Viatza in Germania (cap. 63)
Raspunsuri - Pagina 4
Panseluta spune:
Alina, pt ca e vorba numai de cateva ore, iti recomand doua locatii: Jungfernstieg si Landungsbrücken.
De la aeroport iei S1 (S-Bahn, metrou)in directia Hauptbahnhof si cobori la statia Jungfernstieg. Aici e lacul Alster(de fapt rau), poti bea o cafea/manca la terasa (Alster Pavilion), in apropiere e Rathaus, de acolo daca o iei in jos pe Mönckebergstraße (Einkaufstraße cu magazine pe stanga si dreapta) ajungi la Hauptbahnhof (de aici banuiesc ca iei trenul catre Cuxhaven?).
Daca mai ai timp te poti duce si in port (statia de metrou se numeste Landungsbrücken). Acum in functie si de interese, daca vrei sa intri prin magazine un pic, recomandabil e prima varianta, daca vrei vezi portul, a doua varianta.
Iti recomand sa iei de la metrou asa numita "9-Uhr Tageskarte", costa 5,40 eur si poti circula cu ea in orice directie pe raza Großbereich Hamburg. Tot cu ea poti lua un vaporas din port (care tine de compania HVV)care te plimba 2-3 statii mai departe si te aduce inapoi. Aici insa sa te uiti pe harta in statie, in port, sa vezi in ce directie te duce si cum se intoarce. Plimbarea se merita numai daca vremea e frumoasa.
Poti face in port si Hafenrundfahrt cu vaporase speciale...te costa 10-15 eur.
Daca n-as fi atat de burtoasa as veni cu drag sa te vad. Insa nu prea mai fac fata la plimbari lungi.
helbi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anduc Andreia, Am activat PM, poti sa-mi scrii cand ai vreme. Anda |
aici nu apare activat:-(
eu i-l am activat, daca ai intrebari.........
susse spune:
Am stat aseara vreo 3 ore sa studiez povestea cu Dolce. O sa sun azi sa vad ce imi zic. Abonamentul e nitel mai scump decat la digi, dar acoperirea satelitului, pe toata germania e muuult mai buna decat cea a satelitului folosit de digi. Deci avantaju ca n-ar trebui sa ai o antena f mare (100-110 ci 80 e ok).
Dupa vreo saptamana, am primit si hartie de la proprietar ca ne lasa sa punem antena. Eu imi aduceam aminte de cand ne mutasem ca ni s-a zis cum ca am avea voie sa ne punem, dar...proprietarul nostru e cam intr-o ureche si ma asteptam sa fi zis nu. Si plus ca, s-a zis de la inceput ca eu sunt romanca si exista lege prin care am dreptu sa raman informata la ce se intampla in tara mea...poate o fi contat si asta, habar n-am. Important e ca am aprobarea;).
Intrebasem ieri de cum face lumea si cu satelit ptr romani si cu ala ptr nemti. Noi cica punem un motoras la antena sa faca schimbarea intre sateliti, o sa avem doua receivere...o sa ma spanzur in cabluri :D.
O zi buna!
Anduc spune:
Am incercat sa-ti trimit un test si nu merge, spune ca helbi nu accepta PM:(
Eu am mai vorbit pe PM cu Panseluta si a fost ok, a functionat de ambele parti.
E vreo eroare tehnica, ceva...
Anda
helbi spune:
Anda, tu nu ai activat PM-ul. Vezi ca apare in bara albastra de deasupra mesajului, scris cu rosu PM. La tine nu apare. Trebuie la profil sa-l activezi. Eu primesc PM-uri de ani de zile, de asta te asigur
blackpanterro spune:
Multumesc de urari fetele! Isabelle s-a nascut Luni la 9.02 cu greutate de 3820g si 52cm.
Cezariana nu o recomand nimanui fara motiv, a fost oribil si inca este dar bine ca sunt acasa ca muream de depresie in spital.
Lapte am garla ca Isabelle suge de zici ca nu mai apuca ziua de maine.O sa pun poze cand am timp acum intretin fomista :D
Adriana mami de Isabelle Marie - nou nascut si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
aschiutza spune:
Adriana, felicitari inca o data pt bebelina!
Ce fel de anestezie ai facut? Pe mine ma bate gindul daca oi avea curaj sa mai fac un copil, sa il nasc prin cezariana ...
Bebe al meu e plingacios mare, nici macar in wrapnu ii place intotdeauna, mai ales daca te asezi la calculator sau la TV. Fug, a inceput programul de seara ...
Anduc spune:
Am bifat tot ce e legat de PM in profil si vad ca tot nu pot sa-ti trimit. Nu stiu de ce. Altor fete le-am trimis si am primit de la ele fara probleme.
Mai verifica si tu si daca nu, o sa-ti dau adresa mea de e-mail.
Pup
Anda
blackpanterro spune:
Am primit injectie spinala. Eu nu recomand nimanui cezariana, poate suna glamoros sa nasti fara griji si dureri dar dupa e groaznic. Cine iti spune ca in a 2-a zi sareau coarda minte de rupe. In amera cu mine mai era om mamica ce a nascut tot prin ceza si nu se putea misca nici cat mine. Eu macar am facut eforturi herculeene ca nu am vrut sa stau mult in spital plus ca incizia arata foarte bine asa ca au fost de acord sa vin acasa mai devreme...
M-au ridicat in aceasi zi si iti spun sincer am simtit ca si cum imi pica matele pe jos, inca simt asa de cate ori ma ridic. Si cand ma gandesc ca mai am de tras inca 4-6 saptamani sa imi revin...cu Aidan am fost fresh si functionala dupa 3 zile.
Fiecare judeca pt el dar eu iti spun sincer ca as naste de 10 ori natural decat inca o cezariana.
Adriana mami de Isabelle Marie - nou nascut si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier