Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (196)
Raspunsuri - Pagina 4
ankalaura spune:
Draga BUJO, daca ti s-au dat numai 3 saptamani, vezi ca te-au fraierit.
La privat, zilele sunt LUCRATOARE, si nu calendaristice cum era pe vremuri la stat (sau mai e si acum, nu stiu precis). Noi am avut 20 de zile in contract, dupa aia s-au facut 21 si poate ca acum 22, minimum legal national. 20 de zile deci, 4 saptamani batute in cui. ![]()
Cu concediul in Ca, e "grele" ca in US, 2 saptamani de start, unless la guvern (dar cine naiba lucreaza la guvern asa, de start?). Dupa cativa ani mai primesti cate o zi, cate o zi.... Dar macar aici stai 1 an cu copilul, pe cand in US stai o luna...
MAI3 - eu asa as spune, ca sunt in ... 2 luntre.. Am probleme cu luatul de decizii, niciodata nu stiu care e mai bine, mereu am de adaugat un "totusi", un "pe de alta parte"...
BUJO - eu as spune ca sunt balanta pur sange
Fecioarele sunt miorlaite, sufera mereu. Eu sunt aia cu sabia... Si cu spiritul de dreptate dus pana in cele mai imbecile momente, cand mai bine as tacea, pe mine ma freaca dreptatea...
SYB - merci de idee, si eu ma gandeam la ceva despre publicitate. Am o colega frantuzoaica, aia e chiar pe marketing. Trebuie sa "magazinez" cum zic astia, sa adun materiale de limbaj publicitar...
Sa ii vezi ce vocabular au (sorry, n-am accente):
- boite a lunch!
- diner > asta inseamna dejeuner, eu zic diner si la masa de seara zic souper!
- magasiner > asta inseamna ca mergi prin magazine, ca vezi si cercetezi!!
- bienvenu(e) > ce crezi ca e asta??? "CU PLACERE"!!! Este tradus efectiv "welcome"-ul englezesc!!!
- un cuvant foarte urat pentru ei (nu si pentru francezi) - niais, niaiser, niaiseur(niaiseuse) - inseamna ca faci misto, ca iei peste picior la modul jignitor, daca zici de cineva ca e niaiseur il jignesti profund.
Te doare capu' cu limba lor. Culmea e ca mie imi place ![]()
DIANA - noi ne pregatim de zapada, dar aul trecut a fost mai multa zapada in ro decat a fost aici. Acum sa vedem cum o fi iarna asta. Deocamdata le-am incaltat si imbracat pe fete. Pe noi inca nu.
JJ - asa si aici. Fiecare proiect se aduna, dar nota e individuala, si nota de trecere (media) e minimum B-, iar grila de notare e de la A la F, deci B e chiar nota foarte buna!
BIRI - am magazinat astfel si dotat copila:
www.globoshoes.com/ca-eng/girls/infant/boots/65616084-babba" target="_blank">CIZME ERIKA
www.globoshoes.com/ca-eng/girls/infant/boots/74623446-lytell" target="_blank">GHETE ERIKA
De imbracat pentru toamna tarzie si inceput de iarna, le-am luat la amandoua
www.clement.qc.ca/vetements-enfants.aspx?mgp1=produit%3d10269%2ccategorie%3d58" target="_blank">COSTUME OISEAUX dar culorile din a treia poza, cele cu mov si verde.
De costume de iarna nu m-am apropiat inca - alea sunt 200 de bucsi bucata la reducere 
Am mai fost azi la OLD NAVY - moama ce iubesc magazinul asta!! am avut si un cupon de 10 dolari reducere, aveau si ei reduceri, i-am luat Erikai 2 perechi de blugi - bai dar ce blugi misto! - unii simplu ci 13 dolari (plus taxe), altii dublati complet cu un fel de fleece, moi si grosuti, aia 15 dolari sau asa ceva.
Sunt super ieftine hainele aici (in afara de alea de iarna
), daca mergi cand sunt reduceri mai ales, faci adevarate afaceri. Eu imi luasem niste pantaloni cu 5 bucshi bucata. Nu am mai vazut cu asa pret din romania nici pe cand erau tarabe cu toale la obor
Si ce am luat cu 5$ am luat de la JACOB adica ma'sa de magazin nu taraba la obor....
Pe de alta parte insa, mancarea e scumpa al naibii, si daca poti sa iti iei cu 5 dolari un pantalon, apai cu aceiasi bani nu iei decat juma' de kil de cirese la reduceri....
MissJJ spune:
Neatza pe fuga!![]()
Anka si aici la reduceri si haine stau bine mereu gasesti redus si iti poti lua o garderoba intreaga la preturi acceptabile. Au reduceri la fiecare 2-3 luni cam asa, de multe ori lumea isi ia haine de iarna vara si invers cas la mega reduceri.![]()
Ciresele si aici sunt scumpe cas de import, £7.99 pe kg.
Fructele in genere sunt f scumpe in afara de mere/pere care se cresc si aici. Cu toate ca sunt si capsuni, zmeura si etc si aici alea is mai scumpe putin.
In engleza britanica dinner se foloseste si pt mesele de la scoala de la pranz, le zice school dinners sau pt cina, cu toate ca la ei cina e tea, in genere, auzi pe tantea ca zice tea is ready, adik cina e gata, ramas de pe vremurile lui 5'o clock tea, acu astia beau ceai cu lapte non stop, is nebuni.
Concediul aici in genere e 28 de zile pe an.
Biri ms mult.
I'm giddy with excitement.![]()

Pupam trupa
, wish me luck azi am Science si Human Physiology and Health, is curioasa a doua cu ce se mananca ca prima stiu cei.
Gini75 spune:
In Romania, fie ca lucrezi la stat, fie ca lucrezi la privat, durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare. Asta e minumul, se poate ajunge si la 7 saptamani de concediu, depinde de vechime, de sistemul in care lucrezi. Numai in politie sau armata concediul este prevazut in zile calendaristice.
Maitreyi, ce putin mai ai! Nastere usoara si bebe sanatos!
bujo spune:
Bre Anko, stiu ca sunt zile lucratoare. Asta am si zis, ca adunat cu weekendurile ajungi la 4 sapt.
Cat despre fecioare miorlaite... Nu stiu draga peste ce pisicute ai dat tu.
Io le stiu ca-s alea de se descurca singursi la gatit si la reparat usi (io mi-s tot fecioara). De asta am zis ca pari fecioara pur sange, te descurci oriunde ai fi, esti adaptabila si infigareata. Dar oricum nu zodia ne face.
Acusi incep si eu sa tin seminaru la facultate si habar n-am ce aplicatii sa fac cu studentii. Am vb cu profa care tine cursul si mi-a zis sa adaptez in functie de ce mi-ar placea mie sa fac.
bujo mami de Filip
turturica spune:
Bonjour fetele. Mersi dianami, jj de sfaturile legate de bebe, deci ma apuc de frecat gresia, in pozitia asta stau in 4 labe suficient de mult cit sa aiba timp monsieur sa se intoarca. O s-o fac si pe asta, sint dispusa la orice numai sa n-ajung la cutit.
biri, deci zici sa nu incerc manevre cu moasa acasa. Ok, sa vad ce zice doctorul cind merg la control data viitoare, desi el e un partizan al cezarienei (ma rog, el ii zice al dreptului femeii de a alege) si mi-e teama sa nu se foloseasca de pozitia lu’ bebe ca scuza pentru a ma baga in cezariana.
Ok, vezi ca te apelez pe mess sa-mi zici de beneficii, ca pentru mine deocamdata treaba cu concediile pune frina mare la optiunea cu US.
maitreyi, mersi de sfatul cu singapore, si acolo ar fi oportunitati pe ce facem noi, dar mie mi-e teama ca cultura nu ni se potriveste. Desi n-am fost niciodata acolo si n-am idee mare de cum e pe acolo, insa asa deocamdata m-ar trage ata la Australia, sotul meu e deocamdata indecis sau cu piciorul infipt bine in Elvetia, sa vedem ce facem. In principiu planul meu e sa mergem citiva ani si dup-aia sa ne intoarcem inapoi in Elvetia, sa vedem daca ne iese.
Si tot n-ai zis ce nume ati ales pentru bebe, e inca secret?
mada, ce inseamna 28 de zile de contzed? Lucratoare sau calendaristice?
anka, stai, ca io am 6 saptamini de concediu din cauza ca trebe sa lucrez in zilele care sint libere in canton (nu socotesc sarbatorile mari aici de gen Craciun, Paste). Ca stau in canton catolic si astia au o gramada de sarbatori in care nu se lucreaza de genul Sf. Maria, 1 Noiembrie (aka ziua mortilor), etc, etc. Si pentru ca la firma se lucreaza in zilele astea sint compensata cu o saptamina in plus, altfel as avea si io numai 5 saptamini. Nu ca ma pling, doamne feri, dar de-aia mi-e greu sa renunt la facilitatea asta.
Deci la voi cu scolile e grele, vad ca la mada la fel, eu prefer examenele, chestiile astea de creativitate de care ziceti voi pe mine m-ar ingropa. Asta imi aminteste ca singurul examen pe care l-am cazut aicea, fu unul open-book, pentru ca pur si simplu io n-am stiut cum sa ma pregatesc la un astfel de examen ![]()
bujo, bafta si tie la seminarii, sint convinsa c-o sa fii beton si ca studentii or sa te iubeasca.
Mami de Mara (19.08.2008)
maitreyi spune:
turtu numele e inca secret 10 zile, da
ideea e ca nu e un nume sofisticat, nu vreau sa se creada asta ca si neamurile noastre stau cu sufletul la gura si incearca sa ne traga de limba sau sa il ghiceasca. insa pana nu e botezat sau macar nascut mi se poare ciudat sa il strige cineva pe nume cum am mai auzit si de asta e secret ![]()
cu singapore pe mine nu ma deranjeaza neaparat cultura, desi chiar vreau sa vad daca au vreo biserica ortodoxa pe undeva ca sa nu ma simt ca in codru (cu restu' treburilor culturale chiar nu vad sa am vreo treaba), cat mi-e de umiditate
pe la primavara vom face o vizita sa vedem exact la fata locului cum e
si noi ne gandeam la australia la un moment dat insa parca mai mult imi surade noua zeelanda
anka husband e fecioara si e si el in doua luntre
si staaaaa pana sa gaseasca o solutieeeee...si o invarte si o suceste...eu is mai rapida la de astea
si sa stii ca si el e cu sabia dreptatii in mana. deci n-ai nimerit-o...daca totusi esti fecioara?
good news pt ovidiu 
-----
Mami de
roza +
38 s 

Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
bujo spune:
Mai3 te inteleg oarecum cu numele. Vara-mea n-a vrut sa stie ce e copilul pana a nascut, insa aveau 2 nume pregatite pt baiat si fata. Taticu era convins ca e baiat si vorbea cu bebe pe nume, David in sus, David in jos. Si cand colo s-a nascut o Maria.
Sa inteleg ca si voi vreti sa emigrati? Sa stii ca si pe mine ma tenta Noua Zeelanda. Noi nu suntem hotarati inca, Sotu zice ca ar trebui sa mai asteptam ca abia m-am lansat si poate o sa mearga mai bine treaba. Si ca nu e cazul ca o luam de la capat ca sa lucram iar ca angajati. Adevarul e ca e fain sa fii propriul tau sef dpdv al gestionarii timpului, insa siguranta financiara e mai mare ca angajat chiar daca venitul e constant.
bujo mami de Filip
maitreyi spune:
bujo eu nu tin neaparat sa plec. eu chiar mi-s patrioata si imi place tara noastra cu oamenii ei, cainii comunitari, gunoiul de pe strazi, tot ce sare in ochi unuia care vrea neaparat afara. insa tati, cu jobul pe care il are, vrea mai mult. eu vreau sa ma fac casnica cand voi fi mare
asa ca nu pot sta in calea lui catre succes si il voi urma oriunde vrea. mi-e frica, recunosc, de un nou mediu, o nnoua limba, un nou sistem de sanatate. pe mine asta ma sperie cel mai tare. ca aici mai am o pila, o cunostinta, mai stiu cum sa ma misc insa in afara mi-e sa nu ma pierd de tot in sistemul lor medical desi bine pus la punct. ca o cumparatura m-oi pricepe sa fac...da' cand sunt copiii bolnavi ci fac?
aici stau la 30j de metri de mama, noi fiind siameze cumva
cand a auzit ca vrem sa plecam a inceput sa planga de parca plecam maine...no...da' imi voi urma barbatul unde a vrea sa ne duca pasii Cel de Sus ![]()
-----
Mami de
roza +
38 s 

Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
turturica spune:
bujo, de noua zeelanda am auzit si eu numai de bine. Cred ca marimar ti-ar putea povesti mai multe pe tema asta. Crezi ca v-ati gasi amindoi joburi acolo? Ca in cazul asta nu vad ce-ati avea de pierdut daca aplicati, macar sa vedeti ce sanse aveti. Si sora-mea a aplicat pentru Canada, mai mult asa, sa stie daca ii merge, si cind s-a trezit chemata la interviu au apucat-o fricile si a renuntat la idee.
maitreyi, te inteleg cu numele, bun, noi oricum n-avem nimica ales, dar daca ne intreaba lumea le zicem ca cochetam cu ideea de Obi-Wan (ca in star wars) si cu asta am terminat discutia.
Dar sotul tau cu ce se ocupa? Eu casnica n-as putea fi, desi inainte sa am copilul ziceam acelasi lucru ca si tine, insa dupa stat acasa 6 luni in concediu de maternitate am ajuns la concluzia ca ma plictisesc de moarte si-mi trebe si altceva. Un job-part time cum am acuma e perfect, imbin utilul cu placutul. Ma uit la vecinele mele casnice din imprejur si vad ca io nu ma potrivesc patternului, ele gradinaresc, bucataresc, ies la tot felul de activitati din astea de casnice, eu nu sint construita la fel.
Cu singapore da, e nasoala treaba cu umiditatea, pe mine nu m-ar deranja in mod special, dar sotul meu sigur n-ar putea suporta. Oricum, Asia iese din discutie la noi, ca asa am fi putut considera si varianta hong-kong, dar asia cade din start. Eu patrioata nu sint, declar ca ma simt universala, asa ca nu ma simt neaparat legata de vreun loc si daca n-ar fi obligatiile legate de familie, casa, etc ce apar de la o anumita virsta, mi-as lua coada in spinare si as pleca la capat de lume. Insa acuma e mai complicat si de-aia ma enerveaza faptul ca trebe sa tot socotesc si ra-socotesc cum e mai bine. Deci se vede ca nu sint fecioara, anka, da? ![]()
Mami de Mara (19.08.2008)
bujo spune:
Turtu din ce-am vazut, arhitectii si inginerii sunt bine primiti in NZ. Insa nu ne-am documentat concret pt emigrat. Sotul in clipa asta nu vrea sa auda de plecat, dar am pus un deadline. Daca pana intra Filip la scoala nu ne merge mai bine, ne vedem de drum. Mai asteptam.
bujo mami de Filip