Ce gatim azi (76)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

ciulama de ciuperci cu mamaliga

Ma intreba cineva reteta puiului in bere(scuze,nu mai stiu cine)eu fac asa:
calesc puiul un pic,cat sa prinda culoare,apoi il scot,pun o ceapa sa se calesca,adaug pulpele,pun 2 pahare de bere(blonda)si le las sa fiarba la foc mic,sare piper si gata.

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Supa de pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

ML, ce-ti veni? Ah, am vrut sa te intreb cum stai cu root cellar, ca nu cred ca ai mai scris la subiectul ala.

Nimic, sotul trebuie sa sa ocupe. Este doar gaura in versant (intr-un fel este bine, sa se mai taseze solul...).

Scuze ca ma bag ca musca-n lapte, dar vad ca vorbiti de mochi si eu ador daifuku mochi, cele umplute cu pasta de red beans.
La cofetarie sint cam scumpe si m-am gindit la un moment dat sa fac eu acasa. Nu m-a tinut mult, ca m-a speriat o asiatica din magazin cind am intrebat-o cum se fac. Aveam niste faina de orez in mina, dar cica nu trebuie aia - ci una speciala pentru asa ceva. Am cumparat pasta de beans si in final am inventat eu o reteta mai simpla. Am fiert niste paste de orez si am amestecat red beans paste cu niste lapte, sa fie un pic mai fluida. Apoi am amestecat maglavaisul rezultat cu pastele si presto! Simplu si gustos (mi s-a parut mie).

M-ai amuzat, spui ca ai putut face gogoloaie din amestecul respectiv? Si eu ma gandeam initial sa folosesc ca baza orez cu lapte sau orez cu lapte pus in pahar in straturi cu alune, nutella sau ce-o mai fi. Copiilor mei nu le place orezul cu lapte, asa ca le voi da alta forma si consistenta, poate ii pacalesc .

Inteleg ca-i destul de lucrat cu faina asta, este tare lipicioasa. Eu am cautat pe Youtube filmulete cu retete si acolo parea destul de simplu, dar oamenii aia probabil ca au facut mii de mochi la viata lor.

Cred ca merge sa te ungi pe maini cu un pic de ulei sau nu?...

In final am gasit tot felul de mochi la pret bun la un magazin asiatic si ma declar multumita. Nu-s chiar la fel de bune ca si cele de la cofetarie, dar pretul este mult mai mic. ML, iti trimit un pachet?

, multumesc, nu ma incumet sa mananc gem de fasole, poate daca nu stiam ce ascund inauntru...




La tzara americana (poze)


N-am facut gogoloaie, le-am amestecat pur si simplu in farfurie. Cam cum zici tu de orez cu lapte. Cred ca merge la fel de bine si cu orez. Eu am pus putin lapte, cit sa fluidizez un pic gemul. By the way, este foarte gustos, poti sa-l incerci cu incredere. Nu e foarte dulce si are aroma buna. Imi aminteste un pic de piure-ul de castane, dar ala are un pic de "bite".
Se folosesc tot felul de umpluturi, dar mie asta mi-a placut mai mult.
Mochi cred ca se lipesc mai mult unele de altele, nu neaparat de degete. Se lucreaza cu apa si apoi pe ele cred ca le dau prin zahar pudra, eventual in combinatie cu altceva.
La noi in casa Alexandru este my partner in crime, ceilalti nu sint interesati de mochi.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

azi chiar daca e miercuri am sa gatesc peste prajit ,mamaliga,mujdei de usturoi + branza de burduf


Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)



http://bazar.desprecopii.com/browse.asp

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:




Vreau si euuuuu!!!

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)



http://bazar.desprecopii.com/browse.asp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

cod la grill cu salata
ciorba de vacuta,
ieri snitel din piept de pui cu cartofi natur pt ei si doar salata pt mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

eu puiul cu bere il fac astfel:
reteta de baza- puiul condimentat cu sare si piper .. se aseaza in tava se toarna 500ml bere neagra si 50 g stafide .se da la cuptor 40-50min.
,nu se pune ulei.

acum imi place sa condimentez cu oregano,piper sare si putin sos de soia.de cand am baiatul,mai scad din cantitatea de bere si fac un amestec cu apa-bere.
se poate face si pe grilul rotund pe aragaz,in locul apei pui bere.
berea fragezeste puiul,indulceste carnea si ii face o crusta superapetisanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Azi la cererea baietilor al facut Supa imperiala de curcan piticul adora galuscutele in forma de stelutze si o friptura asoratata de pui cu iepure in vas roman cu salata de varza. Sa nu va zic ca eu am mancat doar salate de cruditati ca sunt la dieta Rina din nou

Mergi la inceput