Viatza in Germania (cap. 63)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Cristina 30 , esti din Suceava ? Ce mica e lumea, si eu tot de acolo, ai mei inca locuiesc acolo.Hai sa traim .Ma bucur.Binenteles sa traiasca toata lumea, cu fericire.Scuze de off topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina30
Hi, Brottrunk este borsul de putina; Sauerkrautsaft e moare de putina

Assaaaa deci ,gata m-am lamurit ,mersi

Eu sunt din Botosani , suntem vecine dupa cate observ
Noi tot cu bors acrim ciorba ,maine trec la treaba ca mi-e pofta de ciorbita

:)

Mergi la inceput

buna, revin cu nouatati .Nu stiu daca intereseaza pe cineva dar va spun ca sunt mai in dileme ca inainte .L-am dus pe praslea la gradinita asta de stat, nou deschisa , de langa casa.Am inceput de pe 1 octombrie, vineri.Toate bune si frumoase, gradinita noua, doar vreo 5 copii deocamdata, oricum nu ma stresez ca nu se vor ocupa locurile ,copilul merge cu placere, oricum azi a fost doar a doua zi , asa ca nu trag concluzia inca.La cealalta gradinita unde inca nu am dat Kündigung am spus ca nu suntem cateva zile in localitate.Acum maine ar trebui sa-l duc la cea veche , pentru ca am zis ca marti ne intoarcem, dar inca nu stiu cum si ce sa fac. Sa sun iar la gradinita veche si sa spun ca inca nu ne-am intors pentru a mai castiga cateva zile, ca bolnav nu pot sa-l dau ca nu am hartie de la medic.Si in aceste conditii sa-l duc mai departe aici la gradinita noua sa se obisnuiasca?
De ce am aceste dileme ma veti intreba, si nu dau odata kündigungul la vechea gradinita?
Pentru ca inca nu am nimic la mana sa fiu sigura de locul la gradinita cea noua.Nu am Vertrag, nu am nimic semnat, deci risc sa raman fara nici un loc pentru copil.Ele zic ca sa nu am nici o grija, dar nu pot, mai ales ca nici tabelele cu costurile nu le au inca sa vad la cat ma ajunge bucuria asta, dincolo platind 200 cu tot cu mancare.Revin la voi sa va intreb, ce motive sa bag la vechea gradinita ca sa pot sa nu-l duc, da sa pastrez inca locul, chiar daca platesc.Sau sa il duc la vechea si sa las aici pana primesc Vertragul la semnat?Dar daca nu-l duc mai primesc eu Vertrag?Nu as vrea sa se ataseze prea tare de vechea gradinita , mergand acolo si sa nu continuam tot acolo, da nici sa merg aici si sa raman fara loc in caz ca nu primesc Vertrag .
Nu stiu cum sa fac , incep sa ma incurc in atatea gradinite, si nu vreau sa risc sa raman fara nici una.Va multumesc ca aveti rabdare sa imi ascultati (cititi) dilemele saptamanale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

buna, revin cu nouatati .Nu stiu daca intereseaza pe cineva dar va spun ca sunt mai in dileme ca inainte .L-am dus pe praslea la gradinita asta de stat, nou deschisa , de langa casa.Am inceput de pe 1 octombrie, vineri.Toate bune si frumoase, gradinita noua, doar vreo 5 copii deocamdata, oricum nu ma stresez ca nu se vor ocupa locurile ,copilul merge cu placere, oricum azi a fost doar a doua zi , asa ca nu trag concluzia inca.La cealalta gradinita unde inca nu am dat Kündigung am spus ca nu suntem cateva zile in localitate.Acum maine ar trebui sa-l duc la cea veche , pentru ca am zis ca marti ne intoarcem, dar inca nu stiu cum si ce sa fac. Sa sun iar la gradinita veche si sa spun ca inca nu ne-am intors pentru a mai castiga cateva zile, ca bolnav nu pot sa-l dau ca nu am hartie de la medic.Si in aceste conditii sa-l duc mai departe aici la gradinita noua sa se obisnuiasca?
De ce am aceste dileme ma veti intreba, si nu dau odata kündigungul la vechea gradinita?
Pentru ca inca nu am nimic la mana sa fiu sigura de locul la gradinita cea noua.Nu am Vertrag, nu am nimic semnat, deci risc sa raman fara nici un loc pentru copil.Ele zic ca sa nu am nici o grija, dar nu pot, mai ales ca nici tabelele cu costurile nu le au inca sa vad la cat ma ajunge bucuria asta, dincolo platind 200 cu tot cu mancare.Revin la voi sa va intreb, ce motive sa bag la vechea gradinita ca sa pot sa nu-l duc, da sa pastrez inca locul, chiar daca platesc.Sau sa il duc la vechea si sa las aici pana primesc Vertragul la semnat?Dar daca nu-l duc mai primesc eu Vertrag?Nu as vrea sa se ataseze prea tare de vechea gradinita , mergand acolo si sa nu continuam tot acolo, da nici sa merg aici si sa raman fara loc in caz ca nu primesc Vertrag .
Nu stiu cum sa fac , incep sa ma incurc in atatea gradinite, si nu vreau sa risc sa raman fara nici una.Va multumesc ca aveti rabdare sa imi ascultati (cititi) dilemele saptamanale

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

Parerea mea e, daca la gradinita noua copilul se simte bine, si tu esti multumita, il lasi acolo. Dar va trebui sa le spui celor "vechi" ca nu mai vine. In fond daca e mai aproape de casa e mai convenabil.
Sigur ca ai putea sa-l lasi o luna la asta noua, sa ii anunti la cea veche ca e plecat o luna la bunici, sau mai stiu eu, si apoi sa decizi, dar nu mi se pare corect sa stai cu c*** in doua luntrii, sinceritatea e mai buna.

Mergi la inceput

Yasmine multumesc pentru raspuns.Intentia mea nu e sa stau cu c... in 2 luntre , doar platesc la vechea gradinita, deci ei nu au de suferit nimic.Dar atata timp cat nu am nici un contract cu cea noua, si ma anunta ca din varii motive nu-mi pot oferi locul ca exista n+1 copii pe locul ala, ce ma fac.Raman si fara gradinita.Cica contractul ar putea veni chiar si-n noiembrie.Crede-ma ca nu-mi convine incertitudinea asta, dar nu stiu ce sa fac sa fiu si eu sigura de ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

Yasmine multumesc pentru raspuns.Intentia mea nu e sa stau cu c... in 2 luntre , doar platesc la vechea gradinita, deci ei nu au de suferit nimic.Dar atata timp cat nu am nici un contract cu cea noua, si ma anunta ca din varii motive nu-mi pot oferi locul ca exista n+1 copii pe locul ala, ce ma fac.Raman si fara gradinita.Cica contractul ar putea veni chiar si-n noiembrie.Crede-ma ca nu-mi convine incertitudinea asta, dar nu stiu ce sa fac sa fiu si eu sigura de ceva.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

Pai si in timpul asta platesti la doua gradinite?

Mergi la inceput

din pacate da , si dupa ce dau kundigung la cea veche mai platesc o luna ca asa e in contract.Dar daca as avea loc la gradinita de langa casa nu ar fi o problema, pentru ca ar fi pe termien lung si as scapa de stresul caoricum la anu trebuie sa caut loc mai aproape, ca nu pot face la nesfarsit naveta asta.Dar nici sa dau o gradinita buna, unde nu platesc chiar mult 200 cu tot cu masa, unde sunt 15 copii si vreo 5 oameni ce se ocupa de ei, pentru ceva pe care nu pot fi sigura, listele de asteptare sunt foarte lungi, iar faptul ca nu am servici inca, poate sa fie contra mea si sa bage un alt copil cu ambii parinti cu servici.De aceea nu pot fi sigura 100% pe locul de la gradinita de stat.Plus ca nu stiu nici cat de mare va fi suma pe care o voi avea de plata, neavand gradinita inca tabelele, care se pare ca pot aparea chiar si luna viitoare odata cu Vertrag-urile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Roxi,clar ca l-as duce la gradinita cea mai apropiata.Daca el deja merge acolo,e clar ca va avea loc,nu cred ca este posibil sa-l trimita la plimbare dupa ce copilul a fost deja acolo,nu am auzit asa ceva,nici nu cred ca e legal si poti reclama.Contractul cu ei poate veni ulterior,poti semna un precontract cu directoarea si ii explici frumos nesiguranta ta.
La cealalta gradinita nu stiu daca mai poti da kündigung pt octombrie,la noi stiu ca era pina in 25 ale lunii in curs,deci ai mai avea de platit oricum pina la final de an.Eu as fi sincera,si le-as zice ca e in probe la o gradinita f aproape de casa si daca ii merge bine il lasi acolo,tu oricum la ei platesti si luna asta si lunile care vin.Ai zis de gradinita cea departe ca e privata,banueiesc ca au locuri si nefiind in lista celor de stat,nu iti poate face nimic.

Edit:daca nu lucrezi,nu cred ca iti pot lua locul de moment ce copilul a inceput deja,dar intreaba,e cea mai sigura solutie.Sincer,noi ne dam cu parerea dar ei au regulile pe care tu trebuie sa le cunosti inainte de a lua o decizie.

Mergi la inceput

Alina, multumesc, daca dau acum saptamana asta Kundigung la vechea gradinita, trebuie sa platesc si pe noiembrie .Mai tarziu probabil ar trebui sa platesc si decembrie.De aceea nu as amana mai mult decat e necesar acest lucru.Eu l-as da si maine, mai ales ca nu vreau ca cel mic sa se ataseze mult de vechea gradinita si sa nu mai vrea sa mearga aici la asta de langa casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anduc spune:

Panseluta, am primit revista, f utila intr-adevar!

Multumesc mult! Ce faci tu? Ce face bebe? Se agita in burtica sau e cumintel?

Eu nu ma simt prea grozav, am greata de la pastile (14/zi) si ma simt ff obosita. Sper sa treaca repede. Vineri ma duc la eco sa vad ce se mai intampla cu hematomul.

Pupici

Mergi la inceput