Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***249***

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrisimo28 spune:

lasa poftele noastre: asa cum vin asa si trec scrie meniuri sa ne inspiram si noi, macar o idee/zi.

dragastoasa de Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

pasta de masline - cand faceam acum cativa ani, dupa reteta asta:

1 cana masline preferabil fara samburi
2 catei de usturoi
3 linguri de cimbru proaspat
1 lingura ulei de masline
sare, piper dupa gust

Se curata maslinele de samburi daca e nevoie. Se pun intr-un bol sau in blender toate ingredientele si pe "mixereaza" cu avant pionieresc pana devin o pasta .

ar mai fi nevoie de ceva paine proaspat scoasa din cuptor... si atat

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, cinci luni si-un pic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adrisimo28

lasa poftele noastre: asa cum vin asa si trec scrie meniuri sa ne inspiram si noi, macar o idee/zi.

ma execut cu placere in fiecare zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

meniul de astazi este:

9-Ceai de afine cu lamaie Tartine cu pasta de masline Corabioare din ardei umplute cu branza de vaci
11-Fructe asortate
12.30-Supa de pui cu galuste Ghiveci de legume cu pulpe de pui Tarta cu piersici
4-Clatite cu dulceata de caise

tot sa mergi la gradi

Geanina, eu degeaba dadeam 150 lei, ca fi-mea numai fructele le-ar fi mancat de buna voie.
Ceai nici sa nu-l vada, la masline nu stie gustul (Clau are interdictie, risc foarte ridicat de alegie, desi nici nu ar manca), branza de vaci numai cu iaurt (nu cu smantana) si in corabioare...deja ma si gandeam cum or manca aia mici corabioarele, mi si imaginam plini pana la urechi.
Supa cu galuste da, aia e de baza, dar fara pui (stii reteta de supa de pui? Daca ai pui, pui, daca n-ai nu pui, daca ai morcovi pui, daca n-ai nu pui, si tot asa, deci...se poate si supa de pui, fara pui. Poate la ghiveci, ca si ala tot de pui (Luana mai accepta legume+carnita)...sper sa ia Andreea in greutate la cate carnita are in meniu, vegetariana mea ce-ar mai scuipa din gurita carnita, ar ramane numai cu...ceva din ghiveci. Chiar ce ghiveci pt copii? Da, da, si tarta cu fructe, clatite, mmm, cred ca astea le-ar hali si ai mei, eventual ar face Clau schimb de pulpa cu clatita cu Andreea.
Si chiar pot manca atatea feluri?

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrisimo28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

macar jumate din ce e acolo sa ajunga si in butik la ei.

dragastoasa de Dragos

Mergi la inceput

pentru cei micro-mici sunt si portiile ... pe masura
a mea dimineata nu mananca decat ceva paine (corabioarele raman in final niste bucatele de ardei cu pasta de branza pe ele)
la fructe - cand si cand
la pranz - pana acum a mancat doar ceva supa/ciorba (cam 150 gr/ml) si odata din felul 2; desert niciodata
la 4 a mancat iaurtul (cand era in meniu) iar ieri a fost o premiere ca a mancat un cornulet cu branza dulce

per ansamblu pare multa mancare dar nu e chiar asa; portiile sunt mititele si echilibrate (nu te gandi ca mananca multa carne)

ca sa nu mai spun ca toate alea difera foaaarte mult de ce manca ea acasa asa ca... nu o subestima pe luana ca nu se stie ce mancacioasa ascunde

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adrisimo28

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

macar jumate din ce e acolo sa ajunga si in butik la ei.

dragastoasa de Dragos

o da
as fi tare fericita/multumita sa manance jumatate la fiecare masa
dar... mai avem de asteptat

Mergi la inceput

Simona, Mirela, Gabi multumesc, am notat.
Voi testa, pt ca am vazut ca mancarurile gatite la restaurant (in concedii) le mananca mai bine, deci...poate nu gatesc eu mancarea buna. Mai ales mancarea cu accente unguresti (ce mai mancam la Felix, Oradea), care e putin picanta, condimentata, aromata. Eu recunosc, mananc foarte putin sarat si nu prea ma dau in vant dupa mirodenii. Ador mararul. Si Luana la fel. dar daca nu i-am prezentat alte gusturi, nu am idee daca ii plac sau nu. De exemplu am cumparat odata telina sa facem noi, adulti, salata de morcov, telina si mar. Iar frunzele le-am pus in ciorba netocate, in ideea de a da gust si apoi sa le scot. Mie nu mi-a placut deloc aroma ciorbei, lor da, Clau a mancat frunzele fierte intregi. cand eram mica preferam sa mor de foame decat sa gust ciorba cu leustean. Ai mei copii n-au gustat inca, eu nu am gatit niciodata cu leustean. Nici macar Alex nu mananca deloc picant, aromat, condmentat. Condimente la punga cu de toate (sare, arome, e-uri) eu nu folosesc nici pt noi. Alea stiu ca sunt grupate pt feluri de mancare, de carne.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare

Mergi la inceput

mararul este spectaculos de bun pentru fixarea calciului
de aceea eu insist ca manance cat de mult (nu va ganditi acum la tufe de marar) si am noroc ca l-a acceptat usor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

pentru cei micro-mici sunt si portiile ... pe masura
a mea dimineata nu mananca decat ceva paine (corabioarele raman in final niste bucatele de ardei cu pasta de branza pe ele)
la fructe - cand si cand
la pranz - pana acum a mancat doar ceva supa/ciorba (cam 150 gr/ml) si odata din felul 2; desert niciodata
la 4 a mancat iaurtul (cand era in meniu) iar ieri a fost o premiere ca a mancat un cornulet cu branza dulce

per ansamblu pare multa mancare dar nu e chiar asa; portiile sunt mititele si echilibrate (nu te gandi ca mananca multa carne)

ca sa nu mai spun ca toate alea difera foaaarte mult de ce manca ea acasa asa ca... nu o subestima pe luana ca nu se stie ce mancacioasa ascunde

Luana nu mananca ardei nici macar fiert in supa, daca il nimereste il scuipa din gurita. Si are un stil, numai ce nu-i place scuipa, fata de Claudiu care daca are ceva in gurita si nu-i place, da afara tot ce are in gura. Ai mei sunt de groaza la asta, nu multi ar rezista cu ei la masa. In concediu Luana a mancat aproape zilnic rosii cu paine, si atat. Prima data rosii. Clau nici acum nu le mananca, nici ardei, castraveti, nimic. Aseara a luat Alex de la Plus ceva paine are un gust minunat, o sa ma uit ce e sa va zic, a mancat fi-mea azi la pranz si in ciorbita de fasole, si separat o bucata (ca desert probabil)
Fructe mananca, mai ales banane. Daca ar stii meniul, ar refuza felul 1, felul 2, in asteptarea fructelor.
Iar placinteeeee, sa le dea mami la gradi zilnic, numai placinte si iaurt sana.

Mergi la inceput