, dar crude. Din categoria nuci: migdale, nuci (din alea de care cauta Meems), etc.
Unde se poate, nu curatati cojile la fructe (Desi fii-mea maninca si kiwi cu coaja!) si evitati sa le dati suc in loc de fructe. Sucurile nu ofera deloc cantitatea de fibra pe care o ofera consumarea fructului in stare naturala. Organismul munceste sa digere un mar, de exemplu, pe cind dupa ce i se da suc de mere primeste doar zahar si organismul se leneveste.
Uite aici o lista completa:
http://www.fatfreekitchen.com/fiberlist.html
Cit despre animale de acord cu Noki.
Eu am crescut cu animale si tare mi-e dor sa am unul, dar stiu ca magareatza va pica pe mine. Ideile astea ca fii-mea vrea catel si ca o sa aiba ea grija de el stiu ca nu tin. Entuziasmul va dura o zi, dupa care cine credeti ca o sa aiba grija????
In plus, eu mai plec in vacante lungi si nu am cui sa-i las catelul pentru atit de mult timp.
Pisica nu pot sa iau pentru ca eu nu pot sa vad pasari moarte, iar aici e un wildlifle super dezvoltat si sigur imi va aduce trofee. Saraca mama, cite a patimit ea cu animalele.... Si da, cum spune si Noki, ea a fost cea care a luat in freza toate suferintele: cind ne-au fost calcate, dar nu omorite pisicile, cind au murit in cele din urma, cind a murit catelul de parvoviroza... eu n-as putea duce cite a dus ea, saraca...Una am luat-o si eu in freza directa, cind eram mai mare, si a fost o experienta traumatica.
Bic spune:
Tot io, cu forte proaspete...
Sanatate cui ii trebuie, ca vad ca sint mai multi (mamici, tatici, copii) care au nevoie!
crissy ne bucuram mult de tot de vesti. M-am uitat la poze si e minunata!
corap si tu ai mers singura cu copiii?
CUm ai reusit sa-i tii pe copii interesati si nemiortzaitzi?
lavi02 spune:
Multumesc de urari, intre timp m-am mai linistit si eu, astept sa vad ce se mai intampla. Pentru inceput am inventariat rational toate posibilitatile, acum ca am luat cunostinta de ele trebuie sa ma focusez pe alea bune.
In privinta animalelor de casa, absolut nesuprinzator impartasesc punctul de vede al lui Noki cu circumstanta agravanta la mine ca nu sunt nici mare iubitoare de animale, adica unele imi par simpatice dar de la distanta, nu-mi place sa pun mana pe ele, nici pe iepurasi cand a avut soacra-mea n-am pus mana. Din fericire nici fetele n-au cerut, asa ca deocamdata sunt "on the safe side"
Soacra-mea a tinut de 3 ori iepurasi in curte pentru fete, pe post de "pets", primul a fugit (disparut), pe urmatoarele ture i-a gasit omorati, a suferit mult dupa ei pt ca ii indrageau si ea si socrul meu, asa ca a zis ca nu mai tine.
Bic multumim pt ideile alimentare! Cum faci poridge? Facea mama mea si imi placea mult. Dar stiu ca il facea cu lapte si eu am o oarecare intoleranta la lactoza, ma baloneaza laptele.
Corapina n-a mers singura, a fost si Gabi, sotul ei, il poti vedea prin unele poze.