Viatza in Germania (cap. 63)
Raspunsuri - Pagina 11
alayna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina [Alayna,sarcina usoara! |
Multumesc mult !
citat din mesajul lui helbi Alayna, eu sper sa gasesti termin , dar mai ales sa itzi placa de ea. Pt ca, se poate intimpl,a si asa: ce mie imi convione, mi se pare ok pt mine, tzie sa nu-tzi corespunda cerintelor. Andreia |
L-am pus pe sotior sa sune de la 8 dimineata si bineinteles ca m-au programat la sfarsitul lui decembrie !!!!!!!! A incercat sa le explice situatia mea,ca mi-am facut niste teste de sarcina au iesit pozitive ,nu ma simt bine si vreau totusi sa ma vada ginecologul sa-mi confirme sarcina.
Sotul mirandu-se ca terminul e abia peste 3 luni jumate ,asistenta foarte intepata i-a zis ,ca daca nu ne convine in decembrie sa mergem in alta parte ca e plin Frankfurt-ul de ginecologi !!!!!
Pacat ! As fi vrut sa merg la ea,dar se pare ca nu am noroc.
O zi buna !
:)
sunshine2009 spune:
Alayna: ai un noroc la doctori/ asistente.. sper sa-ti gasesti unul cat mai repede pe placul tau! SI intereseaza-te neaparat din timp de moasa. Moasa, apropo, poate ca preia multe din controalele care in mod normal le faci la doc, si s-ar putea sa fi mult mai multumita de ea ca de obicei sunt mai "umane" in sensul ca isi iau mai mult timp sa-ti explice, se cunosc cu chestiile alernative gen acupunctura samd...
Aschiutza: multi dintre copii pana la ca. 8 saptamani de la nastere au o faza de seara de nelinsite, intre 18-23. Copilul e f nelinistit, plange mult, vrea numai la san si atunci bea doar o inghititura. La toate astea se mai adauga perioadele de crestere...TT-ul e intr-adevar f f bun, mergeti mult la plimbare cu BB, vezi sa nu folositi nici care parfumuri, ca il deranjeaza f tare pe un nou nascut, masajul burticutei, Körperkontakt, lasa-l sa suga pe degetul tau mic..astea sunt numai cateva idei. Lasa-l sa i se faca un control complet, nu cumva sa fie ceva la el ascuns. Copii pe langa foame, scutec, dureri de burtica, soor, mai se si plictisesc, vor la mami..si toate sunt motive de plans., Unii pur si simplu se nasc "prea repede", desi vin pe lume in sapt 41, deci dupa parerea doctorilor "prea tarziu"...Toate pot fi motive. La noi in Bayern exista prin Staatsministerium -Sozialministerium un loc si Hotline pentru Schreibabys. Tot acolo se ocupa si decopii care au probleme cu somnul, mancarea, samd. Poate e o ideea si asta pentru tine.
edit: http://www.verwaltung.bayern.de/Anlage3982057/HilfefuerElternmitSchreibabys.pdf
_
harnici la de 42 de saptamani
Cresterea in greutate
cris.dogarel spune:
salut, fetele
scuze ca dau buzna, v-am mai citit din cand in cand, cu gand de emigrare in gemania si va rog sa ma scuzati daca s-a scris si nu am vazut:
exista scoli/after-school/ceva educational in limba romana acolo? daca as vrea sa fac asta ca business ce sanse sunt? (sa predau romana, limba si literatura, eventual notiuni de istorie si geografia romanilor, copiilor de romani care ar fi interesati de asta, sa zicem cateva ore pe saptamana, intr-o firma/scoala)?
multumesc anticipat de raspunsuri
Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana
liviaki spune:
Buna fetelor! Am si eu o intrebare:
- eu romanca, sotul dubla cetetenie grec&neamt....bebelusa noastra ...???? cum o declaram? si o declaram si in Romania si in Grecia si Germania? Este/a fost cineva in situatia asta?
Si inca ceva: ati vorbit in romana cu bebe?
helbi spune:
citat din mesajul lui cris.dogarel salut, fetele scuze ca dau buzna, v-am mai citit din cand in cand, cu gand de emigrare in gemania si va rog sa ma scuzati daca s-a scris si nu am vazut: exista scoli/after-school/ceva educational in limba romana acolo? daca as vrea sa fac asta ca business ce sanse sunt? (sa predau romana, limba si literatura, eventual notiuni de istorie si geografia romanilor, copiilor de romani care ar fi interesati de asta, sa zicem cateva ore pe saptamana, intr-o firma/scoala)? multumesc anticipat de raspunsuri Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana |
Depinde unde vrei sa te stabilesti. In zona Frankfur exista asa ceva si e gratis. Profesoarele predau copiilor, fara a ne percepe vreun tarif.
Alayna, am zis de la inceput ca e f ocupata.......E f. buna, e mereu plin la ea, si, din pacate pt noi (dar de inteles pt ea), nici nu lucreaua decat pina la 14 zilnic.
Pina la urma, tzi-a facut pt decembrie termin, sau cautzi pe altcineva.
Liviaki, eu am vb cu fata numai romabeste de la inceput.
alayna spune:
citat din mesajul lui sunshine2009 Alayna: ai un noroc la doctori/ asistente.. sper sa-ti gasesti unul cat mai repede pe placul tau! SI intereseaza-te neaparat din timp de moasa. |
Hmm,mie-mi spui ?!?!? Am un noroc de nimeni nu ma poate egala.Am inceput cu stangul aceasta sarcina ,eu vreau sa fie bebe sanatos,ca le indur eu pe toate si merg mai departe .
Te intreb ca tot ai deschis subiectul , ce e cu aceasta moasa de care spuneti voi aici?
Repet ,sunt la prima sarcina ,nu am mai avut de-a face cu asa ceva si vad ca sistemul e total diferit fata de cel din Romania.
Unde o gasesc? Merg la spital(maternitate ) si intreb?
Imi va da doctorul (tot la el ajung)o lista sa-mi aleg poate din zona mea sa fie cat mai aproape ?
Cum dau de ea?
Cat timp ma intalnesc cu ea in timpul sarcinii?Imi va face programari sau daca e nevoie de ceva merg la ea?
Daca voi avea moasa ca si doctorul.......vai de mine
Mooaaammaaa cate intrebari ,dar chiar nu stiu unde sa intreb
alayna spune:
citat din mesajul lui liviaki Si inca ceva: ati vorbit in romana cu bebe? |
Un prieten (logoped in Romania) ne-a recomandat ca fiecare sa vorbeasca limba lui materna .
Si la noi va fi dificil,eu romana,sotul limba lui materna ,iar la gradi,scoala va vorbi germana .
Va fi din start 3 limbi ,aaaa nu mai zic ca nu vorbim numai engleza in casa de cand ne-am cunoscut ,asa ca mai adaugam o limba si vor fi 4!!!!!!!!
Oricum ,saracul bebe va fi nauc de cap
Andreia,mi-am anulat programarea la ea,mi se pare prea mult de asteptat.Cine-mi monitorizeaza sarcina in acest timp ?
Sa continuu sa merg la Wiener si sa-l las dupa 5 luni de sarcina si controale? Nu stiu daca-ar pica bine,nu stiu ce sa zic .
zuzi.simona spune:
alayna mult succes! si eu am asteptat 3 luni pt. un termin cand am schimbat ginecologul, (am inteles ca pt. pacientii noi aloca o durata mai mare vizitei!?!?) dar la mine nu era nici o urgenta, doar ca voiam o doctorita care e la 2 min. de casa...
e dreptul tau sa vezi cati medici vrei si sa te hotarasti la cine-ti place
nici eu nu inteleg bine germana dar intreb, asa cum ma pricep, nu plec nelamurita de la un doctor, de ce m-am mai dus atunci? sunt asigurata de stat dar de cate ori am fost cu sotul sau fata, privati, nu am vazut nici o diferenta la consultatie
cauta alt medic!
inca o data mult succes!
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
helbi spune:
Alayna, pe Keiserstraße parca mai e un ginecolog (nu roman), potzi incerca sa mergi direct acolo, fara termin, si sa mai ceri o parere. Sau mai intreaba prietenele tale la cine merg ele si poate gasesti acolo termin mai repede.
Poate o fi avut Wiener o zi proasta atunci..........oricum ai in citeva zile iar Termin la el, nu? Vzi si atunci cum se comporta.........desi, nu are nici o scuza pt ultimul comportament.
Cu moasele, las fetele care au nascut recent sau sunt insarcinate sa-tzi dea sfaturi mai competente.
Am facut azi iar despre Mutterschutzgesetz. Daca ai nevoie de info, zi-mi si vedem cum tzi le dau.
aschiutza spune:
Alayna, in Germania moasele sunt cele care te vor ajuta in timpul travaliului. Doctorul vine numai daca e cezariana, caz special sau in ultimele 10 minute ale nasterii. In timpul sarcinii moasele iti iau de obicei tensiunea, te cintaresc si iti fac CTG - doctorul it face ecografia, controlul uterului si prescrie medicamente. La mine tot moasa a facut acupunctura. Tot cu moase faci cursuri de pregatire pt nastere si gimnastica de recuperare dupa nastere. De obicei moasele isi iau mai mult timp de discutii si dau mai multe sfaturi alternative. Dupa ce nasti ai dreptul sa fii vizitata in primele 8 saptamini de o maosa care sa se uite la tine si la bebe si sa te ajute cu alaptatul. Ajutorul dat de moasa e platit de casa de asigurari. Pt mine ca proaspata mamica de prim bebe a fost f util - regret ca perioada asta se termina...
Poti sa iti alegi o moasa care sa te "insoteasca" in timpul nasterii si sa vina cind nasti. Aici cred ca se plateste, nu stiu sigur, de asemenea nu stiu ce conditii. De nascut poti in Germania acasa, la spital sau in "Geburtshaus" (care sunt conduse de moase).
Eu mi-am ales ca moasa pe cea cu care am facut cursul de pregatire a nasterii, pt ca mooasa de la cabinet am schimbat-o prin mutare si mi-a fost teama ca nu ma voi acomoda cu cea de la noul cabinet (cursul l-am facut in noul oras dinainte de a ma muta eu acolo, sotul meu a fost cu citeva luni inaintea mea in oras).
Pt tine zic eu, cauti mai intii doctor, acolo intrebi daca are moasa. Daca te intelegi bine cu ea, poti sa o intrebi daca face vizite acasa dupa nastere. Daca cabinetul nu are sau nu te intelegi bine cu ea, exista in internet sau brosuri cu moasele din regiune. F folositor este daca ai in zona o "expozitie" (Messe) pe tema copilul mic, noi acolo am primit f multe informatii.