Raceli dese
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
ok, prima si a doua oara sunt gratuite, dar a 3- a oara?
Eu asta nu inteleg prea bine.
Regimul policlinicilor de stat.
Care sunt drepturile mele , de fapt ale copilului meu intr-o policlinica de stat?
Pot sa ma duc? Ma primesc oricand?
Pe mine nu ma deranjeaza nici sa platesc consultatia, vreau doar sa stiu ca daca am o problema, o poate vedea un pediatru, fara sa vin cu caciula in mana si cu capul plecat ca nu am "dreptul " sa o duc acolo.
In alta ordine de idei, cum se prezinta eva: mucii sunt ok, ii aspir de 3 ori pe zi, nu mai sunt asa multi.
De tusit mai tuseste, dar nu prea tare.
Febra, nu sare de 37.
Daaar: cand respira haraie.
Maine as vrea sa o duc la doctor sa o asculte la plamani.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/getik1/getik1.jpg)
getik1 spune:
andra cel mai bine cand mergi la policlinica ii intrebi si atunci sti ce ai de facut
bv pt eva dar faza cu haraitu e urata
bafta azi
getik mamika de
mika minune ariana-ioana 29.12.2009
ary poze si ary povestea unui aricy
poze nunta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Andra,prevenarul nu se face cand e racita mai..Si nu e tardiv deloc.Eu i l-am facut lui David la 1 an si 6luni si trebuia sa i-l fac marti,a doua doza,ca intre 1 si 2 ani se fac doua doze,iar dupa 2 ani una singura.
Si da,la o policlinica,spital de stat,te poti duce oricand ai nevoie.
Haraiala aia e musai sa o asculte un medic si eu zic ca scapi de ea,doar cu aerosoli.
Maiii,mi-am facut aseara si eu aerosoli,ca simteam ca mor,deci eu ieri am zacut,vai mama mea,is groaznici,simteam ca ma sufoc..si urlam ca eu vreau o emisiune ceva,sa ma distraga,ca nu pot sta cu aia pe moaca..Si inca nu mi-am bagat masca aia de gura,am folosit masca de adulti..Sincer,mi se rupe sufletul de copii astia prin cate trec,ca am experimentat si eu picaturile in nas(yuck),aerosolii..
Multa sanatate va dorim.
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
alex_andra spune:
Da, sunt nasoi aerosolii, mi-am facut si eu cu ventoline, de la mine putere si mi s-a facut rau:(
O sa-i fac diseara evei aerosoli dar doar cu ser si o sa aplic de zicea Deus, cu masajul si sauna in camera.
Intre timp, caut aparat salin.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_OR/Cristina_OR.jpg)
Cristina_OR spune:
Leditia, scuze, m-a amuzat un pic chestia cu aerosolii, caci ma vad pe mine, eu sunt foarte "sensibila" la chestii de-astea.daca as face toate procedurile care le-a facut fii-miu cred ca as vomita non-stop.noi cu aerosolii il pacaleam sa stea, cand era mai mic, zicandu-i ca e "batman'.acum, de vreun an, vad ca e si mai curajos, sta la injectii, la aerosoli ar lua si alti copii cu el daca ar putea, pastilele le inghite imediat, fara discutii(sau le mesteca, le suge, dupa caz), ba chiar isi aminteste si cand trebuie sa le ia
.
alex_andra, daca iti iei aparat salin, imi spui te rog si mie de care si de unde?la noi in zona am gasit doar ceva adus de prin germania, cam la 180-200 lei.mi s-a parut un pic scump.Denis si-a adus bulgar de sare din salina si il tine in camera.oare o fi periculos in vreun fel, sau o fi bine sa-l tina unde doarme???el si l-a luat ca amintire
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Cristina,eu stiu un singur aparat salin,e facut de un roman si stiu ca a luat si nush ce premii pe la Geneva..si se gaseste si pe internet,un pic mai ieftin decat in magazinele din oras(se gas doar la magazine de tehnica medicala)
Referitor la aerosoli,a fost prima data cand am incercat pt ca am luat viroza de la fii-miu si nu mai puteam si cum am un copil bolnav (nu numai de raceala) trebuie sa fiu mereu fresh sa am grija de el si nu-mi permit sa zac sau sa fiu bolnava.Insa pot spune ca-s aiurea,acum probabil depinde si cu ce substante faci :)Insa da,eram cu masca pe moaca,fii-miu radea de mine in hohote si io urlam infundatata cu masca aia pe fata la barbata-miu sa-mi gaseasca si mie o emisiune care sa-mi distraga atentia ca ma sufoc acolo si eu nu suport asa ceva:)))(nu aveam telecomanda la indemana)Apoi a venit si David langa mine si-mi tot scotea firul..si uite asa mai luam si eu o gura de aer proaspat,ca era barbatu cu ochii pe mine,sa nu trisez..:))))
Andra scuze de offtopic.
Acum on topic,Andra nu incerci sauna in baie?E mai comod si nu trebuie sa aburesti o camera intreaga.
Sanatate multa tuturor.
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
angel_eyes spune:
Eu, dupa lupte indelungate cu racelile repetate ale Alexandrei, la recomandarile unei colege, care la randul ei a avut probleme cu pustiul ei, am plecat spre Bucuresti , noi fiind din Targoviste, la clinca Sanador 1, la dna dr. Nitescu Viorela, care dupa investigatii amanuntite a constatat ceea ce eu stiam in mare parte IMUNITATE SCAZUTA + anemie severa + un tranzit intestinal lent.
. Pt anemie i-a prescris FE HAUSSMAN 30 pic/zi, timp de 8 sapt, administrate in 30-40 ml suc natural de portocale, eu ii faceam in momentul administrarii suc dint-o portocala (motivul administrarii in suc de porocale este ca Fe se asimileaza mult mai rpd in combinatie cu vit C)
+ Acid Folic 2 caps/zi (pisate)timp de 2 sapt + Vit B6 1/2 caps/zi timp de 2 sapt. Pt contipatia rebela i-a recomandat Debridat 5 ml x 3/zi timp de 4 sapt. Pt imunitate: POLIMOD 400mg - substanta activa fiind pidotimod (un flacon cu un lichid rosu, f bun la gust) 1 flacon/zi timp de 15 zile consecutive, 3 luni la rand; se face o pauza de 6 luni, dupa care se reia cele 3 luni, 15 zile/luna. In acelasi timp ii mai administram si LANTIGEN B 10 pic/zi timp de 10 zile/luna 3 luni consecutive, p care il reluam o data ci Polimodul. Acesea substante nu contin antibiotice, ci sunt homeopate. Polimodul l-am comandat din Italia print-o cunostinta, iar pretul era undeva la 100 euro ptr 3 luni (o cutie contine 10 flacoane si costa 25 euro/cutie). Acest tratament i-a mers de minune Alexandrei,care dc inainte de asta lua 2-3 antibiotice/luna, dupa nu a mai luat dc max 1/an si asta in situatie extrema,altfel tratand-o simptomatic. Acum la inceputul fiecarei toamnei (septembrie)ii mai fac urmatorul tratament homeopatic preventiv ULEI DE CATINA 15 pic x 3/zi, pana la jumatatea primaverii (aprilie-mai) pt a o ajuta si in astenia de primavara/schimbarea climaterica,MULTI-SANOSVIT CU FIER 5 ml x 3/zi, iar o data pe sapt -va alegeti o zi anume- un flacon de OSCCILLOCOCCINUM, iar in momentul in care raceste usor sau da semne de raceala ii adm cate 1 flacon de OSCCILLOCOCCINUM timp de 3 zile consecutive.Am uitat sa mentionez ca Alexandra avea in momentul trat 4 ani, acum avand aproape 6 (pe 16 noiembrie)Sper ca am fost destul de explicita, daca aveti nevoie de lamuriri voi reveni.
alex_andra spune:
angel_eyes, multumesc pentru info
Cristina, eu am gasit un aparat, pe acest site www. salin. ro / salin-ro /
Sper sa nu fie vreo problema ca l-am scris,vezi ca e cu pauze.
Ledi, nu pot sa fac sauna in baie, pentru ca eva nu suporta apa prea calda, ea face baita mai mult cu apa calaie.
Noi in we o sa plecam in afara orasului, ca trebuie sa mergem la o nunta, va dati seama ca plec cu inima indoita, nu?
Azi e mai bine, dar inca haraie.
Cand vede aspiratorul nu mai poate de bucurie, isi scoate singura mucisorii
Si cand ma gandesc ca acum 1-2 luni urla ca din gura de sarpe:))
M-am hotarat, pe langa ce-i dau eu natural, o sa=i fac cura cu broncho-vaxom si imunobaby.
Si astept rezultatele de la gat si nas.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/clarmai/clarmai.jpg)
clarmai spune:
buna,aceasi problema am avut-o si eu cu fata mea si inca mai am ca mai acum doua saptamani mi-a facut rosu in gat nu grav dar a facut,dar noi din doua in doua saptamani faceam ba faringita ba laringita de ne si internam ca vomita intruna,de imunitate i-am dat bronhovaxom 10 pastile pe luna timp de trei luni toamna si primavara si colostrum cu probiotice cam scump tubul dar foarte eficient si am dus-o la mare,la ore 6 dimineata karina era in apa si statea cate 2 ore dar aveam grija sa o mai scot sa o mai strerg si sa o las la soare cel putin 10 15 min,am dus-o la ostroveni si am bagat-o si in apa sarata,si de atunci pot sa spun ca e mult mai bine pe toate planurile,de racit a mai racit de doua ori dar nu grav doar un pic de rosu in gat superficial tratat cu spray,fara antibiotic sau alte antiimflamatoare.Dar o intrebare am si eu de ce ii dai si ibalgin si panadol si unul si celalalt au aceasi compozitie cu mici diferente,dar ambele sunt paracetamoale,daca combinai antiimflamator cu antibiotic era altceva ori astea sunt ambele antiimflamatoare si nu fac bine date impreuna si nici efectul nu isi fac ca se anuleaza una pe cealalta,ma rog,poate vorbesti cu doctorul,oscilococcinumul este foarte bun si pentru nasuc olynth 0,05mg\ml,care decongestioneaza nasucul foarte bine combinat cu batistuta sugarului dau un rezultat foarte bun pentru nasuc,una peste alta doctorul este singurul care decide asupra tratamentului.Te pup si bafta,de imunitate BRONHOVAXOM SI COLOSTRUL CU PROBIOTICE ,MUNTE,MARE,SALINA,LA SALINA E NEMAIPOMENIT PT SANATATEA COPILUI,PE NOI NE-A TRIMIS O ASISTENTA CU EXPERIENTA SI A RECOMANDAT SI DR.TE PUP
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/clarmai/clarmai.jpg)
clarmai spune:
daca copilul nu a facut niciodata temperatura nu e semn tocmai bun,deoarece prin temperatura organismul lupta cu boala,cand un om face temperatura inseamna ca organismul lui respinge prin anticorpi microbii instalati,cand faci temperatura anticorpii lupta cu microbii bolii,pe mine ma invatat lucrul acesta un medic primar pediatru foarte bun,eu ma bucuram foarte tare ca fetita mea desi era bolnavioara ,vomita etc nu facea febra si atunci mi-a explicat,febra nu este tocmai un lucru rau decat daca nu este tinuta sub control,in prezent nu ma mai sperii ca face febra o tinem sub control si o las sa manifeste etapele febrei semn ca a capatat cat de cat anticorpi care sa lupte cu boala.te pup si bafta.