Viatza in Germania (cap. 63)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Alayna: un link f interesant si gasesc eu f bun despre moase: http://www.hebammensuche.de/hebhilfe.html
daca te duci la Beratung und Information/ Hebamme in Ihrer Nähe poti sa dai sa-ti caute moasele dupa codul tau postal. In tabelul care ti se va deschide, in partea din dreapta la Sonstiges apar lucruri despre ea, adica ce scoli are, limbi straine, cu ce tehnici se cunoaste...samd. Poti sa incepi sa triezi din ele, apoi sa-ti faci termin cu una alta si sa le cunosti, sa vezi si cum te intelegi, daca esti "pe aceeasi lungime de unda" . Nu sunt toate din zona ta listate, dar macar ai un inceput sa poti afla una alta despre ele.
Eu mi-am ales-o mergand la spital, cand am facut in primul trimestru acupunctura contra greturilor, si de atunci am pastrat-o si pt Wochenbett. La mine nu a fost una si aceeasi cu cea de la nastere, pt ca am nascut in alt oras. Costurile daca vrei sa vina a ta la nastere trebuie sa intrebi pe ea,, nici eu nu le cunosc. Cel mai bine le cunosti pe moase in timpul cursurilor de pregatire pt nastere, care se tin in general la spitalul unde vrei sa mergi, pentru ca de obicei vin prin rotatie sa tina cursurile.
Despre rolul ei mai in detaliu poti sa afli si aici: http://www.schwangerschaft.medhost.de/hebamme-vorsorge.html

harnici la de 42 de saptamani
Cresterea in greutate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

buna dimi, fetele. dau si eu o aromata..

HELBI, multumesc frumos de raspuns. Cum se fac orele de romana? In sistem asemanator meditatziilor sau cum? Profesoarele respective sunt romance care fac asta benevol? Scuze daca par cu intrebarile astea,dar...deh, in romania nu pare "normal" sa existe ore/afterschool gratis. Ideea mea era sa fac acolo ce stiu si imi place, dar sa si iasa ceva bani din asta, nu sa fac avere, desigur. Ma gandeam ca in zonele/orasele cu comunitate mai mare de romani as gasi persoane interesate de asa ceva...

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

buna dimi, fetele. dau si eu o aromata..

HELBI, multumesc frumos de raspuns. Cum se fac orele de romana? In sistem asemanator meditatziilor sau cum? Profesoarele respective sunt romance care fac asta benevol? Scuze daca par cu intrebarile astea,dar...deh, in romania nu pare "normal" sa existe ore/afterschool gratis. Ideea mea era sa fac acolo ce stiu si imi place, dar sa si iasa ceva bani din asta, nu sa fac avere, desigur. Ma gandeam ca in zonele/orasele cu comunitate mai mare de romani as gasi persoane interesate de asa ceva...

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

Fac dupa programa scolara din RO, ore de 45 min, pauze de 15 min. Si da, fac benevol, sunt profesoare care in RO au predat RO sau Istorie-Geografie, sau Arta si Cultura, Muzica is Dans si.DA, fac din dragoste pt copii (au cca 23 copii) fara a percepe nici un tarif. Mai sunt si oameni don astia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviaki spune:

As mai avea o intrebare..... gauri in urechi la bebelusele voastre ati dat? Unde si la cate luni? In Ro se dau in spital la cateva zile dar am inteles ca aici nu se practica asa ceva
va multumesc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui liviaki

As mai avea o intrebare..... gauri in urechi la bebelusele voastre ati dat? Unde si la cate luni? In Ro se dau in spital la cateva zile dar am inteles ca aici nu se practica asa ceva
va multumesc

O prietena de-a mea, singura cu fetita din jur , a zis ca la shop-uri din astea care fac si piercinguri si tatuaje... ...cum noi n-avem (inca) probl asta...

Cresterea in greutate

Mergi la inceput

Si fetita a avut 4 luni jumate, si nu a avut voie sa ajunga apa pe urechi vreo 2 saptamani.

Cresterea in greutate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviaki spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunshine2009

Si fetita a avut 4 luni jumate, si nu a avut voie sa ajunga apa pe urechi vreo 2 saptamani.

Cresterea in greutate

Multumesc sunshine2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Roxi, ai aflat ceva despre limita de virsta de care intrebai? si pe mine m-ar interesa. Eu am mai lasat fata mare singura cite o jumatate de ora, citeodata si cu cele mici sub supravegherea ei, noi mergind la magazin in apropiere,iar ea avind telefon. Nu am teama lor, sint cuminti cind le las singure, stiu sa ne sune si nu raspund la usa, dar acum ma gindesc ca daca nu o fi legal...

Citat:
citat din mesajul lui roxy

buna in nou.Multumesc helbi pentru ca esti asa draguta si raspunzi asa prompt..Inca ma mai gandesc da inclin sa cred ca il voi da aici la gradinita, sper sa fie alegerea buna.Dar am o alta intrebare pentru fetele nemtoaice, exista o varsta limita minima de la care poti lasa copii singuri in casa pentru un anumit interval de timp? De exemplu baiatul meu cel mare are 10 ani , pare mare ca varsta da nu e chiar asa ca fel de a fi, este mai copilaros, dar pentru o ora jumatate la amiaza de la ora 1 jumatate de cand vine de la scoala cu Schulbussul pana vine cineva acasa la ora 3 ar trebui sa stea singur in casa , eventual sa-i dau cheie sa intre, el venind pana acasa de unde il lasa Bussul.Pana aacum am fost eu acasa, dar pana in noiembrie nu sunt in aceasta perioada si nu am cum sa-l iau eu de la scoala sau sa fiu acasa cand vine.Este ceva legal care ar interzice lasatul copiilor singuri? Sau depinde doar de copil...

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

gauri in urechi am vazut ca se fac la shopul cu bijuterii.Dar nu sunt sigura ca fac si la bebelusi, da merita intrebat.Am vazut cand ma uitam si eu printr-un astfel de magazin, cum i-a facut gauri cu un pistol special, cu manusi in maini (de unica folosinta, nu de iarna )si steril, unei fete de vreo 12 ani si fata nu a schitat nici un gest cand i-a facut, cu toate ca inainte ii era frica.Dar cum ziceam nu stiu daca fac si la bebelusi.De pus am vazut ca i-a pus niste cercelusi mici, speciali, sterili, care i-a zis ca trebuie lasati vreo cateva ziel si dezinfectata gaura , iti spune exact la fata locului si apoi poti pune tu ce fel de cercei vrei.Ooricum cat sunt micuti este mult mai usor de facut decat cand sunt mari.Eu ii multumesc mamei mele ca mi-a facut cand am fost mica, pentru ca acum nu as avea curaj sa-mi fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

ginutaC nu am aflat din pacate inca nimic.Asa cum spui si tu mai multi parinti isi lasa copii singuri acasa, bazandu-se ca stiu ce sa faca in urma instructajului facut.Dar nimeni nu a stiut daca e si legal asta, pentru ca din cate stiam , de la scoala mi-a cerut hartie in clasa a 3-a daca poate sa vina copilul singur acasa, sau sa-i puna autobuz care sa-l aduca.Cum locuinta noastra e cam departe de scoala, face cam 3 statii de metrou pana acasa si de acolo cateva intersectii, am optat pentru Schulbuss.Dar ei aveau nevoie de hartie scrisa ca sunt de acord sa vina singur de la scoala, ca sa fie ei acoperiti in caz ca se intampla ceva pe drum.Inca nu sunt hotara sa-l las singur in casa, cu toate ca daca e singur e linistit, se uita la tv, citeste, sau doarme, dar daca il las cu fratesu, rastoarna muntii impreuna .

Mergi la inceput