Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *271*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25
Ioanact felicitari pt cumintenie la gradi. Asa scurt e programul la voi, doar pana la 11.30? Eu ii iau la 5.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC

Buna seara! Multumim! Deasemeni tuturor celor care ne-au m felicitat!
Pana la 12 au program, dar in prma zi I-au tinut pana 11:30.
Azi, s-a scapat pe ea si au schimbat-o cu ce i-am lasat.
Nu stiu ce s-a intamplat ca de dimineata era obosita, nu s-a odihnit bine ( cand e obosita nu m zice ca face pipi, asta se intampla seara).. De fapt in timp ce facea ma striga, din spusele educatoarei . In rest a fost bine, n-a plâns.
Aaa ca dovada la cât de obosita era, la prânz când am luat-o, o fetita o alerga (in drum spre casa) si s-a împiedicat si-a cazut..nu numai ca a cazut dar s-a lovit la cap ( si-a julit) .. a plans mititica.
Am ajuns acasa , cu toate ca e obosita mananca 2-3 lingurite de ciorbita.. Apoi o duc in camera ei sa doarma .
I-am m facut si azi poze, dar tb sa le descarc.
Voi reveni cu poze zilele urmatoare.
Acum scriu de pe tel.
Noapte buna!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)

MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Lala_d Asa am fost si eu cu Ioana anul trecut , in vizita' la gradinita.
Sa va zic si de Justina..
De ieri am intarcat-o ( nu se satura , dupa 10' vroia lp , de la 1 luna am inceput sa-I dau lp - întâi seara - si sunt multumita ca a acceptat pana acum) iar de azi am început diversificarea.
Am început cu 2 lingurite de piure din cartofi..maine la fel, dar crestem cantitatea.. Apoi adaug morcovul si celelalte legume..treptat.
S-a cam strambat cand I-am dat.. Dar cu timpul sper sa-I placa.
Miercuri ii fac si vacccinul de 4 luni si tot at o cantaresc.
Asteptam si dintisorii sa iasa... O mananca gingia.
Si cam atat... Gata , ma duc la somn .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ginnette

Off, Laura, condoleante pt tatal tau si multe putere sa treci peste!
Cat despre injectii (God, mi se face paru' maciuca: eu a facut 4 ani de zile cand aveam 21 de ani, Moldamim odata la 2 saptamani) cum au ajuns la ele? Se vaitau de dureri? Cum ai descoperit ASLO asa mare?
(eu dak ma duc acum sa-l fac, cred ca sunt pe la vre-o 1000).

Si varsa aici cosmarul in care ziceai c-ai intrat!

Si, fac si eu ca Ereena - nu dau pe-aici si cand dau vin cu intrebari si cerinte: stiti vre-un cardiplog pediatru bun? AM inteles ca Dumbrava este cunoscut dar se-ajunge greu; am o prietena al carei baietel l-a consultat un dr si i-a zis ca 'se-aude ceva, nu de operatie dar e suspect' - un idiot!

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 2 ani
Albume

Dumbrava e foarte bun si nu se ajunge greu...pe Ozi am dus-o la Diagnosis, langa Floreasca. Consultatia nu e mai scumpa decat in alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Succes in noul an scolar atat celor mici cat si celor mai maricei!

Laura, condoleante! Te imbratisez cu mare drag. Cat despre Moldamin, eu am o experienta trista in familie: fratele meu a facut toate copilaria Moldamin saptamanal pt un suflu sistolic si reumatism iar eu datorita frecventelor pusee de amigdalita pultacee. Durerea am uitat-o...imi amintesc insa cum am ascuns ultima injectie dupa oglinda din baie si a gasit-o fratele meu dupa juma de an...evident m-a parat si tata m-a obligat sa merg sa o fac

Ozi e tare incantata de mutarea la "C" (ea era la D). Profesorii pe care i-a indragit anul trecut sunt si la clasa asta...in plus, cei noi sunt deosebiti, calmi, vorbesc frumos iar copiii sunt tare cuminti (la asa exemplu e si normal) iar diriginta a primit-o foarte frumos. Colega ei a fost repartizata la B unde nivelul clasei este foarte ridicat dar profesorii sunt f.f. exigenti. Cei de la vechea clasa au venit sa o necajeasca dar ieri i-a luat apararea colegul ei de banca (ei se cunosc de la campionatul national de inot).

Dudu e exilat la mama impreuna cu Ozi si e asa de necajit seara...ma intreaba "dormim acasa, nu-i asa?"...."nu mami, tu ai grija de meme si de Ozi...". Eu stau cu Dorin acasa cat se mai poate pt ca e un praf si o nebunie de zile mari. Sotul meu ieri mi-a desenat "plapuma" sub care ma pot intinde...nici un leu mai mult a zis!!! Sper sa ma incadrez...de nevoie azi am avut curajul sa negociez. Tre sa alerg dupa faianta de bucatarie...pe al meu sot nu-l intereseaza ce cumpar cat timp sunt happy si nu depasesc bugetul...ati mai pomenit asa ceva

Miri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela
...pe al meu sot nu-l intereseaza ce cumpar cat timp sunt happy si nu depasesc bugetul...ati mai pomenit asa ceva

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

dap, am mai pomenit...la al meu

Ma bucur enorm ca-i place lui Ozi schimbarea si al meu e incantat, a cunoscut toti profesorii si are numai cuvinte de lauda pentru ei...pana acum , vedem dupa un semestru

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanact

Citat:
citat din mesajul lui roli25
Ioanact felicitari pt cumintenie la gradi. Asa scurt e programul la voi, doar pana la 11.30? Eu ii iau la 5.
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC

Buna seara! Multumim! Deasemeni tuturor celor care ne-au m felicitat!
Pana la 12 au program, dar in prma zi I-au tinut pana 11:30.
Azi, s-a scapat pe ea si au schimbat-o cu ce i-am lasat.
Nu stiu ce s-a intamplat ca de dimineata era obosita, nu s-a odihnit bine ( cand e obosita nu m zice ca face pipi, asta se intampla seara).. De fapt in timp ce facea ma striga, din spusele educatoarei . In rest a fost bine, n-a plâns.
Aaa ca dovada la cât de obosita era, la prânz când am luat-o, o fetita o alerga (in drum spre casa) si s-a împiedicat si-a cazut..nu numai ca a cazut dar s-a lovit la cap ( si-a julit) .. a plans mititica.
Am ajuns acasa , cu toate ca e obosita mananca 2-3 lingurite de ciorbita.. Apoi o duc in camera ei sa doarma .
I-am m facut si azi poze, dar tb sa le descarc.
Voi reveni cu poze zilele urmatoare.
Acum scriu de pe tel.
Noapte buna!

Asa e. Am observat ca toti picii care au fost in vizite dese la gradi inainte, acum in grupa mica s-au acomodat foarte usor.
Si pe Andrei il iau frant de la gradi, doarme 2-3 ore apoi acasa.
Felicitari pentru printese

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

neatsa....
vin sa fac pe desteapta:

lala20, bia va mai plange atata timp cat nu se simte in siguranta. iniferent ca eprogram lung sau scurt, la despartire copiii trebuie sa faca apel la toate resursele psihologice de care dispun ca sa transforme durerea despartirii in placerea noii aventuri. asta o pot face numai si numai daca se simt in siguranta. bia are un bagaj psihologic greu, trece multa vreme pana se debaraseaza de el si pana se convinge ca poate avea incredere in tine (nu ca i-ai face rau intentionat, dar viata ei a fost bulversata in cateva episoade neplacute pe care si le va aminti la fiecare desprindere de tine). va intelege pana la urma ca te duci dupa ea. DAR! nu intarzia nici un minut, nu pleca fara sa o pui si uitandu-te in ochii ei ii spui ca vii dupa ea. chiar daca plange, e vital sa auda asta de la tine si sa te tii de cuvant. la intoarcere,s a ai mereu zambetul pe buze si s-o primesti in brate cu entuziasm. razi cu ea despre ziua care a trecut. spune-i ca intelegi ca e speriata dar ca pentru ca sa creasca frumos, merge la gradinita, ca poate e greu la inceput dar ca in curand isi va gasi locul. daca e suparata pe tine, incapatsanata, violenta, nu te supara pe ea, asa isi exprima ea toata "frustrarea si nedreptatea" ca ai lasat-o cu doamna educatoare. curaj!

ioana, evident ca e obosita!!!! atatea activitati noi, colegi noi, mediu nou, program! cata vreme e fericita la gradi, da-l incolo de accident la pipi. e inerent inceputului la gradi. distractie mare, ce mai:) are altceva mai important de facut decat sa-si amiteasca de pipi:)

ozi, ai luat, cred, cea mai buna decizie cu ozi! ma bucur pentru ea si ma bucur pt tine! va creste ca "vrejul de fasole" din poveste, pe toate planurile! you go girls! cu renovarile... le urasc, dar iti sdaua sa uns entiment de "clar si net" curat... un adevarat nou inceput in septembrie:)

ginette, foarte bine ati facut. deciziile referitoare la copii sunt cele mai dezbatute si cantarite. sunt convinsa ca e hotararea cea mai buna sa ramana buburuz dragut cu voi pana la 3 ani:)

doniro, momentul despartirii e foarte greu, mai ales de jeremy. stiu ca e ultimul si mi se pare nedrept pe undeva. pe de alta parte (daca aveti ocazia fetelor, citit marcel rufo- "detache-moi - se separrer pour grandir") nici eu nu pot fi pur maternala mai mult de 6 luni. dar hormonii gandesc si simt altfel:)

stancutsa, ma tin d emult sa scriu, dar pe cand sa ma apuc... stii tu... ma bucur ca sofiutsa face progrese vazand cu ochii! mi se pare extraordinar sa aiba posibilitatea sa descopere lumea din alta perspectiva! si tu imi pari de nush cate ori mai wondermama de cate ori ma gandesc la tine! cu pipi... hmmm, nush daca am spus-o, dar psihologic, pna la 4-5 ani, nu au in mod general nici un simt al pudorii, deci nu-ti fa probleme sa faceti pipi unde va vine - bon, nu in mijlocul trotuarului:-) - cata vreme faceti si nu va treziti cu un blocaj. la noi e simplu - ar trebui sa fie macar - dar sacha cand tre sa faca din picioare isi da jos toate hainele de pe el(pantalon, chilot, sosete, papuci) si de multe ori se produce fenomenul pe el:))))

sacha a venit cu "accident" pe el de la scoala:) ii schimbasera chilotsii si pantalonii, asa mi-am dat seama. inceputurile sunt destul de grele si la noi. nu plange, dar e o stare generala de nervozitate acasa. bruno cere atentie si e foarte obraznic, eu n-am rabdare si vad negru inaintea ochilor cand ridica mana la mine si ma ameninta ca ma loveste, sacha zbiara de ce-l cert pe bruno, bruno il pocneste gratuit pe sacha ca e frustrat, eu ma enervez de doua ori mai tare si toate sau aproape toate se intampla cand jeremy e la mine in brate si bea bibe..... numai zen nu sunt, si imi trec ganduri criminale in cap, si stiu ca nu fac bine, si nu ma pot controla mereu. si inchipuiti-va cum escaladeaza conflictul daca domnul sot tipa la ei! nici nu stiam ca are voce...

pe de alta parte... procedura cu inelul se apropie cu pasi repezi. nu sunt inca pe deplin convinsa (6 kg e o suma frumoasa pt grati,felicitari si motivatie sa mergi tot mai jos! dar pt mine vb de 30 cel putin) decat ca motivele medicale se fac din ce in ce mai simtite.......psihologul isi face treaba, eu incerc sa fac ce tine de mine dar e atat de greu cand ti se pare ca "you failled".

bon, va las, revin mai incolo, pusici:)

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

La noi ziua 3 a fost excelenta. Nimeni nu plangea, Andrei a intrat cuminte, l-a luat doamna de mana si l-a dus la masuta. A acceptat fericit.
Am aflat si ca se intalneste cu Marc cand ii scoate afara si asta cred ca-i face bine ca s-a convins ca e si frate-sau acolo.

www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Da, e normal sa fie obositi. Gradi e altceva, activitati, multi copii, pt ei e obositor. Andrei doarme la pranz la gradi, dar seara cade frant. Aseara a adormit in cateva minute, pana l-am spalat pe Marc pe dinti, el care sarea in pat si il calarea pe frate-sau inca juma de ora dupa ce ii puneam la culcare.

www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

roli, sacha vine la 12 acasa inca maine, de saptamana cealalta ramane pana la 3juma si nu doarme acolo. la pranz (miercurea in special) am hotarat ca-i separ cu somnul, se sacaie unul pe altul si-s terminati amandoi... bursuc cel mik (sacha) doarme azi de 2hjuma. si cred ca mai sforaie pana pe la vreo 5

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput