Inregistrare nastere bebe
![](images/user_woman.png)
Am si eu o nelamurire.
Daca nasc intr-o alta localitate decat cea de domiciliu (din C.I.) cum si unde declar bebele?
Cum ii fac actele la adresa mea de domiciliu pentru a primi alocatia de stat si indemnizatia de ingrijire copil?29+
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
deci:
certificatul de nastere se elibereaza de catre primaria de care apartine spitalul unde vei naste
pentru bucuresti, cel putin, tot de la primarie (sau serviciul de protectie sociala) se obtin 2 negatii, una pentru faptul ca nu soliciti acordarea sumei pentru nastere, alta pentru faptul ca nu soliciti acordarea sumei pentru trusou, la primaria din localitatea unde ai nascut
cu cele 2 negatii si cu certificatul de nastere al copilasului, vei merge la primaria si starea civila din localitatea de domiciliu, vei inregistra copilasul, vei face cerere de acordare indemnizatie si trusou...ma rog, o gramada de hartii
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani deci: certificatul de nastere se elibereaza de catre primaria de care apartine spitalul unde vei naste pentru bucuresti, cel putin, tot de la primarie (sau serviciul de protectie sociala) se obtin 2 negatii, una pentru faptul ca nu soliciti acordarea sumei pentru nastere, alta pentru faptul ca nu soliciti acordarea sumei pentru trusou, la primaria din localitatea unde ai nascut cu cele 2 negatii si cu certificatul de nastere al copilasului, vei merge la primaria si starea civila din localitatea de domiciliu, vei inregistra copilasul, vei face cerere de acordare indemnizatie si trusou...ma rog, o gramada de hartii Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Nu este nevoie de nicio negatie, cele doua tipuri de ajutor nu mai exista ca urmare a aplicarii Legii 118/2010.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
hm, da, ar fi trebuit sa mentionez ca asa am procedat noi cand s-a nascut fetita mea, acum 3 ani si 2 luni...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
inacat spune:
multumesc, sper ca m-am lamurit.
Care-va-sa-zica:
Eu voi inregistra copilul la primaria localitatii de care apartine stipatul unde nasc.
Cu acel certificat de nastere, voi merge la primaria localitatii de domiciliu si voi intocmi dosarul (+ alte documente) pentru indemnizatia de crestere a copilului (cea redusa cu 15%) si alocatia de stat pentru copil 0-2 ani (asta e inca in vigoare, nu? 200 ron/luna).
Nu se ai acorda trusoul si alocatia de nastere.
Corect?29+
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inacat multumesc, sper ca m-am lamurit. Care-va-sa-zica: Eu voi inregistra copilul la primaria localitatii de care apartine stipatul unde nasc. Cu acel certificat de nastere, voi merge la primaria localitatii de domiciliu si voi intocmi dosarul (+ alte documente) pentru indemnizatia de crestere a copilului (cea redusa cu 15%) si alocatia de stat pentru copil 0-2 ani (asta e inca in vigoare, nu? 200 ron/luna). Nu se ai acorda trusoul si alocatia de nastere. Corect? ![]() ![]() |
Corect!