Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (5)
Raspunsuri - Pagina 9
mirela2 spune:
neata fetelor
v am adus aminte de burtici
asa cu jind ma uitam la ale voastre........apoi la puiuti cand au inceput sa apara
abia astept sa apara si ai mei
pupi fetelor si sa stiti ca va citesc in continuare, am ce invata de la voi
+20 si mami de Vlad (12.12.1999)
Victo spune:
fetelor, cum scap de furnici? am gunoiul in balcon si [ana acum nu am avut , dar azi dim era o gramada..am spalat cosul d egunoi, am spalat balconul cu detergent, insa ele tot vin. ce sa mai fac?
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
rodyka spune:
buna dimineata, delfinariu...
de azi intram intr-o noua etapa, cea in care intre ora 8 si 9 fara 5 trebuie sa le dau sa pape la amandoua fetele, sa o imbrac pe mititica si pe mine, sa-i pregatesc micul dejun si pachetul ptr scoala la cealalata, sa-i impletesc parul s.a.m.d.... azi a fost destul de greu -prima zi de scoala, a intrat in cl a IV-a- isabeluta in loc sa pape avea chef de ras la sora-sa si povesti, in curtea scolii mi-a adormit in port-bebe si acum tot doarme...
Citat: |
citat din mesajul lui danuta-bel Din ce stiu eu, nu e indicat alimente DELOC, nici macar sucuri, pana la 6 luni, sau macar pana la 4 luni jumate. Explicatia fiind, cum s-a mai scris, ca sistemul lor digestiv nu e inca dezvoltat si nu pot digera alimente. Din pacate, unii medici la noi... |
pai din acelasi motiv unii dintre bbii nostri sunt mai sensibili la alimentatia mamei, ptr ca nu sunt invatati... in momentul in care nu o mai pot alapta pe isabela cel putin jumatate din mese la san, eu trec la diversificare fara regrete si dubii, stiu ca mariei nu i-a facut rau, a crescut mare si sanatoasa... normal ca nu incepi sa-i dai ciorba de fasole cu ciolan afumat din prima , sucuri si fructe, branzica slaba de vaci... aici imi e groaza de diversificare, unde gasesc eu branza proaspata de vaci?!
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
pufescu spune:
victo,la magazinele cu fitosanitare e un praf care se cheama furnitox.Il presari pe traseele pe care le vezi ca umbla.Nu e toxic pt om sau animale de casa.
nu mai stiu cine zicea de tremurat barbita dupa baie...tina parca.Noua ne-a zis ca asta nu e de frig,ca e un refelx necontrolat cand se sperie de ceva si ca o sa dispara in cateva luni.Daca ai 24 de grade sau mai mult in camera in care faci baie e ok.Dar oricum nu le place sa stea dezveliti in cooru gol :) .
Cu scosul afara sunt de acord cu otilia...inca nu am husa la carut dar bubu doarme de rupe pe balcon in carut acuma...imbracat, daca bate vantul ii pun caciula, dar un somn de 2-3 ore dimineata pe balcon si o plimbare de 2 ore dupamasa sau la un moment dat in timpul zilei sunt programul nostru obisnuit.De cand s-a racorit doarme asa de bine pe balcon...Weekendul asta luam si husa si o sa ies in parc si cand e innorat.Mi-am schimbat programul de parc ca a inceput el sa isi regleze programul si de pe la 14-14.30 pana la baita(in jur de 20) nu prea mai doarme,vrea atentie,mai atipeste,se mai mataie...asa ca ieri l-am scos in parc dupa masa de la 14 si a fost mult mai putin matait decat de obicei. Experimentam,ce sa facem :)
Nu va zic ce program de somn are ca o sa ma urati vesnic :D ....e a treia noapte in care dorm 7-8 ore dupa ce ma uit la un film cu tati(apropo de seriale,ne uitam la eureka):) (a dormit azinoapte de la 20.30 la 5 si dupa aia de la 6.20 la 10)
Fetelor,am si eu o problema de caca. Radu face oricum de vreo 5-6 ori pe zi,asa a facut de la inceput(il schimb inainte de fiecare masa si tot timpul e si un cacalica).Insa acum cred ca are diaree,pt ca e foarte apos.Azinoapte cand l-am schimbat a facut un jet de ziceai ca da cu furtunul...pe mine,pe masa de infasat,pe parchet.Apa colorata cu caca practic. Ce as putea sa ii dau?Azi facem o luna :).In rest e un pic mai matzait ca de obicei,dar are aceiasi pofta de mancare(150ml/masa) si pare sa fie ok in general.Diaree am si eu(am bagat ieri niste prune cam repede dupa ce bagasem iaurt :D )...adica m-am sculat de vreo doua ori eu la buda si dupa aia mi-a facut el povestea cu jetul de caca. Scuzati descrierea plastica :).
rodyka spune:
fetelor, chiar asa frig e in Ro de-i infofoliti asa pe delfinasi? michelle, dar la iarna ce mai puneti pe ei?! abia li se vede nasucul...
daca e mai racoare afara, asa de bine dorm la plimbareee... eu tin minte cand o scoteam pe maria, daca ne opream undeva, facea ochisori sa pape... apoi ne mai plimbam o bucatica, mai gaseam o banca sa papam (lp, normal )... cred ca e foarte important sa iasa zilnic la aer, noi vrem duminica sa mergem la munte la 2500 m, e cald si acolo, adica e de tricou si pantaloni scurti, dar aerul ala parca trece prin tine...
_
michelle1981 spune:
pufescu, asa si a mea cu scaunul, fiecare scutec e cu kk.
Si eu am surprins-o cand facea apos cum zici tu insa nu consider ca e diaree. Am citit in cartea dnei Culcer despre alaptat ca nu exista diaree daca e alaptat la san. Diareea apare doar in conditii de ne-igiena.
Apropo, voi va spalati sanii cu apa si sapun inainte de alaptat? Sau cum?
Rodyka eu am trecut la haina groasa de stofa, sunt 11 grade si vreme ploiasa. Eu ma ghidez dupa cum sunt eu imbracata. I-as da un combinezon mai subtire dar n-am. Mai am un sac de dormit din ala tip plic dar tot gros e.
Voi cum ii imbracati la 10-11 grade? Dar la 22 grade?
Mami de Bianca Maria (04.08.2010)
Otiliav spune:
Rodi daca ai timp de sandwich dimineata e de bine . Eu pregatesc de seara casoleta, ghiozdanul si hainele in functie de prognoza. Si daca e gresita nu mai avem timp de razgandit cu hainele . Ne trezim la 7 si la 8:15 de abia reusim sa iesim pe usa. Ba nu isi termina Elisa micul dejun, ba trage bb un kk la iesire sau e bazaita ca nu a scos bine aerul. Mereu intervine ceva nou si la noi orele fixe sunt tare greu de atins.
Pufescule eu numai kk din asta am noroc. Si e al treilea copil care face asa . De aceea si stiu cand face ca se aude un zgomot de jet.
sunt oare eu singura care habar nu am cat papa bb la o masa. La nici un copil nu am stiut. Chiar toata lumea are cantar? Si cand urla ca vrea lapte voi aveti rutina cu cantarul si apoi pus la san?
Si eu sunt curioasa cat s-a ingrasat delfinasa. Ca am trecut la urmatoarea marime de haine si se simte greutatea crescuta.
Paula parca tie ti-a zis pediatrul ca ei trebuie sa pape la 3 ore. Asa scrie in carti sau macar minim doua ore. Dar cine produce standard lapte cat trebuie? Ca eu ba uit sa mananc ba sa beau lichide si uite asa imi dau seama cand vad ca nu se satura. Mai rar mi se intampla si invers sa raman cu sanii plini ca nu are ea chef sa suga. Cand alaptam la cerere nu prea e loc de reguli. Cu Iulia ma bucur ca mai tine suzeta ca infelul acesta mai lungesc pauzele intre mese si nu m a suzeteste pe mine mereu. Ea mananca cu pofta si baga mult aer la inceput. Dupa 10 minute trebuie sa o tin sa scoata aerul si dupa aceea continua cu suptul. Si e calica grupa mare. Pana nu da ea putin lapte afara nu se simte bine.
Acum am realizat ce a trecut vremea. Avem delfinasi de 3 luni
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav sunt oare eu singura care habar nu am cat papa bb la o masa. La nici un copil nu am stiut. Chiar toata lumea are cantar? Si cand urla ca vrea lapte voi aveti rutina cu cantarul si apoi pus la san? Si eu sunt curioasa cat s-a ingrasat delfinasa. Ca am trecut la urmatoarea marime de haine si se simte greutatea crescuta. |
si eu! adica nici eu!! eu o cantaresc saptamanal pe isabela, nici nu am cantar acasa, asa ca merg la aceeasi farmacie. de aici oarecum si stresul meu de a sta cu sticluta de lp pregatita, ca uneori se satura in 10 min, alteori dupa o jumate de ora inca mai vrea... si nu i-as da deloc completare, dar daca nu e plina ochi doar mataie, se agita... cand e satula i se inchid ochisorii singuri, chiar daca in 2 minute e iar cu chef de povesti. si a mea cand nu-i mai vine la tzitzi face ca trenul, e singurul moment cand plange, de o stiu toti vecinii ca-i e foame
_
pufescu spune:
eu nu am cantar, nu stiu cat are bubu(la ochi e cam la egalitate cu motanul :), vreo 5 kile jumate...vad ca si la pampersii mei eco trebuie sa reglez la masura 2)...vad marti cand mergem la doctor(sunt o mama foarte relaxata cu asta,nu am grafic de crestere...probabil sunt inconstienta,nu stiu).Dar pt ca e isteric si ma musca de ma face carne vie ma mulg si ii dau cu biberonu,de asta stiu cat mananca :).Cred ca asta e un motiv pt care doarme asa bine,ca mananca mult.Deci e alaptat exclusiv de la san cu biberonul :). Sterilizez,spal,nu cred ca e cazul de lipsa de igiena sa imi faca diaree de la asta.A facut de la prunele cu iaurt mancate de ma-sa ieri :)) .Ca de mancat eu am mancat orice,doar ca pana acum am evitat combinatiile explozive...ieri mi-au scapat 4 prune la vreo ora dupa ce bausem chefir.
Nu imi dau seama daca trebuie sa intru in panica si sa ma duc la doctor.Sau sa ii dau mucilagiu de orez cum imi zice cumnata mea...solutie buna de altfel,dar nu stiu daca la bebi de o luna,in capraru gasesc solutia asta pt bebi cu diversificare,de astia mici nu zice.Incerc sa ma decid ce fac la urmatoarea masa care e in jur de 14 ...