Raceli dese
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus cand merge centrala termica se usuca aerul in camera ca dracu! iarna folosesc umidificator de camera! si cand este racit fierb o oala mare cu apa, pun in ea picaturi mentolate si o asez langa pat (pazesc oala sa nu se arda din greseala) si fac un abur in camera ca la sauna:-)II fac frectie pe piept si pe spate cu crema mentolata si ii mai pun o perina. In rest ne suflam nasul si trece garantat, respira perfect si se poate odihni. tot la capitolul "cum ma descurc in cazuri de extrema urgenta" cand vine iarna incep operatiunea ridichea neagra. Cumpar cate 3 ridichi. Le tai capacul, scobesc in interior cu o lingurita putin miez si pun in gaura o lingurita de miere. Pun capacelul la loc si las pana dimineata - se colecteaza un suc delicios care este super bun pt gat/piept. Dimineata ii dau 2 lingurite de suc - sa aveti mare grija ca este un suc puternic si dreneaza bila deci,nu-i dati mult/mai mult. Asta o stiu de la mama, asa ne trata de tuse cand eram noi mici. Operatiunea cu mierea o repetati pana se stafideste ridichea. efectiv in 2-3 zile este ca o stafida stoarsa de sucuri. ![]() devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ "Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney |
am notat
![](pupic.gif)
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ralukutzza spune:
Andra tu ii dai foarte bine antitermicele, asa se si dau....alternatitv la 4 ore...adica o data panadol, peste 4 ore nurofen, peste alte 4 ore iar panadol etc.Daca ii dai asa schema inseamna ca ii dai panadol la 8 ore si nurofen tot la 8 ore..cred ca farmacista aia ori nu stie ce inseamna alternativ, ori nu stie sa calculeze ori e dobitoaca.
Daca micuta are in continuare febra nu ii opri antitermicele si tratamentul pe care l-ai inceput deja, febra poate reveni, iar ii dai antitermice, zapacesti organismul de tot si nu-si revine mai repede.
Pup printesa mica se se faca bine repede.
alex_andra spune:
Nu stiu daca am mai spus, eu i-am pus in picioare si sosete inmuiate in otet cu apa, concentratie 1/1, pentru febra.
Deus spune:
VAPORUB - asta ii pun eu pe spate si pe piept, putin! si intind bine ca altfel irita!
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
Bee spune:
Andra, febra mica ce inseamna? Daca chiar face doar febra mica- pana-n 38 cu 5 eu una nu le dau antitermice la 4 ore! SI uneori nu le dau nici cand stiu ca febra nu trece de 39. Stau cu ochii pe ceas si pe termometru si cu mana pe copil si nu dau antitermicele decat daca e necesar. Farmacista avea drepatea ei: panadolul e toxic. Sau mai bine zis e toxic pentru un copil mic, dat alternat cu nurofen pe o perioada mai lunga de timp. Oricum intre doua rele il alegi pe cel mai mic: daca face febra mare, nu te joci, alternezi antitermicele. Apoi treptat, maresti intervalul lor de administrare (de exemplu dupa un nurofen, vezi daca nu poti sa-i dai panadolul la 5-6-7 ore; daca deja terci de 7 ore, inseamna ca poti sa-i dai direct nurofen la 8 ore). Antitermicul nu e antibiotic sa-l dai neaparat la aceleasi ore si o perioada fixa de timp (il dai la nevoie, dar nu mai des de 8 ore si nu mai mult de 3-4/ doze zi, cum scrie in prospect). 1:1 otet si apa, mi se pare prea mult otet. Eu pun in apa calduta putin otet. Pe copil il poate deranja mirosul. Sanatate multa.
alex_andra spune:
Bee, azi nu a depasit 38.
ah, inca o intrebare: voi cum luati noaptea temperatura copilului?
Ca eu o iau doar din fundulet, deci cand doarme e exclus, o simt la mana daca e prea fierbinte sau nu.
Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra Bee, azi nu a depasit 38. ah, inca o intrebare: voi cum luati noaptea temperatura copilului? Ca eu o iau doar din fundulet, deci cand doarme e exclus, o simt la mana daca e prea fierbinte sau nu. Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) BAZAR UMANITAR |
am luat de la Sensiblue un termometru care il pun aprope de frunte si-mi arata temperatura - nu-l ating si nu-l deranjez
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deus
am luat de la Sensiblue un termometru care il pun aprope de frunte si-mi arata temperatura - nu-l ating si nu-l deranjez devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ "Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney |
![](pupic.gif)
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adriana_sp_mica/Adriana_sp_mica.jpg)
Adriana mica spune:
Andra, ai primit sfaturi foarte bune pana acum. Dar cred ca ar fi si mai bine daca ati reusi sa gasiti un medic pediatru al vostru, care sa cunoasca (la un moment dat) istoricul copilului.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/duduburlacu" target="_blank">Povestea merge mai departe...