Raceli dese

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Pai, Ledi, nu sunt linistita pentru ca nu mi se pare ok sa raceasca atat de des.
Acum ii mai curge nasul, dar nu atat de tare, mai tuseeste dar f putin , dar haraie.E drept, nu mereu si nici nu-mi dau seama daca e din gat sau din plamani.
Deci e racita in continuare.
E drept, ca in afara de tratamentul de imunitate (brochovaxom si imunobaby) si fructe, legume, sirop de brad, nu-i mai dau nimic altceva.

nu stiu daca-s eu paranoica sau daca ar trebui totusi sa ma mai duc cu ea la un consult...
Nu as vrea nici sa pic in extrema cu doctor in fiecare zi, dar nici in extrema de neglijenta a copilului si doamne fereste sa faca vreo complicatie.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Sunt raceli care trec mai greu,altele mai repede si in plus depinde si de organism.
Daca-ti zic ca la odiseea mea au fost licurici care au fost luni de zile cu muci si tuse,te linistesti?Nu,nu te poate linisti asta,insa eu iti recomand sa mergi cu Eva la dr,sa o asculte,sa vada unde anume e incarcata,daca e la plamani sau sus in bronhii si sa-i faci un tratament adecvat la recomandarea medicului.
Si David haraie,pt ca au coborat secretiile si desi ia 2 antibiotice nu-i trece odata si sper din suflet sa nu se repete istoria de anul trecut cand a stat o luna jumate bolnav si 5 zile in spital..si am bagat 5 antibiotice in el,din care 3 injectabile,in branula.
Deci eu zic ca cel mai bine e sa fi precauta si sa mergi la dr(eu anul trecut cand mi-a fost bolnav mergeam sa mi-l consulte la 2-3 zile,uneori si zilnic daca mi se parea mie ceva aiurea si plateam fiecare consultatie,poate eram nebuna,dar era mai bine sa-l monitorizez mereu decat sa se intample Doamne fereste ceva)
La unii copii merg homeopatele(e vba de bobitele alea,nu de ceaiuri si siropele din plante),la altii nu.La fii-miu homeopatia nu a mers,decat pe cu totul alta treaba..,dar pe raceli,tuse productiva nu a mers nimic.
Un tratament facut dupa ureche nu doar ca nu ajuta,dar poate face si rau.Iar fata trebuie sa fie vazuta si consultata ca de la telefon e mai greu de dat sfaturi,trebuie vazut de unde vine haraiala aia,daca e haraiala sau wheezing..dat tratament si urmat intocmai.
Stai ca-ti dau si un pm :))
pup

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Andra, ceva ce poate te-ar putea ajuta, pana ajungi la un nou consult. Daca raceala e in caile respiratorii superioare, atunci inspirul copilului e ingreunat (inspira mai lung sau mai greu decat expira). Daca raceala e "in plamani" (de tip bronsita/ bronsiolita, criza astmatica- cum cunoastem si avem si noi acasa) inspirul e normal expirul e prelungit (exerseaza tu pe propria ta respiratie ca sa stii ce sa asculti). Apoi frecventa respiratiilor. Peste 45 respiratii/ minut nu e ok. EU ti-am descris informatiile pe care le-am primit si noi de la doctori de-a lungul timpului. La pneumonie manifestarile (cica, nu stiu nu am avut) sunt mai severe (febra prelungita, tuse). Cum ti-am mai spus ai mei au fost foarte bolnaviciosi (toti, cu un plus mare la mijlociu caruia la viroze nu pot sa-i scadfebra de la 40 la 39) si cu toate astea, cu mana pe inima iti spun ca rata suprainfectiilor bacteriene peste viroze a fost foarte mica. Deci in conditiile in care mi-au racit luni de zile continuu (10-12 raceli pe sezonul rece-8-9 luni) au luat antibiotic de 2-3 ori, fa si tu calcululul raportat la nr de raceli.
Altceva, parerea mea e ca la febra 38 sa nu mai alternezi antitermicele. Incarci inutil organismul copilului.
Sanatate.

Mergi la inceput

Ledi, multumesc, sun maine, ca acum cred ca e prea tarziu

Bee, o verific la culcare in seara asta. acum am lasat-o putin la ai mei.
Am fost o ora cu ea in parc, a si inceput sa=i curga nasul. Noroc ca a inceput sa invete sa sufle
Si in parc a inceput sa si tuseasca

Mergi la inceput

Cand tuseste nu mai haraie si invers.
Cand ne-am intors din parc a tusit, dup-aia nici n-a mai tusit, nici n-a mai harait.
I-am numarat respiratiile aprox 30-32/ minut.
Respiratia era ok, nu greoaie, expiratia un pic mai lunga decat inspiratia, dar la fel era si la mine, ca intai m-am urmarit pe mine:)

Oricum voi mai merge cu ea la 2 doctori, ca sa ma linistesc.
Insist cu asta, pt ca bnica mea a avut astm, eu am avut niste complicatii cand eram mai mica decat eva, iar acum cand racesc, eu nu pot sa expir, ma inec si dau in tuse di-aia care ma impiedica sa respir.

Cum mai spuneam, nici nu vreau sa exagerez cu controalele, dar nici nu vreau sa neglijez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

andra, cum mai este Eva?
scuze, ieri am avut musafiri si n-am mai intrat.sper ca ai fost azi cu ea la medic, caci mi se pare deja ceva mai serios decat o simpla raceala.

interesant ce spui tu, cu istoricul familiei tale, insa nu e neaparat sa mearga si Eva pe acelasi drum(si nici de dorit).eu eram disperata cu analizele pt glicemie, caci acusesem multi diabetici in familie.insa toti medicii ma pisau cu intrebari despre boli astmatice, de plamani....etc, iar eu de astea nu stiu sa fi avut in familie.Denis e primul din familie cu manifestari astmatice, nici in familia sotului nu se stie de existenta lor la alte rude.de asta mi se pare dubios.

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Cristina...ce sa-ti zic....de dimineata era bine, nu tusea, nu haraia, muci nu prea

Drept si prin urmare, deocamdata nu-mi vine sa o duc la doctor, desi eram pregatita sa merg la doi doctori cu ea, 2 doctori la care nu am mai fost pana acum.

Dar nu as vrea sa merg cu ea, in conditiile in care acum nu mai are niciun simptom, decat nasul care-i curge, dar nu prea tare, cel putin asa era de dimineata....

Sa vad cum e cand ajung acasa, in functie de asta ma hotarasc daca o duc sau nu acum la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

andra, , exact asa era si la noi, ne codeam sa-l ducem la medic cand incepeau simptomele, iar pe cand ne hotaram, cedau.asa ca de obicei consideram inutil sa mai platim consultatia si sa-l infundam cu diverse, daca nu pare asa grav.cu timpul vei invata sa evaluezi aproximativ corect situatia, dar speram sa nu fie cazul.

eu zic ca e "pe trecute", daca zici ca i s-au ameliorat simtitor simptomele.e bine ca nu e inca in colectivitate.eu ma astept acum la denis in orice moment sa raceasca iar.

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput