Clasa a 6-a anul scolar 2010-2011
Raspunsuri - Pagina 9
grati.ela spune:
Albinutza, si la ozi au fost punctaje sub 6p. Oricum s-a punctat extrem de aiurea cel putin pe pb de geometrie...au inghitit rezolvarea din GM 7-8-9/2010 cu trei cazuri desi in felul asta aveai 8 variante pt fiecare cadran
radaver spune:
Albinutza, Rada a obtinut 6,5 puncte (au sunat-o colegele si i-au spus). Deci nici ea nu merge mai departe, asa ca nu esti singura :)
E posibil sa se fi si punctat aiurea, cum zice Grati (felicitari, Ozi!!!). Dar, cel putin in cazul nostru, se vede si lipsa de exercitiu. Intr-un fel (doar intr-un singur fel) ma bucur ca a luat atat de putin, ca sa fie o lectie primita acum, cand lucrurile se pot indrepta, si nu mai tarziu, cand ar putea fi prea tarziu. Rada oricum intentioneaza sa urmeze un liceu cu profil uman si nu urmareste performanta in matematica, dar i-am explicat f clar ca pana in clasa a 8-a nu tb sa exista diferente de abordare intre cele 2 materii (romana si mate) daca vrea sa prinda un liceu f bun. In plus, chiar cred ca matematica ajuta f mult, macar cea de gimnaziu. Asa ca da, sunt suparata pt rezultatul asta si e si ea suparata - nu-i obisnuita sa fie in coada listei, dar si-a facut din proprie initiativa caiet de probleme suplimentare si m-a rugat sa-i dau de lucru. Mai tb doar sa gasesc si eu timp pt asta :)
In fine, toate se rezolva. Asa ca bafta in continuare, Ozi, tu ne reprezenti la faza pe judet :), iar noi tb sa punem burta pe carte si sa ne revenim, ceea ce sigur se va intampla.
Va pup!
grati.ela spune:
Vero si Ozi vrea tot profil uman - ea zice Lazar - dar i-am explicat ca si daca e pictor, medic, sociolog nu-i strica o logica riguroasa.
sambata viitoare e romana...la partea argumentativa ozana se descurca dar la semnificatia versurilor/expresiilor nu prea...isi imagineaza explicatii atat de stranii
Avand in vedere ca anul trecut au fost subiecte tare grele, ma astept ca si acum sa-i bubuie.
Ralu si Rada mai merg la Arhimede? Ozana nu mai vrea nemultumita ca s-au schimbat din mers regulile jocului pentru a favoriza unii elevi - cei care au avut Panaitopol in ziua concursului... si Jose Marti a fost in aceeasi zi cu plusminus poezie... Referitor la mate, uneori ma simt rusinata ca nu insist sa lucreze copilul mai mult...are potential, are idei dar e tare nelucrata. Nu vrea decat in ajunul taierii si asta pt ca o apuca jalea ca se face de ras....sunt convinsa ca performanta la mate se face furand timp din zona dedicata sportului, cititului...numai ca eu am identificat timp pierdut pe mess, la telefon....
albinutza spune:
ce sa mai zic....
mie imi pare rau ca nu mai munceste nici pe jumatate fata de cat muncea in cls. a cincea.
avea dreptate diriginta cand ne spunea ca din cls. a 6 incep figurile si ca sunt mai greu de stapanit.
cred ca nu ne ramane decat sa punem un meditator, cu taica-su nu vrea si nici nu prea are cand sa faca ca e mai tot timpul plecat, la scoala d-nul profesor e foarte tolerant, da note de 10 pe banda rulanta(cine vrea sa invete bine, cine nu ,nu, dansul nu-i arde la nota).
cu cat trece timpul cu atat v-a fi mai greu de acoperit golurile.
grati.ela spune:
Albinutza, nu meditator ii trebuie ci motivatie. Daca e cea mai buna in clasa sau scoala, se simte la umbra...daca notele vin usor de ce ar munci? pentru o diploma?! Ozi a prins anul trecut nationala la plus minus poezie, i-a placut, a luat si mentiune...anul asta a vrut sa se califice iar...nu credeam ca reuseste pentru ca nu a muncit intens, dar in seara dinaintea concursului pe municipiu a aflat ca dna diriginta (si prof de romana) a cazut pe scari...mi-a spus ca vrea sa se califice ca sa o bucure pe doamna... La mate stie ca nu munceste nici 10% din cat o fac cei de la Liceul international de info, scoala 97 sau scoala 79 asa ca se multumeste cu o pozitie fruntasa la ea in scoala...daca-i cer sa lucreze mai mult imi spune ca-i rapesc si nota de suspans a olimpiadei...unde-i frumusetea atunci?!
albinutza spune:
grati, ce motivatie sa-i gasesc eu ? acum e mare, ar trebui sa fie responsabila si sa invete pt ea, pt. o sansa la un liceu mai bun, asta ar trebui sa fie motivatia ei.
si apropo, ea tot la Lazar isi doreste ![]()
daca nu ar putea as lasa-o in pace, dar defapt ei chiar ii place matematica, de fiecare data cand incepe lectiile, incepe cu cele de la mate, cred eu fiindca ii place.
e adevarat ca din cls. a 6 a reinceput tenisul si baschetul dar cel mai mult timp il pierde aiurea, facand lectiile cu televizorul si mess-ul deschis .
grati.ela spune:
la ozana surpriza...nici vorba de cat isi bifase ea pe foaie...138p...foarte rusinos!